Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Memurun Emekli Sandığından Emekliliği..?

Ben de memur olmadan önce SSK'lı idim. Sonra memur olup emekli sandığına tabi oldum. Hizmet birleşimi yaptırdım. Şu andan itibaren ben emekli sandığının şartlarına göre emekli olabiliyorum.Sadece memurlarda 5475 (15 yıl) şartı aranıyor. Yani sizin SSK'lı olarak kaç yılında başladığınız değil, fiilen adınıza kaç pirim günü yatırıldığı dikkate alınacaktır. Mesela 2001 yılında sigorta başlangıcınız vardır ama şimdiki tarihe kadar arada boşluklar da olabilir. Bu boşluklar emekli sandığında emekliliğinizde sayılmaz. Toplamda 5475 gün adınıza sigorta pirimi yatırılmış olması gerekiyor. Bunu doldurmadan emekli olamazsınız. Ne zaman olabileceğinizi yukarıda yazdım. Yanlışım varsa düzeltilsin. Aradaki boşlukları yatırırsanız olur mu, orasını bilemiyorum. Bilen arkadaş varsa söylesin.

2015 yılında engelli kadrosuyla memur oldum.emeklilik geldiyinde yeniden rapor alincakmi.raporun sürekli ibareli....

pasini

O zaman kadar kim öle kim kala:)

Şuan ki düzenleme ile almanız gerekmiyor ancak siz emekli olana kadar yeni düzenlemeler yapılır mı, yapılırsa nasıl olur bilemeyiz.

Kardeş ben altı aylık memurum 99 dan beri sskliyim.emekliliğin.geldi sonuçta aday ligim kalkınca hizmet birleştirmesi yapacam .ne zaman emekli olacam yeni rapor alacammi önemli benim icin

kaysersoze
Çalışmaığınız günleri geriye dönük ödeyemezsiniz.
pasini
En az 3,5 yıl çalışmadan memuriyetten emekli olamazsınız.
Bu süreden önce şartlarınız oluşursa ancak ssk dan vergi indirimiyle emekli olabilirsiniz.

peki kardeşim 2015 de mebde hızmetlı olarak başladım raporum süreklı.1999 ssk girişliyım ve nerdeyse boşluk yok.memurıyette 3.5 yıl çalışırsam emeklılıkte yenı rapor ıstenecekmı.....

Neye göre istenecek kardeşim.2008 öncesi haklara sahip oluyorsan...

Neye göre istenecek kardeşim.2008 öncesi haklara sahip oluyorsan...

TOPRAK KARDEŞİM ŞUANKI DUZENLEMEYLE YENI RAPOR GEREKMIYOR DEDINIZ. AMA AŞAGIDA BAŞKA BIR ARKADAŞ GEREKIYOR DIYOR ..BIR YASA MADDESI VARMI BU KONUDA DAYANAGIMIZ...

pasini
yeniden rapor istenecek. Mevcut raporunuz kabul edilse dahi o rapor sgk sağlık kurulu tarafından tekrar değerlendirmeye tabi tutulacak. Örneğin gerek görülürse başvuru yaptığınız %40 rapor %39 a düşürülüp reddedilebilecek, şu an maliye sağlık kurulunun yaptığı gibi.

o zaman hıç rıske gırmeye gerek yok en yakın zamanda ssk ya dönup emeklılık başvurusu yapmak daha ıyı olur sanırım...süreklı rapora emeklı sandıgı tekrar rapor al dıyorsa .bu memlekette herşey çok saçma zaten...

olurda yenı rapor alamadık emeklılıkte çunku o zamana yasalar gene deyişir..buna göre peki bir şey sorucam 1977 dogum tarıhı ve 1999 da ssklıyım.2015 te memur oldum.6 aylık memurum engellı deyılde normal emeklı olmaya çalışsam şartlarım ne olur kardeşim...5000 gun ssk 180 gun memurıyet var rica etsem yardımcı olurmusunuz...nromal emeklı olmak için memurıyetten ne kadar çalışmalıyız ...

Normal emeklilik için 25 yıl sigorta süresi 5975 prim ve 58 yaş şartlarına tabi olursunuz.
Memuriyette 3,5 yılı doldurmadan emekli olmak isterseniz vergi indirimi ile ssk dan tekrar rapor almadan emekli olabilirsiniz.

toprak kardeşim oldukça uygun bır bılgı vermiş...ssk gunlerı gerı gıtıyınde 2008 öncesıne gıdıyorsa memurlukta ,yenıden rapor almaya gerek yok demiş...şuankı yasa bu deyişirse sonrası bellı deyıl...

Toprak bey verdiğiniz bilgiler ve dökümanlar benim için o kadar değerli ki anlatamam..erken yaşlılık emekliliği için günlerdir örnek arıyorum kurumumda en alttan en üste kadar bir Allahın kulu belirttiğiniz maddeleri vermeyerek direk malüliyet açısından değerledirilecegimi söylediler..benim % 49 engellilik raporum var vergi indirimi alıyorum.24 yıllık memurum..17 sene önceki epikrizler raporlar dahil elimde bir sürü hastalığımla ilgili raporlar var. Hepsi tıp fakültesi hastanelerinden.onlarıda ekleyip yarın dilekcemi vericem..ben size çok teşekkür ederim .Allah razı olsun paylaştığınız için...

painter

Yazılı dilekçe ile başvuru yapın cevaplarını yazılı olarak versinler.

*Doğuştan özürlü olanlar
§a-) 5510 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az yüzde 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az yüzde 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde memur (kamu görevlisi) olanlar; en az 5400 gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı bağlanacaktır.

*Sonradan özürlü olanlar
§b-)Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
§a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
§b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

cicikıs

[FONT=sans-serif]*Sonradan özürlü olanlar[/FONT]
[FONT=sans-serif]§b-)Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;[/FONT]
[FONT=sans-serif]§a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,[/FONT]
[FONT=sans-serif]§b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

[/FONT]
burda cicikız %60 ve üzeri için yazmıyor neden bilgi verirmisiniz

% 60 ve üzeri olanlar da erken yaşlılık emekliliğini talep edebiliyor..merkez sağlık kurulu kişiyi değerlendirirken , tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen memurları mağlul olarak kabul ediyor...% 70 yürüme engelli memura masa başı iş veriyor. halen çalışabileceği alanlar olduğundan malul olarak kabul etmeyebiliyor..

cicikıs

cicikız benim durumum aslında 2015 temmuz ayında göreve başladım ilkkez sigorta girişim oldu .bu sigorta girişinden önce %80 2022 maaşı için rapor vermişlerdi yani %80 raporum var ben kaç yılda emekli olacagım bilgi veirirseniz sevinirim emekli sandıgı mensubuyum mebde memurum

Arkadaşlar 2004 girişli engelli devlet memuruyum, raporum sürekli ibareli ve memuriyetten önce alındı, 15 sene 3600 gün dolduğunda emeklilik için başvurduğumda Ankara sağlık kurulu benden tekrar yeni rapor ister mi?

Benim kafam karıştı. Ben hep 15 16 yıl çalışmayı genel sanıyordum. O sonradan engelli olanlar için miydi? Doğuştan engelliyim. 2015 yılında memuriyete başladım. İlk sigorta başlangıcı o zaman oldu. Ne kadar süre çalışacağım emekli olmak icin? Lütfen cevaplayın

paranoya çok teşekkür ederim evet raporum %62 .15 yıl sigortalılıkla emekli olabileceğim demek. Ve doğuştan ya da sonradan olmak fark etmiyor.

1 ekim 2008 tarihinden önce sigortalı olanlar için vergi indirimi kaklktigini bir gazete köşe yazısında okudum dogru mu.

Üst Alt