Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Memurun Emekli Sandığından Emekliliği..?

Burgun aldigim bilgiye gore yuzde atmis yedi olan raporum yuzde atmis uc olarak onaylanarak Engeli emekliligime karar vermisler darisi emekli olmayi bekleyen arkadaslar in basina

Aytektek

Hayırlı olsun.Emekli olmak istemiyordun hatırladığım kadarıyla.İstek dışında emeklilik söz konusu mu?

Login@ evet emekli olmayi isdemiyodum ama gecen surede fikrim degisti biliyosum 6 aydir yorucu bi surec bekledim Ben durumu sgk saglik kurulundan ogre dim Henuz be kurumdan me sgk Tarafima bi bildirim gelmedi sgk yüksek saglik Kurulu 10 Nisan da raporumun yuzde atmis yedi den yuzde atmis uc olarak onayladigini bilgisini bugun ogrenendim hayirli olsun icinde tesekur ederim

Aytektek Hakkınızda hayırlı olsun. Ben de emekli olmak istemiyorsunuz diye hatırlıyordum. Çok uzun bir süreç geçtiği için fikir değiştirmişsiniz. Darısı başımıza inşallah.
Sgk'dan bildirilmeden nasıl öğrendiniz? Hastane raporuyla işyerine dilekçe yazdıktan sonra ne kadar sürdü? Biz henüz hastane raporunun çıkmasını bekliyoruz.

T.C.SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞIEmeklilik Hizmetleri Genel MüdürlüğüKamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı'n dan görüş nasıl alınıyor ?.Ne yapmak gerekiyor ?

Davlunbaz@sagolasin Benim surec 2018 haziran ayindan beri devam ediyodu Ben hastaliklarimdan öturu Engeli raporu aldim o tarihte kadro degisikligi talep etmistim kurumda beni emeklilik yonunde sgk sevk etmisti sgk da iki defa beni saglik kuruluna sevk etmis ve iki defa raporumun aslini isdemisti Ben emekli olmak isdemedigim ici 2018 yilinda hem kurumumun hem sgk emrine kararina uymadim fakat 2018 Sonuna dogru kurum uzerimdeki baskiyi artirdi direk emeklilik yonunde sgk talepte bulandu sgk kurumumun talebine uymayip Benden raporumun aslini isdedi en son baskilardan yorulup rapor aslini 12.ay 2018 sgk Teslim ettim onlarda 10 nisanda raporumu yuzde atmis yediden yuzde atmis uc olarak onaylamis Henuz me kurumdan nede sgk bildirim almadim raporumun onayladigini sgk yüksek saglik kurulundan bugun ogrendim

Bahadir@ evet ama teli veremem burdan soz verdim

Aytektek
gelen yazıyı kopyalarsanız bizede bilgi vermiş olursunuz

[FONT=sans-serif]3-Sonradan özürlü olanlar[/FONT]
[FONT=sans-serif]Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının; [/FONT]

[FONT=sans-serif]a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,[/FONT]
[FONT=sans-serif]b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,[/FONT]

[FONT=sans-serif]gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklardır.

burda 60 ve üzeri yok 63 raporunuzu hangi pirime göre degerlendirdiler merak ettim

[/FONT]
[FONT=sans-serif]a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,[/FONT]
[FONT=sans-serif]b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,[/FONT]

Bütünüyle farkindayim@ kardesim özeldende yazmissin tel bozuk o yuzden fazla yazamiyom Ben 4 c liyim emekliligimde oyle olacak memuriyet girisim 2000 bin bana gelen Resmi bi yazi yok suan Ben kendi cabalarimla sgk yüksek saglik kurulunun kendinden 10 nisanda kararini verdigini ogrendim 16 nisanda da e devletten bi tarih var eger 16 nisanda postaya verdilerse bugunlerde bana gelir kuruma yazdiysalar 16 nisanda oda mayis gibi gelir bana ama Benim icin önemli olan benimle ilgili surecin ne oldugum idi onu da ögrendim o yuzden Kafam rahat teblig ne zaman gelirse gelsin Sorun yok ama sunu soyleyim sgk ya raporumun gidis tarihi 27.12.2018 raporun only tarihi yada cikis tarihi 10.04.219 sgk saglik kurulundan cikmis 16 , 04.2019 diye de e devlette bi tarih var onun me oldugunu biliyom iyi aksamlar

işi biten adam akıllı cevap yazmıyor köprüyü geçene kadar

@Aytektek

hastalıklarınız parça parçamı yoksa tek hastalıktanmı 63 onaylandı

SGK dan bugün aldığım bilgiye göre kuruma emekli olmasında bir sıkıntı yoktur şeklinde yazı yazılmış yani yok su kadar iş gücü kaybı var rapor oranı bu kadar dır nede yok sukadar hizmeti olması halinde şu tarıhte emekli olur yada isdemesi halinde emeklilik yönünde değerlendiririz ibaresi yok yazı emekli olmasında sakıntı yoktur şeklinde bana sgk yazı gelirse burdan paylaşacam Ramazan'ınız mübarek olsun

Ben jandarma personeliyim %43 engelliyim 24 yıldır çalışıyorum 2015 yılında emekliliği hakettim ancak yaşa takıldım normal emeklilik tarihim 2022 emekli olabilir miyim yardım lütfen

Taygon95@emeklili olup olamayacağına burda kimse cevap veremez kurumum üzerinden sgk görüş isteyin yani elinizdeki raporla emekli olup olamayacağınızı sorun görüş olumlu gelirse emekli olursunuz hastalığınız neydi rapor süreklimi hangi tarihte aldınız bunlar önemli

taygon95 bende jandarmada sivil memur olarak çalışıyırum %44 engel oranı ve 18 yıl ile YAŞI BEKLEMEDEN emekli olacağım. Engelli emeklilikte yaş bekleme olayı yoktur çalışma yılı vardır siz tamamlamışsınız SGK da onaylarsa rapor oranınızı emeklisiniz

Merhabalar Aytektek , büyük geçmiş olsun. Sanırım devreyiz benimde durumum seninle aynı ve bende izmirdeyim . İletişim numaranı yazarsan sevinirim görüşmek tanışmak isterim.

Öncelikle tüm arkadaşlara saygılar sevgiler.TSK da muazzaf asker olarak görev yapmaktayım.
Derece kademem:1/1
Ek göstergem: 3600
İşe başlangıç tarihim: Eylül 2000
Bu bilgiler eşliğinde durumumu izah etmek istiyorum.
Ege üniversitesi tarafından %40 sürekli engelli raporu verildi. Ben bu raporu 22.05.2019 da 1 gün önce İzmir vergi dairesi başkanlığına 3.derece vergi indiriminden faydalanmak amaçlı başvuruda bulundum. Amacım Vergi İndirimi hakkı kazanıp daha sonradan istediğim tarihte Yaşa takılmadan Erken Emekli olabilmek.
Yukarıdaki Aytektek isimli değerli meslektaşımın yaşadığı şeyleri okuyunca , açıkçası tedirgin oldum.
Emekli olabilirmiyim olmak için sırayla hangi işlemleri yapmam gerekiyor, tahmini maaş nekadar bağlanır? Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.

Mehmet1978@ benim başima bişey gelmedi kurum hem benim sağlığımı iş gücü kaybımı göz önünde bulundurarak aslında benim menfaatime ve yapması gereken bi işleme beni tabi tutu ilerde yaşayacam saglık sorunlarım ve iş kazası sebebiyle oluşabilecek her türlü duruma karşı bana benim lehime bi karar alınmasına yardımcı oldu kurum bana evet senin saglık sorunların var isdersen caliş isdiyosan emeklilik hakını kulanabilirsin dedi yani zorunlu bi emekliliğe tabi tutmadı ben zorunlu emekli olacağımı o yönde işlem yapılacağını düşündüm fakat öyle olmadıyada bak emeklilik Hakkı'n var isdersen ol isdersen çalışabilirsin dendi ben emekliligi seçiyorum nasibse önümüzdeki hafta emeklilik dilekçemi verecem ayrıca ben rütbeli personel değilim memurum kurum engeli personel raporu olanları yani sonradan engeli duruma düşenleri sgk sevk ederek emekli olup olamayacaklarına dair bi görüş isdiyo olumlu olanlara diyoki eğer isdiyosan emekli olabilirsin isdiyosan çalış böyle bi uygulama yaparak ilerde doğacak sorunlarda sorumluluğu bi nevi üzerinden atıyo bence bu bütün kurumların sonradan engeli olan personele yapmadı gereken bi işlem bizim kurum dogruyu yapıyo calişanın emeklilik yönünde önünü acıyo

MERHABA 2004 YILINDA BİR KURUMUN AÇMIŞ OLDUĞU ENGELLİ PERSONEL SINAVIYLA AÇIKTAN ATANAN BİR KİŞİ HANGİ YILDA VE NE ŞARTLARDA EMEKLİ OLUR (tekrardan rapor istenirmi)

Mehmet1978@ telini aldım suan müsait değilim yarın öylen ararım

4-C ye tabi memur ücretsiz izindeyken emeklilik başvurusu yapabilir mi? Yoksa göreve başlaması mı gerekir?

%50 rapor ile pazartesi günü kuruma emeklilik dilekçesi verdik. Dilekçe numarasından bakarak sorgulama yaptığımızda dilekçe hala kurumda görünüyor. Ankara'ya ne zaman gittiğini bu dilekçe numarasıyla öğrenebilecek miyiz, yoksa farklı kuruma gittiğinde dilekçe numarası değişecek mi?

Eşim hastanede çalıştığı için rapor önce il sağlık müdürlüğüne gitti. Oradan aldığım belge numarasıyla sorgulayınca Sağlık bakanlığı yönetim hizmetleri genel müdürlüğü'nde görünüyor. Buradan mı emeklilik hizmetleri daire başkanlığına geçecek yoksa yanlış mı gitti?

Sayin davlumbaz benim dilekcem 16 Nisanda verdim 22 mayista bakanliktan sgk ya yeni ulasti ogunden beridir de hic hareket yok maalesef

Selam bende askerlik şubesinden 26 yıl 8 ay üzerinden üç yıl oldu emekli oldum. Ben de engelli indiriminden faydalanmak için sivil memur iken müracaat ettim %40 rapor verildi fakat bu rapor Ankarada %:58 olarak bir yıl sonra muayene diye geri göndermişti. Benimde oyak ta 10 yıl doldurmaya çalışırken şube başkanı malulen emekli için bu rapor devam edersen sevk ederim deyince ben bu raporu iptal ettirdim. Hipertansiyon diabet ve psikolojik olarak Son iki yıla yakın raporla geçti . Şimdi tekrar emekli iken engelli raporu için müracaat edebilirmiyim. Yardımcı olurmusunuz bu konuda hastalıklarım devam ediyor.

Emniyet te sivil memurum nasipse 4-5 yıl daha çalışıp erken emekli olmak istiyorum rahatsızlığım psikiatri defalarca ve farklı hastanelerde yattım .Engelli raporunu sizce şimdi mi alayım yoksa emekli olacağım zaman mı bu konuda tecrübesi olan var mı ? Şimdi mi alayım diye sormamın sebebi ilk önce genelde süreli vermeleri zamanla süresize dönüşmesi o yüzden soruyorum zaten ilacı bırakamam ne zaman bıraksam kötü oluyorum o yüzden alsam şimdi emekli olana kadar süresize döner kendimi garantiye almış olurum diye düşünüyorum ne dersiniz ?Bu konuda gerçekten birilerinin fikrine ve tecrübesine ihtiyacım var .

@muhendis3232 ben de öyle düşünüyorum raporu şimdi alırsam süreli olsa bile süresize döner emekli olana kadar inşallah .

Üst Alt