Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ile engelsizin ilişkisi/aşkı nasıl yürür?

Insani düsündürüyor evet dogru diyorum ama bide ama´si var iste yani....kendi adima düsününce yani biz 2.kat yasiyoruz bi engelli esim olsa asada oturuz ne bilim hani insan hayatini ona göre ayarlar diye düsündüm zorluklar hep var. Ama evlilik bu zaten özür, engel, hastalik olmasada kolay degilki...tek iste engelli olunca tabi ayri bi zorlugu var. Onun icin allahdan duamiz herseyin hayilrisni nasip eylemek en dogrusu olcak.

merhaba,belki geç kaldım ama malum yeni üyeyim.bende gayet sağlıklı biriyle veliyim,kaldıki bende sol el parmakları olmayan biriyim.allahtan eşim gayet iyi biri ve ailesinin ilk başta istememelerine rağmen şuan 12 yılllık evliliğimiz devam ediyor:)çok korkmuş olmama rağmen 2 tanede ay parçası gibi çocuğum var,hiç takılmayın insanm insansa uursamaz sakatlığınızı,biz kadınlar sapa sağlam erkeklerin nelerini göz ardı ediyoruz değilmi:cool:
hayatta göz ardı edilicek o kadar olaylar ve durumlar varki siz boşverin onu şuanınızı yaşayın zaten en büyük kayıbımız ZAMAN değilmi????

sanırım yaşanmadan bişeyler söylemek yersiz! yaşayanlar bilir sanırım...

benim de aynı seninkinden farksız deyildi ama ben elimden gelen herşeyi yaptım sonunda kaçırdım 4 yıl bitti 3 yaşında oğlum var herşey yolunda

fatmazehra;

Sevgili arkadasım eğer bu kadar yıl boyunca beklediniz buna rağmen hala birbirinizi cok seviyosunuz ve hala benliklerden hiç birsey kaybedilmemişse beklemeyin evlenin derim.Ailelermi sorun ? İnanın onlar sizin mutluluklarınızı görünce kendileri gelecektir.Hiç bir anne baba evlatlarına ne kadar sitem etselerde onlardan ayrı kalamazlar sonucda onlarda evlatlarının mutlu olması için böle cabalıyo ama bilmiyolarkı mutlu olabileceğinizi o yüzden siz siz olun daha fazla zaman kaybetmeyin bu zaman denen sey o kadar kısa kı keleeğin ömrü gibidir ve değerlendirmek gerekir

siz mutlu olacağınızdan eminseniz biz herşeyin üstesinden gelebiliriz diyorsanız gerisi önemli değildir

Yazarken, konuşurken anın büyüsüne kapılıyoruz sadece. O yüzden de duygularımızla düşünüyoruz. Ama asıl olan mantıktır, gerçeklerdir.
Ben de hayatta her konuda eşitliğe çok inanıyorum. Kendimizle eşit şartlardaki insanlarla yaşamak daha huzurlu bir hayat sürmemizi sağlar. Aynı eğitime sahip değilsen, neyi ne kadar paylaşabilirsin? Karşıdaki sağlık sorunu yaşamamışsa zorluklarını ve duygularını ne kadar anlayabilir ki? Yaşam standartı, eğitim, sağlık, hayata bakışı hatta aynı hobilere sahip olmaya kadar eşit olmasa da yakın imkanlara sahip olmalıyız. Aksi halde ufak sürtüşmelerde karşı taraf eksik olanı yüzümüze vurduğunda, bunun tamiri olabileceğini zannetmiyorum.
Hayat insanları yoruyor. Her zaman pozitif ve daima dilinin söylediklerini kontrol edemiyorsun. Bu yüzden daha gerilerden başlayıp, olmazları olur yapmaya çalışarak biraz daha üzülmeyi tercih etmemek gerekir. Daha en baştan birilerine kabul ettirtmeye çalışmakla, ya yarım kalırsa diye korkarak giriyorsun kocaman bir sorun yumağının içine. Ne gerek var ki tüm bunlara???

Benim eşimde engelli değil, ama Allaha çok şükür çok mutluyuz. Bu sıkıntı engelle alakalı değil.Allah kalbi engelli olanlarla karşılaştırmasın.

bu kategoride sayılırmıyım bilmiyroum benim görsel bi sorunum yok engelim gece körlüğü lakin ben evliyim tek sorun net bi şekilde maddi olanaklarınız elveriyorsa yeerliyse engelli olarak bile gidip istesen padişahın kızı olsa alırsın devir bu devir artık engele bakmayın aileler engelli ama şöle parası var böle parası var diye çevremde çok işittim başkalarında net cevabı para bunun

Yine döndük dolaştık paraya döndük...
Herşey paraya baksaydı sakıp sabancı oglunu dünyanın en güzel kızıyla evlendirildi.
Bi komplekstir aldı başını gitmiş...

sabancının oğlu beyin özürlü emin ol o cocuk evlenmek isteseydi çok rahat evlenirdi millet kızını vermek için sıraya geçerdi 18 yaşında kızın aşık oldum bahanesiyle 60 yaşındaki adamla evlendiği ve ailesinin seve seve kabul ettiği evlilikleri görmezdenmi gelelim benim sevgilimin annesi önce özürlü olmama kızmış sakinleşincede evi varmı diye sormuş hoca boşuna demiyorya YE KÜRKÜM YE

Arkadaşlar,eğer kaderinizde evlilik varsa yaşarsınız.Sağlığı yerınde olan herkes evlenıyor mu sanki,ya da engelli diye kimse evlenmıyor mu?Ben kendımle barışık olmayı 27 yaşında başarabildim.Bunu başardıktan sonra 2008 de nişanlandım 2009 da evlendim.Her şey sizde biter.ben bayağı geç bir yaşta bunu başardım.merak edenler için yazayım eşiminde hiçbir sağlık problemi yok çok şükür.

Evlenip de mutlu olanlara daha çok mutluluklar vesselam..

snr1453;

Evlendikten sonra mı oluştu sakatlığınız? Yani evlenmeden önce vardıysa şayet kusura bakmayın da aklı nerdeymiş eşinizin!? Gerçi günümüzde bu sorun malesef çok yaygın bir şekilde yaşanıyor ve sakatlığın olması ya da olmaması farketmiyor.. Bi doyumsuzluk, bi ipini koparma durumudur almış başını gidiyor. Üstelik alışılmışın dışında bu gidişata kadınlar da dahil artık! Kutsallığı kalmadı evliliğin, yuvamdır, hayat arkadaşımdır mantığı yok artık bir çok kadın ve erkekte... Bana göre eşini beğenmeyen kadın olsun erkek olsun demek ki başka bi beden arayışında! Bunun da tek bir açıklaması var ama o kısma değinmek istemiyorum şimdi..

Kibirleşti iyice insanlar, beden dediğin nedir ki? Bir gün deforme olacak zaten.. Kırış buruş olunduğunda biçmeye başlar insanlar ektiklerini..Kendilerince kendilerine layık gördükleri insanlar da bir gün onlara burun kıvıracak.. O zaman anlayacaklar her şeyin "beden" olmadığını!.. Malesef yine yine yine malesef son zamanlar da yaşını başını almış insanların da eşlerine burun kıvırmaya başladığını ve bi arayış içine düştüklerini görüyorum.. Tiksiniyorum! Yazık yani.. Utanmak ne demek!

Allaha havale etmek lazım.. Yaşasınlar kafalarına göre bakalım.. Anlarlar bir gün olur da neyin ne olduğunu.. O insanlara acımıyorum da olan onca hevesle, emekle, sabırla kurulan yuvanın bu kadar ucuz bu kadar bayağı bir neden gösterilerek bitirilmesine üzülüyorum.. Ben erkek olsam bi saniye barındırmam bu mantıkta ki bi kadını yanımda! Erkeği de barındırmam..:) Defolsun gitsin kime nereye gidecekse! Sormam bile valla nereye, kime, neden,niçin diye.. Çok sinirlendim yaw..:):)

Tüm mutlu sonları imrenerek okudum mutluluğunuz uzun süreli olsun ...

havva;

Hikaye aynı. 6 aylıkken geçirilen çocuk felci. Başta da biliyordu tabi ki. "Yarın aynı şeyin benim başıma gelmeyeceği ne malum"'dan hareketle yola çıkılmış bir ilişkiydi. Bitme sebebinde elbet tek neden bu değil ancak sanırım biraz daha yaralayan tarafı bu sebep. He umurumda mı ? Galiba değil. Sendelerim belki ama yıkılmam. Hayat devam ediyor vesselam...

beraberlik ne şekilde olursa olsun sabrın anlamanın ölçüsünde vardır. engelli engelsiz aşk da bu kapsama girer. ilişki zorluklar karşısında dayanabildiğin kadar vardır. nokta .:cool:

bu başlığı görünce eski yaşadığım aşklar aklıma geldi.Bu zamana kadar konuştuğum kişiler hep engelsizdi,2 defa da evlilik kararından döndüm,sebebi de erkek arkadaşım engelsizdi,ben engelliyim diye ailesi istemedi,bana kaçma ateklifi etti ama ben kabul etmedim,öyle düşünen bir aileye gelin olarak gitmek istemem dedim.ayrıldımm.Herşey kader kısmet işte olmayınca olmuyor.ama öyle ama böyle bitiyor.Hayırlısı böyleymiş,yine de tepkili değilim.Sağlık olsun,sağlığım yerindeya ondan önemli birşey yok benim için.:)..
Bundan sonrasını da ancak Allah cc.bilir:eek:..Herkes için hayırlısı olsun.....

Esselamu Aleyküm... Engelli ile engelsiz...bir insan kendi engelli olmaz eğer Rabbimiz böyle istiyorsa ve diliyorsa Rabbimin rızası doğrultusunda olur herşey kimse engelli olarak dünyaya gelmek istemez yada herhangi bir sebebden dolayıda engelli durumuna düşmek asla istemez sanırım... ama bu dünya birer imtihan herkes için yarın kimin ne olacağını asla bilemeyiz.... karşımızdakinede asla kendimize istemediğimiz bir şeyi asla yapmamalıyız.. herkesin duygusu var Allah cc bizleri yaratırken o sevgiyi merhameti tüm insanlığa vermiş...önemli olan bu fani boş kaybettiğin zamanı tekrarına gelmeyen bu geçici dünyada hep bir birimize sevsek anlayışlı olsak, birbirimizi anlasak birbirimize saygı göstersek, birbirimizi asla kırmasak güzel olmazmı... ister engelli olsun ister engelsiz olsun... kimse ne olacağını bilemez o yuzden bizler aciz olduğumuz için ancak Rabbiminde bizlere bahşettiği sevgiyi saygıyı birbirimizden esirgemiyelim inşAllah....kimse engelinden dolayı asla engelsiz bir kimseye boyun bükmesin kimsenin kimseden üstünlüğü ancak takvadadır.. diyeceksiniz güzel şeyler ama uygulan varmı onuda ancak Rabbim biliyordur bizler dua edelim ve Rabbim inşAllah iki cihanda sadet huzur versin herdaim mutlu hzuurlu sağlıklı olalım kimseye muhtaç olmayalım, Rabbim iyi olmazıı şükretmemizi daim kılsın Rabbimiz Nesillerimize inayet eylesin, onların imdadına koşmayı bizlere nasip eylesin Kalbi, gönlü kırıkların, ihtiyaç sahiplerinin imdadına koşmayı bizlere nasip eylesin. Bizleri birbirimize sevdirsin ve insanca yaşamayı nasip eylesin. Kalplerimizi, ayaklarımızı kaydırmasın. Rabbimizin yoluna yönelen kalpler istiyoruz. Nefislerimize takva bahşeyle ve onları temizle Allahım diyerek sözümü bitiriyorum Hakkınızı Helal edin Selam ve Dua ile Hepiniz Allah cc emanetsiniz....saygılarımla....

Diba,kardeşim ilk önce merhaba diyerek başlamak istiyorum,valla öyle bir zor konuya el atmışsın ki bu konuda tecrübem olduğu halde nasıl başlayacağımı bilemiyorum açıkçası,kardeşim öncelikle insanoğlu için aşk ve sevgi çok güzel bir şey ve hayatta olması gereken temel esaslarda diyebiliriz kısacası,keşke herşey senin istediğin gibi yada insanların,eşlerin istediği gibi olsa,ama hayat gerçek ne yazıkki... insanların düşünceleri ve hayalleri masallarda ki gibi mutlu son ile bitiyor,ama öyle değil, yada öyle hayal kuruyoruz hep birlikte. ve bir engelli erkek ile hayatı idame ettirmek bence çok zor bir durum ama eğer yer değiştirir isek belki birazdaha kolaylaşır belkide,çünkü yaşamak için maddiyata gerek var,malesef sadece aşk ile olmuyor bu işler...gerçekten...valla konu çok uzun anlatsam sabaha kadar anlatırım.he birde aşk herşeye kadir mi onu bilemiyorum...ama erkek arkadaşını senin, gerçekten anlyabiliyorum...ve şuna inan ki o seni seviyordur ama bülent arkadaşımın dediği durumlardan biri olabilir büyük ihtimalle...ama sen yinede aşkın için mücadeleni ver ve inşallah kazanan sen olursun...

bende şöyle diyeyim eğer birbirinizi bağlayan anlık bir aşksa aşk perdesi kalktığı vakit. sorunlar başlar.
yok eğer sağlam taraf engelli tarafın eksiğini kapatacak ve sevgi saygı ki bu fıtratta gizlidir. zor anlarda belli eder kendini. bu sebeble beraberlik olacaksa hayrı çok büyüktür. ortamda çok övgü alırlar.
bence bu biraz zamana da bağlı anlık karar sonra herşeyi boşa çıkarabilir.
örneğin normal bir çiftin aşkla yuva kurup sonra düşman kesilip ayrılma durumu gibi.
yani severek inanarak bu kararı verirseiz normal bir çiftin huzursuz bir ilişkisinden daha güzel. tabiki normal çift durumu iyise maddi olarak yeniden bir yuva kurması hızlı olur.

yasa sav bende onu dıyecekdım ya anlamıyorum engelı ıle engelsızın askları bana fasa fıso gelıyo ınsanlar beden dılıyle degıl dusunce dılıyle anlasırlar eger dusuncede engel varsa anlasamazsın zaten bence engellı olan kader arkadslarımız kendı engelını asamadıklarından karamsarlıga dusuyorlar karsındakı engelsız bırı cıkarsa engelınle degıl dusuncenle hıtap edersın once ınsan kendı ıcındekı anlasamadıgı engellını asıp ondan sonra saglamlamı engellı ılemı ask yasar sonra onu dusunsun

Aşk insan bilinci ile ortaya çıkan bi kavram mı? Yani aşk çıplak insani midir? Ben sanmıyorum; çünkü, bütün canlılar gereksinimlerine ve türlerinin devamına endekslidir. İnsanlar da ilişkilerinde bu kurala göre hareket eder. Karşı cinste bekledikleri aslında kendi korkularını, gelecek kaygılarını yok etmektir. Bu bağlam ile engelli veya sağlam meselesi talii bi meseledir. Asıl olan tarafların ihtiyaçlarıdır. Kanımca...

selam vaybe ne konu açmışsınız rekor kırmış. diyecegim şu ki insan kendi kaderini kendi cizer nasıl yaşarsan öyle ölürsün... engelli engellsiz fark etmez engelli olmıyacagım yada ölmeyecegim... garantisi varmı... hayat bu başımıza neler geliyor neler geciyor allah hakkımızda hayırlısı neyse onu versin...

Öncelikle herşeyde olduğu gibi bundada bir mantık ve akıl çerçevesi olmalıdır. Bende ortopedik engelli olarak. Engelli ile sağlam evliliği veya sevgililiği olamaz. Olmamalıdırda. Neden mi? İnsan aşık olunca gözü bi halt görmez. Zannedersin dağları delecek.

Sonra evlenirler. Biri engelli diğeri sağlam. İyi güzelde biraz zaman geçince ne olacak aşk bitipde yerini alışkanlığa bıraktığında; aldatmalar, kavgalar küslükler olmaya başlayacak. En basitinde belden aşağı tutmayan birisiyle sağlam birisi evlendiğinde onların cinsel hayatı olmayacak veya çok farklı olacak aradaki aşk bittiğinde sağlam olan kişi sakat olanı cinsellik uğrunda altabilir. Buda hoş olmaya bilir.

Yani kısacası engelli ile sağlam aşkı veya evliliği olmaz. Ben buna şiddetle karşıyım. Davul bile dengi dengine.

Bu yazdıklarım tecrübe ile sabittir. Çevremde böyle 2 evlilik uyapan farklı kişiler oldu

eğer karşılıklı sevgi saygı varsa tabi ki yürür bir de kişi önce allah rızası için sevecek sevdiği kişiyi o zaman aşılamayacak engel yoktur

Evet alfi söylediklerine tamamen katılıyorum.Davullar bile çalınırken aynı tondan olmaları gerekir.Evlilik çok hassas bir terazi gibidir. iki tarafınında dengede olması gerek.aksi durumda bir taraf çöker.Ha bu sadece bizim kontrolümüzde olan kısmıdır.Evlendikten sonra olabilen rahatsızlıklarda ise durum tamamen farklıdır.Mesela ben baştacı ederim.Onun Eksikliğini veya hatasını olabildiğince hissettirmemeye çalışırım.başkalarıda eder ama istisnalar her zaman vardır.

yürür elbet ama nereye kadar onu bilemiyorum. hoş,engelsiz aşkların nereye kadar yürüyeceği de belli olmuyor ya :)

Sükût-u Vaveyla;

Evet çok doğru :) Burada anne, baba, kardeş çok farklı yeri gelir onlar seni ömür boyu sırtlarında bile taşırlar. Ama evlendiğin kişinin seni ömür sevmesini beklememek gerek :) ya aşk biterse ki aşk çabuk biten bişey. 100bin çiftten 1 çift ölene dek birbirlerine aşık olabilir.

Birde lütfen sağlam insanların aşkı bitipde boşanmıyorlarmı geyiğine girmeyin unutmayınki siz sağlam insan değilsiniz şansınız yaver gidiyor hayatta bir kişiyle evlenebilirsiniz boşanırsanız sağlam kişiler gibi ikinci evlilik şansınız olmaz :)

O yüzden sizde sevgilinizi veya eşinizi kendi denginizde seçinki yarın bir gün fena boynuzlanmayın veya sıkıntılar yaşamayın

Üst Alt