Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kadın olmak mı zor, erkek olmak mı?

sahra864

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Engelli olmak başlı basına zor olan bişey zaten ama kadın olarakmı daha zor bence öyle cünkü erkek olanlar bi sekilde iş bulup normal bi kişi ile evlenebiliyorlar ama kadınlar için durum birazdaha zor bana kalırsa tabiki istisnalar vardır.

Kadın olmak tabiki daha zor...yaradılış itibariyle daha kırılgan...daha zarif...daha hassas...daha acıya karşı dayanıksız...o kadar çok daha var ki...

bizim erkek tayfası biraz öküzdür..öküzün önde gidenidir...önde bayrak tutanıdır...

Memleketin öküzü çok...bende öküzüm belki ama diğer öküzleri gördükce kendi öküzlüğüm bana hoş gelir..

öncelikle merhabalar,kadın olarak engelli olmak daha zor şeklinde düşüncenize kesinlikle katılmıyorum:) hayat herkese aynı,kadın olmuş erkek olmuş pek bişey farketmiyo,çünkü kadının yapması gereken şeyler varsa aynı oranda erkeginde yapması gereken şeyler var,sonuçta kadınında beyni var erkeginde beyni var:) ister kadın ol ister erkek ol burda öenmli olan insanın zekasını dogru kullanmasıdır,engelliymiş.sakatmış bunlar bahane degil:)..

Kadın engellide olsa engelsizde olsa, bu memlekette işi zor.

Bazen düşünüyorumda kadın olmak daha zor, neden sebep araştırmaya gerek yok kadın olarak bu dünyaya gelmiş olmak günümüz şartlarında çok zor bir zaanar hele bir de bunun yanında allah muhtaç bırakmasın birine birilerine muhtaç olarak doğmak ya da sonradan nedenler ile öyle kalmak çok zor.

Bunun yanında erkek olmakta zor belli biryaşa kadar gellip iş bulumamış boş boş gezen bir erkek engelli birey işe yaramaz boş bir adamdır.(bir dönem yaşadığım piskoloji) o yüzden kadın olmak ve erkek olmak bence ayrı ayrı zor ....

o yüzden allah kımseye bu durrumda yaşamak nasip etmesin.

Tabiki engelli bayan olmak daha zor \o/

Metehandro ya yüzde yüz katılıyorum:) ama bu birazda engele göre değişir tabi,ama eşit şartlarda bakarsak kadın daha fazla etkilenir..çünkü ne kdar engellide olsanız sz erkeksinz sizi bizim gbi sakınmazlar..

bence erkek olmak daha zor erkek çalışıp evine bakmak zorunda çoluğuna çocuğuna hiçbişeyi eksik etmek istemez ailesini hep 4x4 lük yaşatmak ister buda engelli olunca biraz daha zorlaşıyor hatta baya bi fazla zorlaşıyor kadın engelli olsada yine erkeğe göre fazla bir sorumluluk sahibi değil dediğim gibi erkek evin direği engeller direğin ayakta durmasını çok zorlaştırır

Türkiye'de engelsiz kadın olmak bile zor maalesef....

arkadaşlar kadında erkekte engelli olmak zor. ancak kadının engelli oluşu biraz daha zor. buradan tüm ailelere tüm engelli yakınlarına sesleniyorum. biraz daha duyarlı olmaları. ayrıca buradan engelsiz insanlara sesleniyorum. engelli arkadaşlarımıza lütfen bazı konularda ulaşımda yada alış verişte yada herhangi bir yerde zorluk çıkartmalarını istemiyorum.

RüzgarGülü55;

Bende size yüzde yüz katılmıyorum.Engelli bir erkek çalışmak zorunda genelde ve dışarıda yüzlerce insan dalga geçen , alay eden v.s. Ve erkek onuru denen bişey var uçunda katil dahi olunabilir...:)

bence engelli olmak herkes için aynı derecede zor erkekte olsa kadında olsa zor hayatını devam ettirdigi sürece insanlar biyolojik olarak aynı evreleri yaşıyorlar bildigim kadarıyla bu yuzden bence her ikiside aynı :)

Sanırım kadın olmak daha zor. Diyelim birine aşık oldunuz ve o kişiyle evlenme planları yapıyorsunuz. Eğer kaynanası anlayışlı ve mantıklı biri değilse gider "ben engelli gelin istemem" diye saçmalayabilir. Gerçi bunu mantıklı olanlar da yapıyor. Toplumumuzda zaten kadın ikinci plana atılmış vaziyette genel olarak, bir de üstüne engelli olmanın yarattığı stresi eklerseniz haliyle engelli kadın olmanın ne kadar zor olduğunu anlarsınız.

okuzlukle ne alaka bence de kadinlar erkeklerden aciya daha dayanikli ve daha sabirli eminim herkesin etrafinda bir suru ornek vardir ayrica okuz okuzdur kadinda olsa erkekde olsa

Her iki taraf içinde zor bence

merhabalar.bence her iki cins içinde zor bir durum tabi ama bayan olmamam rağmen erkek için daha bir zor olduğunun kanısındayım

Niye böyle söyledim..kadınlar engeliyle yaşamayı kanıksamış benimsemiş..toplumda bir duruş sergileme refleksine sahip..olgun..aklıbaşında..hayatın neresinde olduğunun neresinde duracağının farkında bilincinde..Erkek arkadaşlar kusura bakmasın ama önemli bir kısmı cahil cühela..haklarını bilmiyor..ailesine anasına babasına bağımlı..bakım durumu olanlar hariç..özgüven eksiği var..ezik.Toplum ezmiş..akraba aile ezmiş..hep ezilmiş..çaresiz..ana kuzusu..adama hayırlı bir nasip bulunmuş aynı engele sahip.seviyor beğeniyor anası istemedi diye vazgeçiyor..kızında umutlarını bitiriyor hayata küstürüyor..Korkuyor erkek engelli..uçamıyor yuvadan..cesur degil..ortamlardan kaçıyor..asosyal oluyor..Anlatmaya çalıştığım bu..Herşeyin en iyisine layıksınız..erkeğı kadını önemli degil..Ama özgüven yok..Enes75 demin ki kırıcı mesajım için özür dilerim..

Sanırım kadın olmak daha zor. Diyelim birine aşık oldunuz ve o kişiyle evlenme planları yapıyorsunuz. Eğer kaynanası anlayışlı ve mantıklı biri değilse gider "ben engelli gelin istemem" diye saçmalayabilir. Gerçi bunu mantıklı olanlar da yapıyor. Toplumumuzda zaten kadın ikinci plana atılmış vaziyette genel olarak, bir de üstüne engelli olmanın yarattığı stresi eklerseniz haliyle engelli kadın olmanın ne kadar zor olduğunu anlarsınız. bu yorum cok doğru bana görede

Valla ordada akla kara ortaya çıkar bence.Eğer karşıdaki kişi gerçekten seviyorsa gerekirse aşkı için herşeyi silip , hayatı yeniden yazmalı..

hangisinin engeli fazlaysa onun ki daha zor. hele hangisininki görünürse o daha zor.

engelli at olmak zor engelli olunca hiç acımıyorlar öldürüyorlar :D

Engelin cinsiyeti yoktur, engelli olmak zor, sağlamda olsan engellide olsan herkesin kendi sorunları daha büyüktür

Kız Erkek farketmez engelli olmak zor üstelik sağlık problemleri yetmezmiş gibi birde Türkiyede engelli olduğun için cinsel hayatında yok sayılıp ucube yerine konuyorsun daha ne olsun ki!

bana mı geldi kamil kardeş laf yok hayır ama bıkmadınız bu geyiklerden herşeyi bırakıp hangimizin engeli daha zor diye de yarışalım ,hani bunları nasıl çözeriz diye uğraşsak bu saçmalıklara harcadığımız vakti birlik olmaya engelleri çözmenin formüllerini arasak yani engelli kadın haytaı daha zor çıkınca bu geyikten kadına yada erkeğe ne faydası olacak :D

Okuduğum yorumların içinde bir sana katılıyorum.Aynen böyle boş geyiklerle anca değerli vakitlerimizi harcamaktan başka bir şey yapmıyoruz.Kimin umrunda kadın için mi zor erkek için mi zor gelmişiz bu dünya da az şükretmesini bileceğiz arkadaş.

mami 23082 sende çok biliyon ya herşeyi ee onu konuşma bunu konuşma ne konuşacak bu insanlar...

eyvallah sağolasın papatya nickli arkadaş evet şükretmek lazım aynı zamanda birbirimizin sorunlarını çözmeye uğraşmak da lazım :D kamil kardeş kusura bakma ben nükteli bir çıkış yaptım ya ondan alındm :D oosman bu mu yani bütün insanların konuşması gereken konu yani daha hayırlı sorunları çözecek bir çok konu yok mu ...

Üst Alt