Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Memurun Emekli Sandığından Emekliliği..?

Login 20 subarta yayinlanan yonetmelikten sonra alinan engeli raporlari ile emeklilik yeni hukumlere gore onaylanmis olacak bizimkiler 20 subartan once oldugu icin ne zaman gelirse gelsin eski yonetmeliklere gore onanmis olacak diye dusunuyorum cunki rapor oranlari eski yonetmeliklere gore verildi diye düşünüyorum.

Toprak bey bende memurlukta 15 yilimi doldurup istifa ettim 2008 oncesi yani 2002 girişim var %45 engelli raporu aldim emekli sandigina muracaat etsem emekli olurmuyum

Aytektek

Eski rapor oranları yeni yönetmeliğe göre onaylanmış olurdu.

Ygmr44

Emekli sandığından emekli olmanız için halen memur olarak çalışıyor olmanız gerekiyor.2016 dan sonra açığa alınıp görevden alınan memurlar bu gerekçeyle emekli edilmedi.

Ygmr44 emekli sandığından emekli olmanız icin çalışırken müracat etmeniz gerekiyo siz isdifa ettiğiniz icin ssk da giriş yaptırıp vergi indirimi alıp ssk engelisi olabilirsiniz yada 61 yaşına kadar bekleyip hiçbir ssk Bağkur girişiniz olmadan memur emeklisi olabilirsiniz

Ogorken

Size Sgk dan gelen yazının ekinde Vergi indiriminde maliyeden gelenlerde olduğu gibi Dr imzaları var mıydı? Yani Sgk nın kendi raporu da geldi mi?

login ve Aytektek
SGK Sağlık Kurulu önüne gelen raporu tarihi ne olursa olsun güncel özür oranları cetveli ne ise ona göre inceler. Rapor üzerindeki oranı değiştirmeden yahut değiştirerek onaylar ve yahut tanı, açıklama, raporun çok eski tarihli oluşu vs. gibi eksikliklerin bulunduğu gerekçesiyle yeni rapor ister. Çünkü bir rapor süreli ise suresi içinde, süresiz ise sürekli şekilde değişen özür oranları yonetmeliklerinden bağımsız olarak geçerlidir. Ancak raporların emeklilik yönünden degerlendirilmesinde daima güncel yönetmelik ne ise o kullanılır. Benim görüşüm bu. Ayrıca bir ONAY sözkonusu olacaksa bu eski yönetmeliğe göre olmaz. Yani Rapor oranı değiştirilmeden yahut değiştirilerek onaylanmışsa bu güncel yönetmelik ne ise ona göre onaylandığı anlamına gelir. Şayet Aytektek in dediği gibi raporun eski yönetmeliğin geçerli olduğu tarihlerde alınmış olması bir sorun teşkil edecekse eski yönetmeliğe göre onaylanma işlemi mantıksız olacağından yeni rapor istenir. login sizin sonucunuz geldi mi?

hazansairi

Hafta içi gelir diye tahmin ediyorum ama yeni yönetmeliğe göre onay olması mümkün görünmüyor.Zira elden yazdığı tarih yeni yönetmeliğin çıkışından önce.Neden bu kadar beklettiler ona da anlam vermiş değilim.Raporu kuruma verdiğim tarihten itibaren 4 ay olmuş olacak.

Olasılıkla emeklilikte tekrar rapor isteyecekler.Yeni rapor da isteyebilirler eski raporun aslını da isteyebilirler.Benim tahminim asıl bir rapor isterler.Zira eski de olsa tüm raporlar geçerli olmak zorunda.Elinizde asıl yoksa da yenisini çıkarın diyecekler.Zaten aslı size gönderdik vs.anlamaz bunlar.Mantık aramamak gerek.Karşımızda Sgk var.

login şayet ‘ELDEN’ ibaresi raporun kuruldan çıktığı anlamına geliyorsa bende de durum aynı olacak o halde. Zira benim kayıtta ELDEN ibaresinin göründüğü tarih 08.02.2019. Umarım yeni rapor istemezler. Ben de rapor Aslı iki adetti. Biri duruyor bende. Umarım yeterli olur da, yeni rapor serüveni başlatmazlar...

hazansairi

28 de valiliğe gelmiş görünüyor.Valilik de bize gelen yazılar en fazla 1 gün bekliyor.Ertesi gün kuruma gönderiyoruz demişti.Kurumda 3 gün beklese bu hafta gelir diye düşünüyorum.Ben de de 1 adet rapor var ama onu da verirsek elimizde birşey kalmayacak.

Sizin emeklilik tarihiniz yakın zamandaysa sıkıntı olmayabilir.Ben emeklilik tarihimi erteledim 3600 meselesinden dolayı.Hayırlısı olsun.

Login /hazanşairi benim 110 gün oldu e devlet teki tarih itibariyle hiç oynamadı sizin işlemler benimkinden önce sonuçlanırsa bu sefer kavga çıkaracam sgk en son Çarşamba aradım henüz çıkmadı diyo bu Nasıl bi sistem anlamadım 4a arkadaşlar ay ay incelenip sonuçlandığını paylaşıyo bizde Nasıl olduğunu bilen yok bunlar raporları hangi sıraya tarıhte ve aya göre bakıyo anlamadım

Herkese iyi akşamlar diliyorum. 20 yıl 5 ay 7338 prim günü 5434 sayılı kanuna tabiiyim aynı zamanda il sağlık müdürlüğünün hakem hastaneler listesinde olan hastane sağlık kurulu tarafından oybşrliği ile %57 vergi indiriminden %57 sürekli olarak onaylanan merkez sağlık kurulunun kaşe ve imzaları da bulunan rapor ile Emeklilik istedim. 5434 e göre de 5510 göre de süre ve prim tamam emeklilik için süreç nasıl ilerliyor. Ne kadar sürüyor. Evrak onayı Emekli Sandığınından ne kadar sürede gelir yaşayıp bilenler var mı? Yorumlarınız için teşekkürler

Arkadaşlar bir kaç sorum var bilgisi olanların lütfen cevaplamasını rica ediyorum.
1- Ücretsiz izindeyken engelli raporu alıp işlem başlatabilir miyim? Yani yüzde belirten raporla emekli sandığına başvuru yapmak için illa çalışıyor olmam gerekiyor mu?
2- Engelli raporumla doğrudan Ankara'daki Kamu emeklilik birimine başvuru yapabilir miyim? Yoksa illa çalıştığım kurum üzerinden başvuru yapmam mı gerekiyor?
3- Engelli emeklilik başvurusu polisler içinde diğer memurlar gibi mi? Ekstra bir zorluk veya işlem var mı?

Kederli303 hangi tarihte muracat ettiniz e devlette evrak kayita tarih girisi varmi

Aytektek

Kuruma verdim dilekçe ve raporu ssk lı değilim, daha il müd ve emekli sandığına gönderilecektir.Henüz e devlette yok

Toprak bey illa çalışıyor olmanmi lazim memur olarak ben 15 yilim dolduktan sonra memurluktan istifa ettim hastalığım nedeni ile %45 engelli raporu aldim ben bu raporla emekli sandığına basvuracam bakalım ne cevap verecekler 2002 girişim prim günüm 6784 yipranma payi dahil kanunda belirtilen sartlara uyuyorum

Mehmet Bey

1.sorunuz ücretsiz izindeyken geçen süre emeklilik süresine sayılmıyor. Sayılması için ücretsiz izinde geçen süreyi SGK ya borçlanmanız gereklidir. Rapor için istediğiniz vakit başvuru yaparsınız ancak aynı rapor ile vergi indirimi için başvuru yapamazsınız diye fikir söyleyebilirim. çünkü halen görevde çalıştığınıza dair form isteniyor.
2.sorunuz görev yaptığınız kuruma emeklilik başvurusu yapılır.
3.soru başka memurlar ile arası nda farklılıklar olabilir.
Polis olup engelli olarak emekli olan varsa işleyişi sorarsınız

Maluliyetim onaylanmış tahsis belgelerim istenmiş kurumumdan emekli sandığındaki bayan bunu söyledi bu ne demek oluyor arkadaşlar

EC20

Emeklilik için gereken belgeleri istemişlerdir onay, hizmet cetveli, ayrı lma yazısı vs.

Raporun aslımı gitmişti dilekçenizi verdikten kaç gün sonra belli oldu. Kuruma cevap yazısı geldi mi?

Benim ki biraz karışık sanırım ki kimse birşey bilmiyor bu konu hakkında sigorta girişim 2006 2013 te memur oldum Bağkur da var toplamda 3400 günüm var bu şekilde bana emekli aylığı bağlanır mı yani tahsis belgeleri maaş bağlanmak için mi istenmiştir??
Ben 7 aydır bekliyorum dediğim evrakta daha ulaşmadı kuruma oradan öğrendiğim Bilgi iki defa rapor gönderdim ikisi de aslıydı

Bağkur primini emekli sandığına birleştirmek için kuruma dilekçe vermeniz gereklidir. Bunu yapmışmıydınız. Tahsis bununla ilgili olması ihtimali yüksek

Hayır yapmamıştım eğer bununla alakalı ise bile 3400 gün yeterli mi maaş bağlanması için

Hayır yapmamıştım eğer bununla alakalı ise bile 3400 gün

1 Ekim 2008 öncesinde sakat statüsünde memurluğa başlayan kişiler 15 yılda emeklilği hak ederler.
1 Ekim 2008 öncesinde hangi statüde olursa olsun memur olup, memurluğa başladığı tarihten önce %40 ve üzerinde sakatlığı olduğunu sağlık raporuyla belgeleyen kişiler 15 yılda emekliliği hak eder.

1 Ekim 2008'den sonra ilk kez memur olan kişiler 5510/28. maddeye tabidir:
% 60 ve üzeri olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 15 yıldan beri sigortalı olmaları ve 3960 gün,
% 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
% 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün
primle emekliliği hak ederler

Geçiş hükümleri:

2008 sonrasi - 1 Ekim 2008 öncesi ve sonrası memurların emekliliği ile ilgili mevzuat..?
1 Ekim 2008'den önce düz statüde memur olmuş ve/fakat a) ilk memur olduğu tarihten sonra %40 ve üzerinde işgücü kaybı oluşmuş b) ilk memur olduğu tarihten önce %40 sakat olmasına rağmen bunu bugün belgeleyememiş ve bu nedenle sonradan sakatlanan memur statüsünde sayılmış kişiler, 5510/Geçici Madde 4'e tabidir ve emeklilik talebinde bulunacakları tarihte kurumun sevki ile hastaneden %40 ve üzeri rapor almaları koşuluyla:
% 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
% 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480 gün

Hayır yapmamıştım eğer bununla alakalı ise bile 3400 gün yeterli mi maaş bağlanması için

Öncelikle bağkuru emekli sandığına eklemek için hizmet birleştirmesi yaptırın

Yaptırdıktan sonra bu dediğiniz kanunlara göre maaş bağlanır mı zaten 2013 te engelli kadrosunda girdim memurluğa

Oran kaç? Rapordaki tek hastalıkdan %60 ve üzeri ise Bağkur hizmetini birleştirmiş sayıyorum malulen emekli olabilirsiniz, malulen emekli sonrasında bir işte çalışması yasaktır

Bir çok hastalığın toplamı bir raporunuz varsa yani erken yaşlılık için 2013 de engelli kadrosuna başlama ile 3400 gün emekliliğinşze yetmez, engelli oranını uza göre de değişir oran söyleyebilirmisşnşz

login hayır bana ne vergi indirminde ne de SGK dan gelen yazıda sağlık kurumlarının Dr imzalı raporları gelmedi. Sadece kurumlardan sağlık kurullarının onay sayısı ve tarihlerini belirten resmi yazılar geldi.

Bu arada ben cimer aracılığıyla onaylanan raporumun yeni yönetmeliğe göre Eylül ayında emeklilik dilekçesi verirken geçerli olup olmayacağını sordum. İlgili kuruma sorunuz yönlendirildi diye mail geldi. E devlette ilgili kurumun incelemesi görünüyor. Yazı tarafıma ulaştığında burada paylaşacağım.gayri resmi olarak ilgili birimde çalışan birine sordurdugumda yeniden rapor almasına gerek yok cevabı vermişler ancak ben yine de resmi olarak cimere başvuru yaptım.dedigim gibi resmi cevap gelince burada paylaşacağım. Bu arada benim hastaligim rapor aldıktan sonra daha da arttı. Hatta bir üst basamak olan ilaca başlandı. Yani yeniden rapor istense raporum yine sorun çıkmadan verilir ancak hastane köşelerinde sürünmek istemiyorum açıkçası. O nedenle inşallah aksilik çıkmadan emeklilik gerçekleşir ve tekrar rapor istenmez.

Son olarak sizin yazının sonucunu valilikten emeklilik birimine sorarsanız söylerler sayin login ben ilk oradan öğrenmiştim resmi yazı elime ulaşmadan.

Kederli303 çalışamaz raporum var ama oranını bilmiyorum
Kederli303 zaten çalışabilecek olabilseydim dilekçe vermezdim maalesef çalışamıyorum

@Ogorken sgk yeni bi isdihat gelistirdi engeli yada malulen surekli raporla emekli olunsada bir kac yil sonra sizden tekrar konturol isdiye biliyo ve rapor orani duserse emekliligi iptal edip verdigi maaşi geri isdiyo yada ayni yada emekli oldugun oranda rapor alamasan yani yuksek veya dusuk bu saferde konturol muaynesini yeterli görmeyip hakem hastaniye gonderiyo emekli olmaktan cok bu durum bence daha cok sikintili bi durum yani eski yada yeni yonetmelige gore emekli olmak cok onemli degil bence

Rapor için Sgk'nın eğitim ve araştırma hastanelerinden alınmasını istediği doğru mu? Tam teşekküllü olsada devlet hastanelerinden alınan raporlarla ilgili Sgk'nın sıkıntı çıkardığını söyleyenler var.

Üst Alt