Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ile engelsizin ilişkisi/aşkı nasıl yürür?

alfi;

he doğru diyorsunuz evlendiğiniz kişi sizden daha iyi birisini bulana kadar sever bundan fazlasını beklememk lazım diyosun ölemi
bakıs acın hic hos değil siz sağlam insan degilsiniz ikinci bi evliliğiniz olmaz demekteki kastınız nedir? normal insanlar daha cok bosanırlar evliliklerini yürütmekte zorlandıkları icin daha cok bosanma geregi duyarlarmı demek istiyosun
kımse kımsenin gelecegini kısmetini bilemez nie engelli insan var bosanıp tekrar evlilik yapıp dahala mutlu olanlar o yüzden bölyle ön yargılı konusmamak gerekir .
gelelim ask konusuna ak die birsey yoktur ask sadece bir seyi ilk gördüğümüzde ona ulaşmak ona hosnut olmaktır he ulasınca ask biter ve eger iki kişinin arasında o askın bitmesine ragmen birbirlerine duydukları bi saygı varsaaaaa oda sevgiye dönüşür engelli yada engelsiz hiç farketmez

wallaha ben sol bacak diz üstü ampute engelliyle yaşıyorum. ancak eşimin hiç bir engeli yok. gayette sorunsuz yaşıyoruz kendi engelimi bana bile hissettirmiyor bende kafaya takmıyorum zaten. herkez kendi engelini kendi yaratır bence. bazılarıda olan engelleri kaldırır.

ben yukarıdaki arkadaşların yazdıklarına katılmıyorum engelli engelisiz farketmez zekamız yerinde ise o önemlidir,bizler engelliyiz diye karşı tarafa bunu yansıtırsak kendimizi aciz ve basit olarak göstermiş oluruz karşı tarafta engelsiz ise bizim bu davranışımızdan dolayı sevmekten de vazgeçebilir..herzamana kendimizle barışık olmalıyız.sadece bizim değil engelsiz arkdaşarın da sorunları var; yok mu sanki?,onların da psikolojik ve kafasına taktığı şeyler olabiliyor,yeterki insan kendisine sorun çıkarmasın...En basitten benim erkek kardeşim ve kız kardeşim erkek kardeşim sağlıklı ama işi sorun yapar,başka birşeyi sorun yapar,kız kardeşimde öyle sanki benden daha çok sorunları varmi gibi görünüyorlar bazen,bazen kızıyorum hatta onlara ne bu surat diye sanki benim gibi sağlık sorunuz mu var,kız kardeşim de derki,sanmaki sorun sadece sende,bizim de kafamıza taktığımız şeyler var ,bunlar işte,kimsenin için kimse bilemez...Çevremdeki insanlar bana şaşırıyorlar zaten bu davranışımdan dolayı, sen ne kadar yaşam dolu,kendinle barışık bir insansın.. bu davranışın çevrendeki insanların seni sevmesine sebep oluyor..

Bi de denklik meselesi konuşuluyor. Denklik çoğunluğun dediği gibi sağlam vücutlar ile olmuyor; denkliği beklentilerimiz belirliyor. Sen, seni kaldırıp sarıldığında güçlü kollarınca ezilmek istiyosan denklik güç oluyor, yürümek, koşmak oluyor; Güzelliğinin farkında olmasını istiyosan denklik görmek oluyor; rahat yaşamak istiyorsan denklik zenginlik oluyor...vb. Denklik görecelidir. Her ne sebep olursa olsun, iki insan bir araya gelebilir. Bir araya gelen iki insan hayatı bir birine zehir de edbilir, bal da...

Neyse polimik yaratmayacağım :)

Dediklerim anlaşılmamış :)

Derin mevzular bunlar :)

Halikarnas Balıkçısı' nın bi öyküsü var "Parmak Damgası", okumanızı şiddetle tavsiye ederim...

Valla Ayşegül'cüğüm buraya üye olalı yaklaşık bir seneyi aşkın,bu zamana kadar engelli ortamı nedir onu bilmiyordum,yeni yeni girmeye başladım.bir çok engelli tanıdım,''damdan düşenin halini ancak damdan düşen anlar'' gibi düşünceye sahip olan engelli arkdaşlarla karşılaştım tabiki seni çok iyi anlıyorum diyebiliyor ama yapmak istediğini de yine yapıyor.o söz sadece lafla söylenmiş bir söz.demek istediğim şey bir insan yanlışsa yanlıştır engelli engelsiz farketmez.Engellilerden yokmu sanki aldatan,kötü hayatı olan,evine bağlı olmayan,evlilik çok farklı birşey arkadaşlar,hiç birşeyle bağdaşlaştırılamaz,engelli insanla evlenirsin mutsuz olursun,engelsizle evlenirsin mutlu olursun.hiç belli olmaz...Mühim olan doğru yerde DOĞRU insanı bulmak; üstüne basa basa söylüyorum DOĞRU insanı ...

Bende piyopati hastasıyım... 4 seneyi aşkın bir evliliğim var ... Hiç bir zman bu söz konusu bile olmadı aramızda onun bir rahatszlığı yok çok şükür ...Tek dileğim rahatsızlığım nedeniyle onu genç yaşlarda bensiz bir hayata mahkum etmemek...
Bu arada asla engelli değiliz bizler asıl olan bizi özürlü diye fişleyen küçük beyinler özürlü olan...[FONT=comic sans ms]
[/FONT]

Burdaki bütün evli çiftlere ömür boyu mutluluklar diliyorum.:)Allah cc.sağlıklı ömürler versin..

Bende evlenecek olanlara mutluluklar diliyorum, evlenmek bence hayattaki en büyük engel, engelleri aşalım arkdaşlar, evlenin :)

Hayat dediğin dün,bugün ,yarın ama insan içinde güzelliklerde olsun istiyor.Sevmek, sevilmek ,evlenmek ,çocuk sahibi olmak ...engeli olupta evlenen ve mutlu olmayı başaran arkaşlarımın Rabbim mutluluğunu artırsın

engelli engelsiz meselesi kadın ve erkek için farklı açıklanır ben kendim gibi birini ldım şükür şimdilik iyiyiz... inanç ve kabül meselesi gerisi hikaya...
kişinin kaderine göre degişir kimi mutlu kimi mtsuzdur inş. mtlulugu yakalayan hayat agacı daim yeşil olanlardan olur .
çümkü bizde insanız bizimde hakkımız Yaradandan kısmetimizi maddi manevi isteriz aeo.

bende engelli olmayan biriyle evlendim eşim hiçbirzaman engelli olduğumu hissettirmedi aileleri nasıl ikna ettik dersen etmedik kaçarak evlendik :) lakin kayın peder olacak adam neyaptı etti aramıza kara kediyi soktu ve şuada boşanıyoruz bence engelli olmayan biri ile evlenmek bir engelli için büyük cesaret çünkü türkiye halkı bu konuda çok geride aileleri ikna etseniz bile başka insanlar evlendikten sonra konuşmalarıyla aranıza kara kediyi sokar ve huzursuzluk çıkabilir evlilik gibi olmuyo hem flört dönemi evlendikten sonra baya bakış açıları değişiyo allah yardımcınız olsun

2.5 aylık evliyim. çok mutluyum

Merhabalar.. Ben de 7 yıl sevdin eşimin sıgara alışkanlığı dışında hiçbir engeli yok ama ben %60 engelliyim. Çok sağlıklı değilim ama eşimin yanında sankide hiçbir sağlık sorunu olmayan bir insan gibiyim . Onun yanında herşeyi unuttum. Ağrım olduğu zaman birlikte yaşıyoruz. Evlilik için sıkıntılı süreç geçirdik. Babamı ikna edememiştim. Halen daha ikna olmuş değil ama telli duvaklı babamın evinden çıktım. Benim asıl sorunum sağlık değil kültür farklılığı. Ben Karadenizliyim Eşim Doğulu Aile çok büyük ve birlikte vakıt geçirmeyi seviyorlar onlar toplaşınca kürtçe konuşuyorlar işte o dakikalar benim canımı çook sıkıyor. Onları anlamadığım için konu dışında kalıyorum. Kendimi çook yalnız hissediyorum Ama ben eşimle çook mutluyum. Yeni evliyia biraz maddi sıkıntımız var ben çalışıyorum oda çalışıyor. aşılmayacak sotun yok .Sadece asıl mesele huzurlu olmak. Huzur herşeye ilaç... Allah herkese hayırlı birliktelikler versin...

annesi seni gelin olarak istemiyorsa sen onu hiç isteme, ayrıca erkek arkadaşının sucu yok ikna edememişse edemmiştir, annesini öldürcek hali yok ya?
bırak zamana yazılmışsa sana zaten senin , yazılmamışsa alnına olmaz
Bu senin engelli oluşunla alakalı deil sana bunu teselli olsun die yazmıyorum, engelli olmayan iki insanında senin yaşadığı sorunları yaşayabiliyor (bu senin engelli oluşunla alakalı deil) erkek arkadaşının annesi gibi cahil çok insan var şualemde
takma sakın kafana, sevginin peşinden koş kimseyi umursama...

İnsanlar hakikaten öncelikle engellinin önce engeline sonrada ekonomik durumuna bakıyorlar, fakat sağlıklı insanlarda da aslında ekonomik durum söz konusu,bu durum engellide daha çok göze batıyor. Alçak gönül olan aileler ve onların alçak gönüllü evlatları kız veya erkek/engelli veya sağlıklı olsun öncelikle sevgiye önem vermekteler... Dar düşünceli aileler sağlıklı kişilerinde evliliklerinde de sıkıntı yaşatmaktadır..Sevgi ve muhabbete dayalı bir evlilik gerçekleştirilmişse bunu ayakta tutmak için ne gerekiyorsa yapmak gerekir...Evlenen dininin yarısını tamamlamıştır... ayetini dikkate alaraktan aillerin de evlenecek bireylerin evliliklerinde maddi ve manevi yardımcı olmaları gereklidir...Onlar size nasıl davranırlarsa davransınlar siz onlara katiyyen saygıda kusur etmeyeniz,onlara göstereceğiniz şefkat saygı ve sevginiz, size duydukları gururu yıkacaktır...siz bir şekilde evlenmişsiniz bunu lütfen iyi değerlendiriniz...benimde ayağımdan engelim var ve benimde sevdiğim sağlıklıydı ve birbirimizi kara sevdalılar gibi seviyorduk fakat bizi ayırdılar..öncelikle eğitim ve bilgi şart, bu tarz insanlar topluma ve aile yapısına zarar vermekteler...
Evliliğiniz uzun ömürlü ve huzurlu olması temennilerimle üzülmeyiniz diyorum...

başlığı ilk sayfadan itibaren merakla okudum. bazen sevindim bazen üzüldüm. fatma zehra hanım o kadar yıl bekledikten sonra kavuştuğu için çok sevindim tebrik ediyorum onu mutluluğu daim olsun. diğer evli arkadaşlarında tabi. evli olmayıp bu yolda ilerleyenlerinde herşey gönüllerince olur inş. mutluluğu yakalarlar < bende bu katagoriye giriyorum >
şuan için evlilk fikrim yok ama düşünüyorumda bir engelliyle evlenirsem hayatımız iki engelli olarak daha zor olacak engeli olmayan biriyle evlenirsem beni böyle kabullenecekmi ne bileyim daha bisürü ? var kafamda. bunları yaşayarak göreceğim böyle düşünerek olmuyor :))

Akıllı düşünüp karar verene kadar deli yaparmış :D o kadar çok ince düşünmeyin arkadaşlar. Hayat işte, malum engelliye de engelsize de zor. Engelliye az daha zor, doğru insanı bulduğuna emin olduğuna inandınmıydı basacaksın imzayı. Ondan sonra zorluklara eşinle sevdiğinle göğüs gereceksin :)

Fatma Zehra tebrik ederim, Allah mutluluğunu arttırsın. Yazdıklarını okuyunca ağladım ama mutluluktan. Senin adına mutlu oldum, bende engelliyim benimde 9 yıla yakın birlikteliğim var. Çok seviyorum onu, evlenebilirmiyiz bilmiyorum. Ama benim gücüm yok mücadele etmeye. Seni tebrik ederim, herşeyinle umarım hep mutlu ol.

Kader, 9 yıllık birlikteliğim var diyorsun, bence bu çok uzun bir zaman dilimi. Umarım ilişkiniz evlilikle sonuçlanır. Sende mutlu olursun:)

Sadece bence sevmek önemli. Maddi durum iyi olsa da boş, sadece sevmek...
Ben tip 1 şeker hastasıyım, her gün 4 kere iğne vuruluyorum. Ama eşimin şükür böyle bi sorunu yok, engelide yok. Ama dediğim gibi sevmek yeterli, para değil..

bildiğim bir şey var, "Asla pes etme" ve şu soruyu sor kendine " Neredeyim, Nerede olmak istiyorum, Bunu Nasıl yapabilirim?

arkadaşlar eğer bir ilişkide herşeyden önce karşılıklı sevgi saygı güven varsa gayet güzel yürür ilişki

alfi neden bardağın dolu tarafından bakmayı denemiyorsun karşılıklı sevgi saygı sadakat varsa bir ilişki de gerisi zaten kendiliğinden gelir çevremdeki bir çok engelli arkadaşımın eşleri sağlam yeter ki kişi karşısındakine sadık ve hislerinde samimi olsun işte o zaman mutlulukta aşkta sevgide kendiliğinden gelir

ben işitme engelliyim. eşim engelsiz. şükür mutlu bir evliliğim var. darısı bekar engelli kardeşlerimin başına.

engelli - engelsiz olsun farketmez. yeter ki sevsin...

Aynısını bende yaşıyorum pronet. Bende işitme engelliyim, eşim çok şükür engelsiz. Flört yıllarımızda hep korkardım acaba bir sorun olurmu ileride diye. Allahtan olmadı. Herşey karşındaki kişinin seni nasıl gördüğüne bağlı. Herkes bir engelli adayı. Ama her sağlam bunun bilincinde değil. Farkında değil. Sizde bunun farkında olan kişileri sevmelisiniz. Çünkü o farklı :)

50 ilk öpücüğü seyredin de, aşk neymiş görün arkadaşlar...

Evlenmek güzel, ALLAH herkese mutlu bir evlilik nasip etsin. İnşallah benim karşımada "işte benim helalim" diyebileceğim kısmetim çıkar. Hayırlısı olsun hepimiz içinde arkadaşlar. Şu da bir gerçekki; bizim buralarda para varsa herşey olur...

Rabbim herkese mutlu bir yuva nasip etsin..

Gayet güzel yürür, hiç birşey farketmez. Eğer o, bu ilişkide çekingen davranıyorsa bunun hiçbir önemi olmadığını ona hissettirebilmenizin yararlı olacağı düşüncesindeyim. Ki sizde zaten bunu yaptığınızı söylemişsiniz.
Sonsuz saadet dilerim, umarım herşey gönlünüzce olur...

Bence hayır. Bir engeli bir engelsiz beraber olamaz asla. Bir duygu varsa bile olmaz. Sana baktığı zaman acır ve oda üzülür sende. Bence olmaz.

Üst Alt