Oldukça iyi bir yazı. Engellileri konu alan bu tarz uzun makalelerin var ise yazabiliyor ve internet ortamında yayınlamıyorsan paylaşman halinde engellileri konu alan web sitemizde paylaşabilirim. Bilgin olsun.
Öte yandan gözlemlerin doğru olmakla birlikte
atom_bombası arkadaşın yorumu bunun nedenlerini özetliyor.
Aile, arkadaş ortamı bunlara sebep olan etkenler maalesef. Erkekler kadınlardan daha çok bu durumu yaşıyor.
Şahsen bu anlattığın süreçleri ben yaşadım. Yaş ilerdedikçe diğer insanlardan psikolojik olarak farklı olduğunu görüyorsun nedenlerini araştıyorsun ve aile, arkadaş ortamınn etkili olduğunu ortaya çıkarıyorsun.
Zeki değilsen bunu kavrayamayacak isen işin dahada zorlaşıyor. Şizofreni vs gibi ileri derece problemler kişide ortaya çıkıyor.
Şahsen ben ilk başlarda Sosyal Fobim mi var derken çekingen kişilik bozukluğu var dedim.
En sonunda raporumu yenilerken psikologdan bu soruna teşhis etmesini istedim.
Kişilik testinde Pasif Agresif Kişilik bozukluğu ön plana çıktı bunun sebepleri hep aile, arkadaş yaşam çevresi ve engel sebebi ile ortaya çıkmış şeyler.
Eğer kendinizi diğer insanlardan farklı görüyorsanız bir test sizde yapın. bir şey kaybetmezsiniz.
29 yaşındayım ve halen evlenemedim.
Çirkin biriyim ama bunun sebebi maalesef ne engel nede çirkin olmam...Karakterin maalesef problemli olması...
Herkesin Allah yardımcısı olsun diyim.