Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ile engelsizin ilişkisi/aşkı nasıl yürür?

kimse mutluluğunuzu bozamaz kalbinin yüreğinin sesini dinleyin:)

ben yaptım ama cok pişman oldum engelliyseniz engelli birisi ile evlenin birbirinizi daha ck anlarsınız

ne mutlu sana sevmek nekadar güzel bir duygu

fatmazehra;

Sevgili kardeşim Allah yardımcınız olsun evvela.
bende engelliyim ve engeli olmayan bir bayanla evlendim. 14-15 senedir defalarca tartışmalarımız kavgalarımız oldugu halde bu konu tartışmalarımızda hiç geçmedi. Senin yazını okuyunca birdaha düşündüm ve şükrettim.
Sevgili kardeşim sen oldugun gibi davranmaya devam et bence, burada görev karşı tarafa düşüyor çünki aile asıl onun ve etkili olabilecek kişide kendisi. Sen onun seni kabul edip sevdigi halinle devam etmen bence en mantıklı olan.
Olaylar gelişip evlilik gerçekleştikten sonrada şu anda oldugundan daha iyi bir insan olmaya çalışarak insanlara hata yaptıklarını hissettirmen olacaktır.Bu seninde ileriki yaşamında menfaatine olur.
Allah yardımcınız olsun

engelli ve engelsizin evlendiği çiftler tanıyorum.onlar mutlu.yeterki sevgi olsun.

Forumda evlilik konuları neden bu kadar popüler diye kendi kendime düşündüm.
Sanırım çoğumuz bekarız ve evlenmek istiyoruz fakat kendimize göre birilerini bulamıyoruz.
Belki buralardan biriyle tanışıp evlenmek için vesile olur diye bu konular çok popüler kanısına vardım.
Sanırım haklıyım ya sizce ?

evet haklısın :eek:çoğumuz bekarız ve evlenmek istiyoruz fakat kendimize göre birilerini bulamıyoruz:(:mad:

Evet

fatmazehra;

ben enğelliyim eşimin engeli yok ve biz geçen yıl evlendik 5 yıllık bir birliktelikten sonra ailesi istemedi beni evet ama eşim istedi ailesine karşıdurdu ve ailesini silmek pahasına bana geldi düğünümüze akrabaları gelmedi babası gelmedi.
Ama biz evlendik.
Buna birazda benim durumumun iyi olması vesile oldu kimseye ihtiyacım olmadan düğünümü yapabildim şimdide kendi evimizde oturuyoruz.
şuan 1 yıl oldu evleneli ve ayrı şehirlerde olmamıza rağmen o babası ayda bir gelip kalıyor bizde şuan onun akrabaları ilede bizimkilerlede iyiz arada sırada bizde gidiyoruz.
Allah sizede mutlu olmayı nasip eder inşallah vazgeçmeyin dik durun.

nacar;

O zaman bu kişileri birleştircek bir platform olmalı ve güvenilir olmalı diye düşünüyorum nacar

Ben de yaptım darısı bütün evlenmek isteyenlere rahat olun sıkmayın kasmayın kendinizi..Bugün tam bir ay oluyor evleneli Allah'a şükür eyi gidior..benim burda belirtmek istedğim engelli de olabilir engelsiz de bunu sorun yapmamk gerenk kafalarda engel olmasın yeter ki..

Ben sevdiğim ve sağlam bir kişi ile evliyim ve oldukça da mutluyum.. Önemli olan beyniniz sağlam olsun engelliliğin arkasına sığınıp kolaya kaçmak, kendinizi eksik diye nitelendirmek bir insana yakışmaz; Önemli olan ekonomik bağımsızlığınız olsun bu sorun zaten her insan için geçerli ekonomisi güçsüz olan her birey evlilik konusunda sorun yaşar.. Zaman, zaman bizim evdede sorunlar oluyor bu sorunlarımızın temel kaynağı sadece maddi sıkıntı kaynaklı siz sevdiğinize kavuşmayı ve evlendiğinizde evime bakarım diyebiliyorsanız zaten sorun kendiliğince çözülür... Siz yeterki kararlı iradenizi ortaya koyun..

evliliğin %90 ruhsal ilşki, %10 bedensel ilşkidir arkadaşlar; evleneceğiniz kişi engelli veya engelsiz olsun eğer %90'a değer veren birisiyse dünyanın en mutlu çift olursunuz.Ben tekerlekli sandalye kullanan omirilik felçli bir bireyim ve 18 senedir engeli olmayan biriyle evliyim,mutlu çiftler içindeyiz. Sorunumuz olmuyor mu oluyor her ailede çıkan sorunlar bizdede çıkıyor, eğer bu sorunları medeni bir şekilde hallederseniz hayat devam eder gider mutlu bir şekilde. Evlilik sevgiyele başlar bu sevgi büyür ve saygıya dönüşürse bu dünya hepineze cennet olur. BEKAR KARDEŞLERİME BU DÜNYADA İNŞALLAH KENDİ CENNETLERİNİ OLUŞTURACAK BİRER EŞ (ENGELLİ VEYA ENGELSİZ)NASİP OLUR.

anlayış hoşgörü,merhamet,paylaşım ve sevgi saygı temelli bir beraberlik, isterse engelli olsun yada olmasın,sonsuza kadar gider.önce temel taşların oluşmasını sağlamalı çiftler,aksi takdirde iki engelli bireyler bile asla anlaşamaz ve mutlu olamazlar.

Valla insan kafasına göre bulunca engelli engelsiz hiç farketmez:)

seviyorlarsa birbirlerini hic bi sorun cözülmez degil

bende arkadaşlara katılıyorum sevgi varsa ne engel tanır nede başka birşey

Sevgi oldukdan sonra diğer herşeylerin üstesinden gelinir diye düşünüyorm ..:)

evet mesale ben engeliyim eşim engeli değil gayete mutluyum ALLAHA şükür darısı başınıza arkadaşlar

Arkadaşlar ben 20 li yaşlarda bir gencim, bir arkadaşımın vasıtasıyla tanıştığım bir bayan var benden 2 yaş büyük ve engelli kendisi, Ayaklarında kemik gelişim sorunu var yürüyemiyor hiçbir şekilde ben bu bayanla kendi gönül rızamla evlenmek istiyorum bundan kendisinin henüz haberi bile yok sizlerinde fikirlerini almak istiyorum sizce olurmu ona açılmalımıyım şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

20 yaşındasın gençliğinin verdiği enerji ile aşk heyecanına kapılıyor olabilirsin engelin varmı bilemiyorum ama önünde askerliğin var maddi açıdan hazırmısın ailen kabullenebilcekmi kabullenmesse sen ailene karşı gelebilcekmisin maddi açıdan rahatsan ailene karşı koyabilirsin değilsen ailenin dediği olur ailene bir danış ondan sonra karşındaki bayana evlilik teklifi yap sonra kız arkadaşının hayalleri yıkılmasın

Herangibir engelim bulunmuyor maddi açıdan bir sıkıntım yok çok şükür Aileminde kabulleneceğine inanıyorum çünkü ben Annemim babanın oğluyum onlarında benim gibi güzel kalpli olduğuna inanıyorum kız arkadaşımla bir sorun olurmu onun düşüncesindeyim bir türlü içinden çıkamadığım bir durumdayım birazda onun tarafından düşünmeye çalısıyorum :confused:

seven insan sevdigini yanında ister bunu bilir bunu sölerim ben olsam 1sene bile beklemem çözülmüçek sorun yok bence

benim bir işitme engelli arkadaşım normal duyan biriyle evlenmişti ama evlilikleri yürümedi 2 yıl sonra boşandılar. şimdi de işitme engelli biriyle ikinci evliliğini yaşıyor.
bana gelince ben de işitme engelliyim erkek arkadaşım da öyle ama babam hala evlendirmiyor bizi. sanki onu istemiyor gibi ne yapacam bilmiyorum.

veee nişanlandımmm :D

@mujde54

Hayırlı olsun,
Allah evliliğinizide göstersin inş.........
Rabbim nişanlınada sana da güç kuvvet versin...

bende senin gibi aynı yollardan geçtim arkadaşım bende engelliyim ve benim eşiminde engeli yok ilk zamanlarda bizede bir çok kişi karşı çıktı biz birlikte hepsine göğüs gerdik eşimin bütün bu karşı çıkanlara tek bir cevabı oldu herkez doğuştan engelli olmuyo sende ilerde bir gün engelli olabilirsin aslında anlayan için bu söz çok şey ifade ediyo çok şükür sonunda herşey yoluna girdi bizde önümüzde çok duramadılar ve kabul ettiler.dokuz sene oldu eşimle hayatımı birleştireli bir tanede sekiz yaşında oğlumuz var biz çok mutluyuz bunuda zamanında karşı çıkanların gözüne sokuyoruz:eek:inşallah seninde hayallerin gerçek olur allah yardımcınız olsun tabiki şunuda unutmamak gerekiyo herşeyin hayırlısını istemek lazım arkadaşım

Sevginin her şeyin üstünde olduğunu engelli ve engelsiz fark etmediğini söyleniyor bu site de istisnalar kaideyi bozmaz arkadaşlar ama bırakın engelliyle engelsizin evliliğini iki engellinin engelleri denk değilse bile ilerde büyük sorunlar yaşanıyor.Ne yazık ki gerçekler çok acı...

Üst Alt