Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS): 31 Ağustos 2014
ömss 2013 lisans atamalarında en düşük ve en yüksek puanlara bakıyorum bu yıl okulu bitirsem ziraat mühendisi olacağım inş.2013de gıda tarım ve hayvancılık bakanlığının açmış olduğu kadrolarda 60dan fazla yer gözüküyor bunun sadece 15i yerleşmiş 50-60puanlarla geri kalan kısımda yerleşme olmamış.peki bu 45 kişilik kadro 2014e mi aktarılır?
Devlet personelin yaptırımı var arkadaşım yok değil yasal olarak kurum bildirmez ise görev DPB düşüyor hesaplamalar yapıldıktan sonra normal bir engelliyi atamasını yapmak üzere ösym'ye bildiriyor...
Ben de birşeyi merak ediyorum. Ben 15 yıllık çalışma süremi günü vs tamamladım emekliliğe hak kazandım. 1. derece engelliyim. Emekli olan birisi kamu personeli olabiliyor mu? Malum emekli parasıyla geçinmek mümkün değil.
ösym şifren varsa internetten başvuru yapabilirsin. şifren yoksa şifreni herhangi bir liseden alabilirsin. 3 tl ücret karşılığında. sınav 27 nisan 2014 tarihinde yapılacak haberiniz olsun.
Sınav 4. 27 sine ona göre belli olur başvurular Aile ve Sosyal politakalar il müd. yapılıyor (ilkler için) Kaynak kitap ise Netten araştır kırtasiyelere sor bulursun ...(Kpss eş değerde )
Evet öyle de yayın evleri özellikle Ekpss türünden de kitaplar hazırlıyorlar/Basıyorlar biliyorsun ki engelli soru müfredatı kismi olarak Kpss den ayrıdır.. bunu da unutmamak lazım gelir diyorum ... hayırla kalın...
merhaba arkadaşlar. ben bir devlet kurumunda kadrolu hizmetli olarak çalışıyorum. lütfen bildiklerinden emin olanlar cevap versin. ben 2014 EKPSS sınavına girebilir miyim ?
hadi girdik kazandık diyelim. aynı kuruma atamam nasıl olacak ? çalıştığım kurumdan istifa mı edeceğim ?
mesela ben milli eğitim bakanlığı personeli iken sınavı kazanarak içişleri bakanlığına nasıl geçeceğim ? atama şekli ilk atama olarak mı geçecek ? istifa ederek mi geçeceğim ?
karakabus_
ne güzel atanmışsın işte kadrolu olarak.. hizmetli olarak sana ne yaptırıyorlar? memnun değilmisin??
yerinde olsam hiç uğraşmam çalıştıgım kurumda yükselmeye bakarım veyahut hiç yoktan emekli olmaya çalışırım..
yeni sınava girdin kazanacağın ne malum? macera arama bence.
Hak aramayı bildikten sonra ve kendini ifade ettikten sonra hizmetlinin yaptığı işi yaptırmaz kimse yasa açık ve net kadronun niteliği hizmetli olsa dahi ve sen bu kadrodan atansan dahi engelliler ağır işlerde çalıştırılamaz...
aynen haklısın, sonuçta adam engelli normal bir insanın yaptığı işi yapması beklenemez..
ama bazı engelli arkadaşlarımız işlerini kaybetme korkusu dolaysıyla haklarını aramada çaresiz kalıyorlar.
hizmetli olarak evrak kayıt işlerini takip ediyorum. memnunum ancak yükselmek istiyorum. zaten gireceğim sınavda hizmetli kadrosundan girmeyeceğim ki. en az memur kadrosundan gireceğim tabi şartlar girmeme izin verirse. eğitim durumum nereye yetiyorsa o kadrodan gireceğim. yani elimizdeki fırsatları değerlendirmemiz lazım hepimiz için geçerli bu. çalıştığım kurumda yükselme var ama o sınavlar kaç yılda bir açılır Allah bilir.
ilk olarak atandığımda bende senin gibi düşünüyordum ben böyle emekli olurum diyordum ancak aradan zaman geçtikçe fikirler değişiyor. hem emekli ikramiyesi ve emekli olduğun zaman aldığın maaş tutarı değişiyor. tabi sınavı kazanabilirsek. ne diyelim hayırlısı olur inşallah.
Suyum kendimi çok iyi tanıyorum hayatta herşey zor zorluğun ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Tecrübe konusunda haklı olabilirsin ama size zor olan benim için kolaydır. Hak arama konusunda hakkımı kimseye yedirmem kimseyede kendimi ezdirmem aklına ne geliyorsa yaparım.