Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ile engelsizin ilişkisi/aşkı nasıl yürür?

Engelli _engelsiz askı olmaz diye bir sey yok.Aşk için bu türden kalıplar koymak zaten aşkın doğasına aykırı diye düşünüyorum.
Kaza gecirdiğini ve sonradan engelli olduğunu yazmışsınız kötü bir psikoloji içinde olduğu için bunu kabul etmeyebilir.Hatta hayatını yeniden derleme yeni durumuna alışma bunu kaldırabilme psikolojisi içinde bunu düşünemeyebilir.
Sizde hak verirsiniz ki bu hiç de kolay bir durum değil.
Herkesin ona acıdığını acıyarak baktığını zanneder bir durum içerisinde sizinde ona olan ilginizi bu yönde değerlendirebilir.
Herkes herseyi hakkı ile yapabiliyormu ??Kesinlikle hayır diyorum.Sakın olumsuz düşünme neydi parola''Sevgi her engeli aşar''.sevgiler...
Olumsuz düşünmeyin siz eminseniz ve sevgi gercekse hak ettiği yeri bulur diye düşünüyorum.
Ama bütün bunların dısında size karsı bu türden ilgisi olmaması durumuda söz konusudur .

engelliyle engelsizin aşkı iyi yürürümü bilemem ama bu konuyu açan kişiyi tebrik ederim umarım bir sevgili bulur

enqellı sadık kalırsa yurur ...saqlam ınsan sadık kaldı da enqellı sadık kalamadı ..ben 2.5 sene zatı muhteremın demesıyle 27 ay qecırdım enqellı bır ınsanla....burdan da tanırsınız.SEKA sımdıkı zamanlarda ortak kullandıqımız bu uyelıqı Dexter07 olarak deqısmıstır kendısı ...sanırım yenı avlara takılmak ıcın ....

bızım yuruyor sandıqımız ılıskımız onun bıtmez tukenmezz bılmez kadın hevesatıyla bıtmıstır. bıtmez tukenmez yalanları da cabası ...soranlara benı cok da quzel kötuledı ...evvela quzel quzel yalanlarla yenı kızların pesıne dumus ve de dusecektır...bu sıtede kac tanesıne takıldı Allah bılır...

enqellı enqelsız askı sıfır yalan sonsuz quven ve sayqı qerektırır....bu da qunumuzde oldukca zor qıbı qurunuyor...kı kaldıkı tum enqellı arkadasları dıyecegım lafın dısında tutuyorum...kendısı seka adlı uyeyken benım ıznım dısında beraber ortak kullandıqımız uyelıı bıle hemne deqısıp dextero7 yapmıs dırek lafım onun ıcındır...sonsuz nankördur ....ınanılmaz yalancıdır ....asla sadık deqıldır...kızlar kendısınden uzak durmanızı sıddetle tavsıye ederım...zıra benı hasta yaptı .....bu hastalıqımından da kendısının haberı yok ...olsada cok da tın der...

sımdı bunları yazdım dıye emınım kı bana cephe alacaklar olacaktır...benım yasadıklarımı yasamıs olsaydınız emınım kı bana hak verırdınız...

enqellı enqelsız askını enqellı kısı yurutemedı ...sebeb ; kendısının ınanılmaz ac qozluluqu bızı bıtırdı ....ben 2.5 yılımı onun demesıyle 27 ayımı verdıqım bu ınsan kımseyı mutlu edemez...

MAN OF THE NİGHTS insanların ne düşündüğünü hiç bir zaman bilemezsin sen şimdi diyorsun başkalarına olan ilgisinden bitti bunu kendisine sordunmu??? senin rahatsızlığından haberi yokmuş anladığım o kendi engelini biliyor engelli biri sağlıklı biriyle iletişim kurarken bile yeri geliyor ne kadar zorluk çekiyor geçtim ki konu burda aşk bana göre engelli biriyle sağlıklık birinin aşk yaşamaları imkansız yaşadılar farzet ilerisi engelliyi hep korkutur bir adım geri durmak zorunda kalır bizim psikolojimiz daha bi basık sen şimdi dersin mücadele ederdik aşardık falan diye biz daha kendi içimizdeki korkuları probleri aşamıyoruz evlendiniz farzet komşularınız akrabalarınız ne kadar garip bakacaktı duruma ama iki engelli evlenirse toplumda yadırgamaz tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş denir hem engelli olan ezilip büzülüp durmak zorunda kalmaz sağlıklının yanında aklında hep şüphe gezmez acaba seviyormu yoksa acıyormu diye bu yüzdendir ben sağlıklı yada sağlıklı görünen biriyle engelli birinin aşk yaşamalarına soğuk bakıyorum

xxxman 1.5 senem sormakla qectı...o kadar ıyı tanıdım kı onu ...onda sadece yalan dolan olduqu ıcın tabı kı hep ınkar yolunu sectı ...qenelde tum adamların yaptıqı qıbı...ınanılmaz bır ınsan ....tabı kı herkes karsı cıktıydı ...aılem akrabalarım arkadaslarım ...ben hepsıne karsı durdum ..ancak deqmezmıs..tabı kı onlar haklı cıktı ....tanısaydın bana hak verırdın...

bende bu konuya cevap yazmak istedim ben engelli olup eşim sağlıklı biridir. eşimin ailesi evlenmemize karşı çıkmadı.eşim bana çok değer verdi 4 sene çıktım 2 sene nişanlı kaldık çünkü eşim askere gitti onu bekledim 10 yıldır evliyim. iki tane çocuğumuz oldu birbirimize daha çok bağlandık ve çok mutluyuz ailelerimizle sürekli görüşüyoruz..

özlmknc;

çok şanslısınız :) hem aileleriniz yönünden.. hemde eşiniz.. Allah mutluluğunuzu daha da çok arttırsın inş.. :) çok sevindim sizin adınıza...

amin cümlemizin..allah herkese sorun yaratmayacak bir aile ve bir eş nasip etsin..

selam değerli arkadaşım.... engelli biri engelsiz biriyle evlenmeli zaten bence. çünkü birbirlerini tamamlayabilmeliler... mutlu olup olmayacaklarına gelince iki engelsiz de mutlu olamayıp ayrılabiliyor... kafana onu takmayacaksın... empati yapacaksın karşındakinin yerinde sen olsan nasıl olurdu... fakat bu sorulara objektif cevap verecen... bi de tabiii ki olayın maddi yönü var... engellinin maddi durumu zayıfsa engelsiz kişi engelli eşini pek ciddiye almaz.... bu mutluluk işi iki kişinin de fedakarlığıyla doğru orantılıdır... karşılıklı fedakarlık yapacaklar ancak öle mutlu olabilirler ve ya olabilirsiniz diye düşünüyorum.... teşekkürler...

Merhabalar.... Ben 6 Yıllık beraberliğimi 23 Aralıkta Gelip Nışanımı yapacaklar. Nışanlım Engelsiz. Ama şuan ailelerde onay verdi. Herşekilde kabul ediyorlar hayırlsı bakalım.

ilişkilerde denklik sadece sevgidedir bana göre. Seviyor musun? verdiğin sevgiyi alabiliyor musun? önemli olan bu. 7 yıldır annesinin seni kabullenmesini bekliyorsun tek sorun annesi ? eğerki ekonomik özgürlüğünüz varsa birinizin dahi hiç beklemeyin annesi kabul etmiş veya etmemiş takılmayın hayat çok kısa fatmazehra ertelenmeyecek kadar kısa.

bir yakınım; "engelli birisiyle evlenmek bile bile lades demektir" demişti.Çok kırılmıştım.Çevrenin algısı malesef bu.bu algıyı değiştirmek çok zor ancak bu görev yine bize düşüyor.bu olumsuz cümleleri bazen duymamak gerekiyor.

benim bir işitme engelli arkadaşım normal duyan biriyle evlenmişti ama evlilikleri yürümedi 2 yıl sonra boşandılar. şimdi de işitme engelli biriyle ikinci evliliğini yaşıyor.
bana gelince ben de işitme engelliyim erkek arkadaşım da öyle ama babam hala evlendirmiyor bizi. sanki onu istemiyor gibi ne yapacam bilmiyorum.

Haklısın , dış görüntü bazen aldatıcı oluyor.

Otuz beş yaşında ve hala bekar erkeğim. Evlilik için düzgün bir iş bulmayı bekledim hep. Maddiyat çok önemli maalesef , hele engelliyseniz ve paranız yoksa hiç ciddiye alınmazsınız. Bunu hep yaşadım.

Yaa kankaalar Nasip bu işler ben 27 yaşındayım engelliyim vede evliyim benimde ay başında bi iki saat cebim para görüyor ay sonuna kadar yok napalım ben bunları hiç kafama takmadım sevdiğimle evledim aile maile gözüm görmedi eşim sağlam ama baldızım engelli he diyeceksin şimdi onlarda engelli biri varmış o da yalan bana nasıl karşı çıktılar anlatamam engelli oldum diye eşimin ailesi ben ve eşim hiç bakmadık bile bunları engel olarak görseydik hala evlenemezdik belki ayrıydık bile ben eşimi seviyorum oda beni gerii yalan

bende ortapedik engelli bir birey olarak 27 temmuz 2009 da Dünya evine girdim hamd ve şükürler olsun ki çok mutluyum rabbim dileyenlerede nasip etsin her konuda destekçim (sandalyeliyim) eşimin aileside karşı idiler ama bu zorluğu atlattık (bu arada 2. arıyorum hanım duymasın :) )

ailelerinizn mutlu olacak diye kendi hayatınızı ve mutlulugunuzu yok ediyorsunuz , bence en kısa zamanda bir ev tutup evlenin; nedir yaa bu kacıncı yüzyıldayız. 32 yaş diyorsun daha kaç sene bekliyeceksiniz bilmiyorum. bulun bir yolunu, yada yol yoksa yolu kendiniz çizin. kendi hayatınızı yaşayın başkasının degil..........

farukt;

2007 de açmış arkadaş konuyu artık 35-36 yaşlarında olmuştur, Merak ettim son durum ne acaba arkadaş hala bizleri izlemeye devam ediyorsa paylaşırsa belki benim gibi merak edenlere bilgi vermiş olur :)

merhaba arkadaslar bende engellıyım omurılık felçlısıyım benımde sevdıgım bırı var ve yaklasık 5 sene olacak ve kendısı engellı degıl.annesı bılıyo fakat ızın vermıyo.duzelsın dıyo.bende suan için duzelme ımkanım bellı degıl.bende cok uzuluyom.bazen dıyom benı bekleme dıyom baskasıyla evlen dıyom.oda beklıyecem dıyo ama benım ne zaman duzelıp duzelemıyecegım bellı degıl.bende ne yapacam bılmıyom.İNŞALLAH zaman hepımız ıcın hayırlı guzel seyler gosterır.ALLAH buyuktur.dua edıp sabretıp beklemek lazım...

fatma yı yakından tanırım az biraz hala mutlu olduğunu duydum çocuğuda varmış rabbim mutluluk wersin çok sıkıntılar çekti erdi mutluluğa çok şükür daim olsun arkadaşımızın ve arkadaşlarımızın tabi benimde

onurbahar;
Yazık, ayrı gayrı geçen o zamana çok çok yazık.. İyileşmesen ne olacak? Onca yıl bekledik iyileşemedim deyip yollarınızı ayıracak mısınız?

Engelli-engelsiz ilişkisini yaşayan kişilerin yaşı küçük olsa anlarım ailelerin müdahalesini, ama belli bir yaşa gelmiş karakteri oturmuş ne istediğini bilen kişilere ailelerin karşı çıkmasını anlayamıyorum! Hele hele herşeye rağmen evlenmiş çocuk çoluğa karışmışların yuvasını yıkmaya çalışan anne babaları hiç anlamıyorum! İnsan, evladını sevmiş gelmiş kızı-erkeği nasıl sevmez? Ne biçim ana baba bu insanlar? Ölümlü dünyada bırakın kim nerde kiminle yaşamak istiyorsa yaşasın canım! Olmazsa yanılırsa döner geri gelir evladım dersin basarsın bağrına affedersin hatalarını..

Her ana babaya evladı başkadır.. Ama engelli engelsiz durumu söz konusu olunca engelsiz olan taraf sanki bulunmayan hint kumaşıymış gibi değere bindirilir.. Yanlış üstüne yanlış hata üstüne hata bunlar.. Kibirden kaynaklandığını düşünüyorum.. Birde yarış vardır eş dost akrabalar arasında anne babaların hırs yapmasına neden olan en mükemmel gelin-damat arayışı içine sokan.. Kibir,hırs,hasedlik ve bencillik var bazı ana babalarda... Bu yüzden çocuklarının tercihlerini önemsemiyorlar... Amaaaaan ne kadar konuşsakda boş geliyor artık bana herşey olacağına varıyor gücümüz yetmez karşımızda ana babamız olunca diklenmeye.. Allah herkes hakkında herşeyin hayırlısını nasip etsin..:)

havva_vuu :
ALLAH bılır ama buyuk ıhtımal durumumda ılerleme olmassa ailesi onu biriyle evlendirir.baskı yapar benimle evlenmemesi için.oda ailesini kıramayıp evlenir.ama ne kadar mutlu olur bilemem.ben zaten kendimi herşeye alıştırdım.üzülüyom ama ne yapıyım kendimi teselli ediyom. ALLAHA sığınıyom.herşeyin hayırlısı diyip hayata devam etmek lazım...

fatmazehra kardeş öncelikle allah yardımcınız olsun bende omurilik felciyim 2 senedir rahatsızım 1 yıl önce karşıma beni ben olduğum için seven bir bayanla tanıştık ve birbiimize aşık olduk bizimde karşımıza bazı engeller çıktı ama biz mutlul olmamıza hiç izin vermedik dünya bir yana segimiz bir yana dedik ve sonunda allahın emri peygamberin kavliyle kızı kaçırdım :) yani anlicağın kardeş kimseyi tanımadık kimsenin mutlulumuza engel olmasına izin vermedik evel allah vermicezde sizde öyle yapın mutlu olabileceyinize gerçekten inanıyorsanız hayatınıza kimsenin engel olmasına izin vermeyin tekrar allah yardımcınız olsun kardş......

merhabalar öncelikle sizi kutluyorum eğer siz birbirinizi gerçekten seviyorsanız inanın kı kımse sizi ayıramaz.korkmayın elinizi ne kadar tez tutarsanız sizin için o kadar iyi mutluluklar allah yardımcınız olsun

phantom120
mutluluklar diliyorum :)
yengeye selamlar.. :)
veletidee öppp bizim içiiinnnn resimlerinii göreliim yaaa atta forumaa bi kaçç fotooo :)

Üst Alt