Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ile engelsizin ilişkisi/aşkı nasıl yürür?

Nasıl yürüyecek, her ilişkide olduğu gibi. Yeri gelir engelli yürür, yeri gelir engelsiz yürür...:)

Benim eşim kaza geçireli 7 ay oldu. 2,5 Yıllık evliyiz. Felçli olduğundan beri bana sürekli git kendi hayatını kur, çok gençsin yazık olur sana, ömrünü bana bakarak mı geçireceksin der. Hele dua etmez mi, çabucak öleyimde sende hayatına bak diye... Bu laflara duyduğum üzüntü, onun felçli olmasına duyduğum üzüntüden daha fazla oldu, sigaraya başladım. Bilmiyor mu sanki ben onun eli ayağıyım, onun eksiğini tamamlayanım, o da benim tamamlayanım. Bende Allah'a onun dualarını kabul etmesin diye yalvarıyorum. Bu sözler birgün asıl beni hasta edecek...
Mesajı aldın mı? seni seviyor olsa bile, eşimin duygularını paylaşıyor o.... Vazgeçme bırakma... Destek ol.

kzmrl rumuzlu kardeşime... Allah cc razı olsun güzel düşüncelerin ve insanlığın için... Allah cc sabredenlerle beraberdir, sen Allah cc için elinden geleni yapıyorsun yapmaya çalışıyorsun. Sonuçta karşındaki sağlamken kimseye kendini muhtaç hissetmeyen ve geçirmiş olduğu kaza sonucunda hayata tutunmaya ve senin yardımına muhtaç hale gelmesi kolay değildir. İnsanız nefis taşıyoruz, yaşanan olaylar kolay değil. İnanki size ne kadar merhamet duygusu içinde olmanız eşinizinde size karşı mahçup oluyordur... Allah cc sizin kalbinizin güzelliğini daim etsin. Eşiniz çok şanslı, sizin gibi merhametli bir kalbe sahip olan ve kendisini seven eşi olduğu için gerçekten çok şanslı. Bizler imtihan dünyasındayız, yarın kimin ne olacağını Rabbimden başka kimse bilemez. Ama şu bir gerçek, yapılan hiçbir iyilik karşılıksız kalmaz. İyilik insanı herdaim güzel şeylere sevkeder ve imanınızda daha fazla güçlenerek cennete gitmenize vesile olur. Kötülükler insanı karanlığa sürükler, buda insanı cehenneme sürükler... Siz zor olanı başarıyor Rabbiminde takdirini kazanıyorsunuz. Rabbimde sizi sevindirsin, güzel kalbinizden merhameti hiç bir zaman eksik etmesin. Rabbim tüm engelli ablalarımıza, kardeşlerimize, sizin gibi duyarlı eş; abi ve kardeşlerimize de hayırlı evlilikler nasip etsin. Bu dünyanın geçici olduğunu asla unutmayalım... Dünyanın ömrü, ahiretin sonsuzlugu yanında, denize nispetle bir damla kadar bile degildir. Buna ragmen Allahü teala, merhamet ederek, sevdiklerine sonsuz nimetlere kavuşmalari için, dünyada birkaç gün sıkıntı çektiriyor. Akıllı kimse; kendi isinde ve dünyasinda hic üzülmeyen, emellerini kisa tutup, sabaha bile çikamayacagini düsünen, ibadetine kuvvet verecek ve dogru yolda yürüyecek miktardan fazla geçim derdi olmayandır. Diyorum ki, dünyada herkes misafirdir. Yanındaki şeyler emanettir. Misafirin gitmekten, emanetin ise geri alınmaktan başka çaresi yoktur. Rabbim tekrardan senden ve senin gibi düşünen, idrak eden herkesten razı olsun. Selam ve dua ile...

Arkadaşlar;
Ben eşimle 2008 yılında bir internet sitesindeki forum sayesinde tanıştım.
3 ay arkadaşlık 3 sene flört döneminden sonra 12.09.2011 tarihinde evlendik
İlk olarak engelimden bassetmedim, çünkü ayrı şehirlerdeydik. Hiç birbirimizi yüzyüze görmemiştik, ben İzmir o Adana.
Sonra bir fırsatını buldum ve Adana'ya gittim orada anladı durumu ve hiç bir an tereddüt etmeden kabullendi. Çünkü o beni onu sevdiğimden daha çok seviyordu.
Çok şükür herşey yolunda gitti ve evlendik. Artık haziranda doğacak bebeğimizi beklemeye başladık.
Herşey muhteşem sürüyor, engelli ile engelsizin aşkı tabii ki olabilir ama arada çok büyük bir aşk sadakat ve saygı olması lazım. Bu üç formül olmadan olmaz.

Saygılar.

yasin06;

Yasin 06 ne güzel cümlelerle anlatmışsınız maşAllah, Allah cc.o güzel yüreğinize göre, herşeyin hayırlısını nasip etsin...

Allah cc razı olsun Sultan.... Rabbim herkesin kalplerini mutmain eylesin inşAllah... Yaptıklarımızın karşılığını Rabbimizden bekyerek çıkar menfaat olmayan düşüncemiz Allah cc rızası kazanmak yolunda gitmeyi bizlere nasip eylesin...Allah cc başka dost, Allah cc başka yardımcı yok ama Allah cc imtihan dünyamızda hayırlı insanlarla karşılaştırsın.

Amin Amin inşAllah, herkesin gönlüne göre hayırlısını nasip etsim Rabbim..

Allah cc razı olsun...,Allah c c bildigimiz ve bilmedigimiz sifatlarin hürmetine, ve kendi nurundan yarattigi Resullulah sav efindimizin hürmetine ve yarattigi bütün sevgili Peygamberlerimizin hürmetine, Yarattigi Meleklerin hürmetini, ahsabelerin hürmetini, Onun sevdigi kullarinin hürmetine ve onu zikreden herseyin hürmetine tüm Engelli kardeşlerimizin ve büyüklerimizin Hayırlı İşi Hayırlı eşi olmasını Rabbim Nasip etsin. Selam ve dua ile

yasin06 çok güzel şeyler yazmışsın. Allah bütün dualarını kabul etsin inşallah. Ama ben eşime karşı merhamet hissiyle yaklaşmıyorum. En az onun bana olduğu kadar bende ona muhtacım... Onun varlığının yanımda olmasına muhtacım. Doktorlar onu ameliyata alırken bana sadece oturabilmesi için platin takacaklarını söylediler, hiç yürüyemeyeceğini söylediler. Ben onun o halinede razıydım, yeter ki yanımda olsun... Ben onun her haline razıyım. Ama çok şükür şimdi değneklerle yürüyebiliyor. O çok inançlı, sabırlı ve hiç isyan etmedi. Hep güçlü olmaya çelıştı. İyi olmak istedi ve git gide dahada iyileşiyor. Son bir aydır ayak bileklerinede hareket gelmeye başladı. Ben ona hayranım... Asıl ben onsuz yapamam. Bu belki bencillik, belki hastalık... Ama onsuz olma ihtimali, onun çabuk ölme isteği beni hasta ediyor...

Sevgili kzmrl;
Allah'ım sizi birbirinizden hiç ayırmasın. Eşiniz güçlü siz güçlü. Eminim bunun sonu güzel olacak. Her şeyin en güzeli sizinle olsun..

Selam arkadaşlar, bende paylaşmak istedim vaziyetimizi.
Bizim ilişkimiz de 3 sene oldu. Benim işitme engelim var ama 1-2 sene sonra öğrenmiş farkedememiş. Sevdiğim kızın engeli yok, Allah'ıma binlerce kez şükürler olsun ki. Her hafta görüşüyoruz. Ben ilk seneler kafayı yiyecek gibiydim. Acaba diyordum öğrendiği zaman ne olur, ailesi ne der, karşı gelirler mi diye kafamda bir sürü soru işareti oluşmuştu. Ben hiç konuyu açmadım çekiniyordum, cesaret edemiyordum söylemeye. Ondan saklıyorum diye, bana çok kızacak diye deli oluyordum. Hemen hemen her gece düşündüm bunu.
2 ay önce bana aşkım sana bi şey soracağım demişti. Bende bu normal bir soru olmadı, kesin ardında bir şey var, acaba kim dedi ona durumumu, tahmin etmiştim soracağı şeyi az çok. Bende buyur Dermanım dedim. "Hayatım geçen yanıma geldiğinde evde neden takmadın kulaklığını" dedi. Bir an donakaldım soru karşısında, cevap veremedim. Sonra "lan sana diyorum" dedi konuşsana dedi. Bende bir gün öğreneceğini biliyordum dedim. Oda üzülüyorum ama neden öyle konuşuyorsun yanımda takmadığın için çok kırıldım üzüldüm dedi. Halbuki takmıştım farkedememiş kulak içi cihaz olduğu için. Rabbim bu dünyada seni sınıyor dedi ne kadar kayıp dedi % 45 falan dedim geri kalanı da ben olurum dedi. Velhasıl çok şükür aramız o kadar iyi ki maşallah rabbim gönlümüzdekini bize hayırlı ihsan eylesin. Bu arada annesi de artık beni damadı olarak görüyor :)

Bence (hatta bizat yaşamış biri olarak) Türkiye gibi bir ülkede yaşanıyorsa bu aşk, tüm engeller aşılsa dahi dar görüşlü insanlar olduğu sürece bu ülkede yürümez. Ha, sağdan soldan bazı söylemler olacak tabi ister istemez. Bu sözleri duymayacaksınız, hiç sorun değil düşüncesi olacak içinizde... Sonuçta insan oğlu bir yerde o sözler huzursuzluk yaratacak. Kim ne derse desin iki kere iki 4 eder başka sonuç çıkmaz. Bu ülkeden zihniyetler ilerlemiyor ki, birde şu engelli zihniyetlere tıp bi çare bulsada o zihniyetler içinde kök hücre vs vs gibi bi tıpta devrim yaratsalar :D
Bu arada inşallah çok mutlu olursunuz, Allah daim eder inşallah sevginizi.

Sen devam etmek istediğin sürece İlişkiniz devam eder. Burada önemli olan senin kafandaki engeller ve hayatın yaratacağı engelleri aşmaktır. Görünen o ki, senin için sorun değil. O halde el ele verip bunları beraber aşmak lazım. Ama şunuda unutmamak gerekir ki, engelli insanları onların psikolojisi ile düşünmen ve hareket etmen gerekecektir.

Her ilişkinin farklı dinamikleri olduğundan, yürüyebilir de yürümeyebilir de. Başka mesajlarda belirtildiği üzere zaten ilişki dediğimiz olay karmaşık, herhangi bir engel olmasa bile yürümemesi yüksek ihtimal. Günümüzde, bireyselliğin ön planda olduğu bir çağdayız, çabuk tüketiyoruz vs. Ancak başlığa asıl yazma nedenim House md. son bölümde 8. sezon 14. bölüm ki ismi "Love is Blind" (Aşk kördür) böyle bir durumun konu alınması, gerçekçi bir şekilde ele aldıklarını düşünüyorum ama bilemem, house candır der kaçarım.:cool:

Arkadaşlar her konuya tamamda, en azından konu aşk olunca engelli yada engelsiz diye ayırmayalım bence. Aşk engelllide nasıl yürür, engelsizde nasıl yürür diye bir şey söz konusu olamaz. Aşk aşktır ve eğer ortada gercek bir aşk varsa bunu yaşayan engellide olsa, engelsizde olsa sonuna kadar gider.
Gerçi ben aşktan yana birisi değilim, aşk geçicidir. Kalıcı olan sevgi ve saygıdır, gerisi sadece bir hevestir.

Bu konu yıllardır açılır. Aşkın tarifi, biçimi, zamanı ve önerisi olmuyor maalesefki. Siz içinizden geldiği gibi davranın ve bırakın zamanla ruhuna talip olduğunuzu görsün. Burada önemli olan, istediğiniz şeyin üzerine hedef değişmeden giderseniz zamanla o ortam oluşur diye düşünmekteyim ...

AŞK delilikten, sevgi iyilikten beslenir. Bu yüzden AŞK ansızın , sevgi zamanla gelir..

Bence sevgi önemlidir. İnsan sevdimi engelleri kaldırır kafasında. Her sağlam engelli, her engelide sağlam olabilir. Hayatta ne olacağı belli olmaz.

Önce bir ilişkiyi başlamadan, kişinin kadın yada erkek kendine sevmesi önemli husus. Engeliyle dost olacak, kendini ezik görmüyecek. Kişilik olarak kendini yetiştirecek, özgüveni olacak. Toplumda bir birey olarak ben neredeyim diyecek. Ekonomik olarak evlenmekte kendini hazır görecek. Düşünce olarak ta eş adayını görürken kesinlikle ve kesinlikle engelini unutacak. Engelini öne sürerse 1 sıfır mağlup demektir. Engeller bedende değil, kalp ile olan engeldir. Artık teknoloji ilerledi, yataga bağımlıda olsan isdediğin yere gidebiliyorsun. Şuan hepimizin sıkıntısı maddiyat. Bunları aştığımızda her sıkıntı biter. Engelliler için en çok maddiyat diyorum. Devlet Avrupa sistemine göre engellileri koruma altına alsa, o zaman herkes arzulu olur diye düşünüyorum. Aşk sevgi deniliyor, sevgi olmadan aşk olmaz. Zalime de aşık olursun, bir fukaraya da. Biri açlık çektirir, biri zulüm eder. Aşk demek, hiç tanımadan aniden önüne çıkan kişiye baktığında olan olan histir. Sana ne vereceğini bilmeden sevmeye çalışmaktır. Ben aşkın tarifini bilemiyorum. Şimdi izdivaçlar görüyorum, ben aşk evliliği diyor, kriterim şöyle böyle diyor. 20'sinde aşk evliliği olur, 30'undan sonra aşk denen şey mantık evliliğidir.

Aminnnnnn. Allah cc razı olsun senden de inşallah yasin06 kardeşimiz.

Bence çok yanılıyorsun ikinci bahar. Çok karamsar bakıyorsun olaya. Bende ortopedik engelliyim ama 2 yıldır çok güzel giden bir ilişkim var. Bende çok mutluyum, kendiside çok mutlu ve mutlu oldugunu da her fırsatta dile getiriyor. Dile getirmek bir yana çok fazla hissettiriyor. Şu sözümü unutma, sen kendini nasıl görürsen karşındakide öyle seni görür.

Ravza54 Kardeşim, Rabbim senden ve senin gibi düşünen tüm mümin insanlardan razı olsun ve Rabbim bizlere kendi rızası doğrultusunda çalışan kullarından olmamızı nasip eylesin inşAllah.... Gelelim Fulya35 kardeşimizin yorumuna... Ben ezik hissetmesine karşıyım, eğer ki karşındakine insan olarak bakabilirsen bir sıkıntı yaşamazsın. Maddiyat olarakta maddiyat tabiki önemli ama maddiyatı yoksa evlenmesinlermi? Hz. Ali evlendiğinde hiç bir şeyi yokmuş. Eğerki evlilikler modern olursa maddiyat gerekir. Bizler Allah cc için evlenmek, aile kurmak neslimizin ilerlemesini düşünmek amacı güdersek, niyetimiz öyle olursa Allah cc zaten evlenene yuvasını kurmak isteyen herkese yardım eder. Bundan asla şüphemiz olmasın, 20 olsun 30 olsun, bunlar hiç önemsiz şeylerdir... Herkes kendine göre eş ister, müdedeyyin bir aile kendisine göre gelin veya damat ister, herkes kendisine göre eş istediği için isteyenlere saygı duymak lazım. Ama Hz. Peygamber efendimiz Resurullah ( s.a.v ) üç şeyde acele ediniz buyuruyor. Bir namaz vaktinde namaz kılmak, iki yaşı gelen kızı evlendirmek, üç cenaze oldumu hemen defin işlemi yapmakta bizlere acele etmemizi buyuruyor. Herşey nasip kısmet işidir. Bizler bu dünyaya geldiğimizde anne baba seçme hakkımız olmuyor, engelli engelsiz olmama seçme şansımızda yok. Bizlere Rabbim yarattıysa mutlaka bundada bir hayır görmeliyiz. Bu dünya geçici değil mi? Bir imtihan içinde değilmiyiz? Nefis taşıyoruz, herkes güzel şeyler ister. Bizler ancak hakkımızda hayırlı olanı istemeliyiz. Engelli aşkla engelsiz aşkı tarifine bile ben katılmıyorum. Rabbim yazdıysa karşındaki insana sevgiyle bakarsın, önemli olan karşındakini anlamak sevmek onu incitmemek. Hoşgörülü ile yaklaşmak lazım. Hayat zaten en güzel şekilde devam eder, önemli olan bizler sen bu dünyada ne ekersen onu biçersin. Karşındakini hor görürsen, bir gün sende hor görülürsün. Bugün engelsiz olabiliriz ama yarın engelli olmayacağının asla garantisi yok.... O yüzden herdaim sevelim sevilelim saygılı olalım birbirimize. Allah cc bile bizlere birbirimizi sevmemizi emrediyor. İman etmedikçe, cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçede iman etmiş olmazsınız Hadisi Şerif....
Ben Allah cc için herkesi seviyorum. Asla karşımdaki engelli diye düşünmüyorum. Yaradılanı severim yaradandan ötürü...... Allah cc herdaim tüm engelli veya engelsiz tüm abla kardeş abilerimizn yar ve yardımcısı olsun. Herdaim birbirimizi seven kullarından olmamızı nasip etsin, herkesin kalbine gönlüne göre hayırlı izdivaçlar yapmayı nasip etsin dilek ve temennisi ile inşAllah....

Merhaba.
Ben engelliyim, eşim engelli değil. Biz aşk evliliği yaptık, 17 yıl oldu halada çok güzel uyum içerisindeyiz. Yani bir problem yaşamıyoruz.
Bence kafadaki engeller kalktıktan sonra gerisi boş.

Maddiyat olarakta maddiyat tabiki önemli ama maddiyatı yoksa evlenmesinlermi? Hz. Ali evlendiğinde hiç bir şeyi yokmuş. Eğerki evlilikler modern olursa maddiyat gerekir.
Çok şaşırdım...
Hz. Ali zamanındaki yaşam şartları nerede, şimdiki şartlar nerede!
Parayı önemsememe lüksü bekarlıkta geçerli olabilir, ama yuva kurmaya kalkıyorsun yok öyle yağma.
Evlilik modern olursa maddiyat gerekli diyorsun, diğer alternatif ne? Modern olmayan evlilik mi adı? Para gerektirmeyen, aç açına bir seçenek mi?
2012 dünyasında yaşıyorsan, ister modern ol ister antimodern, ister başka herhangi birşey ol, illaki maddiyata mahkumsun.
Hadi modern olmayan evliliği ele alalım. Paraya "sözde" ihtiyacı olmayan bir tercih.
Evlilik işlemleri ve düğün = 1.000 Tl.
Barınmak için ev lazım = 80.000 Tl.
Evde yaşamak için eşya lazım = 5.000 Tl.
Aman yarabbi, modern evlilik değil oysa, sıradan bir ev aldık sadece, sıradan eşyalar ile? Bu nasıl bir rakamdır çıkan?
Hadi diyelim kiraya çıktık, paramız yok.
Aylık ortalama kira 400 Tl senede = 4.800
Aylık elektrik 75 Tl olsa senede = 900
Aylık su parası 30Tl senede = 360
Aylık telefonlar 50 Tl senede = 600
Aylık mutfak masrafı 500 Tl senede = 6.000
Doğalgaz varsa aylık doğalgaz, yoksa tüp parasını ekle,
Üzerine arasıra kıyafet alacaksın, ekle,
Hasta olacaksın masraf olacak ekle,
Aklına dahi gelmeyecek olan bir sürü ufak tefek masrafları da ekle...
Ama dur dur, üreyecek ve çocuk yapacağız, modern evlilik değil bu değil mi? Çocuk yapılacak, yap!
Aha şimdi bittin. Temiz beze işeme programlı bebek gelecek. Allah ömür versin, en az 700 gün 10'ar tane beze anında imza atılacak.
Dandik bez alırsan evladının poposu pişik yapacak, iyi bez alacaksın. Neredeyse tanesi 50 kuruşa geliyor. (40+küsur)
İndirimden yararlandın, kampanyaları takip ettin, didindin çabaladın en şanslı durumda 3 bin lira bez parası vereceksin.
İlk yıllarda büyüme çok hızlı olacak, aldığın kıyafetler yepyeni kalacak ve kullanamayacaksın. Sürekli yenisini alacaksın. Hemde üçer beşer, kendine aldığın gibi kıt kanaat değil. Kusacak, dökecek, kıyafeti kirletmek için elinden geleni yapacak. O kirlettikçe sen mutlu olacaksın, çünkü normali bu...
Büyüdükçe bez masrafından kurtulacağını beklerken, farklı boyutta masraflara gireceksin.
Bekarken umursamadığın okullarda, velilere müşteri gözü ile bakıldığını göreceksin. Servis parası, fotokopi parası, folklor parası, aidat, gezi, mecburi kıyafetleri, yardımcı kitaplar, dergiler ohooooo daha neler neler.
BUNLARIN HEPSİ PARA!
>>>>>>PARA<<<<<<
Sen, istediğin kadar maddiyatçı olma. İstediğin kadar modern!!! olma. Çocuğunu çarıkla ve şalvarla mı büyüteceksin? Sanki çarık ve şalvar havadan yağıyor, o bile para!
Evladına istediği kıyafeti, istediği herhangi bir şeyi almayacakmısın?
Ne diyeceksin? Biz modern evlilik yapmadık, sende modern değilsin, otur oturduğun yere!

"Evlilikte para ve maddiyat gerekli değildir" diyenleri okuyan bekar arkadaşlarım:
Aman haaaaa!
Sakın haaaaa!
Sakın inanmayın.
Elalemin kızınında başını yakmayın.
En basit, en sıradan yaşamak için dahi bir sürü para gerekiyor.
Parasız evlilik olur diyen, ya bekardır (bekara eş boşamak kolay gelir sözü burada kullanılır) yada parası çoktur.
Yada oturmuş milletle alay ediyordur.
Gerçek hayatta, parasız hayat YOK, bitti.
Engelli engelsiz ilişkisi yürür yada yürümez kişiye göre değişir o.
Ama parasız evlilik yürümez. Çok çok ilk aşk/elektrik/şok gibi etkenlerle başlar, ilk köşede duvara toslar.
Allah aşkına, parasız evlenirim ve başarırım diye hayal kurmayın.
Eşlerinizi, evlatlarınızı yokluğa mahkum etmeyin.
Bu engelli içinde, engelsiz içinde geçerli...

Jem kardeşime sonuna kadar katılıyorum. Ekonomik özgürlük olmadan engelli engelsiz hiç bir evlilik istenilen düzeyde gitmez.

Jem bey çok güzel özetlemişsiniz, para para para parrada para...

Malesef jem abinin sözlerine katılıyorum. Maddi dünya başa bela.:)

Zaten paran olmazsa bütün sıkıntılar anlaşmazlıklar kavgalar orada başlıyor. Ne kadar birbirinizi severseniz sevin, yokluk çeken bilir parasız kalınca insanın ne kadar aciz durumlara düştüğünü. Senin sevdiklerin evde ekmek bekler ama elinde avucunda yok, çok zor durum. Allah kimseyi o duruma düşürmesin. Eskiden köylerde filan yaşarken elektirikte suda bir şekilde sorun olmazdı, şimdi öylemi? Şehirde yaşıyorsan her ay bunları ödemek mecburi. Kirada cabası, mecburen yiyip içeceksin de... Borç harç yaşamak için bile ayda en az 1500 tl. lazım. İnsanın huzuru yerinde oldumu sevgi olur...

Üst Alt