https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-tisk-ilk-defa-asgari-ucret-zammi-icin-rakam-verdi-14588922/ "TİSK ilk defa asgari ücret zammı için rakam verdi: 3.500 TL'nin üzerine çıkmak için çalışıyoruz"
Neden asgari ücreti engellilere önümüzdeki ay yapılacak zamma ölçü alıyorsunuz ki? Ölçü memur maaşlarına yapılacak zam ki; oda TUİK'in açıkladığı enflasyon oranı baz alınarak yapılıyor!
TUİK'te bu iktidar geldiğinden beri siyasilerin emrine amede bir teşkilat oldu.
80'leri,90'ları hiper enflasyon dedikleri dönemi yaşayanlar bilir,hatırlar,%70'lerde, %60'larda açıklanırdı yıllık enflasyon o zamanlar.
Bu iktidar geldi bir anda mucizevi bir şekilde kısa sürede tek hanelere kadar iniverdi açıklanan.sonra bakıldı ki kimse yemiyor; dediler ki "hesaplama yöntemini değiştirdik!"
Yani aslında bir şeyin düştüğü,değiştiği olmadı aslında,sadece kağıt üstünde işlerine nasıl geliyorsa öyle çıkardılar hesabı!
Her gün markete gitmek zorunda olduğumdan,bu ağustos'ta yani 4-5 ay önce yeni eve taşındığımızdan,değil bir yılı taşındığımız şu son 4-5 ay içindeki hızlı fiyat değişimini bu yaşıma dek görmedim!
Yeğenimin sevdiği gofreti alırdım her gün marketten dönüşte ona vermek için taşındığımızda 1tl idi .1.20 oldu .iki hafta evvel 1.50 yaptılardı. geçen gün 1.75 oldu artık alamıyorum!
ekmek taşındığımda 1.50 yeni olmuştu. şimdi .2.90'a sandiviç ekmeği kadar ekmek alıyoruz. benim yeğen tek öğünde 5 dakikada mideye indiriyor! Benim gençliğimde,çocukluğumda bir ekmek yiyebilene bir oturuşta şaşar oha! derdik çünkü ekmek ekmekti! Gittikçe bir yandan küçülürken bir yandan habire fiyatını arttırdılar!
Kızartmalık ayçiçekyağı yoktu evde en ucuz kalitesizi,taşındığımızda 12tl idi şimdi aldım 24.90tl
Bunlar yıllık değil son 4-5 aydaki artış!
Sözde istatistik kurumunun açıkladığının 5-6 katı enflasyon var ülkede!