Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Memurun Emekli Sandığından Emekliliği..?

2008 sonrası devlet memurluğundan emekli olan arkadaşlar var mı?

Nedir güncel durum ? Yasalarımız neyi öngörüyor? Gerekli ise eksiklikleri dilekcemizle bimerden meclise ve ilgili bakanlığa iletelim,yerinde olur.

rexart Sorumun cevabı bu değildi ama Emekli olduğunuzda emekli maaşınız ne kadar bunuda bildirirseniz çok minnettar kalacağım. Ben 3713 TMK 'dan atandım %60 raporum var ve 2008 sonrası memur oldum. Ondan önce 10 yıl özel sektörde çalıştım. Emeklilik doldu. Primlerim 2008 sonrası daha çok yattı 2008 öncesi çok az.

Sizin öğrenmek istediğiniz konu emekli maaşınızın ne kadar olacağı ise şayet, bunun hesaplanmasında devlet memurları için çok fazla değişken kriter var, hangi kurum bünyesinde çalıştığınız, hizmet sınıfınız ve dereceniz, ek göstergeniz, pirimlerinizin memur olmadan önce hangi oranda ödendiği, kaç senedir memur olduğunuz, özel hizmet tazminatınızın olup olmaması vb ilk aklıma gelenler. O yüzden emekli olabilirsem alacağım maaşı söylememin hiç bir anlamı olmayacaktır çünkü bu emekli maaşı herkes için farklı olacaktır diye düşünüyorum. Bu sorunuzun cevabını ancak Kamu görevlileri emeklilik daire başkanlığı' na sorarsanız alabilirsiniz diye düşünüyorum. (Ya onlar bir hesap yapacaktır, yada bu hesabı hangi merci yapıyorsa size bildireceklerdir.) ilk önce kendi kurumunuz bünyesindeki özlük işlerinden de yardım isteyebilirsiniz.

@jeans42 kardeşim bir sorum olacak sana yanıtlarsan sevinirim ;

Ssk lı ilk işe giriş tarihim 20.11.1995 (3 yıl 8 ay 18 gün ) hizmet birleştirilmesi yapıldı

Kamuda memuriyet 24.09.1999 - halen devam ediyor (engelli kadrosunda işe başladım)

Engel oranı %60 ikinci derece vergi indirimi alıyorum.

Derece kademe 2/3 1600 em.esas 2/3 1600

UNvan G.İH sınıfı V.H.K.İ.

TAHSİL lisans mezunu 1999

sence ERKEN EMEKLİ olmak 1/1 2200 e inersem daha mı avantajlı (maaş ve tazminat ) olur teşekkür ederim.

Son düzenleme:
gidengelmez

Emekliliğe esas derece kademeniz yanlış. İntibak yaptırmadınız mı ? 3 yıl 8 ay yatmış priminiz varsa 1 derece ve 8 ay kıdem süresi kazanırsınız. Yani önlisans mezunuysanız 1/4'ü olursunuz yani 2.200 gösterge. Maaşa hesabının yapıldığı 2/3 yine aynen kalır.

@mssql kardeşim kuruma yazı ile başvurdum. Emeklilik hizmet süresine değerlendirildi ama derece kademeye sayılmadı Genel idari hizmetler sınıfı olduğum için

[FONT='inherit']Aşağıda yer alan bilgiler 6 Ekim 2011 tarihi itibariyle güncellenmiştir.[/FONT][FONT='inherit']1-Memuriyet Dışındaki Hizmetlerin Kazanılmış Hak Aylığında Değerlendirilmesi [/FONT][FONT='inherit']Kazanılmış hak aylığı, devlet memurunun 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yer alan memuriyete giriş derece ve kademesine yine bu kanunda yer alan ilavelerin yapılması suretiyle bulunacak derece ve kademe olarak tanımlanabilir.

Kazanılmış hak aylığının belirlenmesinde öğrenim durumu ve hizmet sınıfı gibi hususlar dikkate alınır. Memuriyet dışında geçen hizmetlerin kazanılmış hak aylığına etkisi, buralarda geçen sürelerin derece ve kademe tespitinde nasıl dikkate alınacağı konusunda odaklanmıştır.

[/FONT]
[FONT='inherit']Memuriyet dışında geçen hizmetlerin değerlendirilmesi, 657 sayılı Kanunun 36/C maddesinde açıklanmıştır.Buna göre memuriyet dışındaki sürelerin değerlendirilmesi hizmet sınıfına göre değişmektedir. 657 sayılı Kanunun 36/C maddesine göre memuriyet dışındaki serbest olarak çalışılan veya resmi ve özel sektörde geçen süreler, Teknik Hizmetler, Sağlık Hizmetleri, Avukatlık Hizmetleri sınıfları ile Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında ve basınla ilgili kadrolarda çalışanlar için değerlendirilirken, aynı süreler Genel İdare Hizmetleri Sınıfında çalışan memurlar açısından değerlendirilmemektedir.

Örneğin, özel sektörde meslekle ilgili olarak geçen süreler Teknik Hizmetlerde çalışan bir personel açısından kazanılmış hak aylığında değerlendirilirken, Genel İdare Hizmetleri sınıfında görev alan birinin kazanılmış hak aylığında değerlendirilmemektedir. Aynı şekilde bir kamu kurumunda işçi olarak çalışılan süreler Teknik veya Sağlık hizmetlerinde değerlendirilebilirken, Genel İdare Hizmetleri sınıfındaki memur açısından değerlendirilememektedir.[/FONT]

Cevap: selam

Kardeşim 1/1 dereceye gelmeden emekli olma aksi takdirde maaşın ve ikramiyen düşük olur..

Ben de GIH sınıfındayım. Özelde çalıştığım süreleri intibak yaptırım. Maaşa esas olan 7/3 Emelkiliğe esas olan 4/3 belki siz 5434 sayılı kanuna göre emekli olacağınız için durum farklı olabilir. 2008 sonrası 5510 sayılı kanuna göre emekli olacağı için aradaki fark bundan kaynaklanıyor olabilir.

rexart yine sorumun cevabını alamadım. Siz emekli olunca söylerseniz minnettar kalırım. Bizim emekli olma düşüncemiz yok daha. Emekli olursak aç kalırız çünkü.

[FONT=Georgia]@[/FONT]mssql kardeşim müsait olursan telden görüşelim olur mu. özelden yazdım sana telimi çağrı at görüşelim

SGK Tescil Ve Hizmet Dökümü TIKLAYINIZ

Alt satırda 4C tescil Bilgilerine Tıklıyorsunuz..

Karşınıza çıkan tabloda hizmet dökümünü ay ay göreceksiniz..

o tabloda en sağ tarafta..

Prime Esas Kazanç/Basamak Değeri/Ek gösterge ([FONT=&quot]P.E.K/[/FONT][FONT=&quot]Bsmk Dğr[/FONT][FONT=&quot]/Ek Gstrg) [/FONT]a diye bir kısım var..

2008 sonrası memur olanların emeklilikleri için;

bu kısıma yatan tutarlarların ne kadar olduğu ile alakalıdır...

o tablodaki AY AY yazan bu tutarların hepsini 2008/10 tarihinden sonrakilerin hepsini topluyorsunuz...

çıkan sonucu TOPLAM GÜN sayısına bölüyorsunuz...

1 günlük tutarı 30 ile çarpıp...

çıkan sonucun %30-35'ini alıyorsunuz...

üzerine 100-150 TL ilave ediyorsunuz..

işte sizin emekli maaşınız o civar oluyor ,)

@muzy1

memurlarki 2008 sonrası 2100 tl yatıyor

500 lira emekli maaşı ediyor sizin dediginize göre 15 yıl da engelli emeklisi olan böyle bişey imkansız yanılıyorsunuz

SSK lı çalışırken sonradan 2008 sonrası memur olanlar emeklilikte sigortalılık süresinde SSK BAŞLANGICINDAKİ 18 yaştan mı başlangıç alınıyor. Yoksa memuriyete giriş yılımı bilgisi olan varsa bilgilendirmesi ricası ile... prim günlerinde SSK ve emekli sandığı ortak sanırım.(SSK+EMSan.)

Engelsizbiz

Verilen genel bilgi şu şekilde;

"5510 sayılı Kanunun yürürlük tarihinden sonra ilk defa 5510 sayılı Kanun kapsamında 4/1-c sigortalısı sayılan personelin, daha önce mülga sosyal güvenlik kanunlarına tabi geçen sigortalı sürelerinin, emeklilik keseneğine esas aylık derece ve kademe ilerlemesinde değerlendirilmesine ilişkin 5510 sayılı Kanunda bir hüküm bulunmadığından, söz konusu sürelerin emeklilik keseneğine esas aylıklarında değerlendirilmesine imkân bulunmamakta olup bu süreler yalnızca toplam hizmet süresinin hesabında dikkate alınacaktır."

Ama nihai kararı SGK Kamu görevlileri emeklilik daire başkanlığı verecektir.

En başta yazayım Memurum ve okuduklarınızı memuriyet şartlarına göre düşünün.

Aklıma takılan şu soruya bir cevap arıyorum bilen varsa cevap yazarsa sevinirim.

5510 Sayılı Kanunun 28. maddesinin 5 inci Fıkrası:

- Özür Oranı, % 50 ilâ % 59 arasında ise, en az 16 yıldan beri sigortalı olmanız ve 4320 gün

yaşlılık aylığı bağlanması için yeterlidir diyor.

Aklımın almadığı konu şu, 16 sene 5760 gün yapıyor. Peki niye 4320 günden bahsediliyor?

Benim SSK başlangıcım 1997 (SSK gün sayım 2869)
Memuriyet başlangıcım 2011 (Memuriyet gün sayım 2115 ) toplam 4984 günüm mevcut.
%66 raporumla (maluliyet değil, engelli raporu) yaşlılık aylığına başvurdum cevap bekliyorum.

Ben bu durumda 4984 gün toplamı 13 sene 8 ay yaptığında yasada bahsedilen 16 seneyi doldurmak için 26 ay dahamı çalışmak zorundayım?

Peki o zaman bahsedilen 4320 gün şartı nedir.

Yada 4320 gün yetiyorsa 16 sene şartı nedir?

İçinden çıkamadım bilen biri aydınlatsın lütfen.

Okuduğum bazı yazılara SSK başlangıç gün sayısının memur emekliliğinde bir öneminin olmadığı, ancak SSK lı olarak ödenmiş pirim gün sayısı kadar memur emekliliğinin erkene alınacağı yönündeydi, açıklaması bu olabilir mi?
Erdogan Er ozgurmeric74

@rexart

o 16 yıl şartı dolu dolu çalışmak anlamına gelmiyor. 16 yıldan beri sigortalı olmak anlamına geliyor.

prim günü ile sigortalılık yılı arasında bağ yok.senin ilk sigorta girişin 1997 ise yıl şartın tamam demektir. prim ise birleştirme yaparsan tamam.problem yok.takma kafana bu kadar:)

İnşallah dediğinizde haklısınızdır. Kamu Görevlileri emeklilik daire başkanlığına ulaştım bugün (50 dakika bekledikten sonra bağlandı) bu soruyu sordum, mevzuat bölümüne bağlayalım dediler, 10 dk. da öyle bekledim, neyse bağlandı ve sordum, siz engelli emekli olacaksınız biz bilemeyiz, sizi maluliyet servisine bağlayalım dediler, 15 dk kadar sürdü ama sağ olsunlar bağladılar oraya sordum, onlarda biz sadece rapora bakarız inceleriz eksiği gediği varsa onu değerlendiririz, gerisine mevzuat bakar dedi.

Yani benim şansımamı artık, yoksa genel durum böyle vahim bir tablomu arz ediyor işini bilmezlik konusunda ben karar veremedim.

Gelecek sonuca kadar beklemek görmek gerekecek anladığım bu. Yeni bir sisteme geçmişler 20 gün kadar geriden geliyor dosyalar, o yüzden biraz uzun sürer dediler...
ozgurmeric74

rexart SGK emekli sandığı sağlık kuruluna görüş için kurumum araciligiyla raporumu yolladım ve 3 ay olmasına rağmen ses seda yok.bazi arkadaslar 2 ayda cevap geldigini yazmislardi.nasil bilgi alabilirim telefon numarası falan var mı arkadaşlar.ayrica okulum üst yazıyı yazarken TC nomu bir rakamı eksik yazmis.ama benim dilekcemde ve saglik raporumda bilgiler tam.sgk evrak kaydında görünmüyor internette.normalde görüş yazısı gelenler SGK evrak kayıtta görünüyor mu sizde

Son düzenleme:
Ogorken
0312 458 70 00 diye bir numara var ama ulaşmak için sabırlı olmanız gerekli.
Bende 20 mart ta işyerime verdim görüş sormak için Ankaraya gönderildi hala sonuç yok maalesef. En son yeni bir sisteme geçtiklerini o yüzden uzun sürebileceğini söylemişlerdi.

Teşekkür ederim.15 Şubat'ta verdim dilekçeyi ben.ses seda yok.hayirlisi bakalım bekliyoruz halen

rexart

03124587442 burayi bir gun 70 kusur aradigimi bilirim.. ve dusurmustum hatti.. burdan bilgi alinabiliyor.. ama en guzeli uzun bi sure yaziyi beklemek.. cunku sonuc kuruldan gelse bile telefonla kesinlikle soylenmiyor.. cunku ekranda goremiyorlar ve kurumunuza cvp verildi deniyor.. yani aramanizin hic bir anlami yok..

Kurula girdiğini bilsem yetecek.zira benim okul yazıyı yollarken üst yazıda tc nomu bir rakam eksik yazmış.benim dilekcem ve raporumda ise herşey tam.o nedenle meraklandim.memurun isbilmezligi ne yazikki.mayis 15 de tam 3 ay olacak.hayirlisi bakalım deyip bekliyorum ama çok uzadı gibi sanki.

Yeni geçtikleri bilgisayar sistemi yüzündendir gecikme.
TC no sebebi ile sorun çıkacağını sanmam çünkü telefonla ulaştığımda TC nomu değil emeklilik sicil numaramı sorarak baktılar mesela benim dosyam nerede ve hangi aşamada diye.

Ogorken

4 mayista geldi cevap.. illaki yukaridaki numarayi arayip evrakin gidip gitmedigini teyit edin.. emekli sicil nosuyla kontrol ediyorlar..

Teşekkür ederim cevaplarınız için.benim.hastaligim crohn ve raporum sürekli ibareli %50 ... Eğer kabul edilirse 2019 Eylül'de emekliligim doluyor inşallah.tekrar teşekkür ederim biraz daha bekleyim bari.neticede benden önce yollamıştı sayın strangeyaman ... Görüşmek üzere sağolun arkadaşlar

Arkadaslar sizden ricamdir.ben 15 Şubat'ta görüş yazısı için dilekce verdim ama e devlette 4c emeklilik evrak takibinde kayıt görünmüyor.sitedeki arkadaşlar e devlette 4 c emeklilik evrak kayıtta göründüğünü söylediler.benim yazıyı yazarken üst yazıda tc nomu bir rakam eksik yazmış memur.sizden ricam sizin görüş yazısıniz e devlette görünüyor mu evrak kayıtta.gorus yazısı soranlar arasında e devlette evrak kaydı görünen ya da gorunmeyenler yazabilir mi mümkünse.yani bu sadece bana mahsus bir şey mi acaba?

Üst Alt