Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ile engelsizin ilişkisi/aşkı nasıl yürür?

darbe faln almadım dikkatli konuşn hayatın gerçkleri böyle engelli bi kız olsaydn anlardın

Muhabbetinizi balla kesiyorum canlarım... Minik bir uyarı geçmek durumundayım... Lütfen görüşlerinizi kısa sorular ve kısa cevaplar şekilde geçiştirmeyiniz.Bu forum kurallarına da aykırıdır... Düşünce ve duygularınızı daha geniş cümlelerde açıkarsanız bu okuyucuya da kolaylık sağlayacaktır,forumu düzenleyene de...

Hoş muhabbetler dilerim... :)

Canım benim, kısa paslaşmalarda sonuça gidilmesi çok zordur ama... Ve bu konu cidden konuşulması,üzerinde durulması gereken çok güzel konulardan biridir. Çok uzun yazın,çizin demiyorum.Sadece düşüncelerinizi netleştirin ve yansıtın. Pek tabi sorularınız olacaktır ve bu yazdığınız metin içinde olursa beni temizlikten kurtarırsınız... Forum kurallarını da çiğnememiş olursunuz... :)

Dip not: Özellikle Keziban ve Adminbozkurt biraz daha dikkat...;)

o halde bizim asıl sorunumuz birbirini seven engelli ve engelsiz ile değil ebeveynlerimizle önce onların bu durumu benimsemeleri gerek eğer onlara kabul ettirebilirsek eminim sorun kendiliğinden kalkar çünkü bir taraftan sürekli uyumsuz oldukları bu ilşin yürüyemeyeceğini söyleyip durmaları kafalarını iyice karıştıracaktır birde şu var kaldı ki sağlam bireylerin evliliklerinde de sorunlar çıkıyor ve sonu boşanmayla bitebiliyor herşeyi de engelimize yormayalım ne dersiniz

Sayın Moderatör,
Uzun uzun yazsam, "bu çok uzun haydi bay bay", kısa yazsam " düşüncen "bir kelimelik, yarım cümlelik mi" deyip " inşallah başka bir forumda" diyeceksin. Öğrencilerinizden çok duyduğunuz tanıdık bir kelime; "Arkadaşlarıma katılıyorum" Ha, size de katıla katıla bir oldum.

buyucu;
konunun özü işte buydu tşkler...

Buralarda bir yerlerde olacak, bu konuyla ilgili görüşlerimi sunmuştum.Çok şükür köprünün altından çok sular aktı... Ve bu platformda yazdığım bir cümle beni haklı çıkardı... Engelli insanın sevdiği "yürekli olmalı,çelişkilerden uzak... Kimseye hesap vermemeli kendinden başka... Böyle biriyle bu tarz ilişkinin değil yürümesi,koşar bile" diye de eklemiştim... Şimdi üşengeçliğim tuttu,yazdığım sayfayı aramıyorum...:))

Henüz çiçeği burnunda gelin olduğum için ahkam kesmek de istemiyorum...Ama yaşarken farkına vardığım şeylerden bahsetmek istiyorum... Eşim duygularını bana açtığında onu "şövalyecilik mi oynamak istiyorsun ?" diye terslemiştim... Bu sözümü hala başıma kakar...:) Onu şovelyecilikle itham etme nedenimin arkasında yaşadığım kötü tecrübenin parmak izleri vardı. Ve o parmaklardan biri kesinlikle toplumun dayatıcı parmağıydı... Toplum, normların dışında yaşamanıza izin vermiyor çoğu zaman. Sizi bir şekilde tedirgin ediyor ve ürkek girdiğiniz bir işte olumlu bir sonuç almak zorlaşıyor... Tarflar cesur olduğunda topluma arkanızı döndüğünüzde bambaşka bir dünyayla karşılaşıyorsunuz.Sizi mutlu eden bir dünya... Zamanla çevre buna alışıyor... Zamanla çevre sizi görmeye,sizi anlamaya,size hak vermeye başlıyor...

Bir ilişkiyi yürütmek için iki cesur yürek gerek... Engel küçücük bir ayrıntı... Ve bu ayrıntı kişileri rahatsız etmiyorsa millete susmak düşer... Ben engelli değil,özel bir insanım sadece.Bu 10 yıl önce de böyleydi,geçen yıl da böyleydi... Ama bu özelliğimi nedense çok uzun süre bir noksanlık olarak yansıttı ve zaman zaman da başarılı oldu toplum... Toplumu hizaya getirmek de eğitimle mümkün... Yargılar yavaş yavaş yıkılıyor... Buna inanıyorum...

kusura balmayın karışıklık oldu galiba..

Keziban ve Neriman böyle düşünürseniz Engelli_engelisz ilişkisinin değil yürümesini Hiç BAŞALAMAZ bile..

kesinlikle sana katılıyorum modum 2 yürek yeterde artar bile bunlar bizim duygularımız ama maalesef duyguları bir kenara bırakılıpp sadece günümüze bakılıyor sen duygularını öne sürerken karşındaki sadece beyni ile mantıkla hareket ediyo ben bunla olursam böyle olur söyle olur diyorve ben bunları kafamdan uydurmuyorum cevremde bir çok örnekleri var.:))

soykankaan sen belkş bu şekilde düşünmüyor olabilirsin ama işde senin gibi düşünenlerde büyücünün dediği gibi parmakla gösterilecek kadar az neredeyse.:))

celik alemsin vala ama büyücü burda haklı aynen sanki bir engelimiz yokmus gibi davranmalıyız valla ben öyle yapıyorum .Ne yalan söyleyeyim biri bişey dediğinde onu dalgaya alıyorum söyledine pişman oluyo sizde öyle yapın valla ben dünyanın kahrını cekeceğime onlar benim kahrımı ceksin değilmi :)))

He arada üzülmüyo değilmiyim üzülüyorum laf aramızda:) dörtdörtlük bi insan değilimki canım arada ağlamakda lasım:))

çok güzel yürür bence tabii iç görünüşüne önem veren kızlar az olsada çok güzel örnekler var....aman yarabbim bizi fizik düşkünü kizlardan koru...çevrelerine hava atiçak diye yok 1,80 boy geniş omuz yeşil gözlü ha bide kariyerli maddi durumu güçlü oluçak yahu ben bu tarz düşüne kızları anlamakta zorlaniyorum kardeşim baş baaşa kalınca millet sizi mi dikizliiçek yada milletin işi gücü yok sizi mi takip ediçek...uzun lafi kısasi bu tarz düşünen bencil kizlarin kendine hayri olmaz iken partnerine hiç olmaz.

buyucu ablanın dedikleri değerken,
çalıştığım kurum beni engelli kadrosunda işe almış. engelli kadroda işe aldığı için çalıştırmıyor diyebilecek kadar çalıştırıyor. hani sadece göstermelik olsun diye sanki. bende bundan şikayetçiyim. bu durumdan rahatsız olup onun için iş aramaktayım.. gerçekten çalışmak istiyorum. gerçekten hakkettğimi almak istiyorum..

esat tabiki öyle düşünenlerin kendilerine vede karşısındakine hayrı olmas ama gel gelelim genel bakacak olursak duruma erkekler kadınlara göre daha baskın dış görünüz açıından sanki erkekler hava atmıyolarmı aman uzun boylu olcak ince belli olcak bilmem ölçüleri tam olcak sanki kendilerine değilde cevresindekilere beeğendirecekler :)))

orda haklısın celik coğu kurumlar göstermelik alıyolar benimde öyle ama ben kendimi öyle benisettirdimki burdakiler benim yokluğuumu hemen anlayabiliyorlar .Düşün onların bile yapamadıkları işleri bile ben yapıyorum buda senin elinde olan bişey bence bana da sen yapamassı sen edemessin deselerde yaptım vede başardım ve sende yapabilirsin bence

burda önemli olan karşındakine kalp gözüyle bakmaktır.Eminim öyle bi insan senin hayaında vardır vardırda bir yerlerde saklanıyordur önemli olanda o saklı insanı bulabilmek değil midir sizce?

he işde bende onu diyorum herkesin harcı değil diye ama anlatamıyorummmmmmm:)))bu prens de öyle bi yere saklanmıski bi türlü çıkamıyo:D

Dark_Angel;,
tipsiz ve çirkin erkeklerin parasi var ondan olmasin son model mercedes filan:)

tipsiz ve çirkin erkeklerin parasi var ondan olmasin son model mercedes filan:)

konu başka yöne kayyo konu engelliyle engelsizin ilişkisi ..Hee bu arada prens son model mercedesim yok meyra marka bi akülümden gayrı..:) Allahtan çirkinde değilim..:)bak konuyu tekrar çektim engelliyle engelsizin aşkına..;)

ağzına saglık büyücü her kelımene katılıyorum...

evet büyücüm katılıyorum sana bi insan beni acıma duyggusu ile sevecekse sevmesin o sevgi yerini zamanla mutsuzluk alır çünkü ve pişmanlıklar başlar

Gül burada sana katılmıyorum.Duygularda mutlaka ara kademeler olur.Aşka nefrettende ulaşılabilir acımadanda.İnsanoğlu değişken bir varlık olduğu için duyguları sürekli değişim gösterir.Acımadan doğan bir aşk zaten acıma hissini yok ettiği ve yerine başka bir duygu koyduğu için çokta önemlilik arz etmez.Engelli ile engelsizin ilişkisi çok zor yürür.Aralarında çok büyük bir sevgi olmalı yoksa küçük sevgiler böyle büyük özverili bir durumu kaldıramaz.

karşılıklı öz veriyle sürebilir. yoksa hiçte kolay değil bence.

bizler engellerimiz konusunda çok hassas insanlar olduğumuzdan elgelimiz üzerine küçük bi ima yada üzerine bir eleştiri bile ilişkinin zedelenmesine sebep olabiliyor.

DAMDAN DUSENIN HALINDEN SADECE DAMDAN DUSEN ANLAR...bence kısıden kısıye degışır...

engelli arkadaşlarım çok karamsar bu konuda.. engelsiz erkek-kadın, hiç kimse fizik-i engelinden dolayı bir insana acıyıp onunla birliktelik-evlilik düşünmez bence (ben bu fikirdeyim) engelli biriyle birliktelik-evlilik düşünen kadın-erkek bence sevmiştir ve herşeyi göze almıştır (engelli bir insanla beraberlik-evlilik; evet, biraz özveri istiyor) bunu da seven her insan başarabilir diyorum..

engelli olsun veya olmasın, sevgi-aşk varsa birliktelik-evlilik olur...

Sevme sevilme oluyor mutlaka ama evlilik,o evliliği daimi yapmak çok maşakatli bir iş . bence bu aşkın ilerki evreleri ürkütücü

Davul bile dengi dengine
kim ne derse desin aşk maşk hikaye
bekara karı boşamak kolay misali aşkmıış

engelli ve engelsizin aşkı yürümek zorunda. Engelsiz bugün bu yarın ne olacağı bellimi sanki. Ama insanlar biraz para biraz şöhretle engellileri hor görüyorlar burası Türkiye. Ne örnekler var ne sporcular ne patronlar var sakat kalan. Neyimiz dememeli ne olucaz demeli ve engellilere yardımcı olmaya davet ediyorum herkesi. özellikle sporcuları mesela baliç sevgilileri ebru ları hiç bitmezdi gazete manşetlerinde her gün bir başka ebru su olurdu ama tekerli sandalya kampanyası bir yardım yapmadı o kadar istek yapıldığı halde ama düşmez kalkmaz bir allah

Hayatta yürümez.Sevgi toplumsal baskıya yenik düşer.Ha milyonda bir örnek var mı var.O zaman buda olur dememeli.Toplum asla böyle bir şeye çok kolay geçit vermez.Tuhaf bakışlarla,alaycı gülümsemelerle bir süre sonra sinir yapımızı darmadağın eder.

insanlar birbirini tamamlamak durumundadır heranlamda ve her konuda.beraberlikler anca bu şekilde yürüyebilir.sevginin ve ilişkinin yürümesi engele yada engelsiz olmaya bağlı değildir.önemli olan dediğim gibi birbirrini tamamlayabilmektir.
fakat şuda önem taşıyorki,2 engelli insanın beraberliğinin yürüyebilmesi için,mutlaka birinini diğerinden çok daha iyi durumda olması gerekiyor.çünkü günümüz türkiyesinde sosyo ve ekonomik açıdan bakarsak beraber olan iki engelli bireyin yaşamlarını sürdürebilmesi hiç kolay değildir.başkalarının yardımı olmadan hayatlarını idame etmeleri için mutlaka birbirlerini tamamlamaları gerekiyor hayatı elele verip tüm zorluklara göğüs germeleri gerekiyor.yoksa sevginin ne engeli olur nede engelsizi

ben özürluyum ama esım degıl 4 senelık bırlıktelık ve sımdı 2 senelık evlıyız ve 10 gun ıcınde aramıza ıkımızın parcası ALLAH vergısı kızımız gelıyor onemlı olan sevgı saygı gerısı buyuk bır yalan kı ben esımın aılesı tarafından en cok sevılen damat ım 2 tane daha var ama ben hep on plandayım ıanalımaz saygılıyım onlarda haddınden fazla sevıyır benı benım babam 19 yıl once bızı bırakıp gıttı onun ıcınde esımın babası benım babam artık kendı babamı tanımam tanımayacagımda onun ıcınde engellı engelsız ask lar herzaman var herzamanda olacak yeterkı gercek kısıyı bulun herkese nasıp etsın ALLAH

merhaba.
ewt site yaşanan olaylara engellilerin sorunlarını ortak paylaşmak fikirlerini paylaşıp, fikir almak adına çok güzel.
ben engelli olma yolundayım galiba neden böyle diyorum çünkü, Allah a binlerce teşekkler şükürler olsun hala iyiyim elinden tutup birinin ayaktayım.
nişanlım engelli değil.
ben engelliyim.
7 yıldır da gayet iyi anlaşıyoruz herşeyi tek taraftan beklememek gerekiyor baştan.
o senin ona acımayla yaklaştıgını düşünebilir. Ona acımadığını göster.
herşeyi konuş onunla.
bazı sorunları atlattıktan sonra herşey yoluna giriyor ve güzel bir şekilde devam ediyor bence.
mutluluğu da - mutsuzluğuda arada yaşayabilecceğinizi kabul edin her günün her anın güzel geçmesini bekleyemeyiz değilmi ki sağlıklı insanlar bile her zaman anlaşamıyor.
başarılar ::):)

Üst Alt