Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Memurun Emekli Sandığından Emekliliği..?

AhmetGS17 beni kararsız bırakan konu şu raporum 2 yıl süreli ancak ben daha önce kamu görevlileri emeklilik daire başkanlığına cimer üzerinden sorduğumda bana adi malül sayıldığım ,kontrol konmayacağı cevabı geldi o zaman buna istinaden 2 yıl süreli raporla engelli emekliliğe başvuracağıma malülen emeklilik dilekçesimi vereyim diyorum kararsız kaldım bu arada raporum okb+bipolar =64 ,obezite =28 toplam oran =74 şeklinde gözükmekte ne yapacağımı bilemedim ne dersin bu durumda ?

sokrates

Bakın benim dilekçem de oranım %53 olduğu halde en başta malulen şeklinde yazıldı.
Sonra bana malulen değil diğer şartları yerine getirdiğim için engelli raporu ile erken emekli olabileceğim cevabı verildi.
Yani sizin için şartları şöyle sıralamak sanırım yanlış olmaz;
1- %60 ve üzeri Malulen
2- %40-%59 arası erken emeklilik

Her ikisinde de emekli olabilirsiniz.
Ama siz anladığım kadarıyla "Ya malulen değil de erken emekli olursam, kontrol muayenesi karşıma çıkarsa"
Bakın hiç bir işe başlamadan bitmez.
2020'de ne olacağı bilinmez. Olumlu veya olumsuz anlamda her ikisi de olabilir.
Bakarsınız olumsuz anlamda bu engelli raporuyla şartlar değişir.
Bakarsınız EYT çıkar. Hiç bir şeyi şimdiden kestiremeyiz.
Bence siz elinizdeki imkanı değerlendirin. Yollayın ve işlemleri başlatın.
En kötü ihtimalle erken emekli olursunuz.
Bence kafanıza taktıkça kendinize eziyet ediyorsunuz.
Benim hayattaki mantalitem şudur;
"Olduğu KADAR olmadığı KADER"

Hem beni malülen emekli etmeleri gerekmiyor mu zaten okb+Bipolar =64 sonuçta zihinsel ruhsal durum 60'ın üzerinde neyse nasipse gelir Çin'den Yemen'den nasip değilse ne gelir elden boşuna dememişler haklısın .:D

Engelli raporuna İl Sağlık Müdürlüğü ne gidip itiraz ettim başka bir hastaneye sevk etti ne olabilir bu durumu yaşayan var mı ?

Benim e devlette suan 2034 yilinda emeklilige hak kazanir diye yaziyor. Tabi bu 18 yil uzerinden simdi oranim artti 15 yil uzerinden yapaxaklar yani 2031 olcak.

Üst Alt