Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memurların tayin-atama durumu?

fullmoongoktur;

"Torpil" bulduğunu varsayarsak %80 - 90 tayinin çıkar öbür türlüsü çok çetrefilli, çok yorucu ve bi o kadarda yıpratıcı bir durum. Benle birlikte "Engelli Kadrosunda" göreve başlayan bi arkadaşım asalet onaylandıktan yaklaşık 2 hafta sonra tayinini çıkartmıştı. Zamanın iç işleri bakanı Abdulkadir AKSU'nun özel kalem müdürü ile irtibata geçip halletmişti işini. O zamanda yine milli eğitimden olmaz demişlerdi dilekçesini bekletmişlerdi vs ama sonuç itibari ile "Torpil" olunca tayin oldu.

Asmina81;

Sağlık, Evlilik, Eğitim vs evet bunlar "Özür Grubu" atamaya girer. Özetleyecek olursak;

Sağlık; Şuan çalıştığın bölgede hastalığını arttırıcı unsurların veya sürekli hastalığının tedavisinin mümkün olmadığını belgelemen gerek.

Evlilik; Evlendiğin kişinin memur ise tayin hakkının olmaması gerek, işçi statüsünde ise en az 2 yıl Sigortalı olması gerek ve bunları belgelemen gerek.

Eğitim; ÖSS kazanıp, tercih yapıp, yaptığın herhangi bir terchine yerleştikten sonra kayıt belgenle "Eğitim Durumundan" tayin istersin.

Bay_Cin bu dediklerin öğretmenler için de geçerli mi. bence öğretmenler memurlardan farklı. çünkü kurum memura her zaman ihtiyaç duyar ama öğretmenler merkezden atanırlar ve yerleri dolar.

Bakıyorum konuya ilgilisiz cevaplar yazılmış lütfen konuyla ilgili şeyler yazalım.bende rahatsızım görevlendirdikleri ilçede hastalığımla ilgili doktorlarda yok
bunu belgelendirip başvuruda yaptım ama pek ümitli değilim tedavi için haftalık merkeze gidiyorum. yol ikibuçuk saat sürüyor.hastalığım çok ciddi kan değişimide gerekiyor bazen ama işte kaldım yerde yok .maddi manevi gerçekten çok büyük sıkıntılar içerisindeyim.ülkemizde malesef hastalık sorunu olmayıp tayin yaptırmaya çalışan özürlü kişiler yüzünden bizim durumumuzda dikkate alınmıyor. ne acayip bir milletiz , tayin dilekçesine hastanede kaldım günleri bile belgelendirdim ama dikkate bile almazlar. işi bırakcam kabul etmezlerse başka yolu yok

Kpss açıklandı bi sürü puan ve ben birşey anlmadım neye göre tercih yapacağım...

Ya arkadaşlar bu tayin atama sorusu nerdeyse meb olarak ele alınmış..Bütün Kamu kurumlarında çalışan engelli memurlar tayin istediklerinde normal memurlarla aynı şartlara mı sahiptir? diye sormamız lazım değil mi? Normal memurların tayin şartları: eş durumu, sağlık durumu ve eğitim olarak ele alınıyor. Engellilerin ekstra bir hakkı varmıdır acaba?

Hayatin anlamı;

mesala zorunlu hizmet süremiz yoktur. buda önemli bir faktör tayin için

tony1453;

Ne alakası var arkadaşım. Bence sen olmayan bir ümitsizliğin veya gerçekleşmeyecek gibi gördüğün bir durumun hislerine yenik düşüyorsun. Ben sağlam bir torpil yaptıracak ve milletin hakkına girecek olsaydım ben bunu ilk başta kendimi memleketime atattırarak yapabilirdim. ama başkasının hakkına bizimde saygımız var. Lütfen olaylara at gözlüğüyle bakmayalım. Ama asalet tastik oluncada bir şeyler yapabilirsem ne ala. Bende beslenme yönünden sıkıntı çekiyorum. Sağlıklı beslenemeyip, çoğu işimi halledemiyorum. Bunları illa dilemi getirelim burada..

Buraya ilgisiz yazılan bir şey göremediğim gibi ilgisiz kalanların ilgisiz yorum yapması dikkatimide çekmiyor değil hani.. Konu başlığını iyi okuyun lütfen ve o konu başlığına dair tayin yollarının tartışması yapılıyor burada. Senin düşüncen farklıdır ona saygı duyarız ama sende başkalarının yazdıklarını aşağılama , saygı duy bence

fullmoongokturk;

ben sana ne deyim şimdi güzel arkadaşım, ben genel bir konuda bahsetmişim sen üzerine alınmışın.böyle polemiklere girmek bana yakışmaz.
ama yazdıklarımı sen iyi oku çünkü aynen öyle düşünüyorum. anlayanda anlamıştır zaten birde ben neyi aşalamışım onuda anlamadım.valla şimdi
senin sorunların var herhalde öyle düşünüyorum.yılın en inanılmaz üyesimi seçilmek istiyon napıyon arkadaşım aman bende uzak ol da naparsan yap

"Ülkemizde malesef hastalık sorunu olmayıp tayin yaptırmaya çalışan özürlü kişiler yüzünden bizim durumumuzda dikkate alınmıyor" diyerek kimin takıntısı olduğu ortada tabiki arkadaşım. Bana yazdıklarımı okuma tavsiyesinde bulunacağına önce ettiğin sözü tartıp, kendi yazdıklarını okuyup takıntılarını gidermelisin. Sen kimsin ki ben seninle polamiğe gireyim. Herkesin hakkında hayırlısı.. Umarım senin attığın ilk yoruma nazaran altın portakal forum sitesi önce ne deyip, sonra ne denildiğini fevri bir konuşma şeklinde anlayan ve üstüne zeytinyağı olup su yüzüne çıkanların ödülüne layık görülmen dileklerimle, başarılar :p

2008 de afyonkarahisar milli eğitime atandım, samsunluyum. 2010 da samsuna bi rapor ve dilekçeyle tayin istedim, kimse de bana samsuna gidemezsin demedi. öyle torpilim falan da yoktu. sonuç olrak şimdi samsun memdeyim... nasip olduktan sonra kimse önüne geçemez...:)

arkadaşlar ben de mebde engelli öğretmenim. ailemin yanına bir türlü gelemiyorum. raporumla özür grubu tayinlerine başvuruyorum. başvurumu okulum, ilçe ve il milli eğitim müdürlükleri onayladı fakat bakanlık onaylamadı. biz engellilere yönelik herhangi bir kolaylık yoktur. bu konuda önüme engeller konulmaktadır. haa torpilin varsa 5 dk da istediğin yere de atanırsın. şimdi bazıları bir dilekçeyle geldim diyor. keşke bir dilekçeyle ben de gelebilsem ailemin yanına. :) ama devlet anlamıyor ki benim sıkıntımı. beni de sağlam bireylerle aynı kategoriye koyuyor. sosyal devlet anlayışı maalesef yok. sonra da biz engellileri düşünüyoruz derler. yazıklar olsun hepsine . daha ne diyeyim.

fullmoongokturk;

cevap vermeyim gel ben sana hadi belanı başka yerde ara

fatsev;
Harfiyen katılıyorum. Fatma hanım ben şu an afyondayım ve konyaya memleketime tayin almak istiyorum inşallah. Fakat Afyon mem de şu anda bir yaygara kopmuş durumda. Denilen laf şu: neymiş valilik personel açığı var diye personel göndermelerini durdurmuş. Bende diyorum ki hepsi tın, hikaye. Halbuki engellilerin sosyal haklarına Afyon konyadan bile daha iyi sahip çıkıyor. Ben kendi memleketimde görmedim bunu. Eğer bir insanın alnına yazılmış ise gitmek gelmek ne torpil gerek nede kağıt , kürek. Pozitif düşünün, hayırlısı inşallah diyin verin dilekçenizi kurtulun. Benim bir
çok arkdşım var hepsi afyondan çıkmak istiyor... Olmayacak şey yok bu memlekette...

tony1453;
Beddua etmeyeliim lütfen, kötü söz sahibinindir arkadaşım. Canım sende çok agresifsin. Allah yardımcın olsun

Bende epılepsı hastasıyım ve sıcaklık rahatsız edıyor eylulde memleketıme tayın ısteyecegım ınsaallah olur varsa burdurda calısan ve degısmek ısteyen.fethıyede calsıyorum

bende ısteyecegım ama ınsaalah olur fethıyeden burdura

E®KAN;

Hayır tabiki öğretmenlerle bi alakası yok söylediğim atama şeklinin, öğretmen dediğin gibi tercih yapar puan üstünlüğüne göre ataması yapılır yada yapılmaz, öğretmenlerin atama ve yer değiştirmeleri bakanlıktan yapılmaktadır ve aradaki fark budur.

Kurumlar Arası Geçiş İçin Muvafakat...

"Asaletim ise yeni kalkmak üzere"...

Gitmek istediğimiz kuruma öncelikle bir dilekçe veriyoruz tabi onlarda akabinde bizi kabul ederlerse kurumumuzdan muvafakat ve özlük dosyamızı istiyorlar.

İl Milli Eğitim Müdürlüğene bu konu hakkında bilgi almak için Eğitim Müfettişleri Başakanımın yanına gittim. Durumu izah ettim.

Verdiği bilgiler; aynı şekilde oldu. Fakat gitmek istediğin kuruma dilekçe verdikten sonra birde çalıştığın kuruma "şu şu kuruma kurumlar arası geçiş için naklimi istiyorum. Muvafakatımın verilmesi hususunda" diye dilekçe vereceksin dedi. Gideceğimiz ildeki kurum gelsin, bulunduğumuz ildeki kuurum ise gitsin derse muvafakat netleşiyormuş...

Tabi ben Milli Eğitim Bakanlığı çatısındayım. Gitmek istediğim kurum ise Konya Üniversitesi Rektörlüğü... (Rektörlük yeni kurulmuş bir kurum tabi ve personel ihtiyacıda var. Hatta engelli açığıda mevcut. Ve telefonda naçizane bir şekilde görüştüm. Gelin bir dilekçeyle başvuru yapın dediler)

Bu konu için tabii çevremdende araştırma yapıyorum ve çeşitli söylentiler var.

Fakat bir arkadaşımın dediği söz üzerine kafamda soru işareti oluştu.

Dediği şu: Kurumlar Arası Geçiş İçin muvafakat ilden zor verilir ve verilse bile bir üst makamdanda (MEB) OLUR alınması şart koşulur ve senin iş hem sıkıntıya girer hemde çok zaman beklersin. Benim görüşüm o ildeki Milli Eğitim Müdürlüğüne geçiş yapmandır ve daha sonra "Kurumlar Arası Geçiş" isteğini değerlendirmendir. Milli Eğitime gidersen hem bakanlıkta tanıdığın var hemde Milli Eğitim Müdürümüz o tanıdığın kişinin sözüne istinaden imzayı atar ve valilik OLURU ile bu iş biter, dedi...

Sorum şu: Böyle bir durumda (Kurumlar Arası Geçişte) illerden alınıp verilecek muvafakat yeterli mi yoksa bakanlık görüşürü alınıyor mu? (Benim bildiğim ildeki Milli Eğitim Müdürü Muvafakat verirse iş ve işlem bitiyor valilikte imza atıyor sadece)

2. Bir Soru: Ya da hiç böyle bir işe kalkışmayıp memleketime tayin isteyip Milli Eğitim bünyesinde kalmak mı iyi?

Bilgi ve tevzileriniz için şimdiden teşekkürler. (Özelliklede BY CİN Devrim abimiz bu konuya hakimdir. Bilgisini paylaşırsa sevinirim :) )

ben epılepsı hastasıyım ve aılemın yanında olmak zorundayım atamamı ısteyecegım ama daha aseletın kalkmıstır yazısı gelmedı suanda dılekce verebılır mıyım ve epılepsıden dolayı atamam olur mu sızce.epılepsı yazıyor raporumda ama onu atama ıcın yıne hastanenın yazı yazması mı gerekıyor arkadaslar

adaylığın kesin olarak kalkması gerekiyor... ancak ondan sonra dilekçe verebilirsin inş. olumlu sonuç alırsın eğer olumsuz sonuç alırsanda tkrar rapor alarak açıklama kısmına alie fertleri yanında yaşaması daha olumlu yada nöbetleri sırasında alile bireylerine muhtaçtır vb bir yazı yazdırırsan sanırım sorun çıkarmazlar...

Nurdane;

Hazırlayıcı ve Temel Eğitim Kurslarını aldın mı ? Bu kursların ardından çalıştığın kurum uygun görürse asaletinin kalkması yönünde işlem yapar yok seni yetersiz bulurlarsa bir sonraki kursa yani seneye kadar yani görevde 2. yılını doldurana kadar seni stajyer olarak çalıştırır ve tekrardan kurslara ve sınavlara (sınavlar genelde formalitedir) tabi tutarlar ve yine kendi görüşleri yönünde asaletin kalkması yada kalkmaması yönünde rapor hazırlarlarki 2. defada kalkmaması memuriyetten çıkarılmaya kadar gider şimdi hiç girmeyeyim o konuya.

Şimdi asaletin onaylandıktan sonra sana bi yemin belgesi imzalatacaklar :) yemin edeceksin "allah belamı versin iki gözüm önüme aksınki vs diye". Hastaneden şu ibare yazan "Yaşamını standart bir seviyede devam ettirebilmesi için ailesinin bakımına muhtaçtır" yani özetle bakıma muhtaçtır raporu alıp buna istinaden Özür Grubu'na bağlı olarak tayin isteyeceksin. Umutlanmanı yada umutsuzluğa kapılmanı istemem tayin çıkabilirde çıkmayabilirde.

arkadaşlar ben 5 yıllık memurum ... hastalığımın seyri ilk memur olduğumda az olduğundan ve piskolojik olarak engelli olmayı kabul etmediğim için direk kpss ile memur oldum ... şuan hastalığımın seyri biraz arttı ... çalıştığım il ile memleket arası 250 km .... tayin için heyet raporu aldım dilekçe verdim olumsuz geldi ... hastanedeki doktorlar ısrarla bu ilde kalması hayati tehlikedir veya ailesinin yanında olması gerekir gibi ibareleri yazmak istemedi .....yani haklı olduğum halde haksız oldum ... hayati tehlike veya ailenin yanında olması gerekir ibareleri raporda olmassa asla tayin yapmıyorlar ... bu ibareleri doktorlarda kolay kolay yazmıyor.... iki ucu keskin bıçak durumu yani... kısacası bizim engelli olmamız asla ve asla kurumların ve doktorların umrunda değil ben buna inanıyorum ... ben dava açmayı düşünüyorum avukatla görüştüm ... kazanma oranı yüksek dedi kaldıkı askerlik ten aldığım çürük raporu hepsi var .... İnşallah devletimiz bu uygulamaları iyileştirir.. torpilim olmadığı için tayin olamadım ....

ben ankara beypazarında yaşıyorum ataksi hastasıyım fizik tedavi görmem gerekiyo ama beypazarında fizik tedavi merkezi yok. Bu nedenle asalet yazım gelince (2 ay önce gönderildi) tayinimi aileminde bulunduğu eskişehire istiycem. Gerekli belgeler nelerdir?

bay_cın

tesekur ederım o dedıgınız sınavları vb.gectım yılım doldu sadece adaylıgı kalkmıstır yazısı beklıyorum

arkadaşlar engelli memur diye ayrı ve farklı bir atama süreci veya prosedürü işlemiyor.

asalatiniz kalkmadan üç deynekte kullansan tayin olamassın.

asalet onayları kurumdan kuruma değişiyor. örneğin üniversiteler iki yılda veriyor ama şanlısınız çünkü meb bu işi 12 ayda çözüyor.

asaletini, onaylandıktan bir saat sonra dahi tayin isteyebilirsiniz. önce çalıştığınız okula veya şubenize dilekçe veriyorsunuz sonra müdürünüz bir üst yazıyla mem atama şübesine dilekçenizi gönderiyor. burada şöyle bir sıkıntıda var eğer müdürnüz yerine biri atanıncaya kadar diye bir şart koyarsa atamanız uzar.... ama böyle bir şartı koyan müdür hiç duymadım...

aynı kadroya sahip arkadaşlar bu siteden tanışıp haberleşip becayiş yapabilirler bence çünkü herkes kendi memleketinde çalışmıyor farklı illere dağıldı bir de aynı döneme rast geldiğinden toplu bir becaiş eylemi olacağını düşünüyorum.

iyi şanslar diliyrum

(diliyrum) lazca değil yazım hatasiydur ;)

durumuna göre değişir. vergi indirminde varsa 1500 tl civarında, doğuda çalışanlar yada birinci derecede kalkınma bölgesinde olanlar1600 civarında ortalama veya yaklaşık olarak söylüyorum. bu rakamdan evli olup eşi çalışanlar 100 tl civarında düşşün. çünkü aile yardımından yararlanamassınız!

onları gectım onlar bıttı tek atama kaldı:)

1500 cıvarı evet bende mebdeyım

Üst Alt