Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Memurun Emekli Sandığından Emekliliği..?

Aytektek

Valla kardeşim benim için sorun yok. Kontrol edebilirler istedikleri vakit. Neticede benim hastaligim dünyada caresi olmayan ve geriye doğru dönüşü olmayan bir hastalık. O nedenle korkum yok. Ayrıca SGK sağlık kurulu raporumu onaylamis durumda. Bana emekli olabilirsin diyen de kendi. Bir kaç yıl sonra iptal edip maaşı geri ver diyemez. Durumu yanlış biliyorsunuz. O sizin dediğiniz yanlış işlemler ya da sahtekarlık yapanlar icin geçerli. Devlet tabiki kontrol edebilir sözüm yok ama benim kendimden yana sıkıntım yok. Şuan hastaligim çaresiz. Ha emekli olunca 5 yıl sonra hastalığa çare bulunur belki SGK derki artık engelli değilsin yeniden iş başı yap ona birşey diyemem.ha keşke tamamen sağlıklı olsam da calissam bunu herkesten çok isterim. @Ogorken

@login ve @hazansairi arkadaşlar cimere sorduğum sorunun cevabı resmi olarak elime ulaştı. Cimere yeni yönetmelik çıktığı için eylul ayında emekli olurken benden yeniden rapor istenecek mi diye sormuştum. Gelen cevapta emeklilik işlemlerinin başlatılacağını ve yeniden rapor istenmeyecegini belirtmisler. Resmini de atıyorum. Artık hayırlısıyla Eylül ayı gelsin de dilekcemi vereyim. Çalışmakta cok zorlanıyorum çünkü.

mahmut1975

Mehmet Bey

1.Emeklilik için SGK eğitim araştırma ya da üniversite hastanelerinin raporlarıni istiyor bu doğru.nerden biliyorsunuz diyen olursa daha önce aslı gibidiri yolladigimda.bana cevaben ya aslını yollayın ya da elinizde yoksa tam teşekküllü eğitim araştırma ve ya ünv hastanesinden yeniden rapor çıkartın diye yazı yolladı SGK. Bu cümleden çıkarttım bunu

2.rapor alınca emekliliginize en az 6 ay kala kurumunuz aracılığıyla engelli emeklilik hakkından yararlanmak istiyorum bu sebeple raporumun kamu emeklileri daire başkanlığına yollanarak görüş alınmasını arz ederim diye dilekcenizi yazin ve raporunuzu dilekcenize ekleyin.6 önceden yazinki gününüz dolduktan sonra bu sebepten dolayı fazladan 3-4 ay çalışmayın

3.Raporun noter onaylı ya da hastane başhekim onaylisini kabul etmiyor SGK.Direk olarak aslını yollayın. Ben sırf bu sebeple 4-5 ay kaybettim. Eğer raporunuz kaybolur diye korkuyorsanız elinizde noter onaylı tutun aslini da üst yazıyla beraber alıp kendiniz kargoyla yollayın postada kaybolmaması için.

4.raporunuzun aslını yolalrsaniz ilgili cevap size 2-3 ay içinde geliyor.cevabin nasıl olacağını asla bilemeyiz zira buna SGK sağlık kurulu karar veriyor.

5.eger raporunuz onaylanirsa size ne zaman emekli olabileceğinize dair resmi yazi geliyor.gununuzu tamamlamis iseniz bu yazıyı ilgi tutarak dilekcenizi verip emeklilik işlemini baslatiyorsunuz.baska bir şey yok.

6.benim raporum SGK tarafından onaylandığı halde forumda yönetmelik değiştiği için bizden yeniden rapor istenecegini söyleyenler olduğu için durumu cimere yazdım ve yeniden rapor istenmeyecegine dair resmi yazı elime ulaştı onu da üstte paylaştım. Ancak belirteyim ki benim hastaligim kronik ve tedavisi yok ayrıca yeni yönetmelik ve oran çizelgesinde hiç bir değişiklik yapilmamisti hastalığımla ilgili.

7.ayrica burada kimse sizin hastalığınız ilgili hastanelerden kaç oranında rapor alacaginizi asla bilemez.benim sizlere tavsiyem ünv. Ya da araştırma hastanelerine başvurmanız.

Benim deneyimlerim bu kadar. Allah herkese şifalar ve kolaylıklar versin.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Raporumu kurumum üzerinden gönderdikten sonra ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum. Bu işlemleri ücretsiz izinde takip edebilir miyim? Örneğin SGK tekrar rapor isterse izindeyken alıp doğrudan sgk'ya verebilir miyim? Veya SGK olumlu cevap verirse ücretsiz izindeyken emekli olabilir miyim?

Ogorken Benim tahsis belgelerim istenmiş daha kurumuma gelen bir yazı Yok ama bakanlığa ulaşmış tahsis belgelerim istenmiş maluliyetim onaylanmış emekli sandığından öğrendim bunuda ama benim prim toplamda günüm 3410 giriş 2006 sigorta olarak 2013 te memur oldum bundan sonra ki işlemler ne olur acaba emekli olabilir miyim bende 7 ay dır bekliyorum ve çalışmakta zorlanıyorum sen tecrübe etmişsin bana yardımcı olabilirsen sevinirim

Benim raporum bugun onaylanip geldi memurum ama son 7 yil ssk fazla .Ben emeklilik islemlerimi kurumun personel islerine mi yoksa sgk ya mi yapacagim? Durumumun incelenmesi icin dilekce mi veriyim yada ne yapmam lazim acaba?

EC20
Bahadırdr

Emeklilik işlemleri ile ilgili bir bilgim yok arkadaşlar. Ben sadece raporumu onaylattim ve Eylül ayında günüm dolacagi için bekliyorum. Sorulariniza cvp veremem ne yazık ki

Ogorken

Hayırlı olsun.Artık emekliliğinizin önünde bir engel yok.Emeklilik zamanınızda kurumunuz mırın kırın ederse ilave olarak önlerine bu yazıyı koyarsınız.

yakın zamanda emekli olup maaş baglananlar ne kadar baglanıyor maaş

Ogorken emeklilik yazınızıda kopyalarmısınız merak ettik 15.10.2018 yazıyı söylüyorum 2ci yazınızda
sonradan emeklilik gününüz geldiginde tekrardan rapor istenmiyormu ben öyle anladım
2 ci sorum : sgk nin sayfasından bilgi edinmeye sordum emeklilik ile ilgili soru cevap için diyor dilekce gönderin diyor dosyanız incelenecek bilgi verilecek diyor size yazılı olarakmı geldi cevap yoksa elektoronikmi geldi neden direk cvp vermiyorlar bilgi edinmeden elektronik ortamda sizdemi yazılı olarak sordunuz emeklilik işinizi

3 cü sorum : bimere ne oldu bimer artık yokmu cimermi var

Benim yazı geldi.Oran yüzde 39 a düşürülmüş.Talebim reddedilmiş.

Login gecmis olsun

Login üzüldüm günün gelince yeniden rapor al

Aytektek

Hayırlısı olsun.Zaten şu an için 3-4 yıl emeklilik düşünmüyorum.Ondan sonra bakarız tekrar.Kısmetse olur.

hazansairi Aytektek

Bana cevap 23 Aralıkta yazılmış.Kurumdan henüz cevap gelmedi.170 ile akıbetini sormuştum.Kurulda demişlerdi.Ona da 10 Şubatta cevap yazmışlar.İkisi birden geldi.Kurumdan daha resmi cevap gelmedi.Postayla aldım.Postacı da imza vs.almadan bırakıp gitti.

Sizin işlemler çoktan bitmiştir diye tahmin ediyorum.

hazansairi benim saglik kurulundan cikmamis daha sanirim engeli emekliligi degil adi malüllúk karari verecekler o yüzden uzuyo engeli emeklililk yönünde olsa sonuclanirdi bu zamana kadar adi malülük uzun sürüyo ondan bu kaniya vardim

login dünkü mesajınızı okuyunca ne olur ne olmaz diye pek bakmadığım posta kutuma baktım. Ne o SGK dan gelen bir zarf. SGK benim %60 lık raporumu %45 e indirerek onaylamış ve 18 sene hizmetinin bulunması ve emeklilik talebinde bulunması halinde hakkında emeklilik işlemleri uygulanacaktır şeklinde yazı göndermiş. Oranın neden düştüğünü pek anlayamasam da benim emekli olabilmemi sağlayacak onayı almış oldum yani.

login dünkü mesajınızı okuyunca ne olur ne olmaz diye pek bakmadığım posta kutuma baktım. Ne o SGK dan gelen bir zarf. SGK benim %60 lık raporumu %45 e indirerek onaylamış ve 18 sene hizmetinin bulunması ve emeklilik talebinde bulunması halinde hakkında emeklilik işlemleri uygulanacaktır şeklinde yazı göndermiş. Oranın neden düştüğünü pek anlayamasam da benim emekli olabilmemi sağlayacak onayı almış oldum yani.

hazansairi hayırlı olsun kardeş. Allah rahatsizliklariniza da şifalar versin. Gelen yazıyı dilekcenize ekleyip emeklilik isteyebilirsiniz.

hazansairi

Hayırlı olsun.Sizin adınıza sevindim.Sgk bu yılı oran düşürme yılı ilan etti herhalde.

login çok teşekkür ederim. Evet oran düşürme işi gayet sık rastlanan bir durum haline dönüştü. Allah hepimiz için hayırlısını nasip etsin inşallah

aranızda bu konuşmalardaki arkadaşlar 2008 sonrası memur olan varmı ????*?*

aranızda bu konuşmalardaki arkadaşlar 2008 sonrası memur olan varmı ????*?*
2008 sonrası memur tabir yerindeyse üvey memurdur. 2008 öncesi memura minimum 2500 TL emekli maaşı bağlanırken 2008 sonrası memura engel oranına göre 1000-1500 arası emekli maaşı bağlanır ancak sevindirici bir haber emekli ikramiyesi yönünden aralarında bir fark yoktur çalıştığı yıla göre ikramiye alır eğer 10 yıllık memurluk yaptıysa yaklaşık 30.000 TL.

login demisin bana cevap 23 Aralikta yazilmis e devlet te ne zaman dusmustu yada hangi tarihte sgk ya ulasti kac gun surmus

Aytektek

e devlette aynı tarihte kayıt var.Ben akıbetini 170 ile sormuştum.Orda da yeniden cevap yazmışlar.

@ekonomist79 kontrol muayenesi konusunda fark var mı peki 2008 öncesi ve sonrasına kimi var diyor kimi yok diyor kafam karıştı .:confused:

Üst Alt