Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ile engelsizin ilişkisi/aşkı nasıl yürür?

slm,

bence Evliligin hertürlüsü zordur, engelli engelsiz fark etmez.

Evlenenler birbirlerine söz veriyor, ömür boyu iyi günde kötü günde vs. beraberiz diye.

Önemli olan Kari ve Kocanin birbirlerine verdikleri sözün arkasinda durmasidir. Bu oldugu sürece ister engelli ister normal, ömür boyu yürür evlilik.....

Saygilar
Ahmet

ikinci bahar;

ben MD hastasıyım ve özür oranım %76 3 yıldır süren bir evliliğim var eşimde her hangi bir engel yok ama çok mutlu bir hayaımız var 2 yaşında birde kızımız var,istendiği zaman olmayacak bişey yok bu hayatta,saygılar...

kalbi olan aşık olur gerisi bizlere sevmiyi paylaşımı getiriyor
yola cıkalım olmazdeye bitanı yoktur sadece ayle tepkisi olabilir
oda bilirli zaman sonra kabullenir .

arkadaşlar yazılarınız çok güzel bazılarını okudum evet ya tabi aşk olduğunda insan eksileri görmüyor sürekli artılar göz önüne alınıyor.siteden çıktığınızda şöyle düşünün bakalım kendine sor önce engelli biriylen evlenirmiydim? bennormal olsaydım? aşka inanın için geçerli bu ben aşka inanmıyorum,aşk sürekli değildir bittiği anda gerçek başlar Davul dengi dengine misali..kuyucak beye katılıyorum ben.

Her iki tarafta kafalarındaki engelleri kaldırırlarsa yürür !

Beylik laflarla, ağlamakla, zırlamakla değil engelli engelsiz arasındaki ilişki hiç bir ilişki yürümez..

selam arkadaşlar sitede yeniyim. hayatımı tekerlekli sandalye de sürdürmekteyim. bu konuyla ilgili ben de birşeyler söylemek isterim. benden 10 yaş küçük ve fiziken de hiç bir sorunu olmayan bir kız arkadaşımla 3 yıldır mutlu bir beraberliğim var.birbirimizi çok seviyoruz. benim engelim onun için hiç sorun değil ama ailesi için sorun. malesef evlenmemize izin vermiyorlar. biz de gizli gizli görüşüp anın tadını çıkarıyoruz yarını düşünmeden:). ama artık bazı zihniyetler değişmeli. sevgiyle kalın...

Aslında farkında olmadan aileler yasaklayarak sevenlerin dahada birbirine kenetlenmesine sebep oluyorlar..Hem boşver Ekrem gizli gizli buluşmalar falan daha güzel..:) Ayrı bir heyecanı oluyor..:)

Değişmesini dilediğin zihniyet kıyamete kadar var olacak ve asla değişmeyecek ben şahsen umudu üzdüm bu konuda ..:)

Değişmesinler bakalım elmi yamaan beymi yaman..:)

Engelli+Engelsiz=?
Bu denklemin çözümü samimiyete, dürüstlüğe, hoşgörüye bağlı.Bu denklemin değişkenlerinden biride ben ve eşim.Birde çocuğumuz var.Ben engelli olarak nasıl çözdüm bu denklemi en başta engelimi hissettirmedim.Zaten normal hayattada bana acımalarına izin vermem.Zor günlerimiz olmadımı oldu. 5.yılını doldurduğumuz bu günlerde birbirimize destekle çözdük herşeyi.Aslında problemler her evlilikte olan şeyler:ekonomi, kişilik çatışması, ailelerin müdahalesi....Ama sevgi varsa herşey hal oluyor.

Sevmek söz konusu oldu mu bence...Ama sımdı gordugumuz duydugumuz sevmek cınsınden degıl...hıc bır sey engel değildir bence...bahane aramaya gerek yok bence.engelli olmak veya sağlam olmak sorun değil bence...
Yürüyüpte bı sey yapmayan bi şeye yaramayan cok kişi var:)
yürüsünde engelli olmasında yınede bır seye yaramasın dıye tervıh edıyorsanız...

zaaflardan yararlanma

sayın arkadaşlar biz engelilerin zaaflarından yarallanıp kimileri baskılardan kurtulmanın evlilik olduğunu düşümüp kurtuluşu oralarda arayanlar ve çöp çatanlık adına başka yollara sürüklenenler. engelimiz dolayısıyla anlamadan dinlemeden yaptırılan işler.
yaşadıgım bir olay ailesinin baskısı ve ona uygulanan şitdet onu hiç bilmeden bir evlilige itti ama acının daha büyüyünü yaşadı bizlerin zaafıdan yararlanmalarına hiç izin vermeyelim iyi düşünüp iki tatlı söze kanmayalım.
SAYGILARIMLA

slm arkadaşlar benim fikrimi özetlemek gerekirse ben zeyno_can, cıyım
zeyonocuğum güzel kardeşim şurda bir çok insan ben de dahil senden yaşça büyüğüz ama senin o, insana umutlar veren ufkun, samimi söylüyorum herkezden daha büyük, anladığım kadarıyla seninki kuru bir umut değil bizzat kendi ilişkinlede yaşadığın gerçekçi ,mücadeleci ayakları yere basan bir umut
seni kalpten destekliyorum

biz "engellilerin" (mevzu bunun üerine kurulu olduğu için böle diyorum)kendi ilişkilerimize kattığımız kronik bir karamsarlığımız var bu karamsarlık ta kendimize haklı sebepler bulmada üstümüze yok.tamam;herşey sadece bizim karamsarlığımızdan değil bazen bunu haklı çıkaran ilişkiler ve insanlarda var
insan ilişkilerinin olduğu her yerde sorunlar var.işte birde bizim buna eklediğimiz bir sorun çeşidi de var adı;engelli karamsarlığı buna istediğimiz kadar haklı mantıklı yaşanmışlıklar ekleyelim ve istediğimiz kadar "ama" ekliyelim böyle bir mirasımız var.işte buda, yaşadığımız, yaşayacağımız ilişkilere çok büyük bir engel bence en büyük engel de bu engel.

bu dediklerimle size neyi anlatmak istediğime gelince şu kadarını söyleyebilirim sizden bir ricam var sözüm birazda bu engel karamsarlığına derinden saplanmış arkadaşlara .
Aynı sakatlığı paylaşan linklerlerinde dikkat çeken bir gurup var
"kanser olan arkadaşlar varmı grubu"
dikkatleri biraz oraya çekmek istiyorum ve bunu da bakın işte ibret alalım anlamın da değil bizzat geçen diyaloglardan ibret alalım o arkadaşlarımızın
bize verdiği hayat dersinden sınıf ta kalmayalım
saçmasapan karamsarlıkları bir kenara bırakalım insanın umutla kanseri bile yenebildiği gerçeğine şahit olalım yenmese bile yenme mücadelesine ve umuduna saygı duyalım ben okadar forum okudum ama onlar kadar gerçekçi
ve hayatı özümsemiş hayatın bir dakikasının bile umutla yaşamaya değer bir yer olduğunu kanıtlayan diyaloglar görmedim
ölüm hepimizin başında, hayatın kısalığı hepimizin sorunu
valla iyisiyle kötüsüyle,acısıyla tatlısıyla bu hayat yaşamaya değer hergünümüzün değerini bilmek lazım, üzüntüyle geçen her "gün" boş yere kaybettiğimiz en büyük hazinemizdir
bu karamsar tutumlarımızlada "yaşadığımız ne olursa olsun" karşımıza çıkıp bizi gerçekten seven insanları kaybetmeyelim çünkü zamanımız çok az.

gönül ferman dinlemez
sevgi ile aşılamayacak engel var mı yok bence

yürümüyor arkadaşlar engelliyle engelsizin arkadaşlığıda aşkıda yürümüyor bunun birçok sebebi var maddi ,manevi ,fiziksel ,aile ,küçümseme ,alınganlık ,
üstünlük taslama.....ben engelli olmayan bir öğretmenle 3 yıl arkadaşlık yaptım
ama malesef evlenemedik

Nehircim bu dediklerin genelleme yaparsak evet doğru dünya artık sadece Para+beden güzelliği etrafında dönüyor...:) Amaaa bence hala ahlaki değerlerini kaybetmemiş insanlığa önem veren Kalp,Düşünce,Ahlak,Yaşam tarzının güzellikleri gibi değerler "önceliği" olan birileri var azda olsalar var tam olarak yok olmuş değiller yani..:)

Umutsuz olmak için çook sebep var,var ama bence de umutsuz olmamak gerekir.Sevgi insanın yaratılışında vardır asla yok olmazzz.Bunu bildikten sonra umut hep varolacaktır...

insanların gercekten sevgiye deger vererek sahiplenerek birbirlerine her konuda destek olcaklarına inanıyorum. Engelli, engelsiz, bekar, dul hiçbirsey sevgiye engel olamaz eşitlik bunlarla ölcülmemelidir. Saygı sevgi değer eşit olsun yeter.

slm arkadaşlar neden bukadar karamsar oluyor sunuz gerçek seven benim bildigim herşeyiyle kabul eder herzaman sevdiginin yanın dadır ben engelli degilim kızım engelli biz salamızda çokmu mutluyuz sanıyorsunuz ben kızıma adamışım kendimi kızımın kararlarını ortak alamıyoruz çünkü manevi bir destegi olmuyor bize kızım veya ben engelli her işini ben yapıyorum buyuzden kızımın utlu olması bana yeter gerçekten seven insan herşeyiyle kabul eder saygılar hepinizi öpüyorum üzmeyin kendinizi

katılıyorum dogru ınsanı bulunca sorunda engelde kalmaz

Mutluluk yaşanılan sevgiye göre ve insandan insana değişiklik gösteren bir duygu biçimidir. Engelli olmayan o kadar insanda ilişkilerinde çok mutlu sayılmaz. Çevrende baktığında sevginin ve saygının bittiği ailelerde sevyesizlik hat safhada oluyor..

valla size bişe diyimmi ister istemez yürüyo zorakide olsa

Doğru insanı bulmak noktasında engelli ve ya engelsiz nitelendrimesi yapmak olamaz. Bence mutlu olmayı beceren bir insan her şekilde mutluluklarda kendine bir payda çıkartır. İşte bu paydanın ortak olmasıda şarttır. Malüm ilişkiler tek kişilik değildir.

selam

Doğru insanı bulmak noktasında engelli ve ya engelsiz nitelendrimesi yapmak olamaz. Bence mutlu olmayı beceren bir insan her şekilde mutluluklarda kendine bir payda çıkartır. İşte bu paydanın ortak olmasıda şarttır. Malüm ilişkiler tek kişilik değildir.
Ne kadar doğru cümle. Evet ilişkiler tek kişilik değildir. engelli olsun veya olmasın ikili ilşkilerde her zaman herkesin diyecek bir sözü vardi. böyle ciddi konularda hele her zaman kafa karıştıran birileri!... Hele birde engelli bir durum varsa değmeyin keyfime milletin ağzına sakız olunur. bence tabi! vah vahh derler falancanın kızı filancanın oğlunu sevmiş bide bilmem biyeri sakatmış..!:mad: veya tam tersi. sanki engellinin kendi isteği imiş gibi sakat olmak. yani ne olursa olsun istisnalar varsa lütfen örnek olsunlar ama engelli engelsiz ilişkisi çok sıkıntılı bı iş. illede küskünlükler olur. eğer ki olacaksa en azından bir tarafın maddi manevi çoook dik ayaklar üstünde durması ve güçlü olması lazım. böyle bir ilişkiye yelken açanlara allah kolaylık versin. bakın ben bile olmayan bi şeyin yorumunu yapabiliyorsam tanıyanlar ne der. ama yine de takmayın. RABBİM NEYLERSE GÜZEL EYLER.

ben engelliyim, eşim ise değil.. ilişkimiz değil evliliğimiz ise gayet guzel yuruyor allah nazardan korusun..

bunu bana mı yazdınız??? avatarımdan anlayacagınız gibi bayan değil erkeğim, evlenmeden yaklasık 10 sene önce engelli oldum, ben ne desem siz istisna diyeceksiniz?? ama siz kendinize inanmadıktan, kendinizi kabullenmedikten sonra kimsede sizi kabullenmez.. birde bence herseyden önemli olan kartları açık oynamak, ben eşime kendim ve engelimin gercekleri hakkında hiç birseyi eksik anlatmadım, hatta belkide fazlasını anlattım,abarttım.. tabi birde insanın karsısındakinin fikri ve zikri de önemli.. allah herkesin karsına benim karsıma cıkan gibi bir kısmet çıkartsın.. ama bu bazen bu her ne kadar kısmet olsada, bi kadar da sizin kendi hayat anlayışınıza bağlı...

Bence Yürür Neden Yürümesin Tabi Ben kendi Adıma Konusuyorum !! :D

aşk varsa olabilir bakış acısı önemli atbi ama ben zannetmiyorum çok sıkıntı yaşanır sevgi saygı anlayış olsa dahi ayrılık kacınılmazdır ancak acıyarak sevilir engelli diye nitelendirilenler keşke böyle olmasa ama................

Üst Alt