Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli maaşı 2022 yılında ne kadar olacak?

Arkadaşlar en az 650 linin bile 900 sınırlarına gelmesi lazım engelli aylığı alanlar yaşayamaz halde 650 ile en az yüzde 50 zam gelmesi lazım
Öyle 50 lira 80 lira zam verirlerse yaşayamayız

Engelli maasi artışı asgari ücrete göre mi belirleniyor ki ?

Asgari ücretin yüzde 50'lik zamla 4 bin 253 liraya yükselmesiyle; işsizlik maaşı, kıdem tazminatı tavanı ve engelli aylığında da artış meydana geldi. Buna göre, 2022 yılında en düşük işsizlik maaş 2 bin 130 lira, en yüksek işsizlik maaşı 4 bin 260 lira olacak. Kıdem tazminatı tavanı ise 8 bin 651 liradan 12 bin 976 liraya yükselecek. 864 lirada olan 65 yaş üstü aylığı ise 2022 yılında bin 296 liraya çıkacak. Engelli aylığı ise bin 552 lira olacak. Açıklama bu yanlız bu 1552 tl büyük bir ihtimalle %70 üstü için geçerli olacak

Son düzenleme:
Asgari ücretin yüzde 50'lik zamla 4 bin 253 liraya yükselmesiyle; işsizlik maaşı, kıdem tazminatı tavanı ve engelli aylığında da artış meydana geldi. Buna göre, 2022 yılında en düşük işsizlik maaş 2 bin 130 lira, en yüksek işsizlik maaşı 4 bin 260 lira olacak. Kıdem tazminatı tavanı ise 8 bin 651 liradan 12 bin 976 liraya yükselecek. 864 lirada olan 65 yaş üstü aylığı ise 2022 yılında bin 296 liraya çıkacak. Engelli aylığı ise bin 552 lira olacak. Açıklama bu yanlız bu 1552 tl büyük bir ihtimalle %70 üstü için geçerli olacak
Aralık ayı enflasyon oranı açıklanmadı ki zamları nerden hesaplıyorsun

Bakım maaşı memur maaşı na endeksli dir memura gelen zam bakım maaşı na yansır

[FONT=Arial]%40-69 oranındaki engelli aylıkları da bu hesaba göre[/FONT] (%50.54) [FONT=Arial Black]995 lira[/FONT] [FONT=Arial]olacaktır.[/FONT] [FONT=Arial]Aslında bu kesime SEYYANEN EK bir ZAM daha yapılması gerek.[/FONT] Düşük rakamlarda yüzdelik artışlar yıllar içinde diğer aylıklara göre çok kadük kalıyor.

[FONT=Arial]%40-69 oranındaki engelli aylıkları da bu hesaba göre[/FONT] (%50.54) [FONT=Arial Black]995 lira[/FONT] [FONT=Arial]olacaktır.[/FONT] [FONT=Arial]Aslında bu kesime SEYYANEN EK bir ZAM daha yapılması gerek.[/FONT] Düşük rakamlarda yüzdelik artışlar yıllar içinde diğer aylıklara göre çok kadük kalıyor.

Bence %40-69 olanlar 1100 gibi olacak ki kesinlikle yeterli degil bence.

Bugüne kadar hep memur maaş (resmi enflasyona) göre zam yapıldı engelli aylıklara.
Bana pek inandırıcı gelmedi bu asgari ücret zammına göre yapılacağı.
Zaten haberi yapan da iktidar yanlısı medya. Goygoy, iktidar propagandası yapıyor her zamanki gibi.

Bugüne kadar hep memur maaş (resmi enflasyona) göre zam yapıldı engelli aylıklara.
Zaten haberi yapan da iktidar yanlısı medya. Goygoy, iktidar propagandası yapıyor her zamanki gibi.

O da doğru bunların daha önce söyledikleri de gerçekleri yansıtmamıştı. Sanırım biz engelliler bekleyip göreceğiz bunların ağızıyla sevinmek bana da mantıklı gelmiyor

arkadaslar dereyı görmeden pacaları sıvamaylım bırılerı kesın bır sey söyleyecektır bu konuda ben bunu bılır bunu söylerım ister katılın ister katılmayın

Yalan haber hep memur maaşına göre yapılıyor bu nereden çıktı ki

Kesinlikle katılıyorum asgari ücretin bize faydası kişi başı gelirde etkisi var ama zamda memur oranları ve enflasyon farkı o yüzden boşuna sevinmeyin

arkadaslar çok karamsar olmanizi anlayiş ile karsiliyorum ancak son günlerde ulke büyük bir kriz yaşiyor.döviz ve zamlar butun maaşlari eritti..insanlar yaşayamaz durumdalar..bunu ýonetenler biliyor azda olsa ona göre tüm maaslara enflasyon oranlari üzerinde enaz yuzde 50 zam yapilmasi mecburidir..yine dedigim gibi
yuzde 40/69= 1000 lira
yuzde 70= 1500
evde bakim=2700

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2021'de engelli aylığı 1.035,63 liraya yükselmişti. 2022'de ise 1552 lira olacak. Bakım maaşı ise 1798'den 2706'ya yükseldi

engin9 ben size katılmıyorum engelli maaşları memur zamlarına göre belirleniyor Ocak ayını beklemek gerekir

Kalem abla yok burda olsaydı o söyler bi hesab yapar orta çıkardı

Hala sallıyor inanmayın suna %50 zam olmaz.
Asg.ucreti devlet vermiyor işveren veriyor devlet gelir vergisi ve damga vergisinden vazgecti sadece ayni sey değil memura %50 emekliye %50 veremez .

2021'de engelli aylığı 1.035,63 liraya yükselmişti. 2022'de ise 1552 lira olacak. Bakım maaşı ise 1798'den 2706'ya yükseldi

Böyle bir zam yok engelli aylıklarının zam oranı asgari ücretle tespit edilemez. Ocak ayını bekleyin.

Üst Alt