safeldino;
Basit Dilekçe Örneği:
Müdürlüğünüze ...................... Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğünün ..../..../......... tarihli ve ............... sayılı atama kararnamesi ile atanmış olup; ..../..../............ tarihinde Memur olarak göreve başladım.
Sağlık problemlerimden dolayı memleketim olan ................ iline naklimi istiyorum. Muvafakiyetimin verilmesi hususunda;
Bilgilerinize arz ederim.
(EK varsa yazar eklersiniz)
Tarih, ad, soyad, imza
Bilgim olan konular:
1- Gitmek istediğin kuruma dilekçe verebilirsin. Seni göndermeye niyetleri var ise o kurum direk senin kuruma dilekçe yazar (Veyahutta il milli eğitime yazar. Ayrıntıya o kadar hakim değilim.) Olduğun kurum ise seni gönderiyorsa valilik oluru alır ve kararnamen çıkar gidersin. Not: Bu şekilde bir yol izlemek daha kısa sürer...
2- Kendi kurumuna dilekçe verirsin (Okullarda olanlar kurum müdürüyle istişare edip vermeli ve üst yazı ile Milli eğitime göndermeli) Şube müdüründen ve Milli Eğitim Müdüründen geçerse valiliğe OLUR için sunulur. Karşe Valiliğe gönderilir. Karşı valilik o ilin Milli eğitime göndererek Milli eğitimde senin kurumuna yazı yazarak seni ister. Bu şekilde oluyor diye biliyorum ve bu şekilde ise bu daha uzun bir yol ama en garantisi...
Ben ortopedik engelliyim. Okulda çalışıyorum. Geçen bayram önü bakanlığa bir ziyaretim olmuştu. İlköğretim Genel Müd. şube müdürüm "ben telefon eder hallederim bile demedi. Bana dediği şu idi: Milli eğitim müdürü beni tanıyor, seni de gıyaben biliyor dedi". Bende bayram dönüşü sırf tayin için gitmeyim diye Milli Eğitim müdürüyle bayramlaşmaya gitmiştim.
Ve günlerden dün...
Okul müdürüme dedim. Ben milli eğitim müdürümüzü tayin konusu ile rahatssız etmeye gidiyorum. Çıktım gittim milli eğitime. (Pek kimseden çekinmemde zaten) Vardım müdür müsait değil 10 dk falan bekledim sekreter sordu "ne iş" dedim "işim hem ziyaret hemde tayin konusu"... Dedi atamadan sorumlu şube müdürüyle görüştün mü? hayır dedim.. Bir görüş sonuç alamazsan tekrar gel dedi.. Bende şube müdürüne vardım... Ayak üstü konuştuk..
Dedim; sağlık problemimden dolayı kendime yeteri kadar bakamıyorum. Ailem yanımda değil, git gel problem yaşıyorum, yeteri kadar beslenemiyorum.. memleketim olan konya iline tayin istiyorum...
Şube müdürünün dediği şu: Tamam sen dilekçeni ver seni gönderelim....
Sonra bakanlığı aradım böyle böyle oldu diye.. Tamam bu kadar işte.. Kararnamen çıkıncada evraklarını elden takip et, memlekete felan ya kendin götür yada APS postala. Hayırlı olsun dedi...
Bakalım bekliyoruz şu an...
nurdane;
Anlıyorum.. Özlük bölümünde Terfi işlerine kim bakıyorsa git onu sıkıştır
Ben 3 gündür adamı günde 2 kez ziyaret ediyorum arada telefon açıyorum
Ve şimdide sanırım çıkmış almaya gideceğim..