Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Memurun Emekli Sandığından Emekliliği..?

kalpsesi

Şu tarihte şu rahatsızlığımdan dolayı şu oranda engelli oldum. Mevcut engelliliğimden dolayı erken emekli olup olmayacağım hususunda tarafıma bilgi verilmesini arz ederim.

merve hanım maasinizi bagladilarmi kaçıncı dereceden bağladılar bilgi verebilirmisiniz

Merve hanım maaş bağlanması ile son durum nedir

Bu gün itibarıyla bilgiler e devlette gorundü.Derece kadame: 1/1 i Emekli olunan tarih:15.08.2017 Maaş:1992 tl Ek ödeme:79 tl
Memur olup engelli emekliliğine basvuracak arkadaşlar evrak gönderirken mutlaka evraklarınızın tam olmasına dikkat edin ,her eksik evrak işlemleri uzatiyor benden en son istenen evrak emeklilik talep dilekçesi idi.Allah emekli olmak isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin İnşallah.

Son düzenleme:
slm arkadaşlar;2005 sigorta girişim var, 4a sigortam 1100 gün primim var 2017 ocak ayında ekps den engelli memur olarak atandım, emeklilik şartlarım nelerdir yardımcı olabilirmisiniz.( %45 ) maluliyet oranım var.

Son düzenleme:
merve 16

maaşınız hayırlı olsun, anladığım kadarıyla 15 yıl memurluk sonrası emekli maaşınız bu,

o zaman ilk memuriyet olma tarihinizde 2002 yılı olması lazım..

daha önce herhangi bir sigorta girişi falanda yoktu sanırım,

Goreve başlarken rahatsizlıgım yoktu bu nedenle 18 yıl 6480 güne tabi emekli oldum.

2007 yılında polis memuru olarak göreve başladım 9 yıla yakın süredir görev yaptım 2014 ekpss ile bir kuruma memur olarak atandim halen görev yapıyorum toplam hizmetim 10 yıl 2 ay fiili hizmet süresi 2 yıl 1 ay 15 gün, özel hizmet sürem 1 yıl 2 ay kadar emeklilige esas toplam hizmetim 13,5 yıl kadar sonradan engelli oldum emekli olmak için 18 yıla mı tabiyim.

Merve hanım emekliliginiz hayırlı uğurlu olsun benimde emekli başvurum onaylandı kuruma yazı göndermişler 16 yıl hizmeti oldugu takdirde emekliye ayrılabilir yazı daha elime ulaşmadı %50 sağlık raporum vardı filli hizmetim 18 yıl sanırım sizinle aynı maasi alacagim ayrıca ben emeklilik talebi dilekçemi ve tüm raporların aslını gonderdim insallah sizinki gibi bir sorun yaşamam ..bu arada emekli ikramiyeniz kaç lira belli oldumu.,?

jeans42

slm emeklilik dilekcenizi verdinizmi kuruma emekliye ayrılabilir diye nasıl geliyor yazı anlatırmısınız bende memurumda kafam karıştı direk emekli olmuyormusunuz

Raporunuz emekli sandığı sağlık kurulunda onaylandıktan sonra kuruma yazı geliyorevraklari doldurup gönderiyorsunuz

Merve hanım emeklilik talep dilekçesi ilk başvurduğumuz dilekçe değilmi farklı bir formatta dilekçemi var yoksa

Ilk once ne zaman emekli olabilecegimle ilgili görüs soran dilekceyi gönderdim, kendi kurumuma raporun aslı isteniyormuş dememe ragmen fotokopisini gonderdikleri icin 2 ay boşuna bekledim daha sonra raporun aslını gönderdik, rapor Ankara merkez saglık kuruluna girdi orada onaylanarak 5510 sayilı kanunun 4.maddesinin 6.fikrasına gore emekli olabilecegim yazan yazı kurumuma gönderildi.

Bu tebligat yazısından sonra ilişiğimi keserek ikametgah ,fotograf ,en son bitirdigim okul belgesi varsa sigortalı hizmet surelerini gosterir belgelerin asılları istendiği icin onları gönderdik.bundan sonra emeklilik talep dilekcesinin aslının onaylı bir örneginin gönderilmesi istendi,aslında onuda ilişik keserken kuruma vermistim (kurumunuza bagli..........gorev yapmaktayım.Engelli olarak emekliye ayrılmak istiyorum) .Bu benim emekli olana kadar yaşadığım süreç İnşallah azda olsa yol gösterici olur

Merve hanım ben görüş istemedim direkmen emeklilik dilekçesi verdim o zaman benden istemezler..raporlarında aslını gönderdim

Merve hanım sizin maasinizi 20 yıl üzerinden hesaplamuslar bayanlarda emeklilik süresi 20 yıl erkeklerde ise 25 yıl benimkini 25 yıl üzerinden hesaplayacaklar tahminim

Goreve başlarken rahatsizlıgım yoktu bu nedenle 18 yıl 6480 güne tabi emekli oldum.

bir yorumunuzda,
15 (5400 gün) yıldır çalıştığınızı söylemiştiniz,
2002 civarı ilk girişiniz olduğuna göre?

bu kısmı tam anlayamadım 18 yıl 6480'e tabi nasıl oluyorsunuz?

Sizinde inşallah bağlanır maasınız.Benim çalısma yılım 18 yıl ve bu süreye göre maaşım bağlandı .

Arkadaşlar ülseratif kolitten % 51 raporum emekli sandığı tarafından onaylandı 13.10.2017 tarihinde ilişik kesme yazım geldi 16.10.2017 tarihinde ilşigimi kestim..gelişmeleri yazacağım 1/1 deyim ek göstergem 2200 hizmet yılım 19 yıl

Benimde 2002 tarihli göz hastalıklarından sürekli %40 raporum var ve vergi indiriminden faydalanıyorum.19 yıldır kamuda çalışıyorum 1/1 kadro derecem 2200 ek göstergem emekli olmam için her hangi bir engel varmı.

Jeans 42 kardeşim cevabın için teşekkür ederim. Ayrıca 2002 yılında vergi indirimi için aldığımı raporu emekliliğe kabul ederlermi.

vergi indirimi

evet pozitif egeli kabul ederler benim son raporum sürekli olmasına rağmen eski raporumla aldığım vergi inidirimini kabul ettiler senin vergi indirimi yazında süre belirtilmemişse geçerlidir

Merhaba şuan itibariyle 15 yılımız dolar dolmaz emekli olduğumuzda bağlanan emekli maaşı ve tazminatımız ne kadar hesaplanıyor, ayrıca 3/1 dereceden emeklilikle 1/1 den emeklilik maaş ve tazminat için ne kadar fark eder? yani başka bir düşünceyle 15 yılı doldurup doldurmaz mı yoksa biraz daha çalışıp emekli olmakta fayda var. TEŞEKKÜRLER..

Raporumda sürekli diye yazıyor. ama o raporu 2002 yılında vergi indiriminden faydalanmak için almıştım ve o raporla 2002 yılından bu güne kadar vergi indiriminden faydalanıyorum. yani o rapor benim emeklilik için başvurumda da işimi görür diyorsun o zaman yanlış anlamadıysam. teşekkür ederim.

pozitifegeli

Merhabalar.
Rapor konusu biraz karışık. Ben 2013 yılında yeni sisteme göre engelli raporumu almıştım ancak tekrardan rapora sevk ettiler ve yenilemek zorunda kaldım. Bu nedenle siz başvurunuzu yaptığınızda muhtemelen sizin yeniden rapor almanızı isteyeceklerdir.

chelıx abi merhaba abi , şimdi bende senin durumunla aynıyım, (2008 sonrası memur, 2008 öncesi 3700 gün ssk) hizmet birleştirmede emekli keseneği farkını ödemem gerektiği söylendi?

5510a tabi olanlarda böle bir uygulama var mı ? sen birleştirme yaparken herhangi bir ödeme yapmış mıydın?

muzy1 maalesef.. 5510 tabi olanlar emekli keseneği ödemiyor.. sadece gün bazında etkisi var.. maaşa katkısı yok

hastalığın durumuna göre yeniden rapor isterler yani kronik ve genetik rahatsızlıklarda yeniden rapor istemezler

letmax kardeş pozitifegeliyi yanlış yönlendirme pozitif egeliden rapor istemiyecekler zaten enson aldığı rapor sürekli vergi indirimi eski tarihli ..emeklilik için dilekçe verdiği zaman yeni raporu ile ve vergi indirimi yazısını gönderdiğinde emekli olacaktır..

yeni yönetmeliğe göre raporu sürekli olanları tekrar rapor için göndermiyorlar ve hatta ankara sağlık kurulunun rapor oranlarının düşürme yetkiside önceki yıllarda son buldu şimdi rapordaki oran ne ise onu kabul edecekler sürekli ibareli olmayan raporları ankara sağlık kurulunun tekrar hastaneye sevk etmesinin sebebi rapor oranını belirlemektir zira daha önce sağlık kurulu keyfine göre düşürüp iptal ediyordu bu yetki onlardan alındı şükür

jeans42 kardeşim cevabın için çok teşekkür ederim. Ancak benim sürekli raporum ve vergi indirim belgem her ikiside 2002 tarihli başka raporum yok. engel durumumun tedavisi yok.

rapor konusu

Rapor konusunda tekrar hastaneye sevk ettikleri kişiler genellikle tek hastalıktan raporu olmayanlardir örneğin kişi elinden %15 ayağından 20 gözünden vs başka uzuvlardan aldığı oranları toplanarak zar zor %40 i ancak almış ve hastalığı kronik değilse bunlar tekrar sevk edilirler şayet tek hastaliktan %40 veya üstü raporu varsa hastalık kronik ve malulen emekli olacak hastalıklarin içindeyse raporun sürekli veya süreli olması önemli değildir emekliye sevkedilirler..malulen emekliye sevkedilecekler hastalık listesi sgkda
yazıyor

Üst Alt