Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Memurun Emekli Sandığından Emekliliği..?

Sayın ecvet değişen saglık raporu yönetmenliği ne göre kıronikleşmemiş ve ilerde düzelebilme ihtimali olan hastalıklar konusunda süreli rapor düzenlenmesi var saglık kuruluda bu acıdan değerlendirmiş olabilir fakat her verilen raporun oranı ve süresini yeniden değiştiremez diye mahkeme kararı nı bu pilartformda yayınlayan arkadaşlar oldu isterseniz bi hukukçudan yardım alın derim

e-devlette emeklilik evrak takibi izleniyor mu?Benim 2 adet kayıt görünüyor.Yalnız ikisinin de tarih kısmında sıfır yazıyor.Bu ne demek oluyor bilen var mı?

Bugun 170 aradım e devlet emekli evrak takibi işlemim gözüküyo diye ayrıntı yok sadece tarih var dedim ordaki arkadaş emekli sandığının Kocatepe saglık kurulundan cevap beklediğini o tarihinde evrak giriş nosu olduğunu sonucun yazılı olarak kuruma bildirileceğini işlemin 2 ay surebildigini e devletten sonucun gözükmiyecegini söyledi

Sayın login beklenen evrak varsa işlem tamamlanmamışsa 0 gözüküyo işlem sonuçlanmamış oluyomuş 170 öyle dedi dün bendede vardı o durum

Aytektek

Bilgi için teşekkürler.Bugün baktım.Birine tarih girilmiş.Diğerinde tarih yok.Dediğiniz gibi birinin işlemi tamamlanmış diğeri bekleniyor olmalı.

Aytektek

Sizin emeklilik %99 onaylanmıştır. Benim rapor (ülseratif kolit "pankolitsin" %50) 20 gün içinde sonuçlanmıştı. Ama önce raporun aslını istemişlerdi. Hayırlı olsun.

Birinci kayıt bir isin sonuçlandığını gösteriyor olabilir.İkinci kayıt ne olabilir sizce?

Sayın toprak 1453 ben emeklilik görüşü isdememiştim kurumum tsk beni engeli raporu aldım diye kendileri benim icin emeklilik icin görüş isdemişler ben onlara Aslı gibidir yazılı olanı vermiştim ssk benden kurum müracatını değerlendirip benden raporun aslını isdediklerini ben o Zaman emekli saglık kuruluna sevk edildiğimi ögrendim sanırım kurum benden kurtulmak isdiyo benimki kişisel müracat olsaydı beni uğraştırır etmemek icin caba sarf ederlerdi kurum bunu kendi isdeyince sanırım emeklilik yönünde görüş beyan edecekler iki ay kurum peşimden koştu Aslı'nı ver diye vermedi iki defada emekli sandığının israrla raporumun Aslı'nı vermem icin yazdı bana bende bir ay önce Aslı'nı verdim şimdi benim icin kurumumun müracatına olumsuz gönderirse süpriz yapmiş olurlar hayırlısı Rabbim ne eylerse güzel eyler

Sayın login giren evrak tarihi demek işlem sırası icin sıraya koymuşlar tarihli olan o ilk tarih örnek veriyom 05. 05 .2018 olsun bu bir işlem sıra numarası yani bankada fiş alip sıranın işlem icin size gelmesini beklemek gibi digerinde tarih yoksa ya hizmet birleştirme yada bir işlem eksiğinden dolayı o işleme başlanmamış demek oluyomuş saygılar

ben 1 ekim de engelli emekliliği oldum 25 ekim de ilk maaşımı aldım,2 hafta sonra okudum e devlet de!...allah devletimize zeval vermesin!..

deathless 01/10/2008 öncesimi yoksa sonrasımı memursunuz 01/10/2008 sonrası memur oldunuz ise ne kadar maaş bağlandı acaba

Mrh ben trombofili hastasıyım / 68 raporum gecen sene aldim raporu 2007 de 4b li hemsire olarak başladim kisa sure sonra emekli sandigina gectim.sorum şu emekli sandigindan emekli olmam icin kac yıl calismam gerekiyor? malulen emekli olursam şuanda olabilir miyim eger olursam toplu para ve aylik maasim nasıl olur acaba ?

sevginaz hanım e devletten 4 c hizmet sürenize bakın on yıl dolduysa ssk malülük maaşı ve ikramiye ödemesi yapıyo fakat tek hastalıktan yüzde atmişin üstünde almanız kurum sevkinizle yeniden başka hastaneden rapor istene bilir ama her durumda yüzde atmişin üstünde raporunuz varken en az yüzde kırk engeliniz var demektir malülen on yıl hizmet süresiyle emekli olamazsanız 15 yıl üzerinden engeli emeklisi olursunuz hem maaş hemde yılınıza göre ikramiyenizi alırsınız

yani malulen olabilirim ama emekli sandığından mi 10 yilla olamam

Emekli sandığındaki malulen emeklilik zor olabilirsiniz ama 10 yıl calışma biz olmalı emekli sandığında ve kurum sevki ile yeni bir hastanede sizden yeni rapor isterler

şimdi öncelikle önemli olan şu siz engelli olarak işe başladı iseniz memur veya işçi fark etmez malulen emekli olamazsınız.
2. engelli olarak engeliniz sonradanmı oldu iş hayatına başlamadan öncemi vardı.
iş hayatına başlamadan veya iş hayatına başladıktan sonra meydana gelen engelli durumunuza ait bilgileri ilk işe giriş tarihiniz engelli raporundaki engel durumunuz önemli bunlara 5510 sayılı yasada açıkca belli kafanızı karıştıracak bir çok bilgi çıkacak en güzeli bilgileriniz yazın ona göre cevaplansın bence

10.07.2007 de atandim yani 10 yilim doldu zaten hematoloji 60 kalp damarcerrahisi 20 toplamda yuzde 68 oldu ankaradanda bu seklde geldi raporum vergi indiriminden faydalaniyorum.ayirt edemedigim bu calisma suresiyle emekli olma durumum ne nasil bir yol izlemeliyim

sevginaz hanım maluliyet cetveli hematoloji aşagıdaki gibi ise:Esansiyel trombositemi, esansiyel polistemi, polistemia vera v.b. myeloproliferatif hastalıklar; (KML ve KLL dışında) Hayatı tehdit eden tromboz ve/veya kanamaya neden olan veya lösemik dönüşüm gösteren
Hemostaz bozuklukları (İTP, trombosit fonksiyon bozuklukları, vasküler nedenler); Ağır ve hayati kanamalar ile seyreden primer hemostaz bozuklukları (tedavinin bitiminden bir yıl sonra kontrol)
ve
dAMAR HASTALIKLARI
Sistemik kökenli ve tedavisi mümkün olmayan, çalışmayı etkileyen, kısa mesafe kladikasyonu olan, iskemik yara ve trofik bozukluğa yol açan arteriyel tıkanıklık (ABI 0.5’den az)
Tedavisi mümkün olmayan büyük arter anevrizmaları (aort v.b.)
Tedaviye rağmen tekrarlayan veya inatçı, geniş ülserasyona neden olan venöz staz
Tedavisi mümkün olmayan ağır lenfödem ve elefantiyazis
maddelerine uyuyorsa malulen emekli olabilirsiniz

ayrıca
MADDE 25- (Değişik: 17/4/2008-5754/13 md.)
Sigortalının veya işverenin talebi üzerine Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmeti sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalılar için çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az % 60'ını, (c) bendi kapsamındaki sigortalılar için çalışma gücünün en az % 60’ını veya vazifelerini yapamayacak şekilde meslekte kazanma gücünü kaybettiği Kurum Sağlık Kurulunca tespit edilen sigortalı, malûl sayılır.

Ancak, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışma gücünün % 60'ını veya vazifesini yapamayacak derecede meslekte kazanma gücünü kaybettiği önceden veya sonradan tespit edilirse, sigortalı bu hastalık veya engelliliği sebebiyle malûllük aylığından yararlanamaz. (1)

sigortalılar için 9000 gün üzerinden, 9000 gün ve daha fazla olanlar için ise toplam prim ödeme gün sayısı üzerinden, 29 uncu madde hükümlerine göre hesaplanır. Sigortalı başka birinin sürekli bakımına muhtaç ise tespit edilen aylık bağlama oranı 10 puan artırılır. Ancak, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılanlar için 9000 prim gün sayısı 7200 gün olarak uygulanır.
Malûllük aylığı, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalılar ile (c) bendi kapsamında sigortalı iken görevinden ayrılmış ve daha sonra başka bir sigortalılık haline tabi olarak çalışmamış olanların;
a) Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden önce ise yazılı istek tarihini,
b) Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden sonra ise rapor tarihini,
c) 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında çalışmakta olanların ise, malûliyetleri sebebiyle görevlerinden ayrıldıkları tarihi,
takip eden ay başından itibaren başlar.

. (2)
4 üncü maddenin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamındaki sigortalıların yazılı talepleri halinde, haklarında bu madde hükümleri uygulanmaksızın malûllüklerinin mani olmadığı başka vazife veya sınıflara nakil suretiyle tayinleri yapılmak üzere istifa etmiş sayılırlar. Bunların, istifa etmiş sayıldıktan sonra dahi, bu Kanun hükümlerinin uygulanmasını isteme hakları mahfuzdur. Ancak, kurumlarında başka vazife ve sınıflara nakli mümkün olanlardan özel kanunlarına göre yükümlülük süresine tabi olanlar, bu yükümlülüklerini tamamlamadıkça veya malûliyetlerinin yeni vazifelerine de mani olduğuna dair usûlüne uygun yeniden rapor almadıkça bu haklarını kullanamazlar.
4 üncü maddenin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamındaki sigortalılardan, vazifelerini yapamayacak derecede hastalığa uğrayanlar, hastalıkları kanunlarında tayin edilen sürelerden fazla devam etmesi halinde, hastalıklarının mahiyetlerine ve doğuş sebeplerine göre birinci fıkra uyarınca malûl veya 47 nci madde hükümlerine göre vazife malûlü sayılırlar.
4 üncü maddenin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamındaki sigortalılardan; personel kanunlarına tabi olmayanların hastalık sebebiyle malûl sayılmalarına esas alınacak hastalık süresi hakkında kendi özel kanunları yürürlüğe girinceye kadar 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun hastalık iznine ilişkin hükümleri uygulanır. Kanunlarındaki yazılı sürelerden önce geçen hastalığı en çok bir yıl içinde nüksetmesi halinde eski ve yeni hastalık süreleri birleştirilmek suretiyle işlem yapılır.
Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usûl ve esaslar, Kurum tarafından çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir.
Malûllük sigortasından sağlanan haklar ve yararlanma şartları
MADDE 26- Malûllük sigortasından sigortalılara sağlanan hak, malûllük aylığı bağlanmasıdır.
Sigortalıya malûllük aylığı bağlanabilmesi için sigortalının;
a) 25 inci maddeye göre malûl sayılması,
b) (Değişik: 17/4/2008-5754/14 md.) En az on yıldan beri sigortalı bulunup, toplam olarak 1800 gün veya başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malûl olan sigortalılar için ise sigortalılık süresi aranmaksızın 1800 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması,

umarım yardımcı olur

anladığım siz bu rahatsızlıkları meslekte yakalanmışsınız. bu nedenle malul olarak emeklilik talebinizi engelli raporunuzla sgk kamu çalışanları daire başkanlığına gönderilmek üzere vererek malulen emeklilik talep edin size bu hususta sgk yönlendirme yapacaktır.

Login @ işlemleriniz sonuçlandığını bilgi alabiliyomusunuz

Dün 170 aradım bilgi edinmek isdedigimi söyledim dönüş yaptılar işlemler devam ediyo rapor Kocatepe'den gelince ordaki cevaba göre bilgi vereceklerini söylediler sanırım olumlu olumsuz yılbaşından sonra ya kaldık

Arkadaşlar kamu emeklileri daire başkanlığından gelen görüş yazının son paragrafı şöyle diyor.
Bu nedenle ilgilinin çalışma gücü ve meslekte kazanma gücü kaybı %40 olduğundan 18 yılı doldurduysa talebi halinde durumu amir hüküm gereği aylık bağlama incelenebilecektir.
Bu durum emekliliği hak ettiğimi mi gösteriyor,cevaplarsanız sevinirim

Evet raporunuz SGK Sağlık Kurulunca %40 olarak onaylanmış. 5510 sayılı yasanın Geçici 4. Maddesinin 6. Fıkrasında %40-49 arası engel oranlı çalışanların 18 sene fiili hizmetlerine binaen emekliye ayrılacakları hüküm altına alındığından şayet 18 sene hizmetiniz var ise bu görüş yazısını ilgi tutup emeklilik talebinde bulunabilirsiniz. Hayırlı olsun.

Bu arada bu yazının gelmesi ne kadar sürdü, bir de gönderdiğiniz rapordaki engel oranı kaçtı?

2 raporum vardı biri devlet hastanesinden alınan %62 diğeri engelli aracı almak için alınan üniversite hastaneleri raporu %41 ikisinide değerlendirdiğini yazmış sgk sonuç kuruldan %40 çıkmış ,saygılar,teşekkürler

2 raporum vardı biri devlet hastanesinden alınan %62 diğeri engelli aracı almak için alınan üniversite hastaneleri raporu %41 ikisinide değerlendirdiğini yazmış sgk sonuç kuruldan %40 çıkmış ,saygılar,teşekkürler

zengin15

Hayırlı olsun.Gelen yazının ekinde sağlık kurulunun dr. imzalı raporu var mı?

yazı 2 ayda cevaplandı ,yazıyı bugün okuldan dys üzerimden aldım,herhalde eki kökü ıslak imzalı elden gelir diye düşünüyorum sadece milli eğim müd gelen üst yazıyı göndermişler dus den iyi akşamlar,ilgilendiğiniz için teşekkürler

Üst Alt