Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ile engelsizin ilişkisi/aşkı nasıl yürür?

Arkadaşlar durum şundan ibaret;hiç bir anne baba engelli dahi olsa kendi evladına engelli ya da daha ağır engelli birini layık görmüyor..Aşk meşk boş laf diyor..Aslına bakarsanız doğru da söylüyorlar..Ne de olsa tecrübe makamı onların!Ha bu düşünceleri sadece engellilik açısından değil,tam denklik arıyorlar...Yani bu konuda aile es geçilemez bir etken!Sonunda ne oluyor,pes ediliyor sevgi, aşk çöpe atılıyor ve mantık yerini alıyor...

engelli engelsizler evliliği sizce ne kadar doğru

Bir bakıma aşk olursa insanın gözü görmüyor ya aşk biterse gözü görmeye başlarsa o zaman ne olacak bu evlilikler? Sadakat duygusu kalmazsa ne yapacağız? Keşke diyeceğiz bence o zaman, ya sizce?

4 Senelik evliyim 2 yaşında kızım var. Sıkıntım yok, sadece kaderinizi yaşarsınız.

Kesinlikle haklısınız, bende engellinin partnerinin engelsiz birinsinden olmasından yanayım. Siznle aynı düşüncedeyim.

sevgili arkadaşlar bence engelli ve hiçbir engengeli olmayan çok iyi anlaşan arkadaşlarım var böyle önyargılı bakmayalım

engelliler evlilik ve zorlukları

Engelli bir insanın engelsiz bir insanla evliliği sizce mutluluk getirir mi ? Böyle bir evlilik yapan arkadaşlarımızın bu tip evlilikten kaynaklanan sorunları oluyormu? Bu konuda ben engelli bir insandan başkası ile evlenmem diye kendine kural koyan var mı? Herkes kişisel görüşlerini yazabilir...

Ben engelliyle evlenirim engelsizle evlenmem demekle olmuyor:):) Kısmete Bağlı:):):)

hiç bir sorun olmaz engelli veya engelsiz ama biraz gerçekçi konuşmak gerekirse onun yanında 1.0 yeniksin...

Merhaba,

Engellilerin sosyal sorunların yanında 2. sırada gelen sorunlarından biri de ikili aşk ılıskılerı.Ulkemız de ınsanlarımız her ne kadar onemlı olan ruh sevgı deger vs dese de öz'de malesef ki bu boyle degıl.Evlılık veya aşk erkekler ıcın daha kolay ıken bayanlar ıcın daha zor.Erkek bır engellıyle bir bayan evlenmek ıstedıgın de bu kabul gorebılıyor ama nedense bır erkek engellı bır bayanla evlenmek ıstedıgın de yada ılıskı yasamak ıstedıgın de bırcok sorun ortaya cıkartılıyor,engelsız bır erkek engellı bır bayanla ılıskı yasamak ıstemıyor.Her ne kadar "sorun olmaz benım ıcın yasarım"dese de cogunlukla bu boyle degıl.Bır bayan engellı bır bay ıle cok rahat ılıskı yasayabılıyor ama erkek malesef...Malesef boyle bır dengesızlık var.

Eğer olay kultur ve maddı ozgurlugu ele almaksa,

Üniversite mezunuyum,yazarım,danısmanım ve sektorunde öncü bir amerıkan reklam ajansında grafık tasarımcıyım.Yayınlanmıs kıtabım ve bırcok makalem var.Semınerler -röportajaşlar verıyorum.Karıyerım olması gerektıgı gıbı maddı ozgurluk ıse,calısan bır iş kadınıyım kendi paramı kazanıyorum cok sukur ama yalnızım.

Sımdı bu durumda tek bır sonuca varılıyor.Olay ne egıtım ne karıyer ne de somut baska seyler.Olay sadece aşamamışlık,yüreksızlık.

Yürekli insanlarla karsılasmanız dileğimle...

Sevgilerimle...

değerli kardeşim bal gibi evlenirsiniz benim eşim sağ ayağından enegelli idi evlendiğimizde severek evlendim bende hiç engel yok ama iş sevmekte ve nelere katlanacağına bakmakta biz 2.5 yıl olduk eveleneli allah nasip ederse yakında ikizlerimiz olacak ikimizde devlet memuru olduk evlendikten sonra ve eşimi amaliyat ettirdim şim yürüyüşüde bayağı düzel inşaalah dahada güzel olacak rabbim mutu etsin herkesi

Sizler gibi yürekli insanları gördükçe yüzüm gülümsüyor ama maalesef herkes bu bilince ve yüreğe sahip değil. Lafta sahipler de, eylem de hayır...

Bayan engelli olmak erkek engelli olanlara göre daha zor bazı durumlarda... Etrafımda engelli baylar var evli, engelli bayan arkadaşlarım da var ama hepsi aynı sorundan şikayetçi... Çözümü var mı bilemiyorum... Ben yazar kimliğimle olabildiğince yazılarımda yer veriyorum, röportajlarımda seminerlerimde dile getiriyorum. Ama aynı sorunu bende yaşıyorum.

Allah herkesin karşısına kolaycı olmayan yürekli insanlar çıkarsın diyorum sadece...

Sevgiler...

Yaptım gayet te mutluyum. Ben engelliyim, eşim değil. 1,5 Yaşında da kızım var.
Engellilerin olmazsa olmazı gereken tek şey kendisiyle barışık olmaktır. Gerisi zaten geliyor.

Kendinizle barışık olmak yetmiyor :) bu tamamıyle karşı tarafın beklentisiyle alakalı...
Yanımdaki insan 90-60-90 olsun, yakışıklı olsun, şöyle olsun böyle olsun mantığıyla yola çıkılırsa, siz kendinizle istediğiniz kadar barışık olun, bir yere kadar :)

Evlilik...
Maddi olarak kendine yetebiliyorsan evlen... Gelelim sorunlara...
Karşındaki insandan ne beklediğine, ne istediğine bağlı. Yoksa engelliymiş, değilmiş hiç önemli değil hocam. Engelli olmayıpta, sevip aşık olup evlenip 1 ay sonra hemen ne boşananlar gördük. Sensiz nefes alamam deyip başkalarıyla nefes nefese kalanlar gördük.
Karşındaki insanın beklentilerini karşıladığını düşünüyorsan evlen hocam.

Bu arada forumdan birileri evlensede az oynasak:cool:

Forumdaki arkadaşlar sağolsun tüm sorunlarımızla ilgililer, ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorlar ama az güzel haber alalım dimi. :cool:

İnş. HADE HAYIRLISI :D forum olarak özel loca ayrılır bize artık :p

şu an bizimde öyle aşk var engel yok. ama aşk gidince nolur??
deneyip görüces..

7 Yıllık konuya hala mesajmı yazıyosunuz ya..

ikinci bahar;
tamamen saçma bir düşünce :confused:

merhaba Diba ; Elbet sevmek sevilmek kadar güzel bir duygu yok Arkadaşınızı bu tavrınızla yüceltmiş onure etmişsiniz kutlarım size bir kaç soru sormak isterim ister kendi içinizde dilerseniz bu platformda cvp nız..

1. Arkadaşınıza açıldınızmı ve duygularınız karşılıklı mı
2. ona olan duygularınızdan eminmisiniz aksi halde evlilik gelip geçici heves uğruna kurulan bir kurum değildir
3. Arkadaşınız engeli dolayısıyla bir takım genel veya özel beklentilerinize cvp veremiyecek nitelikte olabilir siz ve hatta aileniz bu duruma ne kadar hazırlıklısınız unutmayınız ki yakınlarınızdan gelecek en ufak bir ima Arkadaşınızı yaralar psikolojik açıdan onu ve kendinizi hazırlamalısınız
4. Engelli olan ferdlerimizin çoğu alıngan kırılgan hassas yapıda olmaları dahilinde bu tip rahatsızlığın karşısında biyolojik yapılarıda sağlık açısından zayıf olur ki açıkçası hem maddi hem manevi şartları hazırlamanız gerekiyor unutmayın her türlü irade ve idare sizin kontrolünüz durumunda
5. Ailesinin bu duruma bakış açısı nedir sonuçta onlarıda bi ölçüde ikna etmeniz daha doğrusu kendinizi ifade etmeniz gerekir
6.Arkadaşınız durumu dolayısıyla size yetersiz kalacağının mutlak farkındadır aile ve çevre baskısının olumsuz tutumundan dolayı korkup sizden kaçmaktadır Nacizane fikrim önce kendinizi vicdanınızı sorgulayın bir gün değil bir ömür beraber her türlü zorluğa sıkıntıya katlanabilir onu taşıyacak güce sahipmisiniz ? dış ve iç etkenlerden gelecek tepkileri ortadan kaldırmak üzere girişimde bulunmanız veya aza indirgemeye çalışınız imkanlar dahilinde şartları hazırlayınız ondan sonra izdivaç kararı alınız Aksi halde Arkadaşınızı hem rencide etmiş hemde dostunuzu kaybetmiş olursunuz Rabbim yar ve yardımcınız herşey gönlünüzce olsun:eek:

Diba ; Bir önceki attığım msj okuma fırsatı bulursan daha sağlıklı bir karar vermiş olursun attıgım msj belki acı gelecek ama gerçek.. hayırlı Aksamlar

maalesef ama ortada gerçek bi aşk gördükleri zaman o kadar çok kıskanan engel olmak isteyen ve ayırmak isteyen oluyo kii

insanınn kendindedir etrafına bakmadan kulak vermeden yürüyebiliyor ise sevdiği ile anlaşıp mutlu olabilyorsa o aşk fidan verir ..

Üst Alt