Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Memurun Emekli Sandığından Emekliliği..?

Ne yapayım pekiyi 2 sene daha mı çalışayım süresize döner belki umudu ile zaten bende sinir oldum 6 tane hastane yatışım var ekpriz raporlarını aldım yanıma ne sağlık kurulunda ne muayenede kabul etmediler bakmadı bile doktor muayenede yanımdaydı halbuki .[FONT=sans-serif]bugün hastane sağlık kuruluna gittim rapor aslının çıktısını aldım oranlar şu şekilde okb +bipolar =64 ve ciddi obezite =28 kişinin toplam özür oranı %74 diyor 2 yıl süreli bir rapor bu aşamadan sonra ne yapmalıyım emniyette memurum arkadaşlar lütfen yardım .[/FONT]

sokrates durumunuzu tekrar yazarmısınız engelli emeklimi olacaksınız malulenmi yoksa

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM! bugün rapor sonucumu aldım amacım engelli emekli olmaktı ama 2 yıl süreli olunca kararsız kaldım açıkçası ne yapsam bilemedim oysaki cimer üzerinden kamu görevlileri emeklilik daire başkanlığına sormuştum kontrol muayenesi konusunu ve adi malül sayıldığım kontrol konmayacağı şeklinde bana cevap gelmişti her şey karıştı şimdi ne yapsam bilemedim .:confused:

sen raporu gönder rapor nasıl onaylanacak ona bakarsın öyle emekli olursun bende sana kaç defa söyledim özelden kontrol yok diye
sokrates

Butunuyle farkindayim@ sureli raporlarda konturol muaynesi var iki yil sonra sgk emeklilikte yeni rapor ister yoksa emeklilik sonunda iki yil sonra emeklilik rapor yenilenmese iptal olur kanuni duzenlemelerde bu yonde

Ben raporum 1 yıl süreli olduğu halde emekli oluyorum.
Benim bildiğim de kontrol yok.
KOntrol engelli imkanlarından yararlanmaya devam etmek istiyorsan var.
Yoksa devlet seni beni neden 1 veya 2 yıllığına emekli etsin
Aldığımız rapor bir nevi yaş bekleme mevzusunu iptal ediyor
SGK bana "İstediğin zaman emekli olabilirsin" diye cevap yazdı
Yoksa "Bu raporla 1 veya 2 yıllığına emekli olabilirsin" diye yazardı
Dediğim gibi mesela ben raporum doğrultusunda 1 yıl süreli engelli kartı aldım.
Raporumun günü dolduğunda istersem tekrar heyete girerim vs

@AhmetGS17 benim durum karışık değil mi biraz 2 yıl süreli engelli raporu ve bana cimer üzerinden gelen kontrol olmayacağı yazısı şimdi o zaman ben kuruma gidip malülen emekli dilekçesi yazsam raporla falan uğraşmasam daha mantıklı değil mi ne yapayım kime danışayım kimdir bu işlerden anlayan .

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM! raporu nereye göndereyim ne yapayım ?

sokrates

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM! 'ın dediği gibi başlamadan bitmez ki...
Başvurunuzu yapın. İşe bir başlayın zaten süreç bir şekilde yürür.
Ama başlamadan ne olacağını kimse bilemez.
Engelli raporuyla erken emeklilik değil de neden malulen?

Ahmet bey@ biz dogrulari soylemeliyizki arkadaslarimiz dogru bilgilensin sureli raporlarda rapor suresi bitiginde sgk yuksek ihtimal rapor yenilemesi ister emekliliktede kanuni duzenlemeler bu yonde sgk mūfetisleri mutlaka ister gōnul emekli olduktan sonra isdemeseler desekte sgk sūreli raporlar la emekli olanlar konusundaki işleyisine ve mevzuatina baktiginizda bunu gorursunuz bu bilgim bi yorum degil kanuni ve yonetmelik arak sgk verdigi bi yetki kaldiki sūresiz raporlar kpnturole tabi tutuluyo sureli raporlarda yeni rapor istenir Allah yardimciz olsun ne deyim yok demek bence dogru bi ōngoru degil mevzuat ortada

Aytektek

Arkadaş ta sormuş CİMER yok demiş gerçi ben ona dayanarak söylemedim.
Ha istesin benim açımdan sorun.
Ama ben yine de olacağını sanmıyorum.
Aşağıda SGK'nın bana üst kurumum aracılığı ile verdiği cevap var.
Orada kontrol muayenesi veya süreden hiç bahsetmiyor.
Tatil rezervasyonu gibi emeklilik olmaz diye düşünüyorum.
1 veya 2 yıllığına emeklilik olmaz sanırım.
Ha kontrol muayenesi ister mi.
Dediğiniz gibi süresiz engelli raporu olanlardan bile istendi.
Bu biraz da şüphe duyulan hastane ve doktorlar kaynaklı sanırım.

DO0Wm6.jpg

Ahmet bey @ hayirlis olsun yani formda busuru surekli raporu olup konturole tabi tulan oldugunu soyleyen var sureli rapor olup formda sure sonunda tekrar rapor istendi emeklilikte diyen var ben bu arkadaslarin yazdiklarina baktigimda ve eski bi sendikaci olarak sgk mevzuati ve kanunlari inceledigimde ve sgk uygulamalarina baktigimda hem sureli hemde surekli raporlarda emeklilik sonrasi surkli raporlulardan konturol isdedigini hemde sureli raporlarda yeni rapor isdedigi sure sonunda gorebiyoriz ondan diyorum insanlari emeklilik sonunda bu sokanlar utansin ne deyim

@AhmetGS17 neden malülen demişsiniz ya çünkü engelli raporum 2 yıl süreli ama cimerden gelen cevapta adi malül sayıldığım kontrol konmayacağı yazıyor madem o zaman risk almayayım bu raporla malülen emeklilik dilekçesi vereyim diye düşündüm saçma mı bilmiyorum düşüncem ama saçma olmayan ne var ki şuraya bakar mısın korkudan emekli olamıyorum %74 raporla.

Sokrates@ coklu hastalikla malulen emekli olman icin tek hastaliktan yuzde atmisin ustunde olman lazim ki olsun malulen emekliliginde cesitleri var gorev esnasinda malul olduysan ancak konturol muaynesi olmaz adi malulikte konturol muaynesi var senin raporun engeli emekliligine uygun tek hastaliktan yuzde atmis gozukmiyo engeli raporunda

@Aytektek o zaman ne diye kamu görevlileri emeklilik daire başkanlığından bana adi malül sayıldığım kontrol konmayacağı şeklinde yazı geldi söyler misin bunu da kontrol olup olmadığı şeklinde soruma karşılık .

sokrates kardesim o zaman yaz gelen ceba gore gelen cevabida ilgi ekinde ver sgk ya malulen emeklilikte konturol muanesi varmi yokmu ac oku 657 sayili kanunda maluluk durumu basliginda kanun ne diyo ona bak bide sen raporunu isdege bagli aldin malulen emeklilikte kurum sevki ile olunur ve bi hastaliktan yūzde atmis rapor alman gerekir diyo kanun senin raporunu gormeden ve sonucu gormeden daire baskanliginin seni malul kabulu neye dayaniyo pesinen malul olman icin elinde bi raporda kamu hizmeti esnasinda sakatlanman gerek seni pesinen adi malul saydilarsa bi kere kurum sevkiyle seni hastaneye sevk edip o karara isdineden malul saymalari lazim senin ki ilgin bi durum sen muracatini yap onlar geregini yapsinlar malulen emekli ol zaten raporunun cikmadan malul saymislar seni senin icin daha guzel ..

Ne işlerle uğraşıyoruz şuraya bak ya engelli raporu almak için devamlı llaç yazdırdığım hastaneye gidiyorum 2010 yılında silahım alındı diyorum en son 2017 yılında bu hastane tarafından Manisa ya sevk edildim diyorum 6 tane hastane yatışım var diyorum (yanımda götürdüğüm ekprizlere bakmıyorlar bile ) bana 2 yıl süreli rapor veriyorlar ne yapacağım bu durumda hiç bilmiyorum .

Memurum toplamda %74 oranlı engelli raporu aldım bu aşamadan sonra ne yapmalıyım kuruma mı sgk ya mı başvurmalıyım ?

@AhmetGS17
Bu yazı geldikten sonra emekliliğe hemen başvurabiliyormusunuz yoksa emekli sandığından illaki telefon mu bekleniyor ?
Malum aynı yazı banada gelecek eli kulağında. Ben hemen emekliliğe başvurmak istiyorum. o nedenle telefon beklenip beklenilmediğini merak ettim.

ATABEYİ

Telefon derken. Hayır telefon falan beklemedim.
Bu yazı geldiği anda ben emeklilik dilekçemi yazı bürodaki görevli ile hazırladım ve postayla yolladım.
Bu yazı zaten raporun onaylandığı ve çalışma süresi de şartlara uygunsa emekli olup olmayacağınızın da bildirildiği bir yazı.
Rapor onaylanır ama süreniz yetmez. Veya süreniz yeter de raporunuzun oranı SGK Yüksek Sağlık Kurulunda %40 altında kalır.
Bunlar olası olumsuzluklar.

@AhmetGS17
Postayla gönderdik derken nasıl yani ? Gerekli belgeleri kuruma verip sinsile gitmeyecek mi ?

ATABEYİ

Yok bildiğim kadarıyla postayla iadeli taahhütlü gönderiliyor ki TSK bünyesinde en azından böyle.
Diğer kurum ve işyerlerini, çalışma ortamlarını bilmiyorum.
Olay sadece dilekçe değil. Yanında başka evraklar da gerekli.
Vukuatlı nüfus kaydından, biometrik fotoğraflar, kimlik fotokopileri, hizmet birleştirmesi varsa onların kayıt çıktıları ve şu an hatırlamadığım başka evraklar dahil bir çok gerekli evrak zarfa konup yollanıyor.

SGK raporu onaylayıp caps paylaştığım cevabı verdikten sonra artık normal emeklilik olan "İsteğe Bağlı Emeklilik" statüsünde işlem görüyoruz. Yani evet öncesi engelli raporu vs ama emekli olurken engelli emekliliği falan değil. Bu engelli raporu bir anlamda yaş mevhumunu ortadan kaldırıyor.

Şöyle ifade edeyim;
Mesela raporum onaylanmadan önce benim e-devlet hitap bilgilerimin en altında emekli olabileceğim yaş ve yıl bilgisi yazıyordu.

SGK engelli raporumu onayladıktan sonra artık şöyle yazıyor; "Emeklilikte 18 sigortalılık yılına tabidir. Maluliyet durumunun SGK tarafından onaylanması halinde emekli olabilir. "

@AhmetGS17 Kusura bakmayın bu aralar size çok soru sordum. Hitap a baktım şimdi derece kademe 1/1 olması gerekirken halen 2/3 görünüyorum. Bu düzeltmeyi kim yapacak bilginiz var mı ?

Estafurullah. İşyerinizden yapılmalı. Maaşınızı hangisine göre alıyorsunuz.
Eğer 1/1'ne göreyse maaş mutemetliğinden kaçın kaçı olduğunuza dair bir belge alın. Bunu bulunduğunuz yerdeki SGKya götürüp teslim edin. Ama detaylarını siz yine de işyerinizden soruşturun. Hatam olabilir

E devlet üzerinden hem engelli kimlik kartına hemde vergi indirimine başvuru yaptım .

E devlet üzerinden hem engelli kimlik kartına hemde vergi indirimine başvuru yaptım .

Hayırlı olsun
Kimlik kartını 1 hafta 10 günde aldım da vergi indirimini 15 Ağustos'ta yapmıştım hala haber yok.
Bu arada engelli kartını e-devlet üzerinden başvurudan 15 gün içinde aile sosyal politikalar il müdürlüğüne gidip raporu vermeniz lazım.
Aynı durum vergi indirimi için de geçerli.
Çanakkale Belediyesi engelli kimlik kartını yeterli görüyor. Kartı gösterip geçiyorum.
Diğer belediye uygulamaları nasıldır bilmiyorum.

AhmetGS17 emeklilik için ne yapmalıyım sence rapor 2 yıl süreli ayrıca benim hastalığım psikotik bozukluk diye geçiyordu bipolar denmiş:confused:

@AhmetGS17 emeklilik için ne yapmalıyım sence rapor 2 yıl süreli ayrıca benim hastalığım psikotik bozukluk diye geçiyordu bipolar denmiş:confused:

Bir an önce raporunu yazıyla üst kuruma ve oradan da SGK'ya gitmesini sağla.
SGK uygun görüp üst kurumuna uygundur cevabı sana ulaştığında aynı gün emeklilik dilekçeni ekleriyle hazırla ve postayla gönder.
Bu işlemler uzun sürüyor. Bu yüzden zaman kaybetme.
Bak ben 15 Ağustos'ta başlattım. Hala ayrılış yazısı bekliyorum.
SSK çalışanlarından daha bir avantaja sahibiz. Vergi indirimi şart değil.
Benim işlemleri başlatmamın üstünden tam 3,5 ay geçti.
Hala sonlanmadı. Yani şimdi başlatsan en az önünde 3-4 ayın var.
Geciktirme. Yarın raporun süresi bitince bir işine yarayamayacak.
Madem raporu aldın işleme koy.
Tabi şartları taşıyorsan; Hizmet süresi ve SGK'dan onaylanacak rapor engel oranı uygun olursa.

Üst Alt