Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ile engelsizin ilişkisi/aşkı nasıl yürür?

önyargılar... önyargılar...
biz engellilerin hep karşısına çıkan, hayata karışmasını, kaliteli yaşamasını engelleyen, adeta bir tokat gibi yüzüne vuran önyargılar...

davul bile dengi dengine sözünü milyon kez duymayan kaldı mı?
neymiş? sormak lazım denk olmayan ? kim kime denk değil? denk olmamanın ölçütü ne?
onlara göre tabi ki görüntü, şekil...

engelli biriyle kızımı evlendirsem bana küfür ederler diyen birine bile şahit oldum :)))
cahilliğe, duyarsızlığa bakar mısınız?

herkes engelli adayı... kızını verirse kendisine küfür edileceğini söyleyen kişi, yarın kaza sonucu sakat kalsa ne yapacak ?
ailesinden kendisini sokağa atmasını mı isteyecek ? sakat kaldığı için bu kez de kendisini eşine ve ailesine yakıştıramayacak mı?

toplumun çıkardığı zorlukları geride bırakıp kendisini seven, mutlu bir aile kuran arkadaşlarımız mutlaka vardır.
evli ve mutlu arkadaşlarımızı tebrik ediyorum ve mutluluklar diliyorum.

toplumun biçtiği rolu ve kıyafeti kabullenmiş, mutlu olmayı denemek bile istemeyen arkadaşlarımızın da sabırlı olması ve hayata pozitif yaklaşması gerektiğini düşünüyorum...
kimseye muhtaç değiliz çok şükür...

eğer doğru insan karşımıza çıkmamış ve yalnızsak hayatı boşa harcamış olmayız.
zamanı iyi değerlendirip, çevremize azami katkı sağlayarak, ihtiyacı olan birine el uzatarak, susuz bir kedi, köpeği besleyerek de çok mutlu olunabilir...
mutlu olmak için çabalayın ama kendinizi zorlamayın :)

Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine...

gabriel pasternak

Uzaklarda aramayalım. Benim başıma geldi:

Eşimden önce bir hanımefendi ile evlenmeyi düşünüyordum. Ailemle tanıştırdım, her şey güzel. Ailesi ile tanışacağım, yok aileler tanışsın dediler.

Anne ve babamı aldım gittik tanışmaya. Anne babamla ilgili şöyle bir ek bilgi verebilirim, 5,5 kg doğmam sebebiyle kolum kırılarak zar zor doğmuşum. Ve sonrasında kolumla ilgili çok sıkıntılar çekmişler. Bebek fotoğrafım yoktur. Ve anne-babam çok o zamanı konuşmazlar. Annem hemen ağlamaya başlar. Yaşları da 70 e dayandı bu arada. Hani tatlı ihtiyar dersiniz ya, öyleler işte.

Gittik, hanımefendinin babası evden kaçmış yeni haberim oldu. Abisi, Annemin elini bile sıkmadı, neyse diyip geçtim. Babam tanışma anlamında konuştu, konuştu. Sonra annesi, biz engelliye kız vermeyiz dedi.

İnanın normal hayatta benim yüzüme söyleseniz, güler geçerim. Hatta gerçekten 1 saat sonra o lafı unuturum, o derece umursamıyorum. Ama Babamın bile gözlerinin dolduğunu gördüm ya. O anda elimde bir şey olsaydı, o kadını hiç düşünmeden öldürürdüm. Nasıl evden çıktığımı, karşıma çıkan abisini nasıl kapıya yapıştırdığımı, arabaya nasıl bindiğimi ve yolsa annemin nasıl ağladığını size anlatamam.

1 saat sürmedi kızdan ayrılmam. Sadece cehenneme size kart atarım, dediğimi hatırlıyorum.

Birkaç yıl sonra eşimle tanıştım. Ve tanıştıktan 1 yıl sonra evlenmeye karar verdik. Anne ve babası yani kayınpederim ve kayınvalidem oğluları gibi görürler. Şuana kadar benim engellimle ilgili bile konuştuklarını görmedim.

Aramak lazım. Bazen bela bulabiliyorsunuz, ama vazgeçmemek lazım, küsmemek lazım.

Kalbi temiz insanlar her zaman kazanır, sabır.

ruhsal engelliye size baktıkları gibi bakmıyolar işte.. ben kabullendim evlenemeyeceğim

@StratoS iste olmaması daha hayırlısıymış demek ki, Allah daha iyisini nasip edecekmis o yüzden olmamış.
Benim başımada ona benzer birşey geldi.Sevdiğim çocuk engelsizdi ailesi istemedi bir süre belki kabullenirler diye bekledik ama sonuç degismediler.Erkek arkadaşım bırakmadı ailesine dedi bana karşı cıkmayım karışmayinda maddi olarak degil manevi olarak yanımda olun bari onlarda hic değişmedi.Geldi beni ailemden istedi ailesi gelmedi.Sonra nişan tarihini ayarladik istemeden 15 gün sonra olacaktı nişan sonra annesi biz ayrılmıyoruz diye kriz geçirmiş.Benimde sabrımın sonu oldu.bir kaç ay sure verdim ailesinden kopup ayrı ev tutacaktı onuda yapmadı ben de ayrıldım.Bazen birseyler olmuyorsa zorlamanin bir anlamı yok olmaması daha hayırlı diyecem ama ondan sonra daha hayırlı biriside çıkmadı yani ;);)

semanur1234;

23 yaşındaymış çocuk daha :eek:30 olunca evlenirsin acele etme hayat 35nde başlar:confused:

Bekarlar evlenebilmek için yanıp tutuşuyor, evlililer de (istisnalar var tabi) boşanabilmek için :)

@thunder Arkadaşa aynen katılıyorum.
Ben engelsiz kadınlarda tanıdım. Evlenmiş boşanmış yada çocuklu çocuksuz çok kişi evlilik için karşıma çıktı. Evlenip boşanmaları yada çocuklu olmaları yani çöpsüz üzüm olmadıkları için belki engelli ile evlenmek istiyorlar. Neyse engelli ve engelsiz bireyler arasında ileride sıkıntı çıkar ve sizlere tavsiyem engelinize göre eş bulun hafif engelli zaten ağır engelli istemez. lisans mezunu en az ön lisans mezunu ile evlenmek ister yada lisans mezunu olmasını tercih eder ortaöğretim mezunu ile evlenmez dengeler vardır ve çok nadir değişir. Görme engelli bir kadın yine görme engelli bir erkek ile evlenmek istemiyor . Kadın ilkokul mezunu ev hanımı erkek ise görme engelli lisans mezunu ve ekpss ile öğretmen olarak atanmış ve kadınla evlenmek istiyor kadın görme engelli diye istemiyor zor yani ne istiyor bu kadınlar acaba ne istiyorsunuz açık açık yazın lütfen!
Türk Kadını engelli ayrımı yapıyor nasıl mı ? engel grubu, eğitim grubu, iş grubu, ekonomi grubu gibi.
Aşk bu dengeleri alt üst eder aşkta milyonda bir çıkar karşınıza.:confused:

Son düzenleme:
sgurkan

Selam,

Benzer durumları yaşamışız. Karşınıza birisinin çıkmaması ile ilgili de bir deneyimim var :)

Bu yukarıda bahsettiğim hanımdan ayrıldıktan sonra, mesleğimde terfi aldım ve Orta Karadeniz Bölgeye Yönetici olmuştum. Sonra sağlığım çok bozuldu istifa ettim. Neyse, konu bu değil. İstifa ettikten sonra, tekrar İzmir'e dönmek istemedim.

İstanbul'a geldim. Gelir gelmez, 2 hafta içinde iş buldum. Özel bir Bankada Müdür Yardımcısı olarak çalışmaya başladım. Beşiktaş'ta oturup, 4. Levent'e metro ile gidip geliyordum.

Sizin dediğiniz gibi, kimse çıkmadı karşıma. Dedim ki, bir şeyler yapmalıyım. Yabancı bir şehir, yabancı bir iş ortamı, yabancı insanlar...

Evim Hacıosman'da 1+1 eşyalı sevimli bir evdi. Özellikle hafta sonları Beşiktaş'da takılırdım. Ama dediğim gibi yalnızsınız.

Tam o sırada, Şirket kartvizitleri teslim etti. Ve bir maceraya atıldım. Metro'da kartvizit dağıtma!

Bildiğiniz elimde kartvizitlerle metroda, dönerken(Sabah çok kalabalık olurdu) hanımefendilerin öncü yüzükleri var mı yok mu diye bakıp, özellikle tek başına olanlara(Yanında birisi olduğunda utanma durumunda çok konuşamıyorsunuz:)) kartvizitimi uzatıp, niyetimin ciddi olduğunu, bankada çalıştığımı ve evlenmek istediğimi söylüyordum. Kartvizitin arkasında özel numaram da vardı.

İlk başta, garip gelebilir, sapık gibi gözükebilme durumu olabilir diye düşünebilirsiniz. Ama takım elbise ile, kartvizit ve ciddi bir üslüpla inanın sapık diyen hiç çıkmadı.

Ve inanılmayacak birşey olabilir, kartviziti atanı da görmedim. En kötü sessiz kalınıp ceplerine koyarlardı. Genelde kart verdiğim hanımların yarısı akşamına geri dönerdi. Sosyal medya paylaşımından sonra, genelde hafta sonu buluşmalar olurdu. Kimi Annesi ile gelirdi, kimi arkadaşı ile ama karşı tarafta endişe yaratmamak için Cevahir'de buluşmayı tercih ederdim.

Eşimle böyle tanışmadım. Çok kız arkadaşım oldu bu şekilde 1 yılda. Hatta bir ara hanımların isimlerini karıştırmaya başlamıştım. Belki çok kart vermiştim bilmiyorum :)

Sonra engellilikle ilgili değilde, hayata bakışla ilgili anlaşmazlıklar olunca ayrılmıştım. Sonra, İzmir'de eski bir arkadaşım, Bayram ziyareti için geldiğimde beni eşimle tanıştırdı ve 1,5 yıl sonra da evlendik.

Bu geçmişimi şu yüzden anlattım: Bazen çok kötülük yaşarsınız. Bıkmaz, cabalamaya devam eder, inanılmaz şeyler yaparsınız. Yine olmaz. Sonra hiç olmadık bir yerden öyle birşey olur ki, işte o sizin kaderiniz olur.

Bu benim için büyük bir sınavdı ve Allah'ın cabama karşılık çok beklemeden bana hayat arkadaşımı verdiğini düşündüm.
Helsinki

Dedikelrinize genel olarak katılıyorum. Ama bunları aslında çok bilinçli yapmıyoruz. Mesela, eğitimsiz bir insanla konuşurken ben zevk almıyorum. Kendisini geliştirmiştir illaki Yüksek Lisanslar, Lisanslar yapmasına gerek yok. Okumuştur, okuyordur yine sıkıntı olmaz. Ama hiç kitap okumamış, okul okumamış, kendisini geliştirmemiş birisiyle oturup bir kahve içtiğimde, sonunda teşekkür edip masadan kalkardım.

Yani bilinç altında zaten değerlendirmeleri yapıyorsunuz. Mesela hanım için kendisine bakması, oturmasına dikkat etmesi, konuşamaları zaten birçok şeyi söylüyor. Bankada çalışırken, hiç unutmam bir müşterimle 5 dakika konuştuk. Sonra bana, siz çok okuyorsunuz, eminim babanız anneniz memur, ve mütevazi bir hayatınız var. Kabalık görmemişsiniz, duymamışsınız demişti. 5 dakika da düşünün herşeyi anlamış.

Bu bizler içinde böyle, birçoğumuz özellikle evlilik için flört ettiğimizde her şeye bakmıyor muyuz?

bak bende fiziki engelim yok fakat bende bir engelli bayan yada engelli yakınıyla evlenmek istiyorum. yeterki dürüst ve samimi olsun sevsin deger versin

@Helsinki

Ben ne lisans mezunu öküzler gördüm özel sektörde tutunamayan ve sınavla devlete geçip memur olanlar mı dersin yüksek lisans yapıp iki sohbet edemeyen sırf ezber ile ders çalışarak geçmiş hayatlar mı dersin benim için önemli olan kafa yapımız uyuşmalı aynı şeylerden zevk almamız ben bisiklete biniyorsam eşimde benimle bisiklete binmeli yüzmeli spor yapmalı yani hem eşim hem arkadaşım olmalı şimdi tr de bu tarz evlilik var mı çok nadir ayrıca kadın sexy olacak kardeşim engelli olsa bile bakımlı ve sexy olmalı bakımsız titiz olmayan kadınla evleneceğine hiç evlenme daha iyi ayrıca her iki taraf sürekli kendini geliştirmeli erkeklerde bakımlı olmalı temiz titiz olmalı.

Kendini beğenmiş, havalı olmak arzusu insanda kibir başedilmez bir hastalıktır. Asıl yegane engel işte budur.

Yaptım 9 yıl evli kaldıktan sonra geçen cuma tek celsede boşandık

Engelli engelsiz ayrımı yapmayacağım yine farketmez karşınızdaki ahlaksız karaktersiz namussuz olduktan sonra 8 yılın sonunda bitirdik. Dediğim gibi sebep engel değil. İnsan olabilmekte....

Bize göre daha az engellenmiş bireylerde de ailelerin karşı çıkması, çıkar çatışması, boşanma gibi sorunlarla yüz yüze gelinebiliyor. Ben akondroplazikim ve kendimi gücüm yettiğince engelletmedim. Ve yine kendi kendimin engellerini farkedip kaldırdım. Ve o zaman her şey herkes ayağıma geldi. Engelsiz biriyle evliyim.

Ben ortabetik engelliyim, sol el doğuştan ampute,
engelli olmayan sağlıklı biriyle 13 yıldır evliyim, 2 de çocuğum var

karşıma hep engelsiz çıktı hepsinin de ailesi sorun etti.Ya engellim sorun oldu yada yaş,genelde benden küçükler çıkıyor karşıma yaşımı göstermediği için sanırım.o yüzden evde kaldım :D :D

sgurkan

Sizin yine karşınıza birileri çıkmış bizim oda yok :) Hayırlısı neyse olsun.

Üst Alt