Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Memurun Emekli Sandığından Emekliliği..?

Ogorken

Çok teşekkürler. Benim işlemlerim yeni.
Ben 30 Temmuz'da Üniversite Hst'de heyete çıktım. 15 Ağustos'ta raporum %53 ile çıktı.
Aynı tarihte 15 Ağustos'ta raporumu kurumumdan SGK'ya yolladım.
Emeklilik ile ilgisi olmasa da aynı gün vergi indirim başvurusunu yaptım.
Hadi o 5-6 ay sürüyor. Bizi de bağlamıyor.
6 Eylül'de e-devlet'te 4C Emeklilik İşlemleri Evrak Takibi bölümünde kaydım göründü.
Bugün aradığım 170'teki görevli bayan hala bir gelişme yok dedi.
Benim anladığım kadarıyla rapor şu an inceleme sürecinde.

Açıkçası çok bunaldım artık. Bu yıl benim için biraz buhranlıydı.
Bir de bu emeklilik süreci iyice bunalttı beni.
Üzerine bir de eksik hata olursa iyice bunalırım.

O yüzden size sordum. Cevabınız için çok teşekkür ederim.

EKLEME;
[FONT=Verdana]Az önce mesaj geldi gün içinde yaptığım görüşme hakkında.[/FONT]
[FONT=Verdana]Tekrar aradım ve cevap verdiler;[/FONT]
[FONT=Verdana]Raporum şu an incelemedeymiş[/FONT]

Son düzenleme:
AhmetGS17

Hadi hayırlısı inşallah olumlu sonuclanir. Siz en zor kismini atlatmis sayılırsıniz merak etmeyin

Hayırlısıyla bugun ilişiğimi resmen kestim. Bakalım maaş ve ikramiye işi ne kadar sürede hallolacak. Yine bilgilendirme yapacam sureci. Kolay gelsin herkese

Ogorken

Hayırlı uğurlu olsun, Darısı başıma diyeyim.
Bizimkinden hala haber yok. Bekleyeceğiz.
Önümüzdeki hafta cevap gelir diye tahmin ediyorum.
Hayırlısı
Gönlünüzce bir emeklilik hayatı dilerim.

AhmetGS17

Belli olur yakında merak etmeyin. 45-60 gün arası sürebiliyor sonuçlanması. Teşekkürler bu arada darısı size olsun

İki farklı hastane de yatışım oldu epikriz raporlarını bugün aldım daha sonra da engelli raporu için randevu aldım epikrizleri nasıl sunacağım günü geldiğinde bu konuda tecrübesi olan birinin yardımına ihtiyacım var.

sokrates

Rapor için başvuru esnasında verin. Benden en son tüm kontroller bitip rapor odasına teslim ederken istediler. O yüzden 1 gün geç verdim raporumu

@AhmetGS17 cevap için sağol fotokopilerini versem olur mu ? asılları ben de kalsın istiyorum.

sokrates
Hayır kabul etmiyorlar. Islak imzalı ve orijinal istediler benden.
Onun için 1 saat koşturmuştum devlet hastanesinde.
Yarım saat imza atacak müdürü bekledim kapısında.
Halbuki hiç te rapora etkisi olmayacaktı.
Apandisit ameliyatı olmuştum.

sokrates biz tedavi olduğu yere gittik direkt olarak onların elinde her türlü kayıt olduğu için gözde sıkıntı çıkmadı. Dahiliye ve nörolojide de eski hastalık ilaç raporlarını gördüler ama kan tahlili ve EMG ile tekrar baktılar, hastalıkları ona göre yazdılar. Psikolojik durum için kullandığı ilaçların da raporlarını gördüler, orada bu rapordan oran alabilmeniz için epikrizleri görmemiz lazım hem de ilaçları kullanmamışsınız dediler, eşim kendini iyi hissettiğini söyleyince psikopatoloji saptanmadı yazıp sıfır verdiler.

sokrates bizim psikolojik ilaçlar normal devlet hastanesinde yazılmıştı. Yaygın anksiyete bozukluğu vardı. Yalnız tedavi süresi bir yıla yakındı. Raporu fakülteden almak isteyince muayene için gün alırken epikrizleriniz varsa hepsini getirin dediler. Bunu sadece psikiyatri söyledi. Diğerleri kendi tahlillerini kendileri yaptılar. Dışarda çekileni kabul etmediler.

%68 tek hastalıktan mı?

eğer bana sormuş iseniz yüzde 60 nörojen mesane yüzde 20 farklı toplam yüzde 68 ama tek kalem yüzde 60 var yani

Dün itibariyle maaşım bağlandı. İkramiyem de yattı. 16 yıllık öğretmenlikten sonra 2/2 derece kademe 2200 ek gösterge üzerinden 2609 TL maaş 60828 TL de ikramiye aldım. Tabiki bu ayki maaş yarım yattı. Allah herkese sağlık sıhhat afiyet versin. 16 Eylül'de dilekçe verdim 27 Eylül de ilişik kestim 24 Ekim'de maaş ve ikramiyem yattı. Süreç bu şekilde. Herkese tekrar şifalar dilerim

Ogorken

Hayırlı olsun. Allah ağız tadıyla sevdiklerinizle gönlünüzce güzel bir emeklilik hayatı nasip etsin.
Benim de bugün SGK onay yazım kuvvet komutanlığı üzerinden nihayet akşama doğru işyerime ulaştı.
Ama biraz ters bir zaman denk geldi.
Malum akşam ulaştı, bir de ptesi yarım gün mesai var salı da tatil.
Artık çarşamba dilekçeyi vereceğim.
Her şeyde bir hayır vardır.
Tekrar hayırlı olsun.

Ogorken

Hayırlı olsun.Güle güle harcayın.Maaş ve ikramiye sgk nın maaş hesaplama sitesindeki rakamlarla aynı.

Arkadaşlar engeli emeklisi olan memur emekliligi iptal edildiginde hangi sartlarda tekrar emekli olabilir..

Hayirdir Aytektek bi sorun mu oldu yoksa?

Benim basima gelenlerden sonra sasirmiyorum hicbiseye artik

Hayir bi sorun yok sadece merak ettim emekli iptal durumu olursa konturol sonucu memur emeklisinin durumu ne olur hangi sartlarda tekrar emekli hakki kazanir bidaha kamuda calisamaz kanun geregi peki sgk emekliligi nasil olur sadece merak bu durumu yaşayan varsa paylaşsin isdedim

Aytektek

Aman öyle olsun. Bu arada benim de aklıma bir şey takıldı;
Diyelim ki engelli sağlık raporuyla erken emekli olan biri EYT çıktı veya yaş icabı emekliliği hak ederse değişiklik yapabilir mi?

Engelli raporu için dün heyete girdim telefonunuza şifre mesaj gelecek e devlet üzerinden raporu görebilirsiniz çıktı alabilirsiniz dendi ne mesaj geldi ne de e devlette böyle bir rapor görünüyor ne yapmak lazım lütfen yardım .:confused:

Bilgisizler kardeş Bende eski memurum sonradan engelli oldum. ilk başvurduğumda banada öyle demişlerdi ''5510 sayılı kanun geçici 4. md. istinaden erken yaşlılık emekliliği hakkından yararlanırsınız'' 16 haziran 2015 tarihinde başvuru yaptım 15. eylülde ilişkimi kestim emekli oldum :)

emekli olabilirsiniz önce sürem doldumu diye dilekçe verin memurlar bilgisiz emekli sandığına ne zaman emekli olabilirim diye dilekçe yazın dilekçede muafiyetinizin derecesini bildirin 15 ağustos 2019 tarihinde arkadaş dilekçe verdi 15 ekimde maaş bağlandı

[FONT=sans-serif]Engelli raporu için dün heyete girdim telefonunuza şifre mesaj gelecek e devlet üzerinden raporu görebilirsiniz çıktı alabilirsiniz dendi ne mesaj geldi ne de e devlette böyle bir rapor görünüyor ne yapmak lazım lütfen yardım .[/FONT]:confused:

sokrates

kardeş dün heyete girip bugün rapor çıkmaz. En az 1 hafta sonra eline alman lazım hastaneden raporu.

@tsunami_ bugün hastane sağlık kuruluna gittim rapor aslının çıktısını aldım oranlar şu şekilde okb +bipolar =64 ve ciddi obezite =28 kişinin toplam özür oranı %74 diyor 2 yıl süreli bir rapor bu aşamadan sonra ne yapmalıyım arkadaşlar lütfen yardım .

Üst Alt