Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Memurun Emekli Sandığından Emekliliği..?

login

Konuyu en baştan kontrol edersen görürsün. Orada SGKnin bana cevabı açık şekilde yazıyor.

VTR-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

evet topragın yazısı var konuda günü geldiginde emekli olur diyor ama tekrar rapor isterlermi loginin dedigi gibi muamma isteyebilirler

2.sayfayi aç oku güzel kardeşim.orada SGK sağlık kurulu doktorlarinin imzası açık seçik var aldıkları karar doğrultusunda.sgk sağlık kurulu adamın raporunu %50 olarak tespit ve kabul ettikten sonra kendi kararının kabul etmeyip yeniden neden rapor istesin bana bunu bir açıklar mısın? Ayrıca görüş yazısı dediğin şey görüş yazısı değil raporun SGK tarafından onaylanması diyorum anlamak mi istemiyorsun bilmiyorum ki.10 yıl sonrasına gelince şöyle anlatayım.eger yönetmelik ve özür ölçüt çizelgesi değişmezse evet 10 yıl sonra bu yazı ilgi tutulup emekli olunur.ancak çizelge ve yönetmelik degisirse emekliliğini istememiş bir memur raporu onaylanmis olmasına rağmen isterse 1 gün geçsin emeklilik isteyemez.zira bu kazanılmış haklara girmiyor emekli olunmadığı için.ancak çizelge ve yönetmelik değişmediği sürece geçerlidir.
Çizelge ve yönetmelik degisirse SGK doğal olarak eski yönetmeliğe göre onayladim ama yeni şartlarda bu rapor geçersiz deyip emekli etmeyebilir ona sözüm yok.yani yönetmelik ve çizelge önemli.hayirli akşamlar

Bu arada orada yazıdan ziyade SGK sağlık kurulu kararına dikkat edin lütfen.acikca engel.orani %50 direk diyor ve imzaları var 3 doktorun.yani o rapor SGK sağlık kurulunun engelli raporu statüsündedir.adam.yonetmelik ve çizelge değişmeden kendi raporunu ilgi kabul etmeyip yeniden rapor ister mi mantıklı olun rica ediyorum.hersey yeni ölçüt çizelgesi ve yönetmelik çıkıp cikmayacagina bağlı.oranlar düşerse iptal olabilir dediğim gibi.

Login kardeş ekpss ile atanandan daha sonra rapor istenmesi yasada var.konumuzla alakalı değil.ayrica atamayi yapan SGK değil ancak emekli eden SGK.o nedenle SGK atama yapılırkenki raporla ilgilenmez.illa kendisi görecek ve onaylayacak raporu.mantigini anlayın lutfen.; Sgk illa ben onaylayacam raporları gorecem diyor.
Benden bu kadar daha da ikna olmuyorsaniz bende söz kalmadı.hayirli hayatlar herkese

Buda bize gelen 4 ay sonra gelen emeklilik görüş (SGK rapor onayı) yazısı cevabı, yani emeklilik cepte...

qv5WD3.jpg

Hayırlı olsun kardeşim.bunun ekinde SGK sağlık kurulunun karar aldığı rapor da var mı? Toprak bey resmini koymuştu.hani.o da gecti di mi eline?

Sağolun, evet var 3 doktor onaylayıp imzalamışlar raporu.

Olay bitmistir.artik.hastane raporuna.gerek kalmadı.sgk sağlık kurulu bizzat size kendisi.engelli raporu vermiş oluyor işte bu şekilde.o nedenle yeni rapor istenmiyor.ama ilerde yönetmelik ve ölçüt çizelgesi değişirse o zaman tam olarak nasıl hareket eder SGK bilemem.tekrar hayırlı olsun sizin de sancılı bir süreç oldu biliyorum onaylanana kadar.iyi akşamlar

Tabii engellik/sakatlık çizelgesini değiştirebilirler geriye yürür mü yürümez mi bilinmez tabiii. Örneğin ampute bir bacağa şimdi %55 verirlerse diyelim gelecekte, %35 indirirlerse iş biter tabii.

Peki arkadaşlar teşekkürler.Bir sorum daha var.Bu raporu onaylanan arkadaşlar yazı yazılırken emekliliği hak etmişler miydi? Benim askerlik borçlanmasını yaparsam 1.5 yıl yapmazsam 2 yılım var.Askerlik borçlanmasını yapıp 1 yıl kala görüş yazısı istemeyi düşünüyordum.Ancak sizden gelen cevaba göre yarın tekrar yazımı yazacağım.

login

Ben görüş yazısı istediğimde emekliliği hak etmemistim.hak etmek önemli değil.dedigim gibi siz raporunuzu onaylatacaksiniz.dilekcenizde engelli emeklilik hakkından yararlanıp yararlanamayacagim yararlandigim takdirde ne zaman emekli olabilirim diye yazacaksiniz.ben görüş yazısı istediğimde neredeyse 1.5 yıl vardı.ancak benim bir defa raporum kayboldu 6 ay boş yere bekledim.sonra aslı gibidir kabul olmadı aylarca onu da bekledim.en son aslını yolladım üst yazıyla birlikte kargo aracılığıyla ve sonuçlandığında artık surem dolmustu :) sureniz dolmadan isterseniz sureniz dolduğunda direk dilekçe verip fazladan beklemezsiniz.sure dolduktan sonra görüş isterseniz fazladan aylarca çalışmış olursunuz.bunu görevli memura aynen böyle söyleyin.askerlik borçlanması yapıp yapmamak size kalmış ben olsam yapmam 6 ay için para vermem

Not: raporun aslını üst yazıyla elden al ve kargoyla yolla.postada kaybolabiliyor.benim ilk gönderilen aslı gibidir kayboldu.o nedenle aslını tehlikeye atmayın kargoya verdim.

toprak1453

2 ay önce yazdım.Emekliliğin gelmedi diyerek Hitap a işleyip raporu geri gönderdiler.Yalnız henüz resmi yazıyla cevap da vermediler.

Yani bunlar sürekli bu işleri yapıyorlar.Tek ben değilim ki bulunduğum yer büyükşehir statüsünde.

Ankara emeklilik daire başkanlığına telefonla ulaşamıyorum ki net bir bilgi alayım.

İlk denememde bana da aynısını yaptı ozlukteki memur.sonra ilçe memdeki memura aynen yukardakini söyledim sen mi emekli ediyorsun SGK mi.surem dolduktan sonra neden aylarca görüş yazısı yüzüne fazladan çalışayım herşey hazır olsun dedim.yollayacaksin bu benim yasal hakkım dedim.ilce MEM engelini aşınca il MEM zaten olaya hakimdi sorun olmadı.bunu dediklerimi söyle.hazir olmasini istiyorum de.kabul etmezlerse raporumu yeni rapor alacak zamanım olsun de.

Ogorken

Sizin dediğinizin aynısını söyledim.İlçe bana hak verip tekrar yazın gönderelim dedi.İl de ilkin raporun aslını göndereceğiz diyerek başhekimlik onaylının yerine aslını istediler.Sonra ne oldu anlamadım.Gerek yok deyip geri gönderdiler.Personel daire baskanlığına sormuslar.Onlar da hitap a isleyin yeterli demisler.Rapor az daha kayboluyordu.Ya nereye göndereceklerini bilemediler ya da gerçekten birşeyler değisti.Bilmiyorum.

İş bilmezlikten kaynaklanıyor.personel daire başkanlığına neden soruyorlar saçmalık.sen buradaki gördüğün SGK sonuç yazılarının çıktısını al ver ellerine.sormayin gönderin de.ama üst yazıyı al raporunu da ekle kargoyla yolla.kamu emeklileri daire başkanlığına gidecek.kargoda adresi çıkıyor.kolay gelsin.ya da bekleyip süren dolunca başvuracaksin karar senin.

Ogorken

Dilekçemin başına Kamu Emeklileri Daire Başkanlığına gönderilmek üzere diye yazacağım bu sefer.

Bu sadece memurların işgüzarlığı değil.Onlar bi iş yapmadan önce mutlaka şube müdürlerine danışırlar.Muhtemelen onların yanlış yönlendirmesi.

Ogorken

ben 2015 de ekpssyle atandım 5510 baglıyım emekliligim 15 yıl rapor derecem %60 ve üzeri 4 yıl oldu çalışalım ben şimdiden görüş isteyebilirmiyim cvp verirsen sevinirim elimde 2009 tarihli raporum var kabul olurmu sürekli tıp fakültesinden alınmış

KAPATTI!

2008 sonrası başladığınız için emekli olurken kanunen yeni rapor isteyecekleri için görüş istemenize gerek yok.yine siz bilirsiniz

KAPATTI!

Görüş işte ve öğren olup olmayacağını. Yeniden rapor istenirse raporunu yenilersin. İstemez ve raporun onaylanirsa yeniden rapor niye istesin...Oyun mu oynuyoruz :)

Yazı elime ulaştı.yazida sağlık raporu %50 olarak sağlık kurulumuz tarafından onaylanmış memurun isteği doğrultusunda 5760 gün prim (16 yıl) doldurduğu takdirde emekli olabilir diyor ancak ekinde sağlık kurulunun imzalı raporu yok.neyse neticede sayısı ve oluru geldi.ama ekinde raporu gondermemelerine şaşırdım

Sonuç bu;

ben %67 sürekli ibareli raporla (bir yıl önce raporu aldım şeker, distimi, sarkoidoz, kalple ilgili, kilo v.s.) yaklaşık 4ay önce emekli dilekçemi ve ekleri kurumum arcılığıyla gönderdim.

arkadaşlar teşekkür ederim sağlık kurulunun no sunu yazmışınız aradım raporumu sordum henuz kurula girmemiş yazışmalar devam ediyormuş.

arkadaşlar bende 2013 yılında ekpss ile sgk ya atandım%44 raporum vardı.ne zaman emekli olabilirim dilekçesini 2017 nisan ayında gönderdim ve beni tıp fakültesine sevk ettiler.6 aylık bir uğraştan sonra raporum %73 olarak çıktı ve ankaraya aslı gibidir olanını gönderdim.Fakat gelen cevapta aslını istediklerini söylediler.Bu sefer aslını gönderdik ve onaylandı gelen cevapta 16 yıl sigortalılık süresi ve 4620 günü doldurmanız halinde emekli olabilirsiniz diye.Ha bu arada 16 yıl sigortalılık süresi ilk uzun vade prim yatan tarihten başlıyor.Bazı arkadaşlar 5434 teki gibi algılıyor yanlış.Şimdi ise ne kadar 2019 ocak ayında sürem doluyor ve ne kadar maaş alabileceğim ile ilgili araştırma yapıyorum bir arpa boyu yol katedemedim ki bu kurumda çalıştığım halde.Fakat şunu iyi biliyotum bütün 01/10/2008 sonrası memurların maaş bağlama oranları 25 yıl hizmet için %50 dir.Birde şu konu 3600 ek gösterge olayı yeni memurlara hiç etki etmeyecek sevinmesinler.

Meltem hanım sizden bir ricam var eğer emekli olursanız ne kadar maaş aldığınızı bizimle paylaşırsanız sevinirim.Tabi sizinde 01/10/2008 sonrası memur olduğunuzu varsayıyorum.

aarkin

arkadaşım bi emekli olabilirsem yazıcağım. Mesleğe 4 yıl gecikmeyle vede ilk yıllarım ssk gecikmeleri giriş çıkışlar derken 44 yaştayım birleştirmeleri yapmıştım. 3-4 ay içinde 20 yılım dolacak yani yinede 2008 öncesiyim. Bilemediğimden raporumun ya fotokopisini yada başhekim onaylı aslı gibidiri göndermişimdir. Bide raporum ün. veya araştırmadan değil normal devlet hastanesinden almıştım. Rapor 4 ay olacak hala heyete girmemiş yazışmalar devam ediyormuş. Bakalım ne olacak merak ediyorum çalışırkende zorlanıyorum izin rapor haklarımda bitti.

mrh.lar ben birşey sormak istiyrm acaba emekli maaş tazminat vs hesaplamaları emekli dilekçe tarihindeki maaşıma göremi yoksa ilişik kesme tarihine göremi hesap ediliyor. bide son tarihim zam ayına rastlarsa mesela ocak ayının 1'i son tarihim olursa zamlı maaşı hak ediyormuyum

aarkin

Şimdi size görüş yazısı vermişler ama kanunen 2008 den sonra memur olduğunuz için emekli olurken de sizden rapor isteyecekler..Peki elinizde ikinci bir asıl rapor var mı?

Hayır istemezler bir daha.zira adam zaten yeni almış raporunu ve yollamış onaylanmış.eger çok aksi bir durum olmazsa gelen bu yazıya istinaden 2019 ocakta emekli olabilir.zaten bir şey kalmamış.hayirli olsun.2008 sonrası başlayanlardan emekli olurken rapor isteniyor doğru ama dediğim gibi arkadaş almış raporunu ve onaylanmış.hem de %73 oranında.hayirli olsun kardeşim verirsin dilekçenin gelen yazıya istinaden emekli olursun

aarkin

%73 raporla 15 yıl 3960 la emekli olmuyormusunuz 2008 sonrası memursunuz %60 ve üzeri 15 yıl süre 3960 emekli olur diyorlardı forumda sizden 16 yıl istediler şaşırdım dogrusu neden böyle cvp verirseniz sevinirim pirim 4620 mi istediler 4320 mi

2 ci sorum ilk gönderdiginiz rapor 44 olanmıydı 44 olansa kaç tarihinde aldınız devlet hastanesindenmi aldınız sonradan sizi tekrardan tıpa sevk ettiler

3 cü sorum
ben 2015 de ekpssyle atandım 5510 baglıyım emekliligim 15 yıl rapor derecem %60 ve üzeri 4 yıl oldu çalışalım ben şimdiden görüş isteyebilirmiyim cvp verirsen sevinirim elimde 2009 tarihli raporum var kabul olurmu sürekli tıp fakültesinden alınmış
bende görüş isteyebilirmiyim @aarkin

2008_sonrasi.PNG

Kapattı arkadaşım ilk raporum 2012 tarihiydi ve ben dediğim gibi sgk da çalışıyorum ve sağlık kurulunun müdürü ve dosyama bakan arkadaşla devamlı görüştüm sana ve diğer arkadaşlara şöyle açıklayayım.elinizde rapor olması birşey ifade etmiyor emekli olacağınız zaman tekrar rapor istiyorlar.cunku bugün emekli olabileceğiniz raporla belki 5 yıl sonra olamayacaksınız.yada tam tersi raporunuzun oranı yükselecek o yüzden tekrar isteyecekler.ogorken arkadaşımın yazdığı gibi benden tekrar istemeyeceklerini söyledi dosyama bakan arkadaş yeni onaylandığı için ama senin şu an raporu göndermeme gerek yok zira emekliliğine daha çok var.sunuda eklemeliyimki şu an emekliliği haketmiş olsanda emekli olmak istemeyebilirsin.cunku çok düşük maaş bağlanıyor.benimde o yüzden teredduttum var acikcasi

Acaba hastalığa göremi tekrar rapor istiyorlar benim 2013 tarihli ve sürekli kronik olan raporum var. biliyorsunuz 2013 te yönetmelik değişti güncel oranlar belirlendi benimde ssk ile beraber 22 Senem oldu bu nasıl iştir ne memurlugumuza sevinebildik ne emekliligimizin geldiğine hep bi acaba diken üstünde

Üst Alt