Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli maaşı 2022 yılında ne kadar olacak?

mehmet_ea
inanır mısın üç dört maaş alan var devletten benim 2022 maaşımı kestiler

Buraya bazı arkadaşlar gelip bunu da nasıl savunacaklar onu merakla bekliyorum açıkçası. Şu enflasyonla -hiperenflasyon'dayız, enflasyon en az %58- olması gereken en düşük maaşlar 1500 bile az ama kabul edilebilir bir rakam, üstüne bunu reddeden de hükümet. Ha tabii ki bunu muhalefet yapmasın, komisyona gitmesin diye reddediyorlar ama kendileri yapar mı? Hiç ama hiç zannetmiyorum.

Şu anda engelli maaşının en az 1350 ila 1500 TL arasında bir miktarda olması ve kademeli aylık saçmalığının da bir an önce kaldırılması gerekiyor amma velakin sevgili arkadaşlar, eğer CİMER üzerinden yazıp hakkınızı aramazsanız, TBMM'de bu konuda dilekçe vermezseniz maalesef bunu yap-maz-lar! Bu yüzden sizden ricam en fazla 15 dakikanızı alacak bu eylemi gerçekleştirmenizdir.

İYİ Parti MİLLET Vekili Erhan Usta En Düşük Engelli Aylığı 1500 tl Olması İçin Önerge Verdi.
AKP ve MHP Milletvekililerinin Red Oylarıyla İptal Edildi.

Millet ittifakı siyahı siyah diye önerse akp mhp oyları ile red olur

hükümet her zaman muhalefetin onergesini red eder...ama daha sonra dikkate alır..eğer önergeyi kabul ederse bu engellilere yapilan iyilik muhalefete mal olur...her zaman boyledir..onu reddeder sonra kendi teklifini getirir..maaşlarda iyileştirme olacagı kesindir ama, 3 katina cikarsalar bile hiçbir kiymeti kalmadi paranin..

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İnanın ki engelliler unutulacak ve gine sessiz kalacak taraf engelliler olacak ben şaşırıyorum bu duruma verilen miktarlar bir engelli yi geçindirmiyor. Verilen redler oy günü sandıkta yok olmalarına vesile olur.

[SIZE=3]Gerçekten insan onuruna hiç yakışmayan komik meblağlı bir hale dönüştü bu engelli aylıkları.
Bu platformdaki herkesi seyyanen iyileştirme zammı yapılması talebiyle Cimer'e başvuruda bulunmaya davet ediyorum. Başvuru yağmuruna yutalım, kayıtsız kalamazlar.
Memur maaşlarına endeksli enflasyon oranındaki zam yanında, bir de seyyanen zam gerekli çünkü. Çünkü meblağ az olunca yüzdesel olarak yapılan zamlar kadük kalıyor. 660 liraya %30 zam yapılması farklı, 4-5 bin liralık bir aylığınki ayrı. Arada uçurum oluştu. %50 bile zam talep edilse 300 küsur lira ana ediyor. Hem %50 istenince de göze batar.
Oransal zam yerine SEYYANEN ZAM TALEP EDİLMELİ, özellikle. %40-69 oranındaki engelliler için. ([FONT=Arial Black]minimum 500 liralık[/FONT])[/SIZE][FONT=Arial][/FONT]

Son düzenleme:
memur ve memur emeklisi zammi belli oldu

memur ve memur ekelilerine yuzde 35 zam yapildigina göre şimdi engelli ve bakim maaslari ne olur.

asgari ücret 3750 TL olacak bu kesinleşti gibi birşey şuanda. %90 bence derecesi en yüksel olan 1250 TL engelli maaşı
2000 TL de evde bakım ücreti olacak.

1000-1500 arası bir engelli maaşının bile şu anki piyasa fiyatlarına göre cüzi kalması gerçeği varken bunu bile reddetmeleri artık içlerinde bir toz tanesi kadar vicdanın kalmadığının göstergesidir.

-asgari ücret 4200-4500 arası
-memur ve memur emekliler yuzde 35
engellilere en az yüzde 35 zam
not:bütün maaşlar yeniden duzenlenip sonrasinda enflasyona göre zam yapilacaktir..çünkü maaşlar tamamen eridi..şartlara göre maaslar belirlenecek.bu ay hepsi belli olacak

tahminim..memur emekliler ve engellilere en az yuzde 35 zamdır..bu bile yetmez.çünkü hersey yuzde ikiyüz zamlandi.hukumet halledecegiz adil duzeye geturecegiz diyor ama,asgari ucret emekli ve engelli maaslari bu zamlara gore 5000 olsa bile insanlar ancak gecinir..büyük bir kriz var

2022 maaşı 990 tlden 2000 tlye yükseltilmesi gerek &70 üzeri raporu olanlara

Engelli maaşı alan kişi doğum yapınca doğum parası alıyor mu ?

engin9

Memura 10k emekliye 5k engeliyle 2k/3k maas yetermi artirayim mi daha:mad:

musty35
bilgin yoksa hiç konusma sus..daha değerlidir..dalga geçme

Asgari Ücreti 3100 lira ve 3900 tl Öngören TİSK ve TÜRK-İŞ Götünüzü Sildiğiniz Tuvalet Kağıdı 137 lira Oldu Haberiniz Var Mı?

3100 ile 3900 un ortası 3500 olacak iste.
4000 olsun uyeligimi sildiririm
engin9

Resmi gazetede yayinlamisin hayırlı olsun reis katara giderken yrd.sana birakti heralde.

herkes şahit olsun..bu siteden git bir daha bilmediğin konuda yorum yapma..tayip 4000 den aşsagi olmasin diyorsa sen kimsin işveren kim veya bakan kim..goruşuruz..4000 den asşaği olursa bende bir daha bu sitede bulunmam ve tek kelime etmem.

Asgari ücrette 3100 ve 3500 fiyatları bilerek konuşuluyor her zamanki gibi Tayyip çıkıp 3 5 daha fazla açıklar çok sevdiği şovunu yapar

https://www.sondakika.com/ekonomi/haber-tisk-ilk-defa-asgari-ucret-zammi-icin-rakam-verdi-14588922/ "TİSK ilk defa asgari ücret zammı için rakam verdi: 3.500 TL'nin üzerine çıkmak için çalışıyoruz"

Neden asgari ücreti engellilere önümüzdeki ay yapılacak zamma ölçü alıyorsunuz ki? Ölçü memur maaşlarına yapılacak zam ki; oda TUİK'in açıkladığı enflasyon oranı baz alınarak yapılıyor!

TUİK'te bu iktidar geldiğinden beri siyasilerin emrine amede bir teşkilat oldu.
80'leri,90'ları hiper enflasyon dedikleri dönemi yaşayanlar bilir,hatırlar,%70'lerde, %60'larda açıklanırdı yıllık enflasyon o zamanlar.
Bu iktidar geldi bir anda mucizevi bir şekilde kısa sürede tek hanelere kadar iniverdi açıklanan.sonra bakıldı ki kimse yemiyor; dediler ki "hesaplama yöntemini değiştirdik!"

Yani aslında bir şeyin düştüğü,değiştiği olmadı aslında,sadece kağıt üstünde işlerine nasıl geliyorsa öyle çıkardılar hesabı!
Her gün markete gitmek zorunda olduğumdan,bu ağustos'ta yani 4-5 ay önce yeni eve taşındığımızdan,değil bir yılı taşındığımız şu son 4-5 ay içindeki hızlı fiyat değişimini bu yaşıma dek görmedim!

Yeğenimin sevdiği gofreti alırdım her gün marketten dönüşte ona vermek için taşındığımızda 1tl idi .1.20 oldu .iki hafta evvel 1.50 yaptılardı. geçen gün 1.75 oldu artık alamıyorum!

ekmek taşındığımda 1.50 yeni olmuştu. şimdi .2.90'a sandiviç ekmeği kadar ekmek alıyoruz. benim yeğen tek öğünde 5 dakikada mideye indiriyor! Benim gençliğimde,çocukluğumda bir ekmek yiyebilene bir oturuşta şaşar oha! derdik çünkü ekmek ekmekti! Gittikçe bir yandan küçülürken bir yandan habire fiyatını arttırdılar!

Kızartmalık ayçiçekyağı yoktu evde en ucuz kalitesizi,taşındığımızda 12tl idi şimdi aldım 24.90tl
Bunlar yıllık değil son 4-5 aydaki artış!
Sözde istatistik kurumunun açıkladığının 5-6 katı enflasyon var ülkede!

Selamlar olsun!

Sayın kalem hanım 2022 ocaktan itibaren engelli aylıkları bellu acaba!!!???bilgilendirirmisiniz lütfen!iyi akşamlar

Kalem abla engelli aylıkları ne kadar oldu açıklar mısın

arkadaslar asgari ücret daha belli olmadı.yarın 4'üncu ve son toplanti yapilacak ve belli olacak..umarım herkesi memnun edecek bir rakam verirler..

enflasyon oranlarina bakmayın..durum vahim oldugu için..asgari ücret,emekliler,memurlar,engelliler ve tum sosyal yardimlar yeniden düzenlenecek sonrada enflasyon oranlari eklenecek..çunkü hersey o kadar zamlandi ki maaşlar çöp oldu..asgari ucreti bile aciklayamadilar cunku dolar uctu zamlar uctu

yüzde 30.35 civari bir iyilestirme yaparlar ama hiç bir derde çare degil..resmen batmisiz..1 ay sonra insanlar büyük gecim sıkıntısı yaşayacak..bu daha bir şey degil

engin9

Maaşlar yeniden düzenlecek diye bir haber yok nerden çıkarıyorsunuz sadece enflasyon + belirlenen oranlardan zam yapılacak

Engelli vatandaştan Akşener’e: 650 TL ile geçiniyorum çok şükür
Kahramanmaraş’ta esnaf ziyareti yapan Meral Akşener'e engelli kartını gösteren bir vatandaş, "650 milyon (650 TL) maaşımla Allah’ıma binlerce şükürler olsun geçinip gidiyorum" dedi. Erdoğan aşığı olduğunu belirten vatandaşa Akşener, "650 lirayla harika bir hayat yaşıyormuşsun. Ne kadar güzel. Sen buna devam et” yanıtını verdi.

Bak adam ne güzel geciniyormus ne zammi istiyorunuz

Yüzde 80 engelliyim diyor. 650 lira maaş aldığını söylüyor. Yüzde 80 engellilerin maaşı daha fazla değil mi?

asgari 4250 oldu..engelliler emekliler memurlar ve sosyal yardim alanlarin hepsinin maaslarinda enflasyon ve döviz kurlarindan dolayi yuksek iyilestirme yapilacak.tüik rakamlarına bakmayin..

asgari 4250 oldu..engelliler emekliler memurlar ve sosyal yardim alanlarin hepsinin maaslarinda enflasyon ve döviz kurlarindan dolayi yuksek iyilestirme yapilacak.tüik rakamlarına bakmayin..

Emin misin çünkü bu güne kadar engellilerini pek de düşündüklerini görmedim 🙈

Üst Alt