Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kadın olmak mı zor, erkek olmak mı?

kadın geleceğe yönelik hayel kuramıyo istesede olmuyo erkek ise çalışamıyo ve ilerde yuva kursa bile eşine bakamıycağını düşünüyo ben böbrek nakiliyim yüzde 70 miş raporum var fiziksel olarak bişey olmadığı halde iş bulamıyorum 23 yaşına girdim halen iş arıyorum :) allah herkeze acil şifalar versin ve düzgün iş nasip etsin

tartışma nerden nereye gitmiş arkadaş :) gökhan bende böbrek nakli oldum 23 yaşındayım bende üni öğrencisiyim ekpss ataması bekliyorum bakalım hayırlısı :)

Gardaşım kişisel konuşmalarınızı özelden yapın.Konuyu saptırmayın...;)

erkek de olsa kadın da olsa engelli olmak zor hayata 1-0 geriden başlıyorsunuz.şartlar da önemli.tv de bir engelli adam vardı.elleri ve ayakları yok.ama evlenmiş.çocuğu varşartları güzeldir diye düşünüyorum.çevre her şeye sebep olabilir ıyılığinize de kötülüğünüze de sebep olabilir.maddiyat her şeyi belirliyor malesef.böyle söylediğim için bana kızanlar olabilir.ama şartları da malesef maddiyat belirliyor.malesef durum bu.

Adı üstünde engel

kadın veya erkek ne farkeder engelli hayata yenik başlıyorsn

bunun cinsiyetle bağı yok

engellilikte ikisi çiçinde aynı zorlullar vardır. benim düşünçem

engelli gelin istemem diyen aileler damat adayları engelli olunca göbekmi atıyor sanki bizi çok istiyorlar sosyal açıdan ikiside aynı sorunların içinde boğuluyor tabi şu var kendi durumumu düşününce erkek olduğum için şükrediyorum prezervatif sonda benim gibiler için muhteşem bir icat

bence erkeler daha zor her kapı bayanlara daha nazik açılıren erkelere zor yoldan açılı bu 1 iki erkelerin sorumluluğu daha çok gelir getirmek zorunda çalışacak toplumda dışlanmak var engelli olmayıp enggelli bir insanın yaşadığı acıyı bilemezler kadınlara karşı erkekler olsun kadınlar dahil daha hassas daha nazik erkeklerin işi çok zooorrrr ayrıca en zoru engel durumuna göre %30 engeelliyle yüzde 90 engelli aynı olmaz %90 engelli olan için hayat daha zor bence burda cinsiyetten çok engel durumu öne çıkar birinde işinizi kendiniz yapabilirken diğerin 24 saat başkasına muhtaçsınız bilmem anlatabildimmi ben engelli değilim annem için üye oldum belkide yanlış düşünüyorum bilemem siz kara verin 0537 241 4963

sahra864;

anlatıklarını yaşıyorum.hemde iş sahibi ve kimsenin yardimina ihtiyacim olmadiği halde. tek gerekçeleri itiraf etmeseler de konu komşu ne der..

evet biz çevre ne der olayından bir türlü kurtulamadık çevrenin taaa neresine bu mantık yanlış. ayrıca karşınızdaki kişi engelli değilse sizin çektiklerinizi bilmez anlamaz. olaya sadece evlilik açısından yaklamayı doğru bulmuyorum . ayrıca seven insan annesini çevresini dinlemez inançlı. kendine güvenen seven biriyse yüreğinin sesini dinler bir zaman bende evlenecektim anam bu kız alırsan sana ak sütümü helal etmem demişti. ama ben dinlemedim çünkü dinimizde yeri yok. sonra annem yıllarca hasta oldu yatalak oldu eşime muhtaç oldu. yıllarca baktı ve ben eşime herzamn bak bir tanem. anneme bakmak zorunda değilsin beni gücenir diye bakıyorsan bakma dedim .. bana cevabı ben senin için değil sırf allah rızası için bakıyorum dedi ondan allah razı olsun. annem iyileşti yine eşimin aleyhinden atmaya başladı araya eşimin aileside girince. ortalık karıştı ve biz ayrıldık. o yüzden anne baba çevre olayı etkisinden kurtlamazsanız özürlü olmazsanız bile mutlu olamazsınız selamlar sevgiler ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN

engelli,engelli insan,hasta insan,engelli erkek,engelli kadın..bizim toplumumuz bu kavramları aşagıladıgı surece kusura bakmayın hem erkek hem kadın için zor.erkek ıcın ayrı zor kadın ıcın ayrı zor.adı ustunde engelin war.engelı olmayan ınsanların zor yasadıgı bı toplumda bızım gıbı engelı olan ınsanların tutunması zor.oncelıkle ınsanlarımızın bakıs acılarını degıstırmesı lazım.işimiz zor allah kolaylık versin ama hayattaki en zor şey;insanın aklını kullanamaması dıye dusunuyorum ben.

size aynen katılıyorum özelliklede kırsal kesimde yaşayan ben gibi engelliler için bu durumun değişmesi lazım. önce bakış açısı nı değiştirmek lazım..

buğulu camı simeden dışarıyı göremeyiz..

merhaba
Bence kadın için zorlukları erkekten farklı ma her ikisi için de kolay olmadığını düşünüyorum, şöyle ki,

Kadın, doğası gereği dış dünyada daha rahat toplumdan yardım isteyebilir. erkekler gerektiğinde kendisini taşıyabilir yardım edebilir. Sonuçta kadındır ve zayıf olan taraftır, yardıma zaten engelli olmasa da erkekler koşuyordur. (bavulunu merdivenlerden indiremeyen bir kadına hemen gönüllü bir beyefendinin yardıma koşması gibi :) . ancak kişisel ilişkilerde, karı-koca ilişkisi diyelim, sağlıklı kadın bile eşi tarafından aldatılma riskine sahipken , engelli kadının kocasına dışarda gözü olmasına göz yumma gibi duygusal acısı olabilir diye düşünüyorum. Romantikler bana saldıracaktır hemen ama doğruya doğru. Ruh ikizidir muhteşem aşktır o zaten engel tanımaz ama genel olarak konuşuyorum. Zaten kocasının çapkınlıklarına göz yumma yeteneğine sahip geleneksel türk kadınının engelli durumunda bu duruma "kaderi" gözüyle bakma olasılığı bence en büyük ruhsal zorluklardan birtanesi. Dİğer fiziki zorluklardan zaten bahsetmeme gerek yok sanırım...

Erkeğin burda kadına göre avantajlı durumu, aşık kadın, kocasının hemşiresi de olur, karısı da olur, yeri gelir annesi gibi de bakar. Kadın doğası gereği zaten gözü dışarda olmaz ve erkeğini herşekilde kabul edebilir diye düşünüyorum. Toplumda kocası engelli ise bile bir kadının gönül macerası hoş karşılanmayacağı için erkek ikili ilişkilerde bu konuda daha avantajlı. Ama özellikle maço karakterli güçlü yapıda erkeklerde, toplumun yardımına muhtaç pozisyonda olmaları da egoları açısından onları sürekli öfkeli olmaya zorlayabilir ve onlar da bu kabullenmeyle (bence olgunlaştırıcı bir olgu) kendilerini bastırılmış , haksızlığa uğramış ve güçsüz hissederek ruhsal çöküntü yaşayabilirler.

her ikisinede ayrım yapmak yanlıs bi durum ama arkadaşlar erkeğin engelli olması daha zor bir durumdur çünkü evine ekmek götürecek babalık yapacak vs bunlar zor zanaat ve engelli olarak bunları yapmak zor birde hemde hükümetimiz engelliye böyle davranırken

Saltuk buğra hükmetmiz engelliye böyle davranırken derken biraz açarmısınız konuyu.?

modern toplumlarda, yurdumuzun eski halinde kadin erkek farketmiyordu. zorluk her yerde ayniydi.
ama ilkellesen, gericilige adim atan, seriat duzenine gecmesin ramak kalan turkiyemde artik engelli kadin lmak zor hemde cok zor olacak.
cunku kadinlar is sahasinda Kabul edilmeyecek.toplum hizla erkek egemen topluma donusuyor. buda engelli kadinlar es bulamayacak, yani biryerlerde evlenmek erkek beslesin beni diyen kafalar varya onlar zaten secilmeyecegi icin ac kalacaklar, kendi kendilerine yetmeleinede firsat verilmeyecek, bu boyle
artik engelli kadinlara hayat cok zor olacak turkiyemde.

shukefe , evet hepimiz yobazız.
Sende 50 sene geriden gel, dindarlıkla gericiliği aynı kefeye koyan geri kafalılar gibi.

Aslinda shukefe bir yönden haklı. Ülkemiz zaten 50 yıl oncesine dönme yolunda. Yobazlik her geçen gün artiyor. Birazcık gidişatı takip ediyorsunuzdur. Biz ne kadar modern olursak olalim Türkiye geriye gidiyor..ne ataturkculuk kaldi ne Cumhuriyet kavrami. Bir din dir gidiyor.

Hükümet engelliye daha çok kadro vermeli. Daha çok iş imkani. Gerek toplu taşıma gerekse günlük yaşamda karşısında cikabilecek her durum için bunları düşünmeli. Bankamatiklerin önüne koca basamaklar koymamali mesela. Engelli lavabosu üst katta olmamali mesela. Engelliler trene binerken 3 tane delikanlinin yufka yüreğine muhtaç kalmamali. Böyle sürer gider..

erkek yada kadin bence iki tarafin zorluklari kendine göre vardir

tabi kadının önemi azalıyor yobazlaşıyoruz bugün kadının öneminden modernlik olarak bahsedebilenler 20 sene öncesine kadar kadının sırf dinine bağlı olmayı seçtiği için okuyamamasına işe girememesine ve birçok şeyde 2. plana atılmasına ses çıkartmaması sırff o beyinlerinin her hücresine sinmiş ideolojik düşünceleri sebebiyle bu yanlışa hayır diyememesi zaman değişiyor aksine bugün kadın daha rahat sadece kızdığınız esas nokta artık özgürlük size değil dindar insanlara da özgürlük haline geliyr bundan dolayı yobazlık diyorsunuz insanlar inanırken de özgür olması niye sizi bu kadar sinirlendiriyor :D

Ya anlamadigim bi konu var peki asiri derecede dinine bagli olan yobaz oluyor ya asiri laik düsünceyle yasayan olmuyor mu yobaz ya hep hep bana demeyi birakin herkes istedigi gibi bagli yasasin ne sen ona karis ne o sana türkiye hepimize yeterde artar

arkadaslar yanılıyorsunuz bana sorarsanız engelsız ınsan olmak daha cok zor neden dıyorsanız bazı ınsanlar engellı ınsanları gorupte sukretmeyı bılmıyorlar ama bız genelde herzaman her saatte hatta her sanıye de sukretmeyıde bılıyoruz sabretmeyıde .ve bunları yaptıgımız halde ahırette yuce rabbımın bızlere oyle mucızeler oyle hedıyeler sunacak kı anlatılmaz bısey ve bu yuzden sukretmeyı sabretmeyı pes etmeyın Allaha yonelın herseyı Allahtan ısteyın arkadaslar

Bu ülkede insan olmak zor, Engellli olmak kadın erkek fark eder mi..

s
heribanu topallar Icin senin dedigin gibi olur kismende olsa. cunku gunumuz guc Ile degil Iletisim Ile. sagir olda bi goriim, agzina yuzune dikkat ederek Isitme
hazina bii suru paralr dokerek bi Iletisim kurmayi dusunurmusun. adam mutaassip biri, sende dudaklarina yuzune bakarak purdikkaty dedigini anliyorsun, adam tutuyor bana hayran, veya aklina bu bana aptes bozdurcak dercesine bakiyor kadin olsan. erkek olsan ne kelime,kadinla konusmaya isin duserse vay haline, sopa bilem yersin namahreme dikkatli baktin aptesinbozuldu e. insanlar MUSLUMANLIK DIYE BUN U ANLIYORLAR.
basina bagladigin caputla muslumanliksa ben onlarA MUSLUMAN DEMEM.

Ya ne bu agresiflik anlamadim mutlu degilsen ac ellerini dua et

Hayatindan bezmis gibi saldirisdasin

Herkesin inancı kendine.Ben Allah değilim kimseyi yargılamam.Rabbim görür ve gerektiği zaman gerkeni yapar.
Genel anlamda hayata nasıl bakarsanız hayatta size öyle bakar.Ben sağır,topal diye düşünmedim.Mutsuz olmak isteyen mutsuz olur,mutlu olmak isteyen mutlu,zoru da kolayı da insan kendisi seçer...

kim sana saldirmiski gurbetcik. sen mutsuzsan alemdemi mutsuzmus, hehheeh kenddinde olani alemde bilirmis iste bole bazi insanciklar, benim cevremde hic oyle yobaz yok, sen gibi, herkes bes vakit namazinda , ama bir caput parcasini basina dolayipta ben muslumanim diye caka satmiyor benim evrem.

Üst Alt