Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Memurun Emekli Sandığından Emekliliği..?

Merve hanım emeklilik dilekçenize cevap geldi mi

Gecen hafta ayrılış için onay belgesi teblig edildi,kurumdan ayrılışımı yaptım.ikametgah,en son bitirilen okul belgesi ,fotograf varsa sigorta hizmet suresini gosterir belge istendi.

Hayırlı uğurlu olsun ..bitirdiğin okul belgesini niçin istediler anlamadım..zaten ek gösterge biz 2200

Emekli yolluğunu kurumdan alacaksınız unutma Merve hanım

Tesekkür ederim,darısı başınıza.Emekli yolluğu konusunda bilgim yoktu,kurumuma dilekçemi vermem gerekiyor acaba?

Sağolun Merve hanım dilerim bundan sonraki hayatınız gönlünüzün arzuladığı gibi geçer

kanunun neresinde başvuru esnasında fiili çalışıyor olma şartı var ben göremedim.bence bu sgk nın dönemsel görüşü. ve mahkemece zaten kabul görmeyecektir.

Merve hanim surec hakkinda bilgi alabilirmiyiz sizden konisma sansimiz varmi

Arkadaşlar benim emeklilik işlemide e devlette tahsis servisinde gözüküyor

Merve hanım maaş bilgileriniz belli oldumu kaçıncı dereceden maaş bağlandı miktarı ne kadar bilgi verirseniz sevinirim

Fakat burada bir ayrıntı var. Görevli diyor ki, malulen emeklilik için başvurabilirsiniz ancak %50 oranla bunu alamasınız diyor. Peki 2008'de, 5510'da yapılan yeni düzenlemede belirttiği oranlara sahip olanlara emeklilik hakkı tanıyor;
% 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760 gün, (16 yıl)
% 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480 gün, (18 yıl)

Halbuki iki oranda da malulen emeklilik seviyesi yok.%40'tan %59'a kadar ancak yaşlılık emekliliğinden faydalanabilirsin. Buna göre ben emekli olabilirim. Ki bu ilga edilmiş yasanın son hali.Bu Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünün emeklilik ölçütü. Buna göre nasıl oluyorsa beni emekli olabilecekler arasında kabul etmiyor. Tam bir karmaşa.

Benim raporum %60 biz nasıl oluyoruz o kısmı anlayamadım ben. 59 dan sonrasına ne oluyor?

Benim raporum %60 biz nasıl oluyoruz o kısmı anlayamadım ben. 59 dan sonrasına ne oluyor?

Malulen emeklilik oluyor %60 ve üzeri. Malulen emekliliğin ne olduğunu öğrenmek için buradan veya internetten araştırabilirsiniz. Bir çok bilgi mevcut.

bende çok merak ediyorum benimde raporun %80 kanun diyor sigorta girişinden önce malul derecede olanlar engelli emekli olabilmesi içinse 3960 15 yıl sigortalılık süresi olacak diyor buraya kadar anlaşılmayacak bişey yok kanun açık

FAKAT sigorta girişinden sonra TAHAY %60 ve üzeri raporu olan biri engelli emekli si olmak istiyorsa malulen emekli olmak istemiyor bu şahısın durumu nasıl olacak 5510 sayılı yasada sizin dediginiz gibi bi açıklama yok bu durumu anlarsan tahay banada bilgi ver:confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Malulen emeklilik oluyor %60 ve üzeri. Malulen emekliliğin ne olduğunu öğrenmek için buradan veya internetten araştırabilirsiniz. Bir çok bilgi mevcut.
toprak ama şahıs malulen olmak istemiyorsa engelli emeklisi olmak istiyorsa durum nasıl olacak sigorta girişinden sonra %60 ve üzeri raporu olanlar çünkü malulende çalışma hakkı yok kişi belki sonradan çalışmak isterse özelde engelli emekli si olmak istiyorsa durum nasıl olacak bu 5510 sayılı kanunda yazmıyor

Toprak cvp verirsen sevinirim şimdi siz diyorsunuz emekliligim onaylandı siz şu an emekli olmak isteseniz süreç nasıl işleyecek tekrardan rapor alacakmısınız veya elinizdeki raporumu sunacaksınız v.s nasıl olcak ??yoksa direk emekli mi olacaksınız şayet direk emekli olacaksanız bende memurum sizin gibi şimdiden günüm gelmeden maluliyet tesbiti veya görüş isteyip v.s raporumu şimdiden alsam göndersem sonradan günüm geldiginde direk emekli olabilirmiyim

@chelıx

chelix toprak önceki hizmeti kamuda işciymiş ssk lı yani emekli sandıgı degil nasıl oluyor sizinkide ssk oluyor ssk sutatü olarak aynı degilmi sizinkininde derece kademeye etkisi olması gerekmezmi

Kardeş bende toprak gibi engelli memurun hastaligimda toprakin hastaligi ile aynı temmuz 17 de dilekçe verdim emekli olmak için bekliyorum sonucu

Maas daha bağlanmadı,4 c evrak takipte görülüyor ama daha detay kısmında hiçbir bilgi yok.

Merve hanım benimde 4c de evrak gözüküyor ama detay okunmuyor 17 temmuzda dilekçe vermiştim

Evrak hakkında bilgi almak için (0312)458 74 42 'yı arayabilirsiniz.

Sabah erken saatte aradığınız da veya vazgeçmeye sürekli arayınca düşüyor. Hangi aşamada olduğunu söylüyorlar. Yada Alo 170 'e bilgi almak için bildiri yazdirirsaniz, 2 gün sonra aradığınız da yine hangi aşamada olduğunu öğrenebilirsiniz.

Eğer raporunuz sağlık kuruluna gönderildi ise sağlık kurulu telefonları (0312 )458 71 30,458 7134,458 78 03 bu numaralardan birini arayarak raporunuzla ilgili bilgi alabilirsiniz .Kolay gelsin.inşallah istediğiniz gibi sonuçlanır Merve hanım ve @ jeanss

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM Sgk da pek detaylı bilgiye sahip değil adam 15 dakika boyunca kanundan bahsetti ama benim soruma cevap olmadı bunu da kendisine izah ettim telefonda yasayı okumamı söyledi. Da Vincinin şifresi mübarek Mod:The Da Vinci Code.

Evrak takip icin bugün Ankarayı aradığimda 9.08 ta kurumdan evrak istediklerini öğrendim,ilişik keserken zaten istenen evraklari gondermistim,yine süre uzayacak.Banada kurumada sgk dan gelen bir belge yok şuan,ne kadar uzun bir süreç,hayırlısı olsun bakalım

Üşenmedim baştan sona kadar okudum inan ki 5510 sayılı kanundan sonra memur olanlar için emeklilik ne kadar zor ya şimdi yeni plan yaptım 65 yaşına kadar çalış, ben emeklilik için uğraşacağıma onlar beni emekli etsin... :)

@officer hem zor hemde anlamsız..

5434 e göre en az 500 tl düşük maaş, tekrar rapor isteniyor hemde ya araştırma yada üniversite hastanesinden, hizmet birleştirme sadece emeklilik süresine katkısı var maaşa yok. iş güç yok vakit geçirmek zor, verdiğin evrak 4 ayda dönüyor..

5510 sayılı kanun işçiyi memuru hele 1 ekim 2008 den sonra işe gireni memur olanı vuruyor..

@Ahiskali26 ve @TahaAY , Çalıştığın kurum aracılığıyla ve raporun aslını dilekçe ekinde olmak kaydıyla SGK Emeklilik Genel Müdürlüğüne göndereceksin. SGK'da bulunan sağlık kurulu raporunu inceleyecek ve engelli emeklisi olabileceğine hükmederse emekli olabileceksin. En az bir ay cevap için bekleyeceksin. Süreç bu.

toprak bende görüş isteyebilirmiyim arkadaşlara görüş isteyebilirsiniz demişsin 2015 te memur oldum ilk sigorta girişim 2015 daha önce sigortam yok 15 yıl sigortalılık süresine ve 3960 gün pirime baglıyım 5510 sayılı yasaya baglıyım bende görüş isteyebilirmiyim sizin 13 yıl olmuş görüş istemişsiniz emekli olmanıza 2 yıl kalmış ha bugün ha emeklilik zamanım yaklaştıgında fark etmez degilmi emekli olmama 12 yıl var ben şimdiden görüş isteye bilirmiyim çok sitresiliyim lütfen yardımcı olursan cevap verirsen sevinirim

adminler alıntıları silmezseniz sevinirim

Üst Alt