Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Memurun Emekli Sandığından Emekliliği..?

Merve hanım bizim genel müdürlük ten tahakkuk tarafından çalışan arkadaşa sordum..torba kadro ve unvan değişikliği nde 6 ay çalışma zorunluluğu var ..unvaniniz değişmediyse bulunduğunuz kadro dereceden maaş alacaksınız ...

Tek yürek rumuzlu arkadaş bir taş attı yaklaşık 2 saattir telefon trafiğinde çözdüm işi ::)) bilgi tazelemiş olduk

Jeanss kardeş çok teşekkur ederim.bizi de bilgilendirdn bu konuda.ben şuan 2/2 deyim.1 agustos itibariyle 2/3 ne duscem.gelecek yıl bir agustosta 1/1 ne ekgöstergem 2200 olcak.hemen akabinde emekli olurum ozaman madem 6 ay daha bekleme durumu yoksa:)

Arkadaşlar bende uzun aramalarım sonucunda benimle aynı durumdaki arkadaşların olduğu bu platformda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bende 1998 yılında normal statüde memur oldum. Sonradan 2002 yılında devlet hastanesinden yüzde 40 oranında (göz) rapor aldım ve vergi dairesi aracılığıyla Ankara ya gönderdim ve onaylanarak geri döndü. Sağlık raporum sürekli. 2002 yılından beri vergi indiriminden faydalanmaktayım. Engellilerle ilgili süreçleri yakından takip ediyorum. Bazı teyit etmek istediğim noktalar var. 19 yıllık memurum başka hizmetim yok. kadro derecem 1/1 ek göstergem 2200. Bildiğim kadarıyla 18 yılımı doldurduğum için süre olarak engelli emekliliğine hak kazanmış durumdayım. Sorum şu emeklilik için başvuru yaptığımda merkez sağlık kurulu benden tekrar rapor ister mi yoksa mevcut rapor ile emekliliğe sevk edermi. Raporum göz ile ilgili ve sürekli tedavisi yok.

Benden tekrar rapor istenmedi,ama engelli saglik raporumu 2014 yılında almıştım ve hastalıgım sürekli.Bu konuda sağlık kurulu raporu aynen kabul edebiliyormuş veya ek tahlil için yeniden rapor isteyebiliyormuş.Ayrıca Ankara merkez sağlık kuruluna gönderirken mutlaka raporun aslı veya hastaneden onaylattıgız aslının aynıdır olanı gönderin yoksa islem suresi uzuyor.

Bende engelli memur emekliliği için başvurdum bugün 3 ay oldu daha hiç gelişme yok sadace e devlette varide girmiş 26 haziran da sanırım rapor Ankara kurulda.. benim durumum karışık arkadaşlar.. 1990 ssk giriş 2010 memuriyete giriş. toplam gün 5600 civarı 10 yıl ssk zöel sektör 7 yıl memuriyet.. üstelik 5510 sayılı kanuna tabiyim ki buda emekli maaşının çok düşük olması demek araştırmalarıma göre en düşük memmur emeklisi maaşı 1800 tl de hayal.. maaşın yarısı 1300 tl gibi beklenti var..

Teşekkür ederim merve hanım. istenirse de tekrar alırız ne yapalım.

Pozitif Egeli kardeş senden tekrar rapor istemiyecekler çünkü raporun sürekli ..

chelıx 4A 'dan olan pirimlerinizi memurluk yaparken saydırdınız mı?

TahaAY hizmet birleştirme yapıldı lakin eskisi gibi emekli keseneği olmuyormuş sanırım.. bir fark filan ödemedim zadece hizmete eklendi.. ne kıdeme dereceye nede izne etkisi olmadı

öyle şey olur mu son 7 yılda en fazla hizmet hangi düzeydeyse oradan bağlanır aylık sizin yanlışınız var siz memur emekli olacaksınız 5510 saylı yasaya göre

DJ_BORAN evet 5510 sayılı kanuna tabiyim lakin bu kanuna göre emekli maaşı bağlanma oranı %50 oysa 5434 sayılı kanuna göre %75 idi..

Jeanss kardeşim teşekkür ederim ilgine. Ayrıca bir husus daha var. Aynı madde göreve girmeden önce yüzde 40 oranında engelli olduğunu belgeleyenler 15 yılda emekli olur diyor. Benim engel durumum doğuştan ama göreve başlamadan önce engel durumumu belgeleyen bir tek askerde iken verilen askerliğe elverişsizdir diye bir rapor var orda engel oranı yazmıyor ne derece etkili olur bilmem.

chelıx

Ben de hizmet birleşimi yaptırdım. Hem iznime, hem dereceme, hem de kadememe etkisi oldu.

toprak1453 ben kurumuma yazı ile başvurdum.. 1 ekim 2008 sonrası memur yani 5510 sayılı kanuna tabi olanların daha önce özel sektörde geçen hizmet sürelerinin izne, derece ve kademeye ve de emekli keseneği ile emekli maaşına katkısı yok.. sadece emeklilik günlerine katkısı var..

@chelıx
Benim önceki hizmetim de kamu hizmetiydi. Belki özel sektör farkediyordur, bilemiyorum.

@jeanss
18,5 yılda 1.dereceye nasıl düşebiliyorsunuz anlamış değilim? Ben 15 yıllık memur olucam 4/3'ündeyim. 18 yıllık olsam 3/2 olabiliyorum. Siz nasıl 1.dereceye gelebiliyorsunuz?

ENGELLİ MEMUR 4 ŞEKİLDE EMEKLİ OLUR...
1- normal emeklilik
2- işe girdikten sonra engellilik/hastalık durumumda malulen emeklilik
3-işe girmeden önce elinde raporu olmasına rağmen, engelli statüsünden değil normal statüde işe girmek.
4-işe engelli statüsünde girmek ve erken emekli olmak.
.......

işçiler raporu işe girdikten sonra alsalar bile vergi indirimi ile emekli olabiliyor.
ancak memurlar doğuştan hastalığı olmasına rağmen işe girişten önce rapor almamışsa, işe normal statüde girmişse emekli olamıyor.
işe girdikten sonra malulen emekli olanlar, erken emekliliği düşünmelerine rağmen olamıyor.

toprak1453 sizin önceki hizmette kamu olduğu için 5434 sayılı kanuna tabisiniz.. benim durum farklı.. 2008 den önce özel sektörde hizmeti olup ta 2008 sonrası memur olanlar emeklilik bakımından çok zararda tek avantaj şu anda devlet işinde çalışmak ve asgari ücretin en az iki katı maaş almak..

Jozefim konuyu yanlış biliyorsun. İşe girdikten sonra rapor alanlar engel derecelerindeki kadamalara göre yaşlılık aylığına bağlanır. aşağıda bu çok açık.

C- 01.10.2008 gününden önce işe başlamış eski Memurlarda geçiş süreci

Kanun’un geçici 4 üncü maddesi ile;

1-5434 sayılı Kanun gereğince kanuni tabiriyle sakat kadrosu ile başlayan memurlar ile sakat kadrosunda olmamasına rağmen memur olmadan önce yüzde 40 ve daha fazla oranlı raporu olanlar
15 yıllık yani 5400 günlük süreyle emekli olmaktadırlar ve olmaya da devam edeceklerdir.

2-Doğuştan özürlü olup da ellerinde rapor olmayanlar
5510 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten (01.10.2008 gününden) önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az yüzde 40 oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az yüzde 40 oranında doğuştan özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde memur (kamu görevlisi) olanlar; en az 5400 gün (15 tam yıl) uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş olması kaydıyla, istekleri halinde emekli olabileceklerdir.

3-Sonradan özürlü olanlar
Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklardır.

toprak1453

Kalkınmada öncelikli illerdeki memurlara 2 yılda bir derece ilerlemesi oluyor.1.dereceye erken inme ondan kaynaklanabilir.ben 8 temmuz 2017 de 21 yıl olacağım.1.derece 3.kademesindeyim.9.derece 1.kademesinden başladım.1 derece 2005 yılında devlet tüm memurlara verdi. 2 kademe ilerlemesi de sicil notundan aldı.normalde 3 kademe ilerlemesi olacaktı. bir muhterem zatın yüzünden disiplin cezası aldığımdan 2 kademe alabildim 21 yılda. o muhterem zatta Allahın takdiri,fetöden ihraç oldu.biz ünvan yükseltirken o da ihraç oldu.:))

3 Temmuz 2017 itibariyle bende emeklilik dilekcemi verdim. Benzer durumdayiz sanirim. Yalniz benim kafama takilan birsey var. Benim raporumda 1 yil gecerli ifadesi var bu sıkıntı cikarirmi surekli olmasi sartmi bilginiz varmil? Birde benim 16 yillik memuriyetim var oncesindede 5 yillik sigortam vardi hizmet birlestirmesi yaptim toplamda 21 yapiyor ama 18 yil sartini sadece memuriyet icinmi sart kosuyolar bilmiyorum. Bilginiz varmidir? Benim maaş derecem 3/2 si ek gostergem 1500. Emeklilik derecem ise agustosta 1/ 1 olacak . maasim neye gore belirlenir?

Sayin ahiskali kardeşEmekli esas derecenin emekli maaşı hesabına girer..eğer emekliliğin kabul edilirse 16 Ağustos tarihinde ilişik kes

SSK hizmetini saydirdinmi memurluğa

cicikıs
Ben KİT kurumunda Teknik kadrodayım. Önlisans mezunuyum.

jeanss
Benim 8 yıla yakın SSK 7 yılda Emekli Sandığı hizmetim var. Erken emeklilik durumunda maaşıma bu SSK'lı olayı yansıyor mu?

Hizmet birlestirmesi yaptim evet . 3 eylulde de tam 16 nci yilim doluyor ikramiyeyi tam alabilmek için eylul 15 i bekliycem. Mantikli olan bu gibi

Değerli dostlar ve Sn.Bülent bey Engelli Emeklilikten faydalanmak üzere gittiğim Kamu Emeklileri Dağire Başkanlığı Ankara dan bugün geldim.Sizlerlerin veya çevrenizde olumuş benim durumdaki kişiler için her türlü görüş bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacım var ve bu konuda yardımcı olacak herkese şimdiden teşşekkür ederim:

Konu şu başlıkta: https://www.engelliler.biz/forum/tu...k-ya-emeklilik-basvurusu-yapabilir-miyim.html

Harun 76 haberler sende o zaman kurumu yerinde ziyaret etmişsin ne gibi bilgiler edindin.

chelıx Ben 2005 Sigorta girişliyim 2015 de memur oldum. 4A dan olanları saydırmadım ilerde diyorum saydırdığım zaman 2008 öncesi mi olurum sonrası mı?

TahaAY
2008 sonrası memur olarak başlamış olursun,
4A lı günlerini saydırırsan emekliğe esas derece/kademen ilerlemiş olur

toprak1453

derecen ne kadar arttı ayrıntılı yazabilir misin benimde 10 yıllık özelde çalışmam var.billeştirme yapsam mı diye düşünüyorum??

Üst Alt