Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Memurun Emekli Sandığından Emekliliği..?

@lakoste Çalıştığım kuruma sordum 10 yılda benim sigortam var. 1 derece ilerler oda 2 lira bile değil ama o civar da bir para artışı olur onun haricinde sana bir katkısı olmaz dedi. Ne kadar doğru?
@muzy1 Sigorta girişim 2008 öncesi memuriyet 2008 sonrası onun hesabını nasıl yapıyor bunlar? Emekli olmak istediğimde memuriyetten istifa edip 4a dan mı emekli olayım yoksa memur olarak mı hangisinin faydası olur?

TahaAY 1 ekim 2008 sonrası memurlar 5510 sayılı kanuna tabi 4A da geçen sürelerin emeklilik günü dışında bir etkisi yok maalesef.... öncesi olasaydı ben olurdum.. 1990 ssk giriş var 3300 gün var ama 5510 a tabiyim..

TahaAY emekli olmadım daha memurluk devam,dilekçe vereli 3 ay oldu sanırım rapor Ankadarada SGK onaıunda..araştımalar ve kanun diyorki 5434 sayılı yan, 2008 öncesi emekli sandığına kayıtlı memurları aylık bağlanma oranları %75 ve intibak ile hizmet birleştirme ile emeklilik keseneği farkı ödeyim özel sektör günleri memuriytten sayılıyordu.
2008 sonrası memur olanlar 5510 a tabi olup aylık bağlanma oranları %50 ye düşüyor ve özel sektör günlerinin memur emeklilik maaşına katkısı yok normal işçi gibi hesaplanacak..

chelıx

Ben 2002 yılında memur oldum 1997 de SSK girişim var ve birleştirme yaptım ama derece kademeye bir etkisi olmadı sadece emekli keseneğine faydası oluyor bizde yaş olmadığı için hiç bir işime yaramadı şahsen birleştirme.

chelıx Peki bu durumda sizce hangisi daha etkili 4A dan emekli olmak mı? Memurluktan emekli olmak mı? Yoksa ikisi de aynı mı?

TahaAY 2008 sonrası ikisininde pek etkisi yok ikisindende emeklilik yarı yarıya yakın düşük..çünkü 4a için 2008 öncesi %60 emeklilik bağlanma oranı şimdi %30, 4c emeklilik bağlanma oranı %75 den %50 ye düştü.. şuanda sitede 4a dan emekli olanların emekli maaşı 850 tl civarı.... en iyisi sağlık ve huzurlu bir memuriyet hayatı..

Herkes bişi diyo sakın yapma sona sakla srn böyle diyosun kimi yaparsan ıznin 3 gün olur diyor.
Karar veremedim

Memurlar 4a çalışma günleri varsa emeklilik derece ve kademesinden sayılır. Her 3 yıl 1 dereceye tekabül eder. Ancak kişinin çalışması dershanede geçtiyse o zaman çalıştığı sürenin 3 te 2 si hem maaş hemde aylık derece ve kademesinden sayılır.
Her durumda emekli sandığından emekli olmak emeklilik için doğru bir karardır.

chelıx Anladığım kadarıyla düzgün bir yasa çıkana kadar çalışmaya devam diyorsunuz? Ne yapalım STK 'lar vs. görüp yardımcı olur herhalde.

Merhabalar.
Ben 1993 yılında memur olarak işe başladım. 2001 yılında istifa Edip özel sektörde 4 sene çalıştım sonra yine ara vermeden memuriyete geri döndüm. 2013 yılında skolyoz ve göğüs hastalıkları ile ilgili %47 rapor aldım ve bu raporum vergi indirimi için işlendi. Maliyenin sisteminden baktığımda engelli indirimi 3. Derece olarak görünüyor. Artık çalışmakta zorlandığım için nisan 24 te dilekçe verdim emekli olmak için. Toplamda dilekçe tarihi itibariyle hizmet birleştirme sonucu 23 yıl 8 ay hizmetim var. Yalnız burada yazılanlar kafamı karıştırdı. Emeklilik işlemleri devam ediyor ancak ne aşamada olduğunu bilmiyorum. E devletten baktığımda varide no bulunamadı diyor. Ben şimdi emekli olamayacak mıyım?

letmax benimde aynı durumda ay oldu cevap gelmedi.. beklemekten başka yapacak bir şey yok sadece tahminen söylüyorum büyük ihtimal tekrar rapor istenecek..

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM 9 yıl 4a özel sektör ssk ve 7 yıl memur 4c meb deyim..

Chelix kardeş 3 kademe iyi sicil notundan aldim ..1.derece de 1995 sonrası memurlar için devlet verdi..senin sicilin bozuksa ne yapayım chelix

5289 S.K. UYARINCA 1 DERECE YÜKSELTİLMESİ (15.01.2005) 2005 yilinda devlet bir derece verdi arti 6 yillik sicil ortalamalarimdan kademe ilerlemesi aldim chelix

emeklilik dilkeçeme cevap gelmiş bulunuyor.. tekrar rapor isteniyor ama hastaneye sevk yazısı filan yok.. sanırım şahsen müracaat etmem gerek.. birde "malulen emeklilik isteği yazıyor" ki ben mamulen emeklilik istemedim "erken emeklilik" istedim..

Sayın chelıx;
Dilekçe cevabınız direkt size mi yoksa kurumumuz aracılığıyla mı gönderildi? Benim de 13.7 tarihinde elden diye bir evrak hareketi var ama detayını göremiyorum. 3 ay bekle sonra 1 ay rapor al 3 ay daha bekle. Gerçekten engellinin çalışması kadar emekli olmak için verdiği mücadele de yıpratıyor. Benim cevap daha gelmedi ne diyelim hayırlısı olsun.

letmax kurumdan resmi yazı geldi... 5510 a 25. maddeden işlem yapmışlar.. halbuki dilekçeme özellikle "erken emeklilik" yazdım.. neyse bir müddet emeklilik rafa kalktı zaten kafam karışıktı. 5510 sayılı kanun 2008 sonrası memurlar için tam anlamıyla kabus herşey belirsiz..

Bugün SGK dan yazı ulaştı elime ve yeniden rapor alınmasını istemişler. Haftaya muhtemelen yine rapor macerası başlayacak.

benim anlamadığım engelli olarak atanmış birisi emekli olurken neden yeni rapor istiyorlar.

Toprak kardeş bende senin gibi ülseratif kolit hastasıyım %50 raporum var sürekli raporumda ayrıca dispepsi teşhisi de konmuş .. emeklilik için müracaat ettim tekrar rapor isterlermi..sürekli raporumda 6 ay önce aldim

1806
Engelli erken emekliliği için başvuran her kişiden tekrar rapor istemezler. Birisi bir yalan atıyor, herkes inanıyor. Ben bunu bizzat yaşadım ve erken emekliliğim onaylandı ve kimse benden yeniden rapor istemedi. 2013'ten önce ve bazı hastalıklar için alınan raporların yenilenmesini isteyebiliyorlar. Raporunuz 2013'ten sonraysa ve hastalığınız o bazı hastalıklardan değilse sıkıntı çıkmaz. Ancak emekliliğinizi isterken raporun aslını göndereceksiniz. Yoksa yeniden çıkaracaksınız. Hepsi bu.

jeanss
İstemezler kardeşim. Benden istemediler.

jeanss

Benim de 2013 Ocak ayı idi ortopedik ve sürekli olmasına rağmen yeniden istediler.

Sevgili letmax benim hastalığın çaresi yok birde hastaligim malulen emekli hastalıkları içinde yeraliyor

peki normal emeklilik ile arasında maaş farkı var mı ?

@letmax rapordaki istenme sebebinede bak kardeş.. ben 5510 sayılı kanunun 28 maddesine göre "erken emeklilik" isterken SGK kurulu 5510 a 25. maddeden "Malulen emeklilik" görüşülmüş ve ona göre rapor istenmiş.. üstelik devlet hastaneside değil ya "Eğitim ve Araştırma Hastanesi" yada "Üniversite Hastanesi" raporu olacak

Ben 22 yıllık öğretmenim. 1994 de göreve sağlıklı olarak başladım. 1995 yılın da ağır kabakulak geçirdim. Her iki kulağım da isitme kaybı başladı. 1996 'da cihaz kullanmaya başladım. 672 sayılı khk ile ihraç edildim. (İstifa ettiğim sendika uyeliginden, )2 mayısta %47 engelli raporu aldım. Engelli erken emeklilige başvurdum. 18 Temmuz ' da Emeklilik onayı geldi.İstenen evraklar gönderilince emeklilik işlemleri yapılacaktır diye.5510 sayılı Kanunun 4.maddesi,6 fıkrasına göre emekli olacağım. İl mili eğitim deki memur ;24 yıllık hizmeti ve % 54 raporu olan bir hizmetlinin ( o da ihraç olmuş ) aynı şekilde önce onay geldiğini evraklar gönderilince iptal kararı geldiğini söyledi. Gerekçe olarak çalışırken başvuru yapmayı göstermiş. Engelli erken emekli olmak için çalışırken başvuru yapmak mi gerekiyor?Kanun da böyle bir madde var mı?Bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler

evet var 3,4 kişiyle daha karşılaştım forumda

Üst Alt