Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Memurun Emekli Sandığından Emekliliği..?

ben engelli memurum. 15 yılımı doldurdum. Emekli Sandığı bana emekli olabilirsin dedi. Önlisans mezunuyum. Kaç para maaş alırım acaba?

toprak1453 bu yanıtı nasıl aldınız. ya da ne zaman aldınız. yeni mi. ben bu emekli sandığı ilgili birime ulaşmakta zorlanıyorum. yolunu bulamıyorum. yardımınızı rica etsem.

Toprak1453
geçen yılki yazınıza bakarsak şu an 15 yıl değil de 14 yılınızın dolmuş olması gerekiyor
1 yılda nasıl 2 yılı halledip emeklilik hakkı elde ettiniz?

Sayın Riera
İşe girerken engelli statüsünde girdiyseniz istemezler
Bu durumu da mebbis sisteminden görebilirsiniz
Engelli personel istihdamı diye yazar

Son düzenleme:
aynı 1699 tl.15 yıl çalışma süresi az olduğundan,maaş da tabandan olur.lisans,önlisans,lise aynı.1.derecede fark eder daha çok maaş.15 yılda da 1.dereceye inilmez. Lâ Tahzen

toprak emekliliğini anlatırmısın gelinen son nokta nedir
bişey anlatmıyorsunuz ne zaman hangi şartlara göre emekli oluyorsunuz anlatırmısınız

beyoglubeyy hocam memurluga gecmek benım işimi daha rahatlattı sorumlulugum azaldı dıyebılırım.işlemler ankarada olmama ragmen 5 ay sürdü o arada cok hastalandım heyet raporu almısdım.kendım mıllı egıtım mudurune gıdıp soledım sube muduru de mufettıs cagırdı ben onceden dılekce vermısdım.heyet raporu aldım ozel olarak hastaneden memurluga gecmek ıcın.sımdı mılle egıtıme gıdıyorum evrak tasıyorum evrakları gırıyorum defterlere ogretmnelerın maaslarından da ben sorumluymusum ama bızım mudur yardımcısı yapıyo o işi ek derslerde dahıl. ogretmenlere duyuru oluyo. sınıf sınıf gezıyosun.bence ogretmenlıkden daha rahat bı iş.okul buyukse cok sorun olur da tek memursan hele. ogretmenlıkde sorumluluk olayı daha fazla mecbur okula gelmek zorundasın ama memurluk daha esnek olabılıyo bı de bana hastayım dıye cok iş yuklememeye calısıyolar. 850 ogrencılık bı okulda tek memurum sabahcı oglencı bazen 1 hafta hıc iş olmayabılıyo defterlere evrak gırmek dısında.o aralarda ogretmenlere fotokopıde yatdımcı oluyorum .
ankaraya atamama cıkınca cok hastalandım atak gecırdım bıpolar yuzunden. aklımdaydı zaten sube muduruyle ılce mıllı egıtım muudrune soledım halloldu.bı de ben ogretmnlıge baslarken bana kımse sormadı hastamısın degılmısın dıey 2012 subatta atandım ondan bı sorunla karsılasmadım galıba ole rapor falanda ıstedıklerını hatırlamıyorum ogretmnelıge atanırken.ek dersın kesılıyo tabı su anda maasım 2550 lıra.ogretmenlıkden dogan butun hakları kaybedıyosun galıba o konuda bı fıkrım yok mebbısde ıdarı hızmetler sınıfında gozukuyorum. ogretnelıkden memurluga gecıs olmasaydı kesın bırakmak zorunda olurdum o yuzden gozume bu tur seyler cok gozukmuyo

toprak bey ben de dün 14 şubat ANKARA emekli sandığını aradım. bana memurun vergi indirimine esas sağlık raporu ile emeklilik hakkı yok... o sadece 4-a ve 4-b liler içindir. 4-c liler yani memurlar için değildir" dedi. Sizin için malulen emeklilik var" dedi...

lütfen varsa bilgi belge tekrar paylaşırsanız... Bu arada 22 yıl 3600 ek gösterge takriben ne kadar emekli maaşı tahakkuk eder..hangi form ve evraklarla nereye başvurmalıyız. Bilgi ve belgesi olan tüm arkadaşlardan ricamızdır tesekkur ederim

ben de mutemete hesaplatmıştım..(yılbaşından sonra olursan demişti).1850 tl maaş.38.000 tl ikramiye

benimde 16 yıl 3 ay hizmetim var.kamuda memurum.hizmet birleştirmesi dahil.1.derece vergi indirimi almaktayım. 3 /2 siyim. ek gösterge 1100.maaşım 3,045 tl şuanda. unvanım VHKİ .bende görüş ve bilgi talebi için sgk emeklilik işleri genel müdürlüğü kamu emeklileri daire başkanlığına bilgi edinme bürosuna yazacağım.

6/1 8 yıl hizmetin varsa 15- 8 = 7 yıl sonra 4/1 olduğunu kabul edersek. 1500 tl maaş 32 bin tl ikramiye alırsın.

alula

1 Ekim 2008'den önce girişi bulunan engelli memurlar erken Yaşlılık emekliliği için 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine tabidirler:

Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az % 40 oranında engelli olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az % 40 oranında doğuştan engelli olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanır.
Ancak çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanır.​

alula

Benim emeklilik başvurum Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü tarafından onaylandı. "Kurumunuzda çalışan başvuru sahibi, isteği halinde 15 yılını doldurmasına müteakip emekliliğini isteyebilir." şeklinde bana ulaşan resmi yazı var. Emekli olmayı düşünmüyorum şu an ama bu hakkım var. Ben Ülseratif Kolit'ten (Pankolit) 3. Derece %50 engelli olarak emekliliğimi istemiştim. Bu süreci ya bu başlık altında veya başka başlık altında uzunca belirttim. Tekrardan yazamayacağım kusura bakılmasın. Araştırın bulursunuz muhakkak. Selamlar.

habip50

merhaba

20 yıl hizmetle 1. dereceden emekli olan bir memur kaç para maaş ve ikramiye alır ?

20 yılın bir kısmı kamuda ancak işçi olarak geçmiş

Son düzenleme:
Merhaba Habip bey ben 18,5 yıldır kamuda çalışıyorum fakülte mezunuyum 1 derecede yım ek göstergem 2200 ülseratif kolit hastası yım %50raporum var nasipse 16.07.2017 de emekli olmayı düşünüyorum sonucu buraya yazarım

Beyoğlu kardeşim hesaplama yaptığım da 2100 civarında olması lazım birde temmuz zammı var kesin sonuç o zaman belli olur

Merhaba
Benim sigorta giris 1995.
2001 yilinda jandarma gn kliginda sivil memur olarak goreve basladim. Mart 2017 de uyku abnesi ve göz den % 43 rapor alarak 3 ncü dereceden vergi indirimi aldim. Emekli olmak istiyorum. Süreç hakkinda bilgi verebilirmisiniz?

OturanBoğa Benim rapor oranım %60 Asker Gazisiyim. iş hakkından yararlanarak 2014 memuriyete başladım. 2004 sigorta girişim var bizde emeklilik nasıl oluyor acaba?

Ahiskali26 ve @TahaAY , Çalıştığın kurum aracılığıyla ve raporun aslını dilekçe ekinde olmak kaydıyla SGK Emeklilik Genel Müdürlüğüne göndereceksin. SGK'da bulunan sağlık kurulu raporunu inceleyecek ve engelli emeklisi olabileceğine hükmederse emekli olabileceksin. En az bir ay cevap için bekleyeceksin. Süreç bu.

Memurum,%45 raporum var,ben kurumum aracılıgıyla sizin dediğiniz gibi görüş sordum.Verdiğim dilekceden 4 ay sonra 18 yılda emekli olabilecegim bildirildi.şu an Emeklilik için dilekcemi verdim.Bakalım hayırlısı ,ne kadar sürede tamamlanacak .

jeanss kardeş, Bugün itibariyle maaşınız 2,082.84 olur 03.07.2017 zamlarıyla'da maaşınız en kötü ihtimal, 2,233,50 gibi olur. Pazartesi açıklanacak olan Enfeleyon verilerine göre netleşir.

Teşekkür ederim alganihat kardeşim moralim düzeldi biraz .... demekki engelli emeklilik ile normal bir memur maaşı arasında fark yok gibi.. hizmet yılını 25 yıl olarak hesaplıyor kar galiba

Merve hanım derece kademe biz nedir

Merve hanım emekliliğinizle ilgili bir gelişme olursa buradan yazarsanız bizede ışık tutar..bende seninle aynı derece ve kademedeyim dilekçenin bu ayın 17 sinde vereceğim nasipse

SGK ve diğer kurumlar e imzaya geçtikleri için Emeklilik işlemleri fazla sürmüyor arkadaşım normal emekli oldu 23 günde yazı geldi

Merve hanım.1/1 derece kademesnde kaç aydır bu derece kademedesinz..birinci derece de enaz 6 ay çalısmak gerektıgi söyluyo.bu konuda bilgnz var mı

Tek yürek kardeş unvan değişikliği nde 6 ay kadar çalışma gerekiyor..aynı bulunduğu kadroda ek gösterge alanları etkilemiyor

Evet,gelişmeleri burdan yazarım,gercekten engelli memur emekliliği konusunda kurumlarda bilgi karmaşası çok.Burda Bülent bey ,Toprak bey ve bilgilerini paylasan herkese teşekkur ederim . Bu arada emeklilik kadro derecem 1/1 ine 3 ay önce düştü.Hangi dereceden hesaplama yapacaklarından bende tam emin degilim,yaşayarak göreceğiz.

Üst Alt