Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kadın olmak mı zor, erkek olmak mı?

bence kadın erkek kavramını bir yere bırakırın bu şekilde ayırmak yanlış bütün hayatı zorlayan engeller kadın olsanda erkek olsanda bu faretmiyor asıl iş bazı insanların duyarsız olması aslında bütün sorun burda...

Adı üstünde engel işte.kadın için erkek için yaşıtlarından farklısın ailede kardeşlerden farklısın.senin adına verilen tercihlerden bıkmışsındır.işde ailede yapmamazsın sen öylesin aman bişe olur.okulda ayrı ayrım beden egitimi dersinde nöbetçisin.ailede evlilik sırası engelliye sıra yoktur.yeğenleri seversin.para kazanırsan onlara hediye alırsın.engelli maaşın var diye sana iyi davranıldığını zannedersin.engellisin aşk hayatın hep özlemle umutsuzca olur.dengini bulsan yarımlar çoktur.bir kafede çok kızın etkisini çekebilirsin sandelyede otururken ama yürümeye başladığında acıma gözlere dönüşür az önce aşkla bakan gözler.yani arkadaşlar engelli olmak çok zor kadın ve erkek için.dengi ile evlensen o bambaşka sorun zor meşekatli yollar aşmak her gün.yorgunluk olurmu olmazmı ona sen karar ver.bazen mutlu gibi görünen engelli engelsiz evlilikleri görürüz oda sow oda gerçek degil..her insanın hayatında mucizeler olmuyor.mucize ancak mahsun kırmızıgül,ün filminde oluyor.....aziz engellidir güzel bir kızla evlendirilince karısına aşık olup engelini aşan ben görmedim gören varsa yazsın.aşk engeli aşmaz arkadaşlar.kadın erkek ama yaşamak umutlu olmak güzell fazla takmayacaksın sağa sola çevreye engeline mücadele edeceksin.allah yapmışsa bu engeli herşeyin bir sebebi var.vardır bundada bir hayır.sabah sabah karda yürürken belediyenin sadece sağlamları düşündüğü bir ülkede kaldırımlar kaymak gibi beton döken şahsiyetler burda bedensel engelli geçmez onlar evinde film seyretsinler ne işleri var işle güçle sokakta parkta çocukları korkutmasınlar.eskiden arkadaşlar engellileri ahıra bağlarlardı.ben iyi hatırlıyorum.yeni nesil engelliler pek hatırlamaz.son dönemlerde insanlarımızdaki algı yavaş yavaş degişiyor.inşallah umut ediyorum daha güzel günler göreceğiz ama ülkemiz sanırım iyiye gitmiyor.bakın haberlere cinayet*gasp*hırsızlık*vahşet*terör*heryerde dilenen suriyeliler*engelliler*engelli süsü verilmiş sahtekarlar*yani arkadaşlar bu ülkede egitim için daha çok yol katetmek lazım.bakın şimdi birsürü engelli aday çıkacak bizleri kandıracak meclise gidecek ve en büyük darbeyide engelli vekilden yiyeceksiniz.insanlar asla göründüğü gibi degil.mertler kayboldu namertler her yerde...

ne kadar engele göre değişsede kadınların işi hep zordur normal bi bayan bile ne zorluklar geçiyor bu hayatta bu toplumda.. :(

bu toplumda tepeden bakan insanlar olduğu sürece,her ikisi içnde zor,

bu ülkede engelli olsun ya da olmasın kadın olmak zor!!!

ne olursa olsun kadın olsun erkek olsun suanda engellı oldugumuz ıcın kusurlu olarak goruluyoruz.kusur bence ınsanın kendı yanlıs secımlerıdır.burda nekadar ınsan varsa engelı ya hastalık yuzunden ya dogustan yada sonradan kaza sonucu olusmus engellerdır.kımse kaza yapmayı ıstemez kımse hasta olarak dogmak ıstemez.engellı olmayı kusur olarak gordugumuz surece kımse evlendıgınde yada cevresınde mutlu olamaz.nezaman karsımızdakı ınsan bunu kusur olarak gormezse yada karsımızdakı kısının aılesı??ıste ozaman herkes herşeyde mutlu olur.bence hem kadın olmak hem erkek olmak zor.erkekler toplumda calısıp evıne bakmak zorunda.erkek calısmalı.kadın calısmasada olur.cunku o kadın evıne bakmalı dıye.kadınında butun yuku evındedır.evı cekıp cevırmek zorundadır.kızın annesı kızımı aldın bakamıcaksan calısamıcaksan nasıl ev reısı olucaksın dıye laf ısıtır.erkegın annesıde evı cekıp cevıremıceksen nıye gelın dıye karsımıza cıktın nıye evlendın der.zıhnıyetler ve beklentıler degısmedıgı surece hem kadın hem erkek olmak zor.

erken için de kadın için de zor yanları var. bir erkek her yer de geçimini bi şekilde sağlayabilir ama kadın için durum farklı. kadın en azından evlenene kadar ailesinin yanında durması daha doğrudur. tabi engel durumuna göre değişebilr. engel durumu az ise kendi başına da bişeyler yapabilir. ama ailesine yakın olması gerekir. malum günümüzde artık her an herşey olabiliyor, özellikle kadına şiddet konusunda. devir çok değişti. insanlar birbirine güvenemiyo.

türkiyede kadın erkek için zorluk değişmez türkiyede engelliysen her ikisinede zor hayata 1-0 gerdiden başlamak diye bi sözvardır ben katılmıyorum çünkü bizim ülkemizde engelliysen 1-0 geriden değil hayata 5-0 geriden başlarsın

ben ce erkek olmak daha zor çünkü yapmak zorunda olgun seylervar bu hayat ta

İnsanda ayrım olmaz bence, tabiki her iki taraf için de zordur.

Engel Adı Ustunde Bnece aynıdır erkekde de kadında da auyndıır ama kadınalşr biraz daha duygusal oldugundan mdıır nedir biraz benim yaram daha cok acır der bence .. gel gelelim yuıkardaki sahsiyete erekeklere okuz diyen arkadasa ben okuz deilim kardesim eger sen okuz isen o senin kararındır kimseyi genelleme yapma ...

muhakkak her iki tarafın da kendine göre zorlukları vardır, zaten hayatın kendisi başlı başına zor. Üzerine engel de eklenince tadından yenmiyor :cool:

Soruya bakar mısın?
-Bakıyorum
Neresinden bakıyorsun?
-Fark eder mi? Neresinden bakarsam bakayım saçmalıkta forum ötesi :)

Bencede erkek için zor heleki yaşí varsa bekarsa dahada zor ben şeker hastasıyım devamlı insulin kullaníyorum düzenli beslenmek zorundasıníz zorr zoor her iki taraf içinde zor kadın erkek içinde allah kolaylık versin

Ah kadınlarımız ah sevgililerimiz sizler erkeklerin belalıları sizler için kadınlarımız hiç bir zaman şükredemedik halimize olsun be, eller kadir kıymet bilmiyor kadınım
Boş veremedik halime Suçumuz sevmek ise cezamız kadınsızlık olsun siz sevgili kadınlarımız sizleri koşturmak, sizi kovalamak yormak tek yapar olduğumuz biz karşılıksız sevdik halime anlala barba zorlala mitat dela bohça hacer kadınım zorunda sevdiğim

muhakak iki tarafında kendine gore zorlukları vardır ama çok zordu be kardeşim özellikle çocuklukta. top oynarken takıma en son alınırsın mahallede lakap takılır erkekler geniştir biraz kızlar gibi değildir . çocukken erik ağacına dalarsın arkadaslarınla sen yakalanırsın sonra hepsini ispiyon etmek zorunda kalırsın :D Biraz büyüyünce herkesin sevgilisi olur kız arkadaşıyla oturur masada sen o masada yanlızsındır sevmeyi unutursun artık. İş hayatına atılırsın memur olcak kadar engel raporun çıkmaz ama özel sektördede engelli olursun iş vermezler bulursun ama çok kapı yüzüne kapandıktan sonra. Kolay değil hiç kolay değil Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Selam, erkek-kadın herkese Allah kolaylık versin, her halimıza şükürler olsun...

Kadınlar aynaya erkeklerden daha fazla bakarlar. Dış görünüşlerine daha çok özen gösterirler . Engel statüsü ne olursa olsun bayanlar için daha zordur. Bu konuyu tartışmaya bile gerek yok.

Engelli kadın olmak mı zor, erkek olmak mı?

tek bir gözlemimi söyleyeyim, yorumu size bırakayım...

ben İstanbul'un Bakırköy ilçesinde, Ataköy 4. kısımda yaşıyorum... haftanın 3-4 günü buradan Bakırköy'ün merkezine (yaklaşık 2 km) gidip dolaşıyorum, bir yerlerde oturup birşeyler yiyor, cafelerde latteydi, kapucinoydu içiyor, zaman zaman hoşuma giden şeyler olunca alışveriş yapıyor, ilgimi çeken bir film varsa sinemaya giriyor, güzel bir ortam bulunca açıp kitabımı okuyorum... bazen hiç gereği yokken, yolumun üzeri olmasa bile sırf neresidir, nasıl bir yerdir görüp öğrenmek için alakasız sokakları keşfediyorum...
yani, özetle sağlam insanların "sosyalleşme" amaçlı yaptığı şeyleri yapıyorum, bir engelli olarak kendimi dört duvar arasına kapatmamaya çalışıyorum...

elbette, bu sosyalleşme etkinlikleri çerçevesinde çevrede (nüfusun da yoğun olması sebebiyle) başka engellilerle de karşılaşıyorum... neredeyse her dışarı çıkışımda akülü aracıyla dolaşan bir tane engelli görüyorum... ama bunların neredeyse yüzde doksanı erkek... yani, öyle ki, sanki ortopedik engellilik erkeklere özel bir problem gibi... çünkü etrafta akülü ya da manuel aracıyla dolaşan bir kadın yok...
gerçekten ortopedik engelli kadınlar "sosyalleşmek" istemiyor mu? çıkıp gönlünce dolaşmak, bir yerlerde oturup birşeyler yiyip içmek, bir sinemada film seyretmek, kendi hoşuna giden bir renkte kıyafeti, cicili bicili bir takıyı, kokusunu beğendiği bir parfümü almak istemiyor mu?

bence kesinlikle istiyorlar... peki o zaman, nerede bu engelli kadınlar?

yorum ve cevap sizin...

Üst Alt