Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ile engelsizin ilişkisi/aşkı nasıl yürür?

Herkes için geçerli değil bu Adem kardeşim.. İnsanlık değerleri ile sevilen engellilerde var şefkat ve acıma duygusunu birbirine karıştırmamak lazım..Ekstradan bir şefkat duyulabilir o da yaşamı zorluklarla geçmiş bir insan olduğu içindir daha fazla hoşgörü ve anlayışa sevk eder insanı nazını çekersiniz yani..:)

Ayrıca hiç hoşlanmıyorum engelli birini sevince aşk değildir o merhamettir denilmesinden!

bide sadece engelli engelsiz değil, iki engelli yada iki engelsizin bile ilişkisi guzel yuruyecek diye bişey yok.. bu iş kısmet işi; ne demişler kimi bulamaz, kimi bilemez.. allah herkes için hayırlısını versin.. ama engelli engelsiz ilişkisinde dürüüstlük ve karsılıklı anlayıs gerek sart!!

yasadıklanız kolay değil ama sizi bu kadar kötü olumsuz etkilemesine izin vermemelisiniz bence, bu kadar sinir ve nefret dolu olmak iyi birsey değil.. ben size pollyanna da olun demiyorum, oyle hayatta hersey super kolay iyi değil tabiki ama zannettiğiniz gibi zor/imkansız/acımasız da değil.. nacizane tavsiyem (tabiiki karar sizin ama) psikiyatr değil bir psikolog"a danısmanız ve gorusmeniz.. cunku bu sinir stres size pek faydalı olmayacaktır..

aklıma gecen gün gelen bi mail geldi, tam buraya uygun oldugunu dusunup kopyalıyorum:
Hintli bir adam suda bata çıka ilerlemeye çalışan bir akrep görür.
Onu kurtarmaya karar verir ve parmağını uzatır ama akrep onu sokar.
Hintli tekrar akrebi sudan kurtarmaya çalışır ama akrep onu tekrar sokar.

Yakınlarda ki başka birisi ona, onu sürekli sokmaya çalışan akrebi
kurtarmaya çalışmaktan vazgeçmesini söyler.
Ama Hintli adam şöyle der:

'Sokmak akrebin doğasında vardır. Benim doğamda ise sevmek var. Neden sokmak akrebin doğasında var diye kendi doğamda olan sevmekten vazgeçeyim?'

selamm arkadaşlar
bene bu tamamen şans çünkü olmadıktan yürümedikten sonra engelli olmayanlarınki yürüyomu hayır yada çevremizde çok mutlu engelli çiftler yokmu tamamen sevgi saygı ya bağlı diyorummm

----------

bu arada benee yaşanılan şeyler bizi çok fazla etkilememli
zamanında sıyrılmalı yız

Engelsizlerin ilişkisinde olduğu gibi,kör topal gider,engelliyle engelsizin ilişkisi de...;):)
Önce denemek lazım...Varsayımlarla ya da birileri yürütemedi hepsi aynı olacak diye bir kural yok,çünkü her insanın kişiliği,aile yapısı,kültürü,hayata bakışı ilişkisini etkiler...;):)

Yazık Nova'ya bu kadar acımasız olmayın kızlar..:) Bayanlar duygularıyla hareket eder beylerde mantıklarıyla heralde ondan böyle oluyor..:rolleyes:

Üstelik istenmeyen tercih edilmeyen kadın olmak içinde engelli olmak gerekmiyor erkeklerin beklentileri dünyaları galiba çok başka..:rolleyes:
Biz incik boncukla bile mutlu olup yetinebiliyoruz yani küçük şeylerlede mutlu olup çoğaltabiliyoruz..Bir defa seni seviyorum dese misal ömrü billah yetiyor yani..:) Arada birde hissettirse tamamdır yarabbi şükür..:) Ama karşı cins daha fazlasını istiyor her zaman bakımlı her zaman akıllı her zaman ilgili alakalı olunsun istiyorlar pışpışlayacaksın sürekli ağamsın paşamsın...:D

Allah öyle yaratmış beyleri ne yapalım..:)
Yetinmeyi bilmiyorlar en ufak bir aksilikte kaçıyorlar..Zora gelemiyorlar vs.vs. oluyor işte..

Ama sakat kadınsan bakımlı olabilmek için yardım alman gerekeçek belkide kişisel bakımlarını bile eşin yapmak zorunda kalacak kolay kolay hiçbir erkeğin midesi kaldırmaz bu durumu diyorum ya sevilen tercih edilen kadın olmak için her an süs bebeği gibi hazır duracaksın bunalıma girip trip yapma lüksünde yok....Hep kıpır kıpır heran neşeli olmalısın suratı asarsan yandın senin geçirdiğin travmanın bi önemi yokki...Sonra kalbe giden yola hizmet gerekecek çeşit çeşit yemekler pastalar mumlar bilmem neler biraz abartarak yazıyorum...:) ee bunlarıda er kişi mi yapacak zor valla çok zor..Bu yüzden kadının sakatı tercih edilmiyor çünki erkeğin nefsine hitap etmiyor.. Kadın erkeklerin hayatını kolaylaştırmak için yaratılmıştır ayak bağı olmak için değil..Falaan filaaan..:) Hatta yeri geldimi evin erkeği bile olmalı...

Karışık işleer bu işleer fazla kafa yormamak lazım..:) Birde istisnalar olabilir diyeyim binde bir olsada olabilir..Sonuçta ana babanı bile 40 gün sırtında taşıyıp bir gün bıraksan hiç taşımamış oluyorsun kanımızda var vefasızlık kadını erkeğide yok aslında sadece düzen böyle böyle görülmüş böyle gidiliyor hepsi bu...

olayı kişiselleştirmek istemem, ama uzaktan benim hayatımı bilmeden boyle tahminler yapmanızda cok yanlış!!! ben sizin yasadıklarınız guzel hoş şeyler demiyorum ama siz basınıza gelen bir olay yuzunden boyle genellemeler yapamazsınız? benim eşim benle neden evlendi zaten eşim bu baslıga yada benzer bir baslıga yazmıştı.. sizin bu yorumunuz uzerine gerekli cevabı gene yazacaktır.. maddi konuma gelirsek bende 1 var ise eşimde 3 var.. malesef oyle sandıgınız gibi zengin biride değilim
artı bu yaz bizimle aynı zamanda buraya tasınan bir aile var, erkek engelli değil, mesleği öğretmen.. bayan ise engelli ve akulu sandalyede ve kucuk bir cocukları var ve gayette mutlular allah bozmasın..
neyse allah sizinde yardımcınız olsun, gonlunuze gore birisi cıkar insallah..

not: siz kendiniz gordugunuz haksızlık karsısında psikolojinizin bozuldugu ve doktora gittiğinizden bahsetmiştiniz, bende onun uzerine psikolog tavsiyesinde bulundum.. ama galiba siz agresif olmayı güçlü olmak sanıyorsunuz.. sizin tercihiniz.. 2010da size mutluluklar ve düşüncelerinizi değiştirecek ummadıgınız süpriz mutluluklar dilerim..

dip not: dısardan zannedildiği gibi engelli erkek olmakta cok kolay değil; iş bulmak, para kazanmak, iş hayatında ve toplumda kendini ispatlamak, tekerlekli sandalyede var olmaya calışmak.. siz bayan oldugunuz için size uzaktan oyle geliyordur ama benimde basımdan gecti, o zaman beraber oldugum ve ciddi dusundugum kızın ailesi tarafından hiç bir sebep olmaksızın istenmedim.. o zaman bende sizin gibi hazmedememiştim ama şimdi gülüp geçiyorum, iyi ki de oyle olmuş ve eşimle tanısıp evlenme sansım oldu diye..
darısı basınıza..

Agresifleşmeden okusan anlarsın ne demek istediğimi saldırmadanda tartışabiliriz bu konuyu...Ben ağar engelli bayanları ima ettim artı Küçük bir örnek vereyim akrabam olan bir bayan ellerini ve kollarını kullanamıyor bezleniyor tüm kişisel bakımını eşi yapıyor yanii bunu her erkek yapamaz dedim..Ama kadın yapabilir hiç yüksünmeden hemde..Yaratılışa bağlıyorum

arkadaşım ona engelli oldugunu hissettirme öyle davran bunu senin gözlerinde görürse ozaman seni sever engelleme bakışlarınla sevgini

Sen benden betersin ya:) tamam bende feministim az biraz ama senin kadarda gaddar olamam yani..:) Ya bu düzene ayak uydurur kazandıklarınla yetinirsin(benim tercihimdir bu)yada bir mucize olur o nesli tükenmiş beyaz atlı prenslerden biri seni bulur muradına erersin, yadaaa bu beklentilerle eli boş kalır yapayanlız yaşlanırsın seçim senin..:)

hatcea hanım kardeşim valla ben ne desem boş, siz herseyi biliyorsunuz hayatıda çözmüşsünüz ne mutlu size, ben daha fazla sizinle tartısamıyacagım ben sadece kendi gorduklerimi yasadıkları soyledim.. herkesin kısmeti ayrı.. ayrıca benim oyle çöpçatanlık gibi becerilerim yok, onun için TVlerde bayagı bir program var zaten.. herseyin hakkınızda hayırlı olmasını diliyorum, tekrar herkese iyi seneler..

Sen şimdi bu kadar cıngar çıkartıyorsunya biri çıkıpta istemem yan cebime koy derse sana kızma hiç..:) Ben sevmekte istiyorum sevilmekte valla..:) Hatta çok aklıma yatarsa tüm fobiklerime rağmen evlenebilirimde..Aşksız olur mu ya:)

2010 dan ilk beklentim sıkı bir aşk..:D Yaş 30 geç bile kaldım bence..Kapatmıyorum kalbimin kapılarını üç beş vefasıza küsüpte inat değil mi..:D

herkese iyi seneler!! Ben de bir iki şey söyleyeyim, yazılanlardan sonra bana da söz hakkı doğmuş oldu... Daha dün Yalnız Kalp hanımın başka başlıkta bir yazışmasına iştirak etmiştim. Neyse, ben Nova'nın eşiyim, ne fakirim ve sadece zengin diye Nova'yla evlendim, ne zenginim, ne de ortada kalmış... İkimiz de orta halli ailelerin çocuklarıyız. Şu an işsiz olmakla beraber (ki bu benim tercihim), tanıştığımızda ikimizin de gayet yolunda hayatları vardı. 13 yıldır aynı firmada çalışan bir reklamcıydım. Evet ilk eşimden ayrılmıştım ama keyfim yerindeydi, oğlumla ayrı bir evde oturuyordum, hareketli bir sosyal hayatım da vardı, yoğun iş tempoma ilave olarak... Bir şekilde Nova'yla tanıştık, sonrasında görüştük ve birbirimizden çok hoşlandık. Etrafımdaki engelli olmayan kimselerin yapamadığını yaptı ve aklımı başımdan aldı. Onun uğruna İstanbul'u bıraktım. Hergün Allahıma şükrediyorum, böyle birşeyi yaşama şansını yakalayabildiğim için, keşke herkes yaşayabilse böylesini:)) Elbette zorluklar yaşıyoruz, biraz yüküm fazla ama birlikte öğreniyoruz, dalga geçiyoruz. Hiç mi sorunumuz olmuyor, iki ayrı insanız, engelsiz çiftlerin de ilişkilerini tadlandırdıkları tuz-biber atışmalar bizim aramızda da oluyor. Yarın birlikte kutlayacağımız ilk yılbaşımız, umarım yeni yılda da hep böyle mutlu oluruz... Ve sizler de çok mutlu olursunuz, sevgiler:))

oooo bu konuda baya ilerlemişizz
ama haksızlık yapmayalım arkadaşlar kişileştirirerek yanii

bence yaşanmadan bilinmez

----------

amorfati haklı tarafların var şartlanmışlık olduğu için oluyo

Amin amin hayelperest..:)

Hatçe sen kesin evde kalacan..:) Biraz yumuşat tavrını karamsar olma bu kadar..Akıl verene bakın..:eek: Tamam bende arada bir karamsarlaşıp psikopata bağlıyorum ama insan oğlu bi başına vede sevgisiz mümkün değil yaşayamaz..Senin bu inadın diretmelerin öfken sadece sana zarar verir...

Keskin sirke küpüne zarar misali...Azıcık kendini yokla belki kıyıda köşede kalmıştır biraz olsun yeşil kalan bir duygun yeşert onu bu öfkelerle nefretle kurutmaa..:)

Açsın sevgi çiçekleri..:D Sevgi pıtırcığı oldum bende bu aralar bilemem kaç gün sürer şaşırmayın bir kaç gün sonra dellenirsem.. Erkeklere ölüüüm deyipte söylenirsem..:D

Ama hakketten var ters giden birşeyler ne zaman çözeceğiz biz bizi çok karmaşığız cins cins hallerimiz var her iki cins olarak yani...:rolleyes:

Konuyu açan arkadaşa baktım hatcea mı diye ama maaşallah arkadaşın açtığı konuyu kendi üzerine çevirip kişiselleştirmiş ..Ne yapmak lazım hatcea söyle herkes senin söyleyeceğin şekil davransın tabii izin verirsen ..Herşeye karamsarlıkla yaklaşıyorsun tüm kadınları suçladığın şeyleride
hatcae' Alıntı:
Valla ben açıkça söylüyorum koca yerine parayı tercih ederim.İlerde iş kurma hayallerim var.Erkekler çok meraklıysa bana önce bir ceplerine baksınlar ben zaten işi gücü,parası olmayan adamı istemem.Ha bir yakışıklı olacak...Kritelerim bunlardır.

kendinde söyleyivermişsin bu ne perhiz bu ne lahana turşusu arkadaşım??

unutmaki dünyada her canlı bir eş arar
taşın kalbi yok ama onuda yosun sarar

demiş birileriii

unutmaki dünyada her canlı bir eş arar
taşın kalbi yok amaa onuda yosun sarar

demiş birileriiiii

hatcea;

espiri yaparken bile o kadar keskin konuşuyorsunuz ki espiri olduğu anlaşılmıyor hatcea kardeş..

son iki sayfayı okudum. tamamını okuyamadım henüz.
ama iki şey birbirine karıştırılıyor sanırım.
öncelikle, ister kadın olsun, ister erkek her insan kendi hayatına sahip çıkmak zorundadır. ne kadın erkeğe, ne erkek kadına, "kendi yaşamına sahip çıkma" düzeyinde muhtaç olmayı bırakın, "bağımlı" hale (yine kendi yaşamına sahip çıkma adına) gelmemeli.

ne kendi hayatına sahip çıkan kadın feministtir
ne kendi hayatına sahip çıkan erkek, efeminedir ya da maçoisttir.

ne söylemek istediğimi şöyle ifade edeyim. tek başıma kaldığımda yaşamımı her yönüyle sürdürebilirim. yemek mi yapmak, yaparım, çamaşır mı yıkanacak, yıkarım. ev mi temizlenecek, temizlerim. günlük herhangi bir arıza mı onarılacak onarırım. para mı kazanılacak, kazanmak için çalışırım.
aynı şeyleri, biliyorum ki, eşim de yapar; yapmanın yolunu bulur. tek başına kaldığında kendi ayakları üzerinde rahatlıkla durur ve yaşamını her yönüyle rahatlıkla sürdürebilir.

peki ama bizi bir arada tutan şey nedir!?
tek yanıtı var bunun: sevgi.

diyelim ki, yaşamda bunlardan biri, herhangi bir nedenle aksadı: birimiz, bir şekilde, yaşam kalitesi "sınırlandı." birimiz günlük yaşantımızı sürdürürken artık o kadar da "rahat" davranamayacak hale geldik.

kaçıp gidecek miyiz birbirimizden? ya da, terk mi edeceğiz birbirimizi?!
o kadar yaşanmışlığı, birlikteliği, sıkıntıya göğüs germişliği ya da sevince ortak olmuşluğu bir anda "unutuverecek"miyiz yani.

eğer, sevgi ilişkisi değil de, "çıkar ortaklığı"ndan söz ediyorsanız durum başkadır.
o zaman o ilişkiye hiç bulaşmayın derim. zaten ortada "ilişki" olduğundan da söz edilemez. bakkaldan birşey almaya gittiğinizde, bakkal ile müşterisi ilişkisi kadardır o ilişki biçimi.

yok eğer "sevgi"den sözediyorsanız, bir çırpıda kestirilip atmadan önce orada epey düşünmekte yarar var.

gerçi, "düşünmek" bile garip kaçıyor ya, hadi neyse.
çünkü su gibidir sevgi, akar ve yolunu mutlaka bulur...

hatçe, sen hayatını anlatıp, genelleme yapınca sorun yok ve bu kadar insanın anlattıklarına bakıp genelleme yapmayın demende de mantık hatası yok... e hoş valla:D

ha bu arada, asabi eş eşim olur ve engelli olarak geçirdiğim 4-5 yıl süresince, her şeyimle bana bakmış olan kişidir:) ve kendisi erkektir hatice hanım...:)

hayalciğim sağol, sen de aşkınla çookkk mutlu ol umarım canım:)

evet hayal, umudumuzu asla yitirmemeliyiz. umarım hatice hanım da kalbini yumuşatacak gerçek aşkı bulur:)

asabi cadı;

abime mümtaz kişilik ululardan bi ulu derken evliya yaptın adamı demiştin yenge ama görüyorumki abim evliya değil melekmiş..:D

mac72;
:):)
ne yaptın, ne ettin ey mac gardaşım... yingen, "kelek melek, melek kelek" diye gülüp duruyor :D

asabi eş;
abim desin sen endişelenme yengem senin cennet anahtarın:D o dünyada çok çekti diye direk seni sorgusuz sualsiz cennete alacaklar..:D

Nova ve Aylafin gerekli cevabı çok güzel vermişsnz harikasınız biraz geç oldu ama yeni gördüm mutluluklar..:)

neyse isim vermeyim ama bazı yazılar çok agresif sakin arkadaşlar..:) Allah bildiği gibi yapsın bu erkekleri ne deyim sakin sakin olun yav evlenmeyin yanlız kalın oldumu böle :)

insanın içinde allah korkusu varsa herşey olur iki sağlıklı birey evli fakat biri çok dindar birinde içki var kumar var sigara var hele bu dindar olan taraf kızsa çok üzülür bence bu evlilik sürebilir mi? bir engelli bir sağlıklı bireyin evliliklerine gelelim engelli tarafta dindar sağlıklı tarafta bence bunların evliliklerinde hiç bir sorun olmaz tabi zamanla insanlar manevi olarak değişmezse. bence bütün bunlar kader kısmet işi ve insanın içinde allah korkusu olmasıyla alakalı hem sağlıklı kişinin bi gün engelli olmayacağı ne mağlum belki yürürken kafasına bişe düşçek ve engeli olan kişiden çok kötü olacak eğer allah korkusu varsa böyle düşünür yoksa bişeyleri devamlı bahane edip ayrılmaya çalışır

Üst Alt