Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ile engelsizin ilişkisi/aşkı nasıl yürür?

C.ym ;
ben de anlamıyorum ama insanlar çok kıskanç bunu biliyorum.
sizi kim ayırmak istiyo??

facede gecen mayıs ayında bir engelli kız bana aşık oldu benim haberim yok 5 gün devamlı beni aradı faceye çağırdı 5 gün geçtikden sonra bana sen beni görme dedi bende arkadaşlıkdan sildim meğer dalga geciyormuş.eğer sağlam olsaydıgereken cevabı verirdim sağlamlarda dalga geciyor.benim çalışdığım tütün fabrikasındaki bayanlar bana aşıkmış gibi olup benle dalga geciyor

tosun paşa;

Salak işte bizim memleketin insanı, bedeni sakat olunca çocuk zannediyor karşısındakini. biiiiiip kardeşim. Geldim 40 yaşına, yaşıtım üç, beş kişiden başka arkadaşım yok, kendimi hala oğlumla yaşıt zannediyorum. Arada kavga eder küseriz. Emekli oldum iş yerinde bir tane düzgün arkadaşım yoktu. Hayatım boyunca hep çocuk muamelesi gördüm. Hatta o üç beş arkadaşım bile bazen beni ciddiye almazlardı. Bende hiç şikayetçi olmadım. Hatta hoşuma bile giderdi, hiç sorumluluğum olmadan onlarla aynı maaşı alarak ayrıldım iş yerimden. Birtek amirim benim farkımdaydı, şimdi yanında iş teklif ediyor, ama ben aklımı kullanıp küçük bir firma kurdum, görünüşte fasa fiso bir iş yapıyorum ama genel müdürün almadığı parayı kazanıyorum haberleri yok. Yanımda askerden yeni gelen gençten bir arkadaşı bile çalıştırıyorum. Bana ikide birde abi büyük adamsın diyip duruyor. Bileydi daha önce kurardım iş yerini neyse nasip buymuş...

çok güzel yürüyor...
engelliyim diye eziklik ya da kendinizi kötü hissetmeyin..
siz mutluluğunuza emek verin mutluluğunuzudaim etmeye çalışın
engelsiz olup da mutsuz olup ayrılanlara kapak olsun ...

siz kendinizi engelli hissetmediğiniz ve karşıya bunu hissettirmediğiniz sürece hiç bir problem yoktur.Engel beyindedir düşüncelerdedir bedenlerde değil...

kesinlikle sana katılıyorum maral,,
hem sana şöyle bir şey söylemek istiyorum sen hayatında olan erkeğin ömrüne ömür katacak birisin.
çok şanslı buluyorum enişte adayını seni tanıyan biri olarak.

zeynepp18;

teşekkür ederim canım o senin gören gözlerinin güzelliğinden öyle geliyor olsa gerek :)

Merhaba arkadaşlar, ben engelsiz biriyim ve engelli birinden hoşlanıyorum. İleride karşımıza çıkacak sorunlar nedir bilmiyorum ama eğer anlaşırsak herhangi bir sorun olmayacağını düşünüyorum olursa da aşılır Allah'ın izniyle. İnsanlar her türlü muhalefet oluyor zaten. Biraz geriden gelmişim herhalde :)

Ben :) çok güzel bide evladım var. ALLAH herkese nasip etsin. Ama bu engelli olup olmamasına bağlı olmamalı :)

Bende engelliyim ama eşimde birşey yok, birde kızım var 1 yaşında engel ile ilgili bir sorunumuz yok, zaten ben böbrekten engelli raporu aldım . Kimse anlamıyor bişey :)

benim öyle fiziksel açıdan bir engelim yok çok şükür şimdlik bekarım ama bu sıralar evllik mevzusu nu kafama çok takıyorum benim durumum biraz farklı ama anladığım şey şu ki evlilik 2 sağlıklı insanın yapacağı işdir. maddiyat önemli abi ama bazı şeyler aşmak lazım bende şahsen engelli biriyle evlenmek istemem 2 taraftan birinin sağlıklı olması gerektiğini düşünüyorum ki evi çekip çevirsin ....
Allah herkese önce hayılrı iş sonra hayırlı eş nasip etsin ......

valla ben evlendim sağlıklı biriyie dört yıl oldu çok şükür problem yok tavsiye ederim...9

slm arkadaşlar bende engelli bireyim daha öncesi sağlam bir kişi ile evlilik yaptım fakat olmadı. 8 yıl sürdü cok sabrettim dayanamadım boşanmak zorunda kaldım. şimdi benim gibi engelli bir arkadaşla tanışıp, evlenmek istiyorum... :)

Arkadaşlar Merhaba, 18 sene oldu evleneli 3 kızım var, ben engelliyim eşim normal. Hiç bir sorun yaşamadım, ama bu sizin de yaşamayacağınız anlamı çıkarmayın, insanlar farklı farklı, Biraz göreceli eşiniz ile kafa yapınız uyuyorsa evlenin derim.

arkadaslar ben saglıklıyken kız arkadasımdı kaza gecirdim sol kolumu kaybettim sagolsun bir kere beni burakmak gibi istegı olmadı hatta ben dedim psıkolojım cok kotuydu git saglıklı biriyle evlen napacan beni dedim bırakmadı sukurler olsun 5 yıllık evlıyım 2 bebegım oldu ben kolumu hıc takmıyom o bendende cok takmıyo:) alah bin kere razıolsun

İş engelli yada normal olmak ile bitmiyor ki...

-Zeki Mi Değil Mi,
-Ahlaklı Değil Mi,
-Dinine Bağlı mı değil mi?
gibi bir sürü soru çıkar.

Sağlam olsam da ben evlenecek kız bulamam...Millet dinini, kültürünü her şeyini yok etmiş. Samimiyet sıfır, bilgi sıfır, oturup kalkmasını bilmeyenler var...erkek olsun kadın olsun fark etmiyor.

Allah yardımcımız olsun.

Ben yaptım. Rahmetli eşim sağlamdı. 5.5 yıl çok güzel gitti sonra bozuldu. Yukarıda Erdinç Bey in dediği faktörler önemli. Sağlam,engelli herkes insan neticede.

bazen çok sevmemek lazım..

Merhaba 2 yıllık evliyiz Eşim %40 görme engelli (genetik) farklı illerde yaşıyorduk ilk 6 ay sadece mesaj ve görüntülü görüştük aşık oldum ve evlenmek istedim.ilk buluştuğumuzda bana görme problemini söyledi sorun değil sonuçta herkes bir engelli dedim. ( tabi yanlız kaldığımda yaşadım şoku)Ailem biliyordu zaten Evlilik için gittiğimi durumu Aileme açtım. Onlarda bu bir kader sağlam birisi ile evlensen bir kaza geçirse engelli olsa boşanacakmısın dediler evet çok doğru dedim sahip çıktım. hiç birzaman aile olarak sorun etmedik 20 gün içinde istedik ve nişan yaptık. 4 ay sonra tayin için nikah, nişandan 6 ay sonra düğün yaptık.hergün işine götürüp getiriyorum. ev işlerini süpürge,alışveriş,çamaşır yıkanması serilmesi kaldırılması hepsini yapıyorum.sadece mutfakta çorba bir 2 çeşit yemek ve süt tatlıları yapıyor teşekkür ediyorum. 8 aylık evliliğimizden sonra Kayınvalide bize geldi arkasından kayınpeder ev işlerini sağolsun kayınvalide üslendi fakat eşim ile aramızda soğuk rüzgarlar esmeye başladı.her önemli günde 21 kırmızı gül gönderiyordum.((21 gün heray doğum günüymüş gibi)) bir ay göndermedim. artık 1 senemiz doldu özel günlerde dedim 1 bahçeden gül koparttım verdim kafamda paraçaladı :)) alıştırmayacaksın. sonra herşeyi Kayınvalide ile yapar oldu sohbet, cinema, gezmeler, yemek öğünlerini beraber yemeler,Akşam işten eve gelip tekbaşıma oturup yemek yemek bana zehir gibi gelmeye başladı hiç bir şey demiyordum içime atıyordum bana sevgisi sayğısı azaldı. yaz tatili Anne baba ile planladı sende gel dedi. kendimi kahya gibi hissettim gitmedim artık kaldıramaz oldum. ve şu an boşanma aşamasındayız. herşey için beni suçluyor ben sadece sevebileceğim bir kalbe ihiyacım vardı. belki en hayırlısı böyle:confused:

degiğiniz gibi olmuyor gelini sağlam istiyorlar oğlu bile engelli olsa gelini sağlam istiyorlar evet evlensenizde çok yalnızlık çekeceksiniz aile istemedikten sonra mutlu olmakta zor maalesef 2 gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor maalesef eski türk filmlerinde bile engelli kıza aşık olan sağlam erkek yoktur.Toplum çok cahil çok

@gülsen

çok doğru tespit katılıyorum

bu başlığı anlamadım hayatta olmayacak değil engelli insanları bu kadar küçük görmeyin bence engellinin engelliye bunu yapması saçma

Yasam /zorluklar/

Arkadaslar engelli olup evli olanlariniz varmi veya bi icsellesme oluyormu kendinizde yasamanizda ben nedense hep uzak duruyorum.yuruyor olmama ragmen.

semanur1234

Mutlu olmak için evli veya bekar olmak önemli değil, önemli olan hayattan beklentiyi çok yüksek tutmamak. Gerisi kendiliğinden gelecektir. Mutlu olmamak için sebep göremiyorum.

Mrb arkadaşlar 2008 de sinir tipi işitme kaybı yaşadım zaten tek kulağım total kayıplıydı. Yani şu an dudak okuyorum. O dönem eşimle tanıştım bir ay sonra bu olay oldu beni hiç yanlız bırakmadı hep destek oldu kendisi engelli değil. 10 yıllık evliyiz iki çocuğumuz var ve çok mutluyuz. Yeri geldiğinde benim kulağım oluyor ve bundan hiç gocunmuyor. Kalp iyiliği versin Allah gerisi hikaye. Sevgiyle kalın iyi geceler.

Engelliden kasıt yüksek şekerim var tansiyon hastasiyim ama çok mutluyum gibi saçma sapan yazılari okuyucunca yarılarak gülüyorum .
hadi gidin işinize ya ...

loverman
İyilikten maraz doğar...birde acima yetime... var neyse seninki o hesap olmuş kimseye haddinden fazla değer verme hayatını yaşa o düşünsün artık.

Benim düşüncem ve çevremdeki gözlemlerim engelli kişi erkekse anneler oğullarına sağlıklı gelin istiyor. Orada denklik hiç sorun değil. Ama engelli olan kadınsa asla oğullarına denk görülmüyor. Bu konuda okuduğum bir kitap vardı orada da böyle anlatılmıştı. Erkekteki engel göze çarpmıyor. Kitabın adı Kelebekler ve insanlar. Üstün Dökmen yazarı. İki tarafta engelliyse denklik kurulabiliyor mu peki, örnekleri yok değil az da olsa evlenip mutlu olanlar var. Evlendikten sonrası zaten iki kişinin anlaşmasına kalmış, engelli olmayandan bir farkı olmaz sanıyorum. Bu durumda en önemli faktör ekonomik özgürlük. Engelli olduğun için bedenen veya madden başkasına bağımlı değilsen evlenmek için hiç bir engel olmamalı. 7 yıl çok uzun bir süre. Erkek arkadaşınız engelli olmadığına göre ekonomik özgürlüğü olduğunu düşünüyorum. Gerçekten duygularından emin mi, emin misiniz? Bence bunu iyi analiz etmelisiniz.

evlilik üzerine...

ben 7 senelik evliyim. eşimin engeli yok fakat keşke engeli olan biriyle evlenseydim zamanlar oldu. kavga ettiğimiz bazı zamanlarda engelimi öne sürüyor. ben kendimi ezdiren biri değilim ama size tavsiyem denginizle evlenmeniz

her şey beyinde başlar beyinde biter.

Ben engelliyim, eşim değil. Allah bağışlarsa, 6 aylık bir oğlumuzda var. İkimizde 31 yaşındayız. Eşim her zaman bana destek olmuştur. Ağır taşırken, bana taşıttırmaz. Engelliyim dediğimde kızar, hepimiz engelliyiz deme öyle der. Son zamanlarda ben babayım dediğimde biraz acımasız davranmaya başladı ama :)

Şaka bir yana, önemli olan gerçekten de insan olduğunu farkında olan ve bu konularda anlayışlı bir eş bulmak. Yoksa engelin bir önemi yok.

Umarım herkes böyle bir eş bulur ve mutlu bir hayat geçirir.

Bedenen engelli yada engelsiz Allah tüm bekarlara ömür boyu elele veya aynı gönül ile mutlu evlilik birbirine değer veren eş nasip etsin.Hastalanmayacak yada engelli olamayacak hiç bir canlı yoktur.

Üst Alt