İnanç, aşk, azim, hırs ve bilumum duygular hayatta olmazsa olmazlardan. Bunların olmaması düşünülemez.
Ama ev sahibi kirayı almaya geldiğinde inancınıza bakmayacak,
Elektrik faturasını ödemediğinde gelir keserler, duygusalım ama ben dediğinizde tedaş geriye takmayacak,
Marketten yaşamsal gıda ve ihtiyacınızı alınca, kasada azminizi göstersenizde onlar ille de para diyecek,
Çocuk doğacak, 26 liralık bebek bezi alırken ben aşığım dersiniz, onlarda hadi git aşkına ama bezi rafa bırak diyecek.
Onbin yüz tane, yaşamak için satın almak zorunda olduğumuz temel ihtiyaç sayarım böyle. (Şarap, gravyer peyniri, mücevher, 5 yıldızlı otelde tatil gibi değil, un, yağ, şeker, tüp, ilaç, çorap, deterjan, içme suyu vs. gibi)
Tüm manevi değerlerin önemi çok büyük. Mutlaka inançlı olmalıyız, sevgi ve saygıda kusur etmemeli, aşkla dolu ve harika ruhlu biri olmalıyız. Niçin parada gerekli dendiğinde, hayır para değil bunlar yeterli diye dayatıyorsunuz ki?
Dünyada insanlığın bitmemesi için kadın ve erkekte gerekli mi? Evet gerekli...
Şimdi siz diyorsunuz ki, hayır efendim sadece kadın (yada erkek) yeterlidir, diğeri olmasa da olur!
Allah Allah?
Ha, diğer fikri savunanlar bakın para manyağı sanılmasın.
Bizim dediğimiz, bir evliliğin başlaması ve yaşaması için manevi değerlere olduğu kadar, maddi değerlere de mutlaka ihtiyaç olduğudur.
Tek başına para, evliliğe yeterli vasıf DEĞİLDİR!
Az önce de yazdığım gibi, insan nesli için tek başına kadın ya da tek başına erkek yetmez.
İkisi de eşit oranda birbirini tamamlar.
Bakın şu dengeyi çizdim şimdi.
Sadece maddi yada sadece manevi olan parçayı alıp yuvarlayın, bir iki takla atar durur.
İkisi biraradayken, "alelade" yuvarlayın, yalpalaya yalpalaya gider.
İkisi biraradayken, "düzgünce" yuvarlayın, işte o yuvarlama ne biliyormusunuz?
Hani etrafınızda da mutlaka vardır, acısıyla tatlısıyla, bir şekilde evliliklerini hiç bitirmeden yaşlanmış teyzelerimiz ve amcalarımız. İşte bu dengeyi koruyabilenler orada, gidin danışın onlara.