Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli insanlar gerçekten duygusal bir boşluk içindeler mi?

@Ayrton Senna
Ben farklı bir şey mi anlattım ki :)
HEART görüyorum ki, hepimizin bu konu hakkında diğer konularda olduğundan çok daha fazla söyleyecek şeyimiz varmış.. anlatmak istediğimiz varmış enteresan gerçekten.. Burdan şöyle bi sonuç çıkarabiliriz sanırım; evet bizler kocaman bir duygusal boşluk içindeyiz.. önemli bir konuyu vurguladınız gerçekten..

bundan daha önemli olan konuda bu boşluktan nasıl kurtulabiliriz..? sizin bu konuda bizlere iyi gelecek tavsiye ve katkıda bulunabileceğiniz tahmin ediyorum.Arkadaşlrım bana katılırlar mı bilemiyorum tabi...

@SGB
Aslında konunun ana temasını sen belirledin
Bu konuda genel olarak klasik bir tavsiyeden çok yapılabilir ve öngörülebilir çözüm odaklı düşünmek gerekiyor.

Biz engelliyiz benim hayatım bitti öldüm bittim dersek zaten bu sorun kangren olmuş demektir.

kafa yapımızda olayı iyi analiz ederek çözüm için elimizdeki imkanları zorlamak gerekiyor. Yani bunun için bir başkasına bağımlı yada bağımsız olarak çözümler üretilebilir.

bu işin nüans kısmında irdelenmesi gereken bir çeok detay mevcut. Şimdi bir sosylog gibi düşünmek gerekiyor.

Bazı çekingenliklerin aşılması zaman alacaktır. Eğer bu çok fazla zaman alarak bizi bunalıma sokuyorsa bir hekim desteği almak gerekir.

Bu konuda yazılacak çok detay mevcuttur. İlerleyen mesejlarda kendi fikrimi beyan etmeye calışacağımı çözüm konusunda

@geffrydawn

Hayatta renklere ahenkle hayat verecek adımları atmak, duygu dolu gözlerin umut dolu bakışlarını sevginin gücüyle işlemek kimi zaman elimizdedir. Bunu yapmak gerekiyor.

@Ayrton Senna

İşte bende tam bu konudan bahsediyorum.
Hepimizin üzerinde bir duygusallık var. Fakat engelle göre bir ayrımm yaparsak bu çok daha karmaşık olur.
Bunun yerine her engelli kendisini ifade ederse daha isaberli olur kanaatindeyim.

Bunu sen yazmadın mı kardeşim ayrım yaparsak karmaşık olur dedin :)

Ayrton Senna
Kardeşim benim gamzelerindeki tebessümlü bakışların çok tatlı :)

Ben konu için dedim bunu her engel gurubuna ayrı değinirsek konu dağılır
zaten yeteri kadar ayrımcılık var bir de engellileri kendi aralarında ayırmayalım olur mu? :)

İltifatların için çok teşekkürler dostum o sizin güzelliğiniz varsa üzerimiz de güzellik Allahtandır :) Şimdi anladım demek istediğini :) Eh olgunluk olarak hepimizden yukardasın tavsiyelerin neler HEART

Ayrton Senna
Asla ben kimseden yukarıda değilim kardeşim benim
Hepimiz insanız, ve halden anlamak gerekiyor.
Bazen en büyük kırgınlıkları bir tebessümle çözebilmeli insan. Zaten biz burada küçük detaylarda sorun ararsak asla mutlu olamayız. bu normal hayattada böyledir.
Detaycı olmadan elimizdekilerin kıymetini bilerek ilk başta aynada kendimiz için tebessüm ederek güne başlamalıyız.
Benimkisi sadece naçiz bir öneri
olgunluk sizin o güzel yüreğinizde var zaten :)

Oldukça iyi bir yazı. Engellileri konu alan bu tarz uzun makalelerin var ise yazabiliyor ve internet ortamında yayınlamıyorsan paylaşman halinde engellileri konu alan web sitemizde paylaşabilirim. Bilgin olsun.

Öte yandan gözlemlerin doğru olmakla birlikte atom_bombası arkadaşın yorumu bunun nedenlerini özetliyor.
Aile, arkadaş ortamı bunlara sebep olan etkenler maalesef. Erkekler kadınlardan daha çok bu durumu yaşıyor.

Şahsen bu anlattığın süreçleri ben yaşadım. Yaş ilerdedikçe diğer insanlardan psikolojik olarak farklı olduğunu görüyorsun nedenlerini araştıyorsun ve aile, arkadaş ortamınn etkili olduğunu ortaya çıkarıyorsun.
Zeki değilsen bunu kavrayamayacak isen işin dahada zorlaşıyor. Şizofreni vs gibi ileri derece problemler kişide ortaya çıkıyor.

Şahsen ben ilk başlarda Sosyal Fobim mi var derken çekingen kişilik bozukluğu var dedim.
En sonunda raporumu yenilerken psikologdan bu soruna teşhis etmesini istedim.

Kişilik testinde Pasif Agresif Kişilik bozukluğu ön plana çıktı bunun sebepleri hep aile, arkadaş yaşam çevresi ve engel sebebi ile ortaya çıkmış şeyler.

Eğer kendinizi diğer insanlardan farklı görüyorsanız bir test sizde yapın. bir şey kaybetmezsiniz.

29 yaşındayım ve halen evlenemedim.
Çirkin biriyim ama bunun sebebi maalesef ne engel nede çirkin olmam...Karakterin maalesef problemli olması...

Herkesin Allah yardımcısı olsun diyim.

HEART Herkesin görüp bildiğimiz gibi tanıyıp seversek; bu halleri de uygun olursa kafamıza en güzeli bu şekilde yaklaşmak. Aşırı duygusal yapımızı bu şekilde rahatlatabiliriz. El yumruğu yemeyen,kendi yumruğunu Batman taşı sanır atasözündeki gibi bizden daha zor durumda olanlara bakarak manevi yönden kendimizi rahatlatabiliriz nacizane öneri dostum :)

Salim G.
Kardeşim aslında bu tür uzun yazılar yazıyorum. Fakat benim için zaman sorunu var.
Bu günlerde Dil öğrenme çalışmalarım var ve günümün önemli bir bölümünü alıyor. Bunun yanında halihazırda bir iş var
Tabi yinede elimden geldiğince engelliler için yapılacak bir şey varsa elimizi taşın altına koyabilriz.
teşekkürler :)
Ayrton Senna
Naçizane önerilerin için teşekkürler
Gamzeli gülüşlerin üstüne bu öneriler oldukça iyi geldi :)

HEART Maşallah deyinde nazara gelmeyelim :eek: utandırmayın adamı :eek: İnşallah faydası olur dostum :)

İşitmeden dolayı kendimi hep insanlardan uzaklaştırmak isterim bir ortama girdiğimde anlamazsam direk kaçarım oradan, bizi anlayan ve bu durumda bizi seven birilerini istememiz gayet normal çünkü her insan ilgi, sevgi, saygı ister biz ise daha çok bizi böyle kabullenen ve bize destek olanları görmek isteriz bizi böyle kabul edenleri görmek bizi mutlu eder, evlendiğimizde aynı durumun çocuklarımın başına gelmesini istemem bu yüzden hep çekingen olmuşumdur evlilik konusunda..

nuri3558 kardeşim işitme engelin çocuğuna geçmez ki ! Benimde 6 yaşında dünyalar tatlısı oğlum var. Oda alıştı hiçbir zorluk olmuyor çok şükür :) Öncelik kendine güvenin olsun aslan kardeşim benim :)

arkadaşlar duygusal bir boşluk içindeyim :) efkarlıyım
(alın size canlı örnek) :)

nuri3558
Nuri kardeşim bu konu da biraz daha cesur olmak gerekiyor. Korkularımızın eceli olsun içimizdeki yaşama azmi

golden_heart
:)

Korkunun ecele faydası yok... Mühim olan engelleri geçip birşeylere dayanıp hayatta kalabilmek :) Kısacası benim gibi yarış gözüyle bakıp önüne gelen engelleri (virajları) birer birer dönmeye çalışmak..

@golden_heart insanın her anı aynı olmaz kardeşim.. Hayat bu düşe kalka devam edeceğiz...

HEART Bir seni görelim kardeşim önce :D Seninde karakterin çok güçlü yıkılmıyorsun maşallah engelleri eziyorsun :D

İltifatı bırakıp konuya dönersek, kendimizi dört duvara hapsedersek dünya dört duvardan ibaret deriz halbuki dısarda acımasız bir dünya var engelli olsaktsa yerimizi almalıyız, kısaca sosyal olalım yanlış anlaşılmasın Feysbuk tivitır la olmaz topluma karışalım

Topluma karışalım demiş veli ama hani urfada Oxford vardı da biz mi okumadık hesabı toplum zaten bizi kendi dışına atıp ötekileştirmiş nasıl karışacağız o topluma. Kendi adıma ve kendi engelim üzerinden ve kendini eve kapatmış biri olarak söylüyorum bunu. Benim eve kapanma, içime dönme sebebim toplumun bizzat kendisi. Hani öyle tuhaf bakışlardan, beni görünce vah vah etmelerinden geçtim, tekerlekli sandalyeyle girişe uygunsuz o kadar çok işletme var ki. Şu reklamları dönen koca kozmetik ağı var mesela, dipdibe raflar, her yerde ürünler mağazaya sıkıyorsa gir bakalım tekerlekli sandalyeyle. Yada rampasız olan işletmeler, bankalar, postaneler... Kusura bakma sokakta fazlasın sen, biz ne seni ne senin gibileri düşünmüyoruz diyorlar.
Asıl konu duygusal boşluğa gelirsek evet çoğumuz boşluktayız. Yine kendi adıma değerlendirecek olursam buraya girdiğimde yeni dostlar arkadaşlar edineceğim bi nebze o boşluğu doldurabileceğim düşüncesiyle gelmiştim ama öyle mi oldu hayır! Hiç ummadığım, beklemediğim tepkilerle karşılaştım. Bu kırgınlık boyutumu daha da arttırdı. Sebebi de şu beni sokaktaki sıradan bi insan kırar, üzülürüm biraz sonra unuturum gider. Ama beni benim gibi engelli, toplumun benim gibi ötekileştirdiği biri kırarsa ben karaları bağlarım. Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar hesabı beni burdaki insanlar anlamaz, egosuyla hareket eder kırarsa neden diye daha çok sorgular o kırgınlığı daha zor affederim.

Veli arkadaşın dediği doğru engelli insanların çoğu maalesef toplumdan kendini çekiyor ya da aile çektiriyor böyle ailelerde duydum, bence bu tamamen kişilik meselesi fakat bunun yanında arkadaş çevresi de çok önemli, sosyal aktif ve kendine güvenen bir engellinin normal insandan hiç bir farkı olmaz aynı şey duygular içinde geçerli hatta sevilmedi mi karşılık alamadı mı umursamaz hale bile gelebilir ki böyle olmak gerekir, hayat ve bizler faniyiz, seviyorsan gidip söyleyeceksin sevmiyor istemiyor mu eyvallah diyip yoluna devam edeceksin, birbirinizi çok mu seviyorsunuz biri engelli biri engelsiz ya da ikisi de engelli ya da ikisi de engelli değil evlenin çocuk olayı tamamen Allah'ın bileceği bir iş engelli ya da engelsiz doğacağı tamamen ona kalmış bir şey ki artık bu doğmadan bile önlenebilir hale geldi yani şu yalan dünyada sevgi ilgi güzel şeyler tabi yalansız dolansız olursa güzel bir kere yaşam hakkımız var içten samimi sevgileri engelden dolayı içinize gömmeyin.. Bu arada cidden merak ediyorum bu sitede tanışıp özel devam edenler var mı :D

denizkızı
Evet maalesef toplumdan çekilmenin en büyük sebebi toplum zaten, ama inatçı olmak gerekir bende varım demek gerekir, misal o dediğin gittiğin yerlerde kişileri ya da kurumları sürekli uyarsan ikaz etsen emin ol bir şeyler değişirdi ve bunu diğer insanlarda yapsaydı etkili olurdu diye düşünüyorum ama çekilmeyi tercih etmişsin işte bu yüzden siliniyoruz biz kendimizi siliyoruz aslında, dediğim gibi bir kere yaşam hakkımız var neden o bizi tuhaf gören anlamayan insanlar yüzünden eve kapanalım nasıl yaşamam gerekiyorsa öyle yaşamalıyım ve bu ortamı gerekiyorsa kendim oluşturmalıyım :)

Emel, burada tanışıp evlenenler var hatta Çocuğu olan var daima mutlu mesut olsunlar Deniz,kim der size göre degil diye,

Hayatında biri olmayan herkes duygusal boşluk içindedir.engelli ya da engelsiz fark etmez.korka korka yazdım vallahi.yine etiketleyip polemik baslatirlar mi acep

Bir hatamızda bu işte duygusallık diyince kız arkadas erkek arkadas olayı olur sanmamız

Veli cim dediğin bir nevi doğru ama hiçbirşey de sevgilinin yerini tutmaz ! O apayrı bir dünyadır. Onunla konuştuğunu kimseyle konuşamazsın. Bundan dolayı da yalnız biriyle sevgilisinin olduğu biri aynı kefeye konamaz !

_çalıkuşu_

Sadece hayatında biri olmayan mı duygusal boşluk içinde
Olayı biraz daha derinden analiz edelim lütfen

HEART kardeşim tabi ki değil ! Ama sevgilisi olan olmayana göre biraz daha avantajlı olay bu !

Evet haklısınız emrah bey
Ama bu konuyu sadece sevgiliye bağlarsak olmaz
Sevgili bir etkendir sadece

Fulya hanım demekki yorumlarınıza muhalif olan var :)

Üst Alt