Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memurların tayin-atama durumu?

ben sağlıkta memurum 1200 net maaş+ döner sermaye 1600 alıyorum yani normalde memurun maaşı 1200 mi

göktürk:adaylıgı kalkmıstır onayı ne zaman gelır kurumum yazıyı gondermıs notlarımı falan verdı yanı

asaletim geçen hafta onaylandı.şimdi tayin dilekçesi hazırlayacağım.internette baya bi araştırma yaptım.çok açık sonuçlara ulaşamadım.ilçe milli eğitimde çalışıyorum.müdürümle konuştum tayinim için yardımcı olacaklarını söylediler.muvafakat hazır sayılır.''tayin dilekçesi'' hakkında bilgi almak istiyorum.ne biliyorsanız yardımcı olmaktan çekinmeyin.ben bipolar bozukluk hastasıyım ama tayinim için rapor kullanmak istemiyorum.çok zor da kalmadıkça..eş durumu ve eğitim durumu da yok..genelde bu 3 ayak üzerine kurmuşlar düzeneği..durumu anlatan sade bir dilekçeyle amacıma ulaşabilir miyim acaba?ve teknik konuları merak ediyorum..bir arkadaş önce gitmek istediğin yere dilekçe göndermem gerektiğini yazmış.ama bugün dairede bunun tehlikeli olucağını ''üst makamlarını yok sayman'' anlamına gelebileceğini söyledi.bu ne kadar doğrudur.
kısacası tüm atmamız gereken adımları bilen bir arkadaş varsa yardım ederse çok sevinirim..
saygılar.

safeldino arkadaş gibi bana da bi tayin dilekçesi lazım benim durumumum ortopedik engelliyim okula gelmem için 3 araç değiştirmem gerekiyor evimin bulundugu yere geçmek istiyorum
.

Geçen yıl eylül ayının kaçında başlamışsan o gün itibariyle gelir. Belki 10 gün şaşadabilir. Benden sana tavsiye: Müdürünle bir konuş, ağzını yokla. Sonra Milli Eğitime git atamadan sorumlu şube müdürüne durumunu anlat...

döner sermayeli kuruluşların maaş hesapları biraz farklı oluyor. döner aldığınız için bazı maaş bileşenleri kesiliyor. çıplak maaş denilen noktaya kadar çekiliyor o yüzden 1200 olmuştur.

gokturk eylulun 6 sında baslamıstı o kadar erken gelmıyor sanırım ya 1-2 ay dedıler ama sence ne zaman gelır bılgın var mı

Göktürk mudurumde sorun yok o tamam dıyor ben gıtmeden bıle gıderse bız gelellım dıyenler var cunku ben memleketımı ıstıyorum o yuzden yoksa burası harıka:)

gökturk yazı ıcın nereye gıdeyım he he:))

safeldino;

Basit Dilekçe Örneği:

Müdürlüğünüze ...................... Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğünün ..../..../......... tarihli ve ............... sayılı atama kararnamesi ile atanmış olup; ..../..../............ tarihinde Memur olarak göreve başladım.

Sağlık problemlerimden dolayı memleketim olan ................ iline naklimi istiyorum. Muvafakiyetimin verilmesi hususunda;

Bilgilerinize arz ederim.

(EK varsa yazar eklersiniz)

Tarih, ad, soyad, imza

Bilgim olan konular:

1- Gitmek istediğin kuruma dilekçe verebilirsin. Seni göndermeye niyetleri var ise o kurum direk senin kuruma dilekçe yazar (Veyahutta il milli eğitime yazar. Ayrıntıya o kadar hakim değilim.) Olduğun kurum ise seni gönderiyorsa valilik oluru alır ve kararnamen çıkar gidersin. Not: Bu şekilde bir yol izlemek daha kısa sürer...

2- Kendi kurumuna dilekçe verirsin (Okullarda olanlar kurum müdürüyle istişare edip vermeli ve üst yazı ile Milli eğitime göndermeli) Şube müdüründen ve Milli Eğitim Müdüründen geçerse valiliğe OLUR için sunulur. Karşe Valiliğe gönderilir. Karşı valilik o ilin Milli eğitime göndererek Milli eğitimde senin kurumuna yazı yazarak seni ister. Bu şekilde oluyor diye biliyorum ve bu şekilde ise bu daha uzun bir yol ama en garantisi...

Ben ortopedik engelliyim. Okulda çalışıyorum. Geçen bayram önü bakanlığa bir ziyaretim olmuştu. İlköğretim Genel Müd. şube müdürüm "ben telefon eder hallederim bile demedi. Bana dediği şu idi: Milli eğitim müdürü beni tanıyor, seni de gıyaben biliyor dedi". Bende bayram dönüşü sırf tayin için gitmeyim diye Milli Eğitim müdürüyle bayramlaşmaya gitmiştim.

Ve günlerden dün...
Okul müdürüme dedim. Ben milli eğitim müdürümüzü tayin konusu ile rahatssız etmeye gidiyorum. Çıktım gittim milli eğitime. (Pek kimseden çekinmemde zaten) Vardım müdür müsait değil 10 dk falan bekledim sekreter sordu "ne iş" dedim "işim hem ziyaret hemde tayin konusu"... Dedi atamadan sorumlu şube müdürüyle görüştün mü? hayır dedim.. Bir görüş sonuç alamazsan tekrar gel dedi.. Bende şube müdürüne vardım... Ayak üstü konuştuk..

Dedim; sağlık problemimden dolayı kendime yeteri kadar bakamıyorum. Ailem yanımda değil, git gel problem yaşıyorum, yeteri kadar beslenemiyorum.. memleketim olan konya iline tayin istiyorum...

Şube müdürünün dediği şu: Tamam sen dilekçeni ver seni gönderelim....

Sonra bakanlığı aradım böyle böyle oldu diye.. Tamam bu kadar işte.. Kararnamen çıkıncada evraklarını elden takip et, memlekete felan ya kendin götür yada APS postala. Hayırlı olsun dedi...

Bakalım bekliyoruz şu an...

nurdane;
Anlıyorum.. Özlük bölümünde Terfi işlerine kim bakıyorsa git onu sıkıştır :D Ben 3 gündür adamı günde 2 kez ziyaret ediyorum arada telefon açıyorum :) Ve şimdide sanırım çıkmış almaya gideceğim..

fethiyedekı meb dekı özluk bolumunu demı

ınsallah olur ya:)

bu yazdıgımız atama ıstemeler ankaraya gıtmıyor demı gorev yaptıgımız ıl ıle ıstedıgımız ıl arası.ama ben ılın ılcesıne ıstıyorum once benı ıle mı verırler pekı

Ankara ile alakası yok iller arası geçiş oluyor. İlçedeki Özlük Şubesi Terfi işlerinden sorumlu memur... Yukarıda atama ve dilekçe usül ve yöntemlerini yazdım. Önce il'e gidersin oradan atama yapılır.

teşekkürler fullmoon..yardımcı olduğun için saol.dilerim sen de en kısa zamanda amacına ulaşırsın.

Bekarsanız tayin için gideceğiniz yerden memur biriyle evlenin.

Elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım. Ha belki eksiklerim vardır. Belki valilik olurundan sonra yazı Bakanlığa gidiyordur ama bakanlık iki ilede yazınızı anında yazıyor. Amaç şu: önemli olan 1. sicil amirinizi kafaya almak ve atama şubesinde evrakınızı elden takip etmek. Hatta Atama şubesi valilik olur yazınızı yazdığı anda milli eğitim müdürünüze bile kendiniz imzalatırsanız 1 günde işiniz biter. Müdürde imzaladıktan sonra evrakı tekrar atamaya gider teslim edersiniz onlarda valiliğe sunar. 2 günde de valilik OLUR'u gelir...

selam...ilçe milli eğitime dilekçemi verdim..iade ettiler.kasıma kadar beklememi söylediler.buna hakları var mı?ayrıca herkesin kaçındığı taşınır işlemlerini bana vermeyi planlıyorlar.kasıma kadar bekletmelerinin sebebi de yıl sonu taşınır işlemlerini gerçekleştirmek..bu işlerle beraber tüm mali işleri,maaş ve ekders,sigortaya prim bildirimi gibi tüm işleri de bana yıktılar.bütün sene yatan memura sadece 'ab ile ilişkiler' desimalini verdiler.buranın yerlisi torpil yaptı.biz yabancıyız her türlü ezmeye çalışıyorlar.büyük bir haksızlık dönüyor.buna karşılık ben ne yapabilirim.fikirlerinizi bekliorum arkadaşlar.

Safeldino kardeşim; bir nevi aynı kaderi paylaşıyor gibiyiz. Birde benim duruma bakıver.

Müdürüm rotasyona girdi, 10-15 güne kadar gidecek. Bende geçen Perşembe günü Milli Eğitim Müdürümle konuşmaya gidiyorum dedim hadi git bir görüş gel dedi. Çıktım Milli Eğitim Müdürü müsait değildi. Gıyaben benide tanıyor ama görüşemedim. Sekreteri ise Atamadan sorumlu Şube Müdürümüzle görüştünüz mü diye sordu. Görüşmediğimi belirterekten bir görüşün, sonuç alamazsanız tekrar gelin dedi. Gittim Şube Müdürüne ayaküstü 1-2 dakika konuştuk. Durumumu izah edip, memleketime izniniz olursa tayin almak istiyorum dedim. Dediği şu: Tamam sen ver dilekçeni, seni gönderelim dedi. Bunu da Okul Müdürüme ilettim bir nevi şaşırdı ve O şube müdürüyle yine bir konuşuruz dedi. Bu durum sonrasında da bende müdürüme açık açık sordum böyle bir durumda siz ne düşünüzsünüz? Dediği şu: Ben senin rahat olabileceğin yani ailenin yanında olmanı isterim dedi. Tabi bu beni biraz umutlandırdı. Milli Eğitimide bağlamışken hoş bir yaklışımdı elbette.

Bugün müdürüme dedim izniniz olursa dilekçe mi hazırlayım!
Dediği şu: Dur bakalım Göktürk acele etme, daha eğitim-öğretim yılı bugün açıldı. Bu hafta Milli Eğitimde de çok iş vardır ve yoğundur birde senin işinle meşgul etmeyelim. Bende dedim hocam ben zaten evrağımı elden takip edeceğim pek meşgul edeceğimi zannetmiyorum. Dur bakalım gelecek haftayı bekle acele etme gelecek hafta telefon açar görüşürüm dedi. Sanki dilekçemi havale edip üst yazıda "memurumuzun gönderilmesinde bir sakınca bulunmamaktadır" diye belirtip yazıyı işleme koysa hiç bir şey yok. Bende sabır ve sükunetle karşıladım. Müdür Başyardımcısı da beni destekliyor. Gidip rahat olmamı o da istiyor. O el altından bir müdürü yoklayacak bakalım. Ya bizi oyalıyor gelen müdüre bırakacak bizim işi, ya taş koyacak gider ayak ya da muvafakiyet verecek... Belirsiz yani..

Ayrıca rapor oranı ve teşhisim şöyle: % 68, Merdivenli ve engebeli alanlarda yürümekte güçlük çekiyor. Sağ elini kullanamıyor. Desteksiz yürüyor.

Çalıştırılamayacağı iş alanları: Ayakta durmayı gerektiren işler (ki ben çoğu gün Milli Eğitim binasına gidip geliyorum) + el becerici işleri (ki ben bilgisayarı fevkalade kullanıyorum)

Düşündüklerim:
- Şayet yeni müdüre kalırsa işim raporumda ekte olmak kaydıyla hemen dilekçe mi sunacağım. Olumlu olursa gideriz. Olumsuz olursada sırasıyla Milli Eğitim Müdürü çıkacağım olmadı il valiliğiyle görüşeceğim o da olmazsa gerekirse bakanlık şube müdürleri bölümünden tanıdık vasıtasıyla baskı kurduracağım. Hadi diyelim o da olmadı bu sefer yargı yolu nezdinde mahkemeye dava açacağım. (ki mahkeme sağlam olur ve kazanırım, Çünkü yaşanmış bir örnek var gözümün önünde. Bir Müdürü ilçeye atamışlar, müdür ben merkezde kalmak istiyorum diye dava açıyor ve kazanıyor. Hatta 3.5 yıldırda görevini sürdürmekte. O da olumsuz olursa şayet, bana oraya buraya git dedikleri zaman çekmecemden raporumu çıkaracağım teşhisleri okutacağım. Başkası gitsin diyeceğim...

Bilgi ve düşüncesi olan arkadaşlara soruyorum ki; bu işin akıbeti ne olur? Bilgi ve tevzileriniz varsa yazın lütfen. Şimdiden çok teşekkürler...

ben dün dilekçe yazdım müdürün onayını alıp üst yazıyla mebe verdim. ancak nakil isterken sağlık proplemlerimden dolayı yazmıştım. bunun için bir rapor vermek zorunda mıyım. ben cmt hastasıyım ailesinin yanında yasaması yada muhtaçlık gibi sorunum yoktur. ben yinede özürlü raporum dan bir nüsha iliştirdim dilekçenin arkasına bakalım ne diyecekler.

ya benım daha ataması kalkmıstır yazısı gelmedı gecen gun sordum 15 gune gelır dedıler:((

nurdane;

bende geçen hafta verdim esaretim tasdik oldumu bilmiyorum. ancak mebde biriyle görüştüm nakil dilekçesi için onu beklemenin manası olmadığını söyledi. sicil notu mebe ulaştıysa dilekçe verebilirsin dedi. ben öyle yaptım...

Nurdane;

Sen ilçe de görevli olduğun için Asalet yazısı ilden gelecektir. Kısacası biraz daha bekleyeceksin...

ben onu atamadan sorumlu bayana sordum hakan adaylıgı kalkmıstır yazısı olmadan mılllı egıtım muduru dılekceyı ıncelemez daha kalkmamıs gozu ıle bakar

evet ıle gonderılmıs gokturk olura sumuldu dedı bayan gecen gun sorduk dedı

gokturk bu konuyla alakası yok ama sana birsey sormam lazım sımdı bızım martta banka degısıklıgınden dolayı para alıcaz gıdecegımız yerde o banka ıle anlasma yapmamıssa meb .o parayı gerı öder mıyız mesala bız dıyelım kı halk bankasıyla anlastık atandıgımız yerde zıraat parayı gerı öder mıyız

ben onu atamadan sorumlu bayana sordum hakan adaylıgı kalkmıstır yazısı olmadan mılllı egıtım muduru dılekceyı ıncelemez daha kalkmamıs gozu ıle bakar

adayllık süreci en az 1 yıl olması lazım: temel-hazırlayıcı-uygulayıcı eğitim bittikten sonra adaylığın kalkmaması için geçerli neden kalmıyor. üstelik benim dilekçe ilçedn ile geçene kadar adaylıktan kalkmış olurum s anırım...

promosyon ücretleri yanılmıyorsam 3 yıllık yapılan sözleşme ile oluyor. bulunduğun yerde sözleşme bitmiş ve mart ayında yeni sözleşme yapılacaksa ve sen mart ayında bulunduğun il yada ilçede olursan hak sahibi, olursun. eğer gittiğin il yada ilçede sözleşme yni yapılmışsa yada 1-2 varsa o sürenin bitmesini bklersin. yani türkiyedeki birçok mebde promosyon işlemleri bağımsız yapılıodur. yani bu gideceğin il yada ilçeye göre değişir. promosyonu vercek banka mebden nihai listeyi alır yani personel sayısını o gün itibari ile verilecek para personel sayısına bölünüp dağıtılır. bü ödemedeki tutar bezen eşit olmaz nufus yoğunluğu olarak birbirine yakın il yada ilçede farklılık gösterebiliyor. yani ne kadar az personel sayısı o kadar fazla promosyon ücreti demek...

benim adaylık evraklarım gönderildi ama eksiklik var diye geri gönderceklermiş:(

Hakanım;
Öncelikle şunu söyleyim, bilgi vermeye çalışmışsın arkadaşım eyvallah yardımların için ama net bir bilgi alamamışken cevap vermesek iyi olacak çünkü bilgi isteyen arkadaşlarımızda yanlış bilgileri sahiplenip yanlış düşüncelere kapılıyorlar...

Nurdane;
Bu konuyla ilgili örnek bir tezim var ama öncelikle şunu sormak istiyorum. Mart ayında yapıllan sözleşme gereği o promosyonu peşin mi ödediler yoksa parça parça mı ödüyorlar?

peşin ödüyorlarmıs ama ben mayıs gıbı atamamı ıstıcem eger cıkarsa o parayı geri öder mıyım

asaleti tastik edilmeyen veya yeni onaylanan arkadaşlar banka promosyonu aldınızmı?

eğer almadıysanız çalıştığınız mem maaş servisine dilekçeyle başvurun ve ödenmeyen promosyonun ödenmesini talep edin dilekçe vermesseniz alamassınız!

milli eğitim bankalarla anlaşıp aldığı promosyondan yeni başlayacak olan personeli için veya promosyon alamayan personeli için bir fon oluşturuyor ve burada belli bir parayı tutuyor. promosyon alamayanlar dilekçe ile başvurup bu fondan promosyon alabiliyor!
aklınızda bulunsun!;)

özüre (eş durumu) bağlı atamalarda, dilekçenizde mutlaka bu durumu bildirin! dilekçeye ek olarakta eşinizin görev yeri belgesini ekleyin!

not: arkadaşlar tayin dilekçenizi okulda çalışanlar okul müdürlüğüne yazacaktır!

silsile yolu çok önemlidir! silsileyi takip etmemek soruşturma açılmasına sebep olur.

ben işe basvuralı 1.5 yıl olmus ben gelmeden buradakı personel almıs ben alamadım normalı bu mudur yoksa almam mı lazımdı

martta tekrar anlasma yapılacak ben o parayı alır ve tayını mı ıstersem o parayı gerı oder mıyım

alamadığın sürece milli eğitime dilekçeyle başvur ve hakkın olan promosyonu iste, işe başladığın süreyi hesaplayıp ödemeleri gerekir! dilekçeyle talep etmessen ödemez!

marttaki promosyonu alırsın tayin olduğun ildeki mem bankayla promosyon anlaşması yaparsa ordan alamassın!

bu anlaşmalar 3 yıllık yapılıyorsa ve sen bunu almışşsan bir dahaki 3 yıl içinde hangi ile tayin olursan ol oradan alamassın.

Hakanım;
Öncelikle şunu söyleyim, bilgi vermeye çalışmışsın arkadaşım eyvallah yardımların için ama net bir bilgi alamamışken cevap vermesek iyi olacak çünkü bilgi isteyen arkadaşlarımızda yanlış bilgileri sahiplenip yanlış düşüncelere kapılıyorlar...

mesela ne tür bilgide yanlış sözüme kaanat getirdin bay çok bilmiş ( göktürk ) yanılmıyorsam diye başlamıştım yazdıklarıma daha ii okuyup öyle eleştir istersen. sadece daha önce hazırlanmış bir sözleşmeden aldığım bilgileri aktardım.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
BANKA PROMOSYONU İHALE ŞARTNAMESİ

1-Kurumun Adı
: Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü
A) Adresi
: Emirbeyazıt Mahallesi Baki Ünlü Caddesi Çamlık Sokak No:5 MUĞLA
B) Telefon ve Faks Numarası
: 0252 214 01 36 (Tel) 252 214 10 07 (Faks)
C) Elektronik Posta Adresi
: Mula Milli Eitim Mdrl
2-İhale Konusu ve Kapsamı
: Banka Promosyonu İhalesi (Maaş, ek ders,
Yolluk, Sınav Ücreti)
3-İhale Usulü
: 4734 Sayılı Kanuna Tabi olmayan Kapalı Zarf ve Açık Artırma Usulü
4-Kurumdaki Çalışan Personel Sayısı
: 1555
5-Kurumun Yıllık Nakit Akışı
: 36.000.000,00-TL
6-Kurumun 2011 Yılı Tahmini Nakit Akışı
: 45.000.000,00-TL
7-Promosyon İhalesinin Yapılacağı Yer
: Milli Eğitim Müdürlüğü Müdürlük Makamı

A-GENEL ŞARTLAR
1. İhale, Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı Muğla Merkezde bulunan tüm okul ve kurumlardaki ve Merkez Köylerde görev yapan personelin maaş, ek ders, ikramiye, mesai, döner sermaye, yolluk, sınav ücreti ve her türlü alacaklarının ödemelerini kapsamaktadır.
2. Milli Eğitim Müdürlüğü ilgili birimlerinde şuan itibariyle, 1555 personel bulunmakta olup Şubat 2011 ayı atamalarıyla artış tahmin edilmektedir. Böylece yıllık (2011 yılı tahmini) nakit akışının yaklaşık 45.000.000,00TL olarak gerçekleştirilmesi öngörülmektedir.
3. Anlaşmanın süresi 15.04.2011 tarihinden itibaren 3 (Üç) / 5 (Beş) yıldır. Promosyon miktarı 15.Nisan.2011 tarihinde tek seferde o tarihte bankada maaş hesabı olan tüm personele peşin ödenecektir. Banka personele ödenen promosyon tutarlarına ait listeleri en geç 2 (iki) iş günü içinde internet ortamında ve ayrıca resmi yazı ile Müdürlüğümüze bildirecektir.

ayrıca sizi özlük mödülü yada personelden sorumlu müdür sanacak arkadaşlar. telkinlere uymaya çalışacağım sayın müdürüm kusura bakmayın :D

nakil için dilekçe veren varmı ? bu sürenin ne kadar olacağı hakkında bilgisi olan var mı? sağlık proplemleri için verilen dilekçelerde rapor eklememiz gerekiyor mu ? dilekçe veripde cevap alan var mı ? arkadaşlar paylaşımlarınızı bekliyorum...

Üst Alt