slm arkadaşlar benim fikrimi özetlemek gerekirse ben zeyno_can, cıyım
zeyonocuğum güzel kardeşim şurda bir çok insan ben de dahil senden yaşça büyüğüz ama senin o, insana umutlar veren ufkun, samimi söylüyorum herkezden daha büyük, anladığım kadarıyla seninki kuru bir umut değil bizzat kendi ilişkinlede yaşadığın gerçekçi ,mücadeleci ayakları yere basan bir umut
seni kalpten destekliyorum
biz "engellilerin" (mevzu bunun üerine kurulu olduğu için böle diyorum)kendi ilişkilerimize kattığımız kronik bir karamsarlığımız var bu karamsarlık ta kendimize haklı sebepler bulmada üstümüze yok.tamam;herşey sadece bizim karamsarlığımızdan değil bazen bunu haklı çıkaran ilişkiler ve insanlarda var
insan ilişkilerinin olduğu her yerde sorunlar var.işte birde bizim buna eklediğimiz bir sorun çeşidi de var adı;engelli karamsarlığı buna istediğimiz kadar haklı mantıklı yaşanmışlıklar ekleyelim ve istediğimiz kadar "ama" ekliyelim böyle bir mirasımız var.işte buda, yaşadığımız, yaşayacağımız ilişkilere çok büyük bir engel bence en büyük engel de bu engel.
bu dediklerimle size neyi anlatmak istediğime gelince şu kadarını söyleyebilirim sizden bir ricam var sözüm birazda bu engel karamsarlığına derinden saplanmış arkadaşlara .
Aynı sakatlığı paylaşan linklerlerinde dikkat çeken bir gurup var
"kanser olan arkadaşlar varmı grubu"
dikkatleri biraz oraya çekmek istiyorum ve bunu da bakın işte ibret alalım anlamın da değil bizzat geçen diyaloglardan ibret alalım o arkadaşlarımızın
bize verdiği hayat dersinden sınıf ta kalmayalım
saçmasapan karamsarlıkları bir kenara bırakalım insanın umutla kanseri bile yenebildiği gerçeğine şahit olalım yenmese bile yenme mücadelesine ve umuduna saygı duyalım ben okadar forum okudum ama onlar kadar gerçekçi
ve hayatı özümsemiş hayatın bir dakikasının bile umutla yaşamaya değer bir yer olduğunu kanıtlayan diyaloglar görmedim
ölüm hepimizin başında, hayatın kısalığı hepimizin sorunu
valla iyisiyle kötüsüyle,acısıyla tatlısıyla bu hayat yaşamaya değer hergünümüzün değerini bilmek lazım, üzüntüyle geçen her "gün" boş yere kaybettiğimiz en büyük hazinemizdir
bu karamsar tutumlarımızlada "yaşadığımız ne olursa olsun" karşımıza çıkıp bizi gerçekten seven insanları kaybetmeyelim çünkü zamanımız çok az.