Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ile engelsizin ilişkisi/aşkı nasıl yürür?

Ya siz baştan böyle 1-0 başlarsanız. Zaten balamadan kaybedersiniz. Tamam engelli olmayan engelli bir insanı birebir onun gibi hissedip anlayamaz. Ama empati kurarak bir nebze karşısındakinin yaşadıkları zorlukları paylaşabilir. Etrafımız da birçok engelli ve engelsiz çift var ve çok mutlular. Ne yani engelli engelli ile hiçmi problem yaşamaz. Ben şahsen sevdigim zaman engelli veya engelsiz farketmez sevmem önemlidir. onun eksik kalan yanını tamamlarım

zeyno yaşadıklarımızdan pay çıkararak konuşuyoruz demekki bu durumda 1-0 yenik başlama durumu yok.biz yenildikki bunu söylüyoruz.benim söylediğim engelli insan engelli insanın halinden anlamazken engelsiz insan engellinin halinden nalaması çok zordur.istisnalar vardır elbet ama ben inanmıyorum yürüyebileceğine..zamanla yıpranır bir şeyler ve çeşitli bahanelerle biter.

şimdi engelli/engelsiz ilişki olur...ama bayan engelsiz erkek engelliyse olur...yok erkek engelsiz bayan engelli ise olmaz evet olmaz...çünkü erkekler sabırsız ama bayanlar duygusal sabirli yüreğini kalbinin sesini dinler bayan arkadaşlar ama erkekler tam tersi ben dahil malasef

Genelleme yapmamak lazım. her erkek aynı özellikte degildir

Ancak yaşayan daha iyi anlar diye düşünüyorum

genelleme değil bu ama ben engelsiz ile engelli ilişkilerinden sona ulaşan görmedim.dedim ya kimse zorlukları aşmaktan yana değil zor olandan kaçmaktan yana...

Tabiki de yaşayan daha iyi anlar. Ama emin olun empati yetnegi yüksek olanlar da hiç olmadı anlamaya çalışır. Ne yani 2 saglam kişinin kurdugu ilişki bitmiyormu sanki o veya bu sebepten biten çok ilişki var. O zaman iki saglam insan da ilişki yşamamalı sonuçta onların bitme riski ve bitenleri var. Öncelikle zoru biz seçmeliyiz ve başarmaya çalışmalıyız. Ya zaten saglam beni sevmez başlasak bile biter gözü ile bakar ve saglamları etrafınızdan uzaklaştırırsanız işte o zaman kaybedersiniz.

Benim ilişkim bitti oda bende saglamdık ama bitti. Ne yani şimdi saglam insanlara karşı gardımımı almalıyım. Şuan da da gökhanla ilişkim var ama sorun yaşamıyoruz ne yani illaki bitecek gözüylemi bakmalıyız. Zaten o zaman aşkı sevgiyi yaşayamayız ki :)

vallahi ben iki engellinin ilişkisine yürümez diye bakıyorum. engelli demeyeyim de iki tekerlekli sandalyede diyeyim. zaten birisi kendine zor yeterken bir de eşiyle ilgilenmesi gerekecek. başta yürüyor gibi gözükür ama bi yerden sonra patlak vericektir mutlaka. eşlerden biri diğerine göre daha sağlıklı olmalı ya da birisi engelsiz olmalı diyorum ben. tabi diğer eşin tekerlekli sandalyede olması koşuluyla. erkek ya da bayan olarak ayırmak yanlış.
diğer engel gruplarındaki arkadaşlar ne düşünür bilemiyorum. kendim sandalyede olduğumdan dolayı kendi açımdan baktım olaya ;)

engelli saglam ilişkisi yürümez biz genel ve bunun yürümesi yürümesi ilerlemesi ise kaide bu da güzel bir anlayış ne diyelimm :)

zeyno olaylara sadece kendi açından bakıyor ve değerlendiriyorsun ama engelli insanların büyük bir çoğunluğu bunu yaşamışki söylüyor...genel olarak engelli ve engelsizin ilişkisini yürütmesi zordur senin bunu yürütebilmende istisnadır ve bu genellemeyi bozmaz.

zeyno olaylara sadece kendi açından bakıyor ve değerlendiriyorsun ama engelli insanların büyük bir çoğunluğu bunu yaşamışki söylüyor...genel olarak engelli ve engelsizin ilişkisini yürütmesi zordur senin bunu yürütebilmende istisnadır ve bu genellemeyi bozmaz.
altina imzami atiyorum;)

evet arkadaşlar yazılarınızı okudum.size katılıyorum.siz kendiniz açısından bakın normal olsanız engelli biriylen istermisiniz.normal insan kendi gibi düşünecek ama biz onların düşündüğü gibi değiliz neden kabullenmiyoruz.

Bakın arkadaşlar gördüğüm bir olayı anlatmak isterim.geçtiğimiz yaz bir bir tanıdık vasıtasıyla.gittiğim düğünde gördüğümüz olay karşısında vaybe dedik herkesle birlikte.
Sebebide nedir:?
Düğünde damat engelliydi,gelin ise size diyebilirimki dünyalar güzeli engelsiz bir kızımızdı.şuanda öle mutlularki (allah bozmasın) çoğu engelsizlere taş çıkartırlar.
Demek istediğim yeterli insanın içinde yaşama arzusu ve evliliğin tadını çıkarma,sahiplenme hissi olsun.gerisi yalan dolan.

Bana göre haklısın kimilerinegöre İşte bu istisna oluyor.

tabiki arada istisnalar olabilir.
yarına çıkabileçeğimize kimin garantisi var veya 5 parmağın 5 ide bir değildir.unutmayalım arkadaşlar.

İSTİSNADIR EVET.kimsede buna önyargı olarak bakmasın bu yaşanılanlardan gördüğümüzdür.nadirde olsa bir şeyleri yürütebilenin olması engelli ve engelsiz ilşkisinin yürüyebileceğini göstermez.çevrenizde bu örnekler bir elin parmaklarını geçmez geçemez.bizim milletimiz engelli birini görünce ah vah etmekten yazık demekten kendini alamazken kendi çocuklarnın engelli biriyle ilişki yürütmesine gelince HAYIR!!!!! derler ve bazı genellemeleri bir iki örnekle yıkamayız.

Her iki tarafta fedakarlık yapıp başkalarından yada birbirlerinden sürekli beklenti içinde olurlarsa sanıyorum yürümez,iki tarafında beklentileride fedakarlıklarıda olmalı dengelemek zor gibi görünsede bunu başaran arkadaşlarımız var aramızda..:)

sana katılıyorum hatice bende omirilik felçlisiyim 2 cocuğum var evde yardımcım yok çocuklarıma bakıyorum .evde bütün işlerimi yapıyorum insan istedikten sonra başaramıyacağı hiç bir şey yok bir insanla evlenirken o insanın engeline bakılmaz fikirler uyuşuyomu ona bakın önemli olan anlaşmak engelli aşkı engelsiz aşkı diye aşklar ikiyemi ayrılıyo. aşk aşktır.sevdikten sonra üstesinden gelinmeyecek sorun yoktur.

arkadaşlar ben sizden bişey sorucam neden kötüye istisna deyip iyiyi genellemiyorsunuz ben hayatım da 2 defa aşık oldum biri kabullendi benii diğeri kabullenemedi

sen merak etme seni beğenmiyen insanlar ölşe düşünen insanlar ilerisi düşünmeyen insanlardır.
Allah adamı bir çarparki ne olduğunu anlamazlar.
Şuna emin olki o kafadaki insanlar elbet birgün seni benim halimden daha beter olurlar.
ve anlarlar sebebini ama iş işten geçmiş olur.
onun için takmayın kafanıza öle şeyleri.herşeyi kafamıza takarsak yaşama arzumuz azalır.

iyi olanı genellemiyoruz çünkü iyi değil kötü olanın örnekleri çok..

Kız eminee erkek olsaydım seni alırdım Bana evet demeseydin de seni kaçırrdım valla :)

Süpersin mafiye..:)insan istedikten sonra neler yapar değilmi?yeterki sevildiğini değer verildiğini hissetsin,birde yanında o aşkın meyveleride varsa o insan manevi açıdan olgunlaşmış birisidir zaten..:)güler geçersin..

İşte benim anlatamadıgım da bu yaa mutlu olmak veya olmamak engelli olup olmamaya bakmaz ki :) İki taraf saglam olup anlaşamayan da çok fazla bu nasıl istisna olur ya

iki tarafında sağlıklı olup anlaşamadığı durumlar vardır ama ayrılık sebepleri farklıdır ama engelli ve engelsiz insanların ilişkilerinde sorun bir tarafın engelli olmasına dayanan zorluklardır...

bak görüyormusun laila yı yeri bile belli değil kalbinn attığı yerdeymiş.oda ha nasıl mutsuz olsun.bozmasında mutluluğunu.
kendinizi bu tür kurgulara yormayın arkadaşlar lütfen.

öleyse denizkızı işte bizim insanların dikkat edeceği bir kural;
evleneçeğin insanı iyi tanımamız.

Kişisel saldırılara gerek duymadan güzelce düşüncelerimizi yazabilsek ne güzel olurdu,ne mutlu bana kalbimin attığı yerdeyim..:)
Ayrıca yazılanlara saygı gösterip kendi yorumuzu katabilsekk,ahh..ahh..!!:)

Ayrımcılığı kanıksamak galiba bu durum..
İlişkilerde, aşklarda ve sonrası olan evlilik yada birlikteliklerde yegana arayacağımız şey engellilik olacak.. Bu bakışı toplum empoze ediyor bize.. Davul dengi dengine misali..
Bunun karşılığı olarakta engelli/engelsiz/sağlam denklemi çıkıyor ortaya..Başarı ve sonuç konuşuluyor evliliğe koşul olarak..Oysa;
Yaşam kültürü..
Aynı zevkler..
Ortak bakış...
Eğitim..
Ekonomik durum..
Vs vs..
Bunlar lazım bence evlilik ve ilişki için..Buradaki kişi seçen ve seçilen olduğu içinde engelli yada sağlam olması önemli değildir..

aşk bir seçim yaptırmaz insana. seviyorsan seviyorsundur.
engelliymiş, kültürsüzmüş eğitimsizmiş vs vs vs bunlar sadece ufak detaylar.

günümüzde elbetti aşk denen duygu pek yoğun hissedilemiyor, çok çabuk tüketiyoruz hayatı. günümüzde bir kız bir erkek te, bir erkek bir kız da ne arar? işte mesele buradan çıkıyor...

yani aşk ise aradıkları engelli ve engelsiz diye bir durum söz konusu olmaz, olamaz zaten. ancak başka şeyler aranıyorsa ilişki içerisinde yani ; ''bir şeçim yaparak ilişki yaşanıyorsa'' işte orada engelli ve engelsiz ayrımı o zaman ortaya çıkar..

aşk seçim yaptırmaz insana, insan aşık olursa aşık olur. bu kadar bunun daha ötesi yok. ancak dediğim gibi artık insanlar ''mantık evliliği'' olayını daha çok göz önüne aldıkları için ve hayatı çabuk tükettikleri için sorun çıkabilir.

ama aşk ın önemini bilen kişiler için bu bir sorun teşkil etmez...

Üst Alt