Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memurların tayin-atama durumu?

hakanım

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
mebe son atanan engelli memurlardanım esaretimiz tasdik olduktan sonraki sürecte tayin isteme durumumuz nasıl olur acaba ?
tahmin ediyorum 4000 atanan arkadaslardan yarısı yada daha fazlası farklı memlketlere atanmıştır. haliyle çoğumuz aday memurluğun bitmesini ve tayin işiyle uğraşmayı hesaplıycağız. zorunlu görev süremizde yoktur.
ancak atandığım ilçedeki şube müdürü ile biras sohbet ettik. bu kadar basit olmayacağını anlattı...
çünkü dilekçemize yeri dolancaya kadar gibi bi yazı eklenirse başka birileri atanmadan zor dedi
konuyla ilgili paylaşımlarınızı bekliyorum...

Forumda ''Adaylığın kalktıktan sonra haritadan seçtiğin istediğin yere gidersin'' diyorlar.Ama ben öyle olacağını düşünmüyorum.Eylül ayında buradaki forumlarda ağlayıp sızlanan çok kişi göeceğiz.

personel yetersizliğinden uygun görülmemiştir. diye cavap alan çok kişi var.Ve hepsi kuzu kuzu çalışıyorlar malesef.İstifa edemeyeceklerine göre tabiki çalışacaklar..

Ben ilçe mili eğitimde çalışıyorum 5 yıldır tayin isteyen kişiler var ve vermiyorlar.

bende katılıyorum kolay olmayacağına ama inş olur dielim ve bekleyelim...

meble bu atama ilgili görüşen var mı ? arkadaslar paylaşımlarınız bekliyorum...?

ben hem görüştüm hemde araştırdım MEB de memurun tayin hakkı yok.Yani varda ama yok.Çünkü siz ne kadar isteseniz dilekçenizide yazsanız muvafakat almanız çok zormuş.Çok büyük bir torpil bulursanız belki :))

ceren hnm siz hangi mebde görev yapıyorsunuz ? yada kendi memleketinizdemisiniz ?

Afyondaki valilikte becayiş öngörüyor şu aralar ama 5 ay bir geçsin bakalım nasip inşallah. Torpilimiz Bakanlık Şube Müdürü olur sanırım dimi . İnşallah bir problem olmadan halledilir.

Tercih yapılacak , rapor ekte sunulacak, dilekçe yazılacak, ne tür zorluklar yaşadıklamızı elbette bildireceğiz ama az oranda engel derecesi olan için zor bir durum gitmek

Valla Bırak il değiştirmeyi okul değiştirmek için dilekçe verdim memur ihtiyacından dolayı olumlu yanıt veremiyoruz şeklinde yanıt geldi.
Şehir değiştireceklerin allah yar ve yardımcısı olsun.
Birde Adaylık ile birlikte 3 yıl çalışmak gerekiyor tayin için şeklinde bilgi vermişti şube müdürümüz.

tayin olamasamda ben zaten 2015 ocakta emekliyim o zaman mecburen tayin edecekler

evet iskoçyalı bizde de var kaç yıldır tayin bekliyor her defasında red cevap yazısı veriyolar.Onları görünce ben tamam dedim yani bu iş zor..

ben zaten 3 yıl çalışırsam emeklilik dilekçesi vericem

gideriz giderizz:D

EN İYİSİ İYİMSER OLMAK GİDERİZ.. GİDERİZ...

Kurumu ile arasında Toplu sözleşme yapılan arkadaş var mı aramızda maaşlar ne konumda şuan...

yeni yasa çıkarırlar umarım.yoksa harbi maduruz...bu maduriyeti görmemek için kör değil insanlıktan çıkmış olmaları gerekir.çok mu zor sankii yaşadığımız illere geri atanmamız allah aşkına...zati yaptığımız iş gücünü umursadıkları yok bence...bize heryer paris değil kii yaşayalım heryerde..falan da filan da ... eylemmi yapsak acaba... ya da seçim yakındır mail mi atsak bakanımıza :) aki kokooo

belki meb de tayin durumu en zor görünen kurumlar arasında ama engelli memurların durumu farklı olacaktır. die tahmin ediyorum. şöyleki zorunlu görev süremiz yoktur. hatta çoğu meb yerleşen arkadaşlara hangi okul evinize yakınsa o okula verelim sizi dediler. ben hataya atandım hangi ilçeyi istiyorsun dediler... tayin işlemleri için o kadarda karamsar olmayalım...

Arkadaşlar torba yasası ile memurlara toplu sözleşme hakkı getirilmedi mi? Mesela Bursa da belediye memurları toplu sözleşme yaptı %30 zam aldı .İllere göre değişiklik gösteriyor uygulama her halde bende o bakımdan sormuştum başka toplu sözleşme yapan diye..
Belirtmek istediğim nokta ise tüm memurları kapsamış olması..

Ben Türkiye'nin en doğusuna atandım.Hatta o da yetmedi.Atandığım İlin de en doğusundaki ilçesine verdiler.Bir yıla yakındır dişimi sıkıyorum; bi arkadaşın dediği gibi esaretin onaylanmasını bekliyorum.Tayin imkanlarını araştırıyorum da ortalıkta ne bir düzenleme ne bir yönetmelik var.2 ay sonra memleketime tekrar geri dönebilmek için ne yapmam gerekiyor?Fikri olan var mı..Burada, değil üç-beş sene bir ay daha kalınmaz.

hakanım;

Harfiyen katılıyorum. ama özür durumu hafif olanlar için pek kolay olmayacağa benziyor bence

Memur yer değiştirme işlemleri valilikler arası olduğu için şuan çalıştığınız kurumun muvafakat vermesi gerekiyorki istediğin yere tayin olabilesiniz. Ancak hiç bir il müdürü kendi memurunu başka bi yere göndermez göndermemiştirde, denildiği gibi "yerine başka bi memur gelene kadar" veya "memur ihtiyacı olduğundan dolayı mümkün değildir" şeklinde cevap verilir.

Bence tayin istemek yerine becayiş yöntemini deneyin başka türlü "Torpil" olmadan kesinlikle yer değiştirmeyi unutun.

arkadaşlar ben asaletim onaylanınca memleketime tayin istiycem fakat özel eğitim merkezlerine yani engelliler okullarına isteyebilirmiyim bu arada meb deyim

göndermemek için ellerinden geleni de yapacaklar

BaY_Cin;

Aynen katılıyorum. Afyonda da memur ihtiyacı var ve valilik olur vermiyormuş diye duydum. Bay cin sen bizden kıdemlisin bu işleri daha iyi bilirsin. Torpilimiz olunca gidebiliriz değil mi ?

Arkadaşlar malasef bende sağlık sorunları yaşadığım halde valilik memur eksikliğinden dolayı tayin isteğimi reddetti... 10 aydır uğraşıyorum ama bir şey elde edemedim asaletten sonra ise Anca Özür durumundan gidersiniz oda sağlık özürü olursa tam teşekküllü bir hastaneden heyet raporu alacaksınız ondanda raporda bir kaç ibare gerekiyor ki şunlardır.
"Rahatsızlığı nedeni ile ailesinin yanında ikameti gerekmektedir." veya
"Burada yaşaması hayati yönden tehlikelidir." yada
"Hastanemizde tedavisi mümkün değildir " gibi cümleler raporda yer alacakmış... bunlar olmayınca gene red geliyor bilginiz olsun...

Eş durumundan ise eşinizin 2 yıl sosyal güvenlik kurumlarında çalışıyor gözükmesi gerekmekteymiş, onun tayin olayı mümkün olmayacakmış ve dahası bunlarıda belgeleyip tayin istediğinizde bazı illerde vali gene onaylamıyormuş, yapmanız gereken ise gidip emsal bir davayı örnek gösterek dava açıp mahkeme kararı ile gitmekmiş... 657 de aile birliği ile ilgili bir madde olduğu için ona istinaden dava sonuçlanınca veriyorlarmış tayini... benim araştırmalarım ve duyumlarım bunlar dostlar umarım hepimiz istediğimiz yere tez zamanda gideriz ve mutlu oluruz...

temel eğitim sınavı 15 gün kadar oldu verelimiz... bir arkadasım haftanın 3 günü diyalize giriyor.. geçen hafta tayin için dilekçesini verdi.. henüz yanıt alamadı ama alınca olumlu yada olumsuz sizlerle paylasırım... işin açıkcası bulunduğum ilçede hepimiz onun dilekçesine verilecek yanıtı bekliyoruz. olumlu bir durum olursa bizlerde vereceğiz... bekleyip görelim. hayırlısı hepimiz için....

Asmina81;

Ben böyle bir rapor aldım ve üniversitede çalışıyorum, amirlerime dilekçe ile sundum, şimdi verilecek cevabı bekliyorum...Bakalım ne olacak.Olumlu derlerse daha sonraki aşama ne bakacaz.İşin prosedürünü bilen anlatırsa iyi olur hepimiz öğrenmiş oluruz...

ya bende kpss ye girdim bilmiyorum atamalarda tercih yapmak için kaç puan almak gerekiyor engellilerin

Üst Alt