Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ile engelsizin ilişkisi/aşkı nasıl yürür?

kalem abla sende kendi yorumlarında bir yandan haklısın ama..
"iki kol bacak olmayınca ayrılıgın acısı daha mı buyuk yani?" demişsin evet daha acısı daha büyük olur..

ayrılık engelli olan biri için daha büyük olur.
kendi adıma konuşuyum. ben 3 senedir evliyim. allah göstermesin engelim dışında, anlaşmazlık - kavga v.s. nedenlerle ayrıldıysak bile benim aklıma

"engelli olduğum için mi acaba" sorusu gelir.
kavgalar yüzünden ayrılmışsak, kavgalarımızın nedeni acaba "engelli oluşum mu?"

değerim. doğruya doğru

tşkler..

Ama yanlış düşünüyorsunuz bence^^ O benden ayrılsa ben ne düşünmeliyim onu bi söyler misiniz acaba? Engelsizim diye mi ayrıldığını düşünmeliyim. Şiddetle karşıyım bu tutuma...

arkadaşlar kısacası şöyle söyleyebilirz.

engelli olanın, engelli olmayandan olumsuz nedeni 1 tane olsa bile fazladır..

tşkler..

Ama yanlış düşünüyorsunuz bence^^ O benden ayrılsa ben ne düşünmeliyim onu bi söyler misiniz acaba? Engelsizim diye mi ayrıldığını düşünmeliyim. Şiddetle karşıyım bu tutuma...

engelsiz olmak nasıl bir şey sence kardelen arkadaşımız. iyi mi kötü mü?
-iyi değil mi?

engelli olmak nasıl bir şey iyi mi kötü mü?
-kötü değil mi?

burada kim engelli sen mi? sevdiğiniz mi?
-sevdiğin

eğer ki evelilik oldu ki inşallah olucak (kalbimiz sizinle) herhangi bir neden ile ayrıldınız diyelim (allah korusun)

sen suçu ne kadar üstüne alırsan al. ne kadar çok sebeb kendi de gösterirsen göster. engelli arkadaş bir fazla nedeni (engelli oluşu) kendisinde gösterecektir diyorum. tamam sen o gözle bakmıyroum diyorsun ama o kendisine o gözle bakıyor. kendisinde ki nedenlerinden birini de o neden olarak ekliyor.

tşkler..

Bence biraz zor yurumesi, bu genc yasımda iki kere denedim ikiside hüsran..

sağlıklı insanın ne düşünüp düşünmemesi önemli deil çünkü o asla engelli insanın yerinde değildir ve o ne kadar onun engelini görmese de engelli insan başka düşünür ,

bi arkadaşta söylemişti bu kişilk ya da ne bilim kıskançlk değil ,bu herzaman yaşadğn bi zorunluluğn ..
yine birisi söylemişti ben ewliyim ve en küçük tartşmamızda acaba benm engellim yüzünden mi ? diye düşünüyorm demişti...bunu daha ii hiçbişi açıklayamaz ...

Dilemmanin babasi engelli annesi degil.. annemin dayisi engelli esi degil.. benim
teyzem engelli esi engelli degil...

ask evrensel bir meseledir konudur askin dini dili irki olmaz ... hesapsiz
olunca ask asktir... askta herseyi hesap ediyorsun asik degilsindir askida yanlis
tanimliyorsun demektir ... insanlara soruldugunda hayalinde var olan erkek
nasildira verilen cevap parasi varmi maasi 1200 ytl mi kendine ait evi varmi
arabasi varmi garaji varmi oluyorsa burada yanlis giden birsey var demektir ...

evrensel olan ask konusu engelli engelsiz diye tanimlanamaz zaten ask hissiyati
olan bir konudur ancak hissiyatin yerini maddiyat almistir ..

Gunumuzde bosanma oranlari cok yuksektir bu ortamda engelli engelsiz aski
yururmu yok engelli niye eziliyor erkekler kizlar yuz vermiyor engelliye filan
bakis acisini asmak sorundayiz ...

Kapitalist tuketim ekonomisi askida yok etti maneviyat maalesef erozyona ugradi..

olmaz tek kelimeyle derken neye göre kime göre... Benim sorunum olur mu olmaz mı değil ki biz zaten başarmışız aşmışız bazı şeyleri bal gibi de oluyor... Daha da bişey yazmıcam bu konuyla alakalı. ne kadar karamsarsınız. Ya gerçek aşkı hiç tatmadınız yaşamadınız ya da doğru insan çıkmadı karşınıza...

olmaz...tek kelımeyle

ben 3 seneye yakın evliyim. ben engelli ama eşim engelli değil. ve gayette iyi bir ilişki var. ama allah korusun bir anlaşmazlık çıkıpta ayrılma derecesine kadar gelirsek bunun sorunu benim engelim olmaz. olmadığını bildiğim halde, ben ayrılma sebeplerinden bir tanesinin "engelli olduğum için" değerim. tekrar söylüyorum her ne kadar ayrılma sebepleri eşit olursa olsun, engellinin diğerinden bir fazla sebebi vardır. engelli olmayanın yanında sebeb görünse de görünmese de engelli engelli oluşunu ayrılma sebeplerinden bir tanesi olduğunu düşenecektir.

Leyla kardesim aslinda bu cok guzel bir haber saglikli bir erkek genelde
fizigi guzel olsun manken gibi olsun ister... aklina ve yuregine deger veriyorsa ki
bu durum onu gosteriyor ben o arkadasi kutluyorum guzel bir insan olmali..

Leyla kardesim senin durumunu bilmiyoruz tabi biz disaridan ancak iyi
niyetli temennilerde bulunuruz iyi olmanizi bir engelli olarak isterim mutlu
olmak herkes gibi bizimde hakkimiz... umarim hersey gonlunuzce olur
...

umutacar kardesim bir engeli olmayan bireyde buyuk hayal kirikliklari yasayabilir
aradigi sevgiyi bulamayabilir 30 yasini asmis sevgiyi aski bulamayan bir ton insan
var hatta onbinlerce muzmin bekar var bu insanlarin vucudunda bir engelide yok...

umarim bu sefer olur ..

engeli olmayan birinin engellinin durumunu kabul ettikten sonra askı yürür de mutlu olurlarda ben inanıyorum buna

hayret bır seysın arkadasım ya.senın yasadıgın olumlu suren bır ask bı sevgı senı genellemeye ıtıyor olabılr.benım de yasadıgım olumsuz bır tecrube benı de genelemeye ıtıyor olabılır.askı yasamamasın dıyosun bunu nerden bılebılırsın sen ya.burda tek bır dogru yok.ısın olumsuz tarafı da var.bu sayfayı acan ona karar verır.benım kımseyı karamsarlıga ıtme gıbı amacım yok.ama olumsuz tarafı da var bunu görmesı ıcın yazdım.hayat yürü be koçum kım tutar senı.ask herseyden ustundur.aılemı takmam.arkadaslarım vız gelır.su bu...böyle gitmiyor.işin gerçeklerı engellı kısının uzerınde daha buyuk bır yıkıntı olusturabılıyor.

bu konuyu acan arkadasım.
bunun nasıl bıtecegını veya ne kadar guzel devam edecegını kımse bılemez.buna once sen karar vereceksın.ısın sonunda yaaa askm senı sevıyorm ama......dıye devam ettırecegın bır soz yoksa ve onun ıcın bazı şeylerı goze alma yureklılıgın varsa(vazgecme yureklılıgı degıl)hayır ne olursa olsun ben onu sevıyorum deyıp bu kararlılıgı gosterecek guucn varsa kısacası yarı yolda bırakmama yüreklılıgını gsterebılceksen dvem et.buna sen karar verceksın.bunların hıcbırı yok ya da orta derece varsa da vzgec..emın ol onun ıcın en buyuk ıyılıgı yapmıs olacaksın.cok yureklı olman lazım.

17 sayfa yazılmış bu başlığa. Sanki bir engelli ile engelsizin birlikte olması çok absürd bir konuymuş gibi.
Engelli ile engelsizin aşkı tabii ki yürür, çok güzel yürür de…
Hani bazen ömür kifayet etmez değil aşkı tüketmeye, vuslata ermeye bile. Aşıkın ya da maşukun terk-i diyar eyleyeceği tutar en olmadık zamanda.
Varsın terk eylesin bu diyarı. Aşk bitmez. Ömür boyu kazınmıştır yüreğe. Belki bir gün, bir başka boyutta, bir başka mekanda bulurlar birbirlerini.

Engelli ile engelsizin ilişkisinin sorunsuz yürümesi için tüm zahmetine, tüm zorluğuna, tüm gerçekliğine rağmen engele takılıp kalmaması gerekir her iki tarafın da.
“Engel”i bedenin fiziksel işlevlerindeki sınırlılık hali olarak değerlendirirsek, bu sınırlılığın aşk ile ne alakası var? Ne güzel işte! engelsiz bir birey, bu sınırlılıkları telafi etmeye çalışıp destek olacaktır sevdiğine.
İki engelsiz insanın aşkında ya da birlikteliğinde ne tür sorunlar olabilirse, engelli ve engelsiz diye sınıflandırdığınız ya da sınıflandırdığımız insanların birlikteliğinde de aynı muhtemel sorunlar olabilir ya da olmayabilir.

Üye olduğumdan beri, günde en az bir kez giriyorum siteye. Son zamanlardaki hissiyatım, şu engel durumunun biraz abartıldığı yönünde. Fiziksel işlevlerdeki bozukluklar ve bunların hareket yeteneği üzerinde yarattığı sınırlamalar elbette engellinin hayatını çok zorlaştırıyor ama bu sınırlamaların ruhsal tezahürleri konusunda çok fazla empati kuramıyorum galiba.
Örneğin bedensel engel ve aşk arasındaki alakayı çözemiyorum. Hiç kimse bana engellilerin aşık olamayacağını söyleyemez. Ve yine hiç kimse bana engelsiz bir bireyin bir engelliye aşık olamayacağını söyleyemez. Hiç kimse bilemez ne zaman nerede, nasıl, kime aşık olacağını.
Ve aşk hiçbir engel tanımaz.

Denizler kurusa bile
Kutuplar çözülse bile
Tarih yeniden yazılır
Her zaman aşk kazanır

Aşk engel tanirmi hic ... gercek asktan bahsediyorum yalansiz dolansiz
hesapsiz ... doga erezyona ugramis insan erezyona ugramis duyarliligimizi
vijdan muhasebemizi yitirmisiz.. insani degerlerimizi kayip etmisiz... insan olmanin ozu araniyor degil ki ask..

Antalyada konyaltinda denize giren bir doktor bogularak hayatini kayip ediyor
sahile cikariyorlar iki saat uzerinde beyaz bir ortuyle yatiyor hemen bes metre
yaninda insanciklar denize giriyor...

Ask kutsalligi olan birseydir... sevgiyi paylasmak emegi paylasmak dunyanin
yedi harikasi diyorlar ya en birincisidir... yanliz ask pazarda satilmaz...
yedi kat yerin dibinde buldugun elmas gibidir ask ...

seviyorsan vazgeçme emin ol emeğinin karşılığnı alırsın her birey engelli adayıdır onun yernde sende olabilirdin kime ne olacağını kimse bilemez rabbim yardımcınız olsun

selam bende aranıza yeni katıldım ben engelli değilim ama belkide bir engelli adayıyım ne olucagımız belli mi? bir engelli insanla bir engelsiz insan neden olmasın ki ben saglamım ama ben şuan 3 aydır bir engelliyle beraberim ve hastalıgının tıpta suan caresi yok yavaş ilerleyen bir hastalık olmasına ragmen onu o karamsar hayattan cıkarıp mutlu etmek ona ilaçtan tedavıden daha ıyı geldi belkide neden olmasın ki aşkı engel tanımaz ve bildiğim tek gercek var '' SEVGİ HER ENGELİ AŞAR '' bunun için pes etmeyin derim seviyor ve seviliyorsanız bundan eminseniz onun elınden hiç bırakmayın hayat ne oyun oynarsa oynasın buna yenilmeyelim....

EVET aslan gıbı yurur :) hem bence damdan dusenın halınden sadece damdan dusen anlar ve o yuzdende o anlayıslasa cok guzel yuruycegıne ınanıyorum...

İlk mesajımı buraya yazıyorum.
Ben de omur ilik felçlisiyim. Bu ne karamsarlık arkadaşlar?
Yani ne demektir bir engelli ve bir engelsizin aşık olamaması, mutlu bir hayat yaşayamaması falan. kusura bakmayın beyler ve hanımlar sizin engeliniz sanıyorum biraz beyinde. ayaklarınız yürümüyor sanıyorsunuz ama sorunlarınız başka.

çok arkadasım var bedensel engelli olan, kör olan vs vs. ancak çoğu evli ve çok mutlular. engelli arkadaşımın 3 tane çocuğu var, kör olan arkadaşımın 2 tane çocuğu var.

bu kadar karamsar olmayın bence. evlilik dediğiniz olayın ne demek olduğunu ilk önce anlamak zorundasınız ve bazı tabuları kafanızda yıkmak zorundasınız. yoksa sadece evlilik de değil hayatın her alanında mutsuz olmaya mahkum olursunuz !

konuya gelecek olursak. elbette ki zorluklarla karşılanacaktır, engelli birinin düşünce yapısı normal bir insanınkinden farklı olabilir.
acıma ve sevme duyguları karışmış mı diye düşünebilir sanıyorum bu tür şeyleri göz önüne almak zorundasınız.

yani kişi kendinin sevildiğini değil kendine acındığını düşünüyor olabilmektedir ve kendini geri çekmesinin sebeplerinden biriside bu olabilir.

ikinci ihtimal ise kimseyi üzmek istememsinden kaynaklanabilir. özellikle bu engellilik durumunu kabul edememiş ise bu çok daha farklı sorunlara yol açacaktır. biraz sabır gerekmektedir sanıyorum.

biraz anlayış ve bolca diyelog bu sorunu düzelticektir.
bir de engelli olan kişi erkek ise cinselliği çok kafasına takıyordur , ve kendini bu yüzden geri çekiyordur.

bence açık açık cinsellik üzerine sevgilillerin konuşması bu durmda hayli yararlı olacaktır , en azından kendisine bir takım ilaçların olduğu bilgisinin verilmesi cinselliği onun da yaşayabileceğinin anlatılması kafasında ki bir takım soruların yanıtı olacaktır.

neyse ben biraz fazla gevezeyim. bu kadar yeter şimdilik :D herkese iyi günler.

Aşkın sevginin engellisi engelsizimi olur ki sevgi aşk varsa engel falan dinlemez :)

şöyle düşünün erkek kardeşiniz yada kız kardeşiniz var ve engelli biriyle evlenmek istiyor.
ne yaparsınız?
arkadaşlar bizim durumumuzu ancak biz anlarız emin olun başına böyle birşey gelmeyen seni anlayamaz....

Tamam birebir anlayamaz ama anlamak isterse yüzde yüz olmaasada yüzde 40 yüzde 50 anlar. Tabikide yaşamayan bilmez bilemez ama empati kurarak isterse anlar. Sırf bir taraf engelli diye aşkın sevginin önünemi geçilmelidir. Engeli olmayan taraf veya engeli daha hafif olan kişi biraz daha sorumluluk sahibi olursa hiçbir sorun kalmaz.

Arkadaşlar lütfen engelli olmayan insanlarıda hepsinide aynı kefeye koymayalım ya kurunun yanında yaşıda yakmayalım.

insanlar bazen çok katı düşünüyor anlayamıyorum gerçekten.
özellikle engelli ailelerini, ne demektir ''git dengini bul'' bu lafı söyleyebilmek , bu lafı söylemek nasıl bir şeydir bilmiyorum.

engelli olmak neden bu kadar kötü anlam veremiyorum. yani alan razı veren razı ise aileler bu duruma neden karışır anlamak zor.

ayrıca iki engellinin evlenmesi bence daha zor bir şey. aklım almıyor maalesef bazı konuları...

yha bu kendı dengını bul ne demek yha anlamıyom kı zaten bı taraf sorunlu bı tarafın ıyı olması gerekmezmı nasıl bı mantık bu yeterkı engellı olarak dogru kışıyı bı engelsızı bulalım benım fıkrım bu leyl_a arkadas cıdden komık

Kendı hayatımdan bıldıgım ve mantıgımla dusundugumde boyle bı ılıskının yuruyemıycegını düşünüyorum.. .Özellıkle engellı taraf erkek olursa bu daha da ımkansız hale gelıyoru ne yazık kı.. Aşk bazen yetmıyor !!! Ve ınsanın dogasıında hep daha ıyıyı ıstemek ... Sahip oldugumuz seylerın daha ıyısını ıstemek var... Bu yuzden yurumedı ve yuruyebılecegıne de ınanmıyorum... İşin tuhaf yanı benımle aynı olan bırıyle de nasıl yurur onu da bılemıyorum o da kafamda koca bı soru ısaretı .!!!!

Aşk engel dinlermi ya :) yapmayın seviyor ve seviliyorsanız bunun ilerlemesine engel olacak hiç birşeye izin vermemelisiniz Aşkınıza sevdiginize sahip çıkmalısınız

Aşk engel dinlemez ama bir süre sonra o aşk yalan olur çünki geşmişte benim yaşadığım gibi

yürümez bence..iki engellinin bile ilişkisi zor yürürken birbirlerini anlamakta zorluk çekerken engelli ve engelsizin ilişkisi çok ama çok zor biter bir şeklide başka şeyler bahane edilerek biter...aşk engel tanımaz lafıda sadece kelime gurubundan öte değil ne yazıkki :)

Üst Alt