Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Memurun Emekli Sandığından Emekliliği..?

login

Artık bi yemek ismarlarsiniz. [emoji16]

VTR-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

toprak1453

Ne demek efendim :) sonuç gelsin hayırlısıyla inşallah.Belli olmaz bunların işleri.

Sayın toprak 1453 kardeşim benim raporun aslı gibidir olmasına rağmen aslını istediler gönderdim 5 ay sonra aslını istediler tekrar 5 ay bekleyecek miyim sizde nasıl oldu

Ne kadar sürer sayın toprak aslını gönderilen ne kadar sonra onaylaniyoo sizinki ne kadar sürdü

servetacar75

Benimki dilekçyi yazmam göndermem neticelenmesi 15-20 gün sürdü. Bu durum bazen değişebilir ve daha geç gelebilir.

Sayın toprak siz demiştiniz raporun aslını istediler diye aslını gönderilen sonra mi 20 gün surdu

Benim 5 ayda sonuclanmadi sizinki nasıl 20 günde ne zaman oldunuz tarih olarak

Benim raporun aslını gerek yok diye geri göndermişler.Raporun onaylı örneğini gönderin diyenlerle gerek yok diyenler aynı kişiler.Umarım rapor kaybolmaz.

Bu durumda ya emekli olurken yeni rapor istenecek ya da raporun aslını geri göndermemiz gerekecek.3-5 ay gecikecek işlemler.

Bu işlemleri yeni yapan var mı?

login

2.5 ay önce sgk ya görüş sorduk emeklilik için ama hala bir cevap gelmedi.

peki siz emeklilik için görüş sordunuz da mı raporun aslını geri gönderdiler.?
sonuç ne oldu?
ne kadar zamanda cevap geldi?
raporun aslını görüp onayladıktan sonra bence emekli olurken tekrar rapor istemezler, mantığı yok çünkü.

u.uçar

Hayır.Daha ilçeden il e gitmişti dilekçem.İl, ilk önce aslını istedi.Gönderdim.Daha sonra ne yaptıklarını öğrenmek için aradığımda şefleri raporun hitap sisteminde göründüğünü bu yüzden gerek olmadığını ve bana geri gönderdiklerini söylediler.Aslı gibidirle yazmışlar yazıyı.

Yani raporun aslı Ankara'ya gitmedi.Aslı olmayan raporla da hiçbir işlem yapmazlar bence.Daha önce yapılan var mı bilmiyorum.

emekli sandığı mı yoksa ssk lı mı emekli oluyorsunuz.emekli sandığından emeklilik için işe girmeden önce alınmış sağlık raporu yeterli.vergi indirimi için rapor istenmez.işe giriş 1996 yılı,rapor alış tarihi de aynı benim.

turkuaz06

Emekli sandiğı tabiki başlık zaten öyle. Birde sonradan engelli olanlar için durum farklı.

Benim raporu hitap sistemine girmişler.Mebbis de görünüyor.Emeklilik zamanınız gelmediği için raporunuz yanmasın diye Ankara'ya göndermedik dediler.Herhangi bir yazı da yazmamışlar.Peki "Ben ne zaman emekli olurum ya da olabilir miyim?" Bu sorunun cevabı ne olacak dedim.Hitap sisteminde görünüyor.Bakalım dediler.Bakıp ordan askerlik borçlanmasını yaparsanız şu tarihte emekli olursunuz deyip ay gün ve yıl söylediler ki doğru tarihler.Yani 16 yıl.

Bu durum bana ilginç geldi.Daha önce forumda böyle bir bilgi okumamıştım.Siz ne düşünüyorsunuz? u.uçar

login

Böyle bir durum yok nesi yanacak sallamışlar sizi. Yani SGK sağlık kurulundan rapor onaylanarak geçerse ve görüş olumlu olursa engelli emekliliğini dilediği zaman yapabilir. Tekrar sizden rapor istemezler.

login

Çünkü raporunuz hitap modülüne izleyince sistem kendisi rapor oranına göre tarih çıkarıyor.hitaptan sorumlu memur oradan bakınca bunu görüyor.sgk onaylamadan raporu hitapta görünmesi bir şeyi değiştirmez.gorus yazısı aslında raporunuzun onaylanmasını ya da reddedilmesini sağlayan yazıdır.yani görüş yazısı olmadan olmaz

Ogorken

Görüş yazısı belirleyici zaten. Cevap gelmesi bile bir kaç ayı buluyor. Gerçi görüş olmadan direkt emekliliğe de başvurabilir ama sonuçta gene SGK sağlık kurulunun RAPORU onaylaması gerekecek. Görüş yazısı oldu mu emeklilik cepte demektir.

u.uçar

Valla bana olumlu görüş bildirdiler geçen sene. Hala çalışıyorum. Napim çalışmayım da...Mecburum işte.

VTR-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tabii kişinin sağlığı (ruhsal, bedensel) elverdiği sürece çalışmak gerekebilir genç yaşta (50 yaş altı) emekli olunca da insanların canı sıkılıyor. Tabii maddiyat ta büyük etken.

u.uçar

4500 den 2000 TL ye düşünce maaş emekliliği dusunemiyorsun. Aradaki farkı ben dışarıda ve bu yaşta ve bu hastalıkla nerede kazanicam? Mümkün gozukmuyor.

Yeni bir özürlü ölçüt cetveli ve yonetmeliginin çıkacağından bahsediliyor başka bir sayfada.eger öyle olursa emekliye ayrılmamış ancak raporu onaylanmış memurlar etkilenir mi sizce? Mesela toprak bey gibi

Ogorken

Kanun geriye yürümez yani kazanılmış hakkı var tekrar incelemezler diye düşünürüm ama, burası Türkiye.

Aynen burası Türkiye.bu arada benim raporum SGK tarafından onaylanmış.il MEM den öğrendim telefonda yazı elime geçince paylasacam.

1.raporun aslı gibidir kabul edilmiyor aslını istiyorlar.ust yazıyı kargoyla kendiniz yollayın raporunuz kaybolmasin.(benim aslı gibidir kaybolmuştu o nedenle aslını kargoyla yolladım ağzım yandığı için)
2.raporun üniversite ya da araştırma hastanesinden olmasını istiyorlar.
3.raporunuz gittikten sonra mutlaka e-devletten 4 C emeklilik evrak takibinden kayıtları takip edin.
4.gorus dilekçesi yazarken sakın malulen emeklilik tabirini kullanmayın engelli emeklilik hakkından yararlanmak istediğinizi yazın.
5.hitapta engelli bilgilerinizin olması erken emekli olacağınız anlamına gelmiyor.sgk nin raporunuzu onaylaması şart.hitap kurumunuz tarafından doldurulan modul olup sizi kurumunuz degil sgk emekli eder bunu unutmayin.bu nedenle dilekcenize hitaptan bakılıp verilen cevapları dikkate almayıp ısrarla Ankara kamu emeklileri daire başkanlığına görüş sormak istediğinizi kurumunuza söyleyin.
6.raporunuzu kişisel başvuru yoluyla alın kurum sevkiyle almayın.zira malulen emeklilik ile karıştırılıyor.
7.vergi indirimi ile emekliligin memurlarda alakası yok.vergi indirimi maaşınızı artırır ve maliyeye başvurulur.vergi indirimiyle memur dışındaki sigortalılar emekli olabilir.
8.raporunuzun aslını düzgün bir dilekçeyle yollarsaniz 2-3 ay içinde cevap alırsınız.ancak benim gibi aslı gibidir falan yollarsaniz süreç üzüyor.bunu unutmayın.en azından noter onaylı aslı gibidir olanı yollayın başhekim onaylı aslı gibidiri kabul etmiyorlar.noter onayliyi kabul edebilirler bir şey diyemem.

Benim tecrübe ve yaşadıklarım bunlar.sordugum sorulara cevap veren arkadaşlara teşekkür eder sorusu olanların sorularını yanitlarim.herkese geçmiş olsun diliyorum umarım herkes hakkını alır.ben bir iki yıl daha emekli olmayı düşünmuyorum.iyi günler

Ogorken

Bilgi ve deneyimlerinizi aktardığınız için teşekkürler.

Bilgilerimin hitap modülüne girmesi emeklilik için belirleyici değil evet.Peki Sgk nın görüş yazısının kesin olduğunu nasıl doğrulayabiliriz.Sgk şu tarihte emekli olur dedi diyelim.O tarihten 3-5 sene sonra emeklilik istesek yeniden rapor istemeyeceklerinin bir garantisi var mı? Bu görüş yazısına istinaden daha sonra emekli olan var mı?

login

Bakın bu görüş yazısı densede aslında görüş yazısı değil raporunuzun SGK tarafından onaylanma sürecidir.gorus yazısı bizlerin kullandığı tabir.sgk sağlık kurulu size kendi raporunu yollayıp sakatlık oranınizi belirliyor.emeklilige hak kazandınız diyor.soruyorum sizi emeklilik işlemlerinde SGK dan başka neresi var da olmayacak.sgk bizzat su tarihten sonra olabilirsiniz diyor bu tarihte olun demiyor.neyse siz en iyisi gelen bir yazıyı bulup okuyun zira forumda en başta atmış toprak bey

Ha garanti olayına gelirsek burası Türkiye bakarsın yıllarca çalıştığın primleri bile iptal ederler.zira bu ülkede herşey olur bunu da zaten herkes biliyor

Not: sıkıntı ben dahil insanların bu karara görüş yazısı demesindendir.gorus yazısı değil bu raporumuzun en yetkili mercilere tarafından onaylanmasidir emeklilik için.karmasa burdan kaynakli

Ogorken

Elbette bu görüş yazısı değil, Raporun emeklilik noktasında onaylanmasidir. Burada görüş denmesinin sebebi dilekçede "görüş" denilerek talebin gerçekleşmiş olmasıdır.

Aynen üstadım.bu onay emeklilik için resmen tapu kagididir.zaten emeklilik dilekçesi verilirken bu yazı ilgi tutulup yeniden rapor gonderilmiyor.zira raporumuz zaten artık SGK nin elinde.agzina sağlık ustadim

Ben sizin gibi düşünmüyorum.Rapor incelendi demek.Bir daha sizden rapor istemeyeceğiz demek değil.Öyle olsa emekliliğine 10 yıl kala raporu gönderip alır görüş yazısını 10 yıl sonrada gelen yazıyı ilgi tutup emekli olur.Kaldı ki ekpss ile memur olanlardan dahi emekli olurken yeniden rapor isteniyor.

Görüş yazısı alıpta 3-5 yıl sonra ilgi tutup emekli olan var mı diyorum.Sanırım yok.Birisi çıkıp ben varım demeden de bunun böyle olduğundan emin olamayacağız.

Üst Alt