Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Memurun Emekli Sandığından Emekliliği..?

Arkadaşlar bu emekli sandığı kurumunda telefonla cevap veren memurları dikkate almayın.Düpedüz sallıyorlar.Onların dediği Evrak gelmedi.Bizde yok.Yok kardeşim vs..lafları hiç dinlemeyin.Ben burayı 1 defa aradım.Bir daha asla aramadım.Zaten forumun ilk 3-5 sayfası dikkat ederseniz bu memurların attığı taşı çıkarmakla meşgul olmuş.O yüzden resmi cevabı bekleyin derim.Devlette işler yazıyla yürür.

Login dün bende yasadim ssk emekli sandığı diyo 07.12 de evrakınızı dys üzerinden saglık kuruluna gönderdik diyo saglık kurulundaki memur gelmedi diyo dys yi bile inkar ediyo ssk yı yalanlıyo

Aytektek ne yapacağız pekiyi bu durumda engelli raporu alsak bile hiç erken emekli olamayacak mıyız ? Olan nasıl oluyor o zaman ? Ben malülen değil de 45 mi 50 mi artık ne ise rapor alıp zamanı gelince yani birkaç yıl daha çalışıp erken emekli olmak istiyorum bütün yollar tıkalı mı yani kimisi de 2008 öncesi girişli memura kontrol konmaz diyor neye ,kime inanacağımı şaşırdım .

Sokrates kardesim bende piskiyatri hastasiyim piskiyatriden rapor alip emekli olabilirsin fakat piskiyatri hastaligindan ya sureli yada konturol serhi koyoyolar bu durumda konturol muaynesinde oranin duserse magasini keserler riskli yani bide yeni terorle mucadele kapsaminda cumurbaskanligi kararnameleri khk larla ssk ya bisuri haklar verildi ssk simdi daha ketun oldu beni kendi kurumum emekliye sevk etti ben emekli olmayi hic dusunmedim bende pikiyatri hastasiyim eger bu gune kadar kurumunuz sizi malule ayirmadiysa sizin pikiyatri rahatsizligindan emeklik dusunceniz cook zor pikiyatri raporunda tadaviyle calisma olanagi olmayan yazan bir rapor almaniz lazim o zaman belki ssk sizi rahat birakir yoksa emekli olsaniz dahi ugrasir durursun her yil rapor yenileyecem. diye nacizane tafsiyem 25 yili doldurmadan emekli olma eger konturol muaynesini gecemesen emmekli oldujtan sonra yilarca yastan emekli olmayi beklersin

Aytektek 25 yıl çalışsam zaten normal emekli olurum çok sinir bozucu bir durum gerçekten ben polis idim 2010 yılında silahım alındı sivil memur oldum psikotik depresyon tanısı ile defalarca hastaneler de yattım sivil memur olduktan sonra da hala tedavi görüyorum kronik olduğu bellli değil mi rahatsızlığımın neye göre kontrol konuyor o zaman en baştan emekli etmesinler .

Tsk ve Emniyet tekilati ssk ile ozel anlasmasi var emniyet teskilati o kadar hasta iseniz istese sizi malulen emekli eder ve ssk anlasma geregi buna uyar bende tsk personeliyim ben isdemedigim halde kurum piskiyatriden yuzde kirbes pisikoz tedaviyle calisma olanagi var demesine ragmen kurum beni adi maluluge ayiriyo hakimda emeklilik islemi uyguluyo artik bu rahatsizliklarla ben calistiramam diye haakimda ssk ya yazi gondermis ve ssk anlasma geregi tsk ve emniyet teskilatina verilen bu hakki bana adi maluluge ayiracak gibi yani kurumuzuz sizi calisamaz kabul etse zaten adi malulige sevk hakki var neyse hakinizda hayilisi neyse o nasip olsun iyi aksamlar

Aytektek o zaman engelli raporu almak için uğraşmama gerek yok öyle bir anlaşma var ise adi malül emekliye ayırırsa kurum emekli olurum o zaman kontrol de konmamalı diye düşünüyorum kurumum emniyetten adi malül emekli ederse ne dersin .

Aytektek

Benim kayıtların karşısında hep valilik yazıyor.Sizde de öyle mi? Ankara'ya gitmemiş olabilir mi?

login "valilik" mi yazıyor... ne alaka anlayamadım
ki ayrıca Ankara'ya gitmemi olsa E-Devlette kayıt görünmez bence

Aytektek

Evet bulunduğum ilin valiliği tarafından kayıt edilmiş görünüyor ve henüz Ankara'ya gitmemiş sanki.E- devlet emeklilik evrak takibinde bu şekilde gözüküyor.

login ben kurumuma dilekçeyi verdikten yaklaşık 15 gün sonra e-devlete kayıt düştü. ilk önce tarih bölümünde sıfır yazıyordu birkaç gün sonra sıfır olan tarih o günün tarihi olarak değişti. emekli sicil numaram, adım soyadımın yanı sıra geldiği yere kurumumun ismi yazılı. varide tarihi denilen yerde tarih formatında olmayan bir numara var... (muhtemelen evrak numarası) ve en nihayet evrak türünde tahsis yazıyor...

Login yeni işten geldim o yüzden geç gördüm Alo 170 ara ve bilgi edinmek istiyorum işlemim ne aşamada diye sor onlar evrakın nerde olduğunu 3 günde söylüyo

2004 ssk girişim var 3 yıldırda kamudayım 15 yıl üstünden engelli emekli olsam sizce ne kadar maaş bağlanır.

hazansairi
Benim evrak kayda girmesi 1 aydan fazla sürdü..Kuruma vereli 2.5 ay oldu.Tarih aynı sekilde oldu.Yalnız e devletten baktığımda valilikte kaydedilmiş gözüküyor.Ankara emeklilik daire başkanlığı vs.hiçbirşey yazmıyor.

Aytektek
Sağol.Aynı basvuru e devlet üzerinden yapılabiliyor.Az önce bilgi talep ettim.Bakalım ne olacak.

Login belki sonuçlanmıştır ve valilik yoluyla bildirim gönderilmiştir siz hangi kurumda calışıyorsunuz

Hazansairi benim iki ay oldu daha saglık kurulundan çıkmadı e devlette ne kurum adı var ne bişey sadece tarih ve emekli sandığı numaram ismim var sizinki hemen tahsise Nasıl düştü heyetten kaç günde çıktı siz ne Zaman emeklilik dilekçesi verdiniz bu kadar hızlı Nasıl tahsise düştü benim daha iki ay oldu heyetten çıkmadı

@login o halde problem yok. 10 tane kayıt da açılsa geldiği yere hep Valilik yazacak.... o evrak Kamu Görevlileri Emekli Daire Başkanlığında orası kesin...

@Aytektek benim başvurum daha yeni. Aşağı yukarı 1 ay önce kurumuma dilekçe vermiştim ama Kurumum da bu işler nasıl oluyor, göndersek mi göndermesek mi tereddütü içinde 15 gün geçti. Akabinde 15 gün önce gönderildiğini biliyorum. Dilekçem 1 hafta da Genel Müdürlüğümüzde oyalandı ve sonra gönderildi Kamu Görevlileri Emekli Daire Başkanlığına... Ve kısa bir süre sonra da e-devlette görünmeye başladı. Şu anda ne aşamadadır bilmiyorum. "Tahsis" konusuna gelince bu tarz başvurularda evrak türüne "tahsis" yazdığını söyleyen çok kişi gördüm. Sizinkinde tahsis yazmıyor mu? Yahut ne yazıyor?

hazansairi tahsis genelde raporu onaylanan ve maaş bağlanması icin gönderilen birimlerden Bitanesi bildiğim kadarıyla yani sizinkinin size olumlu olumsuz dönmeden direk tahsise düşmesi ilginç tahsis maaş bağlanma bölümü diye biliyom ondan ilginç geldi bana

Benimkinde sadece at soyat emekli sandığı numaram tc e devlette var bide tarih var kamu emeklileri daire başkanlığı 3.12 .18 de giriş olduğunu 7.12 .18 de saglık kuruluna sevk edildiği ni daha henüz 23.01.2019 tarihi itibariyle sonuclanmadıgını söylüyo

Aytektek artık ya sizinkinde bir anormallik var, ya da benimkinde... :cool: ne diyeyim Allah herkesin işini rast getirsin

Aytektek

170 e sordum.Hala Ankara'da imiş evraklar.Bu kadar zamandır ne yapıyorlar acaba? Sanırım hastanelerle yazışmalar oluyor.

Bu arada tahsis benim kayıtlarda da yazıyor.Bir belirleyiciliği yoktur bence.

Bugün emekli sandığının gene aradım memurun söylediği aylık bağlama bölümü dys üzerinden raporunuzu saglık kuruluna göndermiş diyo benim anlamadığım aylık bağlama bölümü mü derken emeklimi olmuş oluyorum dedim memura evet peki Nasıl net öğrenebilirim diye numara verdi aradım açan yok emeklisiyim değilmiyim anlayamadım birşeyde su garabet sürec önümü bi görebilseydim cok can sıkıcı bi sürec yaşıyorum

Login sizinki Nasıl bi haber varmı

Aytektek

Benim dilekçemde yeni bir kayıt oluştu.Çsgb (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı) sanırım.Uzuyor mu bitiyor mu anlamadım.

Benim merak ettiğim şu: Benim normal emeklilik tarihime 1 yıldan fazla var.Dilekçemde "5510 sayılı yasanın geçici 4 maddesine göre emekli olmak istiyorum.İlgili kanuna göre emekli olup olamayacağım ve oluyorsam ne zamandan itibaren olacağım hakkında tarafıma bilgi verilmesini istiyorum"dedim.

Bunu bir irade beyanı olarak kabul edip beni hak ettiğim tarihten itibaren doğrudan emekli yaparlar mı acaba? Bilindiği gibi emeklilik onaylandıktan sonra geri dönüş olmuyor.Ancak ben süreyi doldurmadığım için onaylanmaması gerektiğini düşünüp emekli olmak istiyorum şeklinde yazmıstım.

Bu şekilde düşünmemistim.Böyle olursa sürpriz olacak benim için..:) Zira 2-3 yıl emeklilik düşünmüyorum şu an.

login emeklilik sürecinde Çsgb (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı) şeklinde kaydın açıldığını ilk sizden duydum. Enteresan...

hazansairi

Sgk Çsgb ye bağlı olduğundan normal olması gerek.

Dilekçem bir sıkıntı yaratmaz umarım.Gerçi bilgi verilmesi dedim ama yine de belli olmaz.

Son düzenleme:
Login benim rapor aylık bağlama bölümü saglık kuruluna göndermişler vala banada emekli olmak istiyonmu diyen yok fakat hala e devlette 27.11.2018 evrak giriş tarihi var ama o tarihten beri hiç bi tarih yok harekette yok emeklilik tarihi şu tarihte olunur demeden direk emekli etmezler diye biliyom ama burası Türkiye herşeyi bekliyom herkez bana kurumda emekli gözüyle bakıyo ama hala bişey oldugum yok bitanede şu sürec bi önümü görebilseydim

Aytektek Telefondan aldığınız cevaplardan evrakın ilk kayıttan sonra bir yahut bir kaç kez işlem gördüğü anlaşılıyor ama e devlette de ilk kayıttan başka bir şey görünmüyor diyorsunuz. (hem de iki ayı aşkın bir süredir) anlaşılan e devletteki evrak takibi bölümünden de evrakın durumunu sağlıklı olarak takip etmek mümkün değil

Üst Alt