Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli maaşı 2022 yılında ne kadar olacak?

ben çalışan engelliyim vergi indirimi aldığımız halde maaş dan vergi kesintisi oluyor bunu kaldırmalarını bekliyorum ama sadece beklemeyle kalıyoruz :)

Haberde ek bir protokol yapılacağı ve sosyal refah düzenlemesi adı altında bu zamın yapılacağı yazıyor.

Acik acik yazıyor orda toplamda 26 zam var zaten enflasyon farkı ile 35 olucak diyor .

memurlara yüzde 30 zam

memurlara yüzde 30 zam verilecek bugün açıklandı..engellilerede verilirmi bu zamdan.
Ayrıca türkiye engelliler derneği uyuyormu niye hakkımızı savunmuyorlar

Memur-Sen çıkıp daha rakam konuşmadık, asgari ücretten sonra konuşacağız dedi.

Bu kesin bir rakam değil. Bakanlık öyle bir şey açıklamış ama tam olarak neyi açıkladığı belli değil.

"
Söz konusu “kümülatif” artışın 2. altı ayın birikimli toplamı olduğuna dikkat çeken Memur-Sen yetkilisi, “Yapılacak zamlara ilişkin henüz bir oran telaffuzumuz olmadı” dedi ve ekledi:
“Yüzde 30-35 olarak telaffuz edilen rakam büyük ihtimalle 2 yıllık toplu sözleşmenin üzerine enflasyon farkı. Zaten yüzde 26 toplu sözleşmede belirlenmişti. Üzerine enflasyon farkı olacağı için kümülatif olarak o rakamlara geliyor.”"

Memura %35 zam haberini okumuşsunuzdur, emekçi ezilmeye devam ediliyor, bir an önce işçinin haftalık mesaisi memur ile eşitlenmeli, eğer Türk iş başkanı 4500 TL asgari ücretten aşağısını kabul ederse adam değil, bir an önce bu rakamı istediğini açıklamalı kabul edilmezse ücret toplantılarından kaçmalı,

ve en önemlisi kamuda memurların yaptığı işler artık özel firmalara ihale edilmeli.

2 yillik kumalatif toplam+ enflasyon farkı o %35 zam yok.

yuzde otuz zam vermezler verırlerse 6 bıne cıkacak maasda o da bana cok uzak ıhtımal gelıyor :D verceklerı 400-500 lıra zam en yuksegı :D

Yüzde 30 zam bana pek inandırıcı gelmedi. yüzde 15 ten çok vereceğini sanmam.

Yüzde 35 dedikleri 2024 e kadar verilen zammın kümülatif toplamı.Yani zam yok.Sadece yetkili sendika ve hükümet 15 Ocak'ta ek zam konusunda mutabık kalmışlar ama oran belli değil.

Tahmin yaparsak %20-30 lar mümkün değil.Olası oran % 4-5 ya da seyyanen 250-300 TL dir.

@derbo78
Ya ne alakası var ne demek verirler mi memurlara verilirse herkese verilir sen engellisin alamazsın mı denir nerden çıkarıyorsun. Daha önceki zamlardan engelli memursun diyip vermediler mi ne alakası var hem daha öyle bir şey yok askeri ücret açıklansın konuşacağız demişler.

@tsunami_ aynen hocam haklısın 😀🤣

10 gündür burada anlatiyorum.döviz ve enflasyon oyle bir duruma geldiki maaslar eridi..devlet maaşlari sosyal yardimlari refah seviyesine getirecek duzeyde zam yapacak.sabredin..TÜİK filan hesaplarıni bosverin

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bu olaganüstü bir durum..kendileri hergun aciklama yapiyorlar.asgari ucret memur emekli maaslari yasanabilir bir seviyeye gelecek..ocak ayinda..dolayisiyla tüm sosyal yardimlar ve engelli maaslarida ona bağlidir..siz 660 liraya suan 6 litre yag alabilirsiniz..[emoji23][emoji23]devlet kalkip bu enflasyinda size 60 lira zam yapacak degil.

Memur maaş zammını ocak başına ertelerlerse %40-50 yapmak zorunda kalacaklar. :)

2 ay önce yapsalar %30 u duyan göbek atardı. Daha 2 ay geçmeden %30 eridi.

MeTePe
kesinlikle doğru..10 gün önce asgari ücret 4000 olmalı diyenler suan istedigi rakamdan dolayı pisman..çünkü 10 günde eridi gitti

engin9

Ne şuan ki maaş nede %100 zam verse yinede yaşana bilir durumda değil engelli maaşları Allah aşkına savunmayın bu devleti markete girip istediğimiz gıdayı alamıyoruz başka bir şey demiyorum.

devletin engellilere verdigi maaş bir utanc kaynağıdır..bakın arkadaşlar 3 ay önce hollandada yaşayan bir arkadaşın çocuğu ağir engelli..ben merak ettim sordum..aylık olarak çocuğuna ne kadar maas veriyorlar..aylik olarak tam belli olmuyor dedi ama
yıllık toplam=67.000 EURO
türk lirasi ile şuan yıllık 1 trilyon.38 milyar.500 bin eski para ile
bunu ayliga böldüğümde
şuan aylık=86.540 türk lirasi alıyor
geçen yil euroya boldugumde 66.bin yapiyirdu.orda enflasyon aynidir..ayni maaşla bu yil turkiyede 20.bin lira kar ediyor..bu nasil bir dünya..biz nerede yasiyoruz yaaa..allah kimseye zerre kadar engel ve hastalik vermesin.engelli maasina muhtac etmesin..ayni zamanda engelli hicbir insani turkiye şatlarina muhtaç etmesin..perisan olur
not:hollandada kira elektrik su vs türkiyeye göre pahalıdir diyenler olacaktir..kardesim onlarin hepsi ve tum diger masraflari çikar yine yarisi gitmez..kendimize acimalyiz.

bu yıl antalya gayrımenkulde tarihteki en buyuk rekor satış yapmis.euro dolar 2 katina çikinca yabancilar soluğu türkiyede aldı.1 daire almak icin para biriktiren insanin parasi 2 daire alacak seviyeye yükseldi..

Engelli maaşının 600'lerde olması resmen şaka gibi. Biz insan değiliz sanırım. Ne Ekpss'de doğru düzgün atama yapıyorlar ne de iyi maaş veriyorlar. Ne yapmamızı istiyorlar acaba??

İyi Partili Vekil Erhan Usta en düşük engelli aylığı 1500 TL olması için önerge verdi

İYİ Parti MİLLET Vekili Erhan Usta En Düşük Engelli Aylığı 1500 tl Olması İçin Önerge Verdi.
AKP ve MHP Milletvekililerinin Red Oylarıyla İptal Edildi.

dış minnakların oyunudur o hökümetimiz yapmaz öyle şey :D

derbo78

1500 tl 'yi önergeyi verenlere bağlayacaksın ,bakalım geçinebiliyorlar mı ?

Zaten 1500 tl nin teklif olarak sunulması da ayrı bir saçmalık .

Engelli maaşı en az 5 bin tl olmalı .

1500 tl de güzel bir rakam iyi partililere teşekkür ediyorum. Güzel bir rakam dememin sebebi şu an emekli olanların çoğu o parayı alamıyolar yani emekli olmadan çalışmadan 1500 tl iyidir çünkü şu an 600 civarında zaten maaşlar

Üst Alt