Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Memurun Emekli Sandığından Emekliliği..?

Sgk da 1 ay bekleyen evrak nihayet kipirdadi malulen emeklilik daire baskanligina girmis simdi saglik kurulunu bekliycez bakalim .Yalniz bej engelli emeklilik icin basvurmustum niye maluliyet servisine gitmis onu anlamadim

Bahadırdr önceki sayfalarda arkadaşlar emeklilik için gelen yazıları paylaşmışlardı. Hepsinde maluliyet yönünden incelenerek vb. gibi bir ibare vardı. Buna rağmen yazıları gelmiş ve emekli olmuşlardı. Sizin de öyle birşeydir diye düşünüyorum. Raporunuz incelemeye girmiş diye anladım ben.

Benim yazı malüllere aylık bağlama servisine gitmiş.Şimdi bende bir panik başladı ya kurum inceler inceler de malül değil derse ki zaten değilim engelli erken emeklilik istedim, evraklar hadi baştan başvur bekle sürecine girer mi?İnşaallah SGK daki çalışanlar buna dikkat ederler.

Engelli emeklilik işlemleri yani erken emeklilik işlemleri de mallüllere aylık bağlama dediğiniz serviste değerlendiriliyor. Her hangi bir karışıklık olmaz merak etmeyin. Emekli olunca ne kadar maaş bağlandığını yazarsanız sevinirim. Buradan tekrar yazıyorum 2008 sonrası memur olanlar erken emekli olan arkadaşlardan var ise lütfen maaş bilgilerinizi paylaşın. Sağlıkla kalın.

Bahadırdr dilekçe no ile mi takip ediyorsunuz, telefon mu ettiniz? Bizimki henüz bakanlıkta görünüyor, onun için soruyorum. İnşallah işiniz olmuştur.

E devletten bakiyorum

Internetteki sgk telefonlari acmiyolar tanidik da yok soracak:)

Beklemedeyiz gelismeleri burdan gunu gunune yazacagim merak etmeyin diycem, ben de merak ediyorum:)

Bahadırdr biz dilekçeyi ayın onunda kuruma verdik. (Eşim hemşire olduğu için hastaneye) Oradan il sağlık müdürlüğüne gitti. Farklı bir numara ile gönderildiği için il sağlıktaki dilekçe numarasını aldık. Şu an sağlık bakanlığında görünüyor. E devletten nereye bakıyorsunuz, biz de baksak sgk'ya gidip gitmediğini e devletten görebilir miyiz? Sağlık bakanlığı dilekçe sorgulama sisteminden bakıyoruz.

Ben o dilekce isini beceremedim barkod no varide falan soruyor bilemedim bi turlu e devlette 4c emeklilik evrak takip var ordan baktim

sokrates

en azından engelli olarak yıllarca çalştığını tedavi olamadığını anlarlar ve süresiz verilebilir

muhendis3232 olabilir zaten görüş alınabiliyormuş SGK nın ilgili dairesinden süreli mi süresiz mi olur gibisinden zaten kaç defa farklı hastanelerde yattım ekpriz leri alırım rapor almadan önce .

Bahadırdr bizim il sağlıktan çıkan dilekçeyi barkod no ile sorguladığımızda sağlık bakanlığı yönetim bilişim hizmetlerinde görünüyor. E devletten 4-c emeklilik işlemlerine bakınca kayıt bulunamadı çıkıyor.

o zaman daha sgk ya gitmemiş.Ben de 12 nisanda verdim dilekçeyi hastaneye 21 Mayısta sgk ya girmişti

bu hızla artık anca demek ki

pozitifegeli memurun 5510 sayılı kanunun geçici 4. Maddesi kapsamındaki erken emekliliğinde vergi indiriminin emeklilik açısından herhangi bir fonksiyonu yoktur. Bilgilerinizin HİTAP modülüne belirttiğiniz şekilde işlenmiş olmasının da bağlayıcılığı bulunmamaktadır. Çünkü HİTAP programına Bilgi işleme çalıştığınız kurumca yapılmaktadır. Sizin izleyeceğiniz yol haritası şu şekilde olacaktır.
1) 5510 sayılı kanunun geçici 4. Maddesine istinaden engel oranıma tekabül eden sürede emekli olabilmem için ekte gönderdiğim sağlık raporumun aslının SGK Kamu Görevlileri Emekli Dairesine gönderilerek kurum sağlık kurulunca incelettirilmesi ve sonucundan tarafıma Bilgi verilmesi şeklinde kurumunuza dilekçe vereceksiniz. (Dilekçe ekinde sağlık raporunun aslı olacak)
2) Şayet raporunuz yüzde kırktan aşağıya olmamak kaydıyla onanırsa gelen cevabı atıf yapıp yine ilgili kanun maddesi kapsamında emekliye ayrılmak istiyorum şeklinde kurumunuza bir dilekçe daha vereceksiniz ve bir iki ay içinde gelecek olan emeklilik onayı ve ilişik kesme yazısı akabinde kurumunuzdan ayrılışınız sağlanıp, ilişiğiniz kesilecek.
3) Umarım olmaz ama raporunuzun %40 ın altına düşürülerek onaylanması ihtimali var ve bu ihtimalin gerçekleşmesi durumunda bu kez yüksek sağlık kuruluna itiraz edip olumlu sonuç alabileceğiniz gibi itirazınızın reddedilmesi olasılığı var ki bu durumda ise zaten erken emekli olma şansınız ortadan kalkar.
4) Raporunuzun aslını gönderin şayet elinizde yoksa Aslı gibidir kaşeli sureti kabul ederler mi bilmiyorum. Ki kabul etmezlerse yeni rapor isteme ihtimalleri bile var. (Hatta rapor çok eski olduğundan her halükarda yeni rapor isteyebilecekleri ihtimali de az değil)
Kolay gelsin

merhaba
ben 1993 de göreve başladım 26 yıllık öğretmenim(devlet memuruyum) göreve başladığımda sağlam raporu aldım sorunum yoktu yalnız 7-8 sene önce başlayan sarı nokta hastalığım yüzünden sağ gözümde %90 görme kaybım var (%10 görüyor)sol gözümde %50 görme kaybı var(%50 görüyor)göz kusuru nedeniyle işimi yapmakta zorlanmaya başladım yaştan dolayı daha 2 senem var yaşa takıldığım için normal emekli olamadım göz kusurumdan dolayı erken emekli olma hakkım var mı?okulumdan sağlık kuruluna sevk istemek için dilekçe yazacağım yalnız dilekçemde ne yazacağımı bilemedim

Bir de 5510 sayılı kanunun geçici 4.maddesindeki bahsi geçen yaşlılık aylığı ne anlama geliyor emeklilik aylığımı yoksa bir farkı var mı anlayamadım.

yardımcı olursanız memnun olurum:) teşekkürler

memet38

Ben 30 Temmuz'da heyete girdim ve sonucunda bana %53 oranla rapor çıktı.
Benim de 5,5 yılım var ben de EYT'liyim.
Engel raporu ile erken emeklilik ile yaşınızı beklemek arasında elbette fark olacak. Çünkü 2 yıl daha çalışacaksınız.
Hak edişleriniz ona göre olacak.
Ancak anladığım kadarıyla engel raporu ile erken emekliliğin en büyük avantajı yaş mevhumunu ortadan kaldırıyor.

Kısaca süreçten bahsedeyim;
Okulunuzdan gerek var mı bilmiyorum ama bireysel olarak ta başvuru yapabiliyorsunuz.
Üniversite veya devlet hastanesine giderek derdinizi anlatıyorsunuz.
Sağlık Kurulu tüm hastanelerde var neredeyse.
Orada size yardımcı olurlar.
Ancak ben yine de işyerimden sevkli gitmek istiyorum derseniz onun için buradaki arkadaşlar da yardımcı olacaktır.

Eğer benim izlediğim süreci görmek isterseniz buradan okuyabilirsiniz:

https://www.engelliler.biz/forum/tu...emeklilige-kadar-surec-nedir.html#post2224115

teşekkür ederim:)

kurumdan sevk yaptırmak istiyorum çünkü rapor alma süreci hızlanıyormuş aksi takdirde münferit alırsam 15-20 gün daha gecikiyor süreç ancak kuruma yazacağım dilekçemde ne demem gerektiğini bilmiyorum.
bu duruma uygun bir dilekçe örneğine nasıl ulaşabilirim?

"Hastalıklarımın yol açtığı engel oranının tespiti için .... hastanesinde sağlık kuruluna girmek istiyorum.
.... hastanesine sevkimi arz ederim"

Şeklinde bir metin yeterli olur kanısındayım

Bugün sabah itibariyle emeklilik için dilekcemi verdim. Raporum %50 SGK onaylamisti zaten. Hayırlı olur inşallah.

Engelli raporumu bu sene alıp süresize dönünce de emekliliğimi isteyeyim diyorum ne dersiniz daha iyi olmaz mı ?

Davlumbaz

Teşekkürler. İnşallah uzun sürmez de hayırlısıyla biter süreç. Zorlanıyorum artık çok fazla calisirken

16.09.2019 tarihinde verdiğim emeklilik dilekcem 24.09.2019 tarihi itibariyle yani bugün onaylandı ve ilişik kesme yazım geldi. Yani 8 gün sürdü onay. Kısmetse cuma günü arkadaşlarımla vedalaşıp ilisigimi kesecem. Maaş bağlanınca tekrar bilgilendiririm. Herkese kolay gelsin

@Ogorken ben de engelli raporu almak istiyorum emeklilik için kısmetse direkt hastane ye mi gitmeli yoksa kurum sevki ile mi gitmek lazım .

sokrates

Direk gidin ama mümkünse üniversite hastanesine başvurun. SGK bünyesinde genel olarak ünv hastaneleri makbul... Şahsi başvuru yapın kurum araciligiyla hem gerek yok hem de süreci anlamıyorlar malulen sanıyorlar.

Üniversite mi ? Ben Devlet Hastaneleri daha makbul sanıyordum o zaman benim yatışım var iki defa üniversite hastanelerinin birinde sanırım o zaman rapor almam da daha kolay olur .

Ogorken

Hayırlı olsun. Süreçten kısaca bahseder misiniz.
Mesela benim başvurum 6 Eylül'de başladı.
Bugün aradım ve 170'teki görevli bayan hala bir gelişme yok dedi
Sizin de aşağıdaki gibi mi işledi süreç;
"Önce rapor SGK'ya gitti ve onaylanıp "Evet istersen bu raporla emekli olabilirsin" cevabı geldi
Sonra da emeklilik dilekçesi verildi. "

Sizin 8 gün dediğiniz son yazdığım süreç mi acaba.
Yani emeklilik dilekçesi cevabı

AhmetGS17

Hocam geçmiş sayfalarda hepsi var ama kısaca aciklayim yine de. Ünv hastanesine basvuru yaptım yaklaşık 2 yıl önce ve 2 ayiçinde raporum %50 olarak çıktı. Sonra geçen yıl kurumum aracılığıyla emeklilik görüş yazısı istedim SGK dan. SGK raporumun aslını istedi ve raporumu %50 olarak onaylayıp 15/09/2019 tarihi itibariyle isteğim halinde emekli olabileceğimi tarafıma kurumum aracılığıyla bildirdi. Ben de 16/09/2019 tarihinde dilekcemi verdim ve bugün ilişik kesme yazım geldi. Süreç bu şekilde. Size tavsiyem raporlarınızi mümkünse ünv hastanesinden alın zira bunun örneklerini geçmiş sayfalari okurasaniz görürsünüz ve SGK ya onay için mutlaka raporunuzun aslını yollayın. Ayrıca mevcut emekli olabiliceginiz tarih gelmeden önce görüş isteyin ki sureniz dolunca fazladan beklemeyin.

Ogorken

Evet hocam 8 günlük süreç dilekçe verdiğim süreç. SGK dan onay süreci 2 aydan önce bitmez. Ama merak etmeyin cvp gelir yakinda

Üst Alt