Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Fakat burada bir ayrıntı var. Görevli diyor ki, malulen emeklilik için başvurabilirsiniz ancak %50 oranla bunu alamasınız diyor. Peki 2008'de, 5510'da yapılan yeni düzenlemede belirttiği oranlara sahip olanlara emeklilik hakkı tanıyor;
% 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760 gün, (16 yıl)
% 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480 gün, (18 yıl)
Halbuki iki oranda da malulen emeklilik seviyesi yok.%40'tan %59'a kadar ancak yaşlılık emekliliğinden faydalanabilirsin. Buna göre ben emekli olabilirim. Ki bu ilga edilmiş yasanın son hali.Bu Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünün emeklilik ölçütü. Buna göre nasıl oluyorsa beni emekli olabilecekler arasında kabul etmiyor. Tam bir karmaşa.
Benim raporum %60 biz nasıl oluyoruz o kısmı anlayamadım ben. 59 dan sonrasına ne oluyor?
bende çok merak ediyorum benimde raporun %80 kanun diyor sigorta girişinden önce malul derecede olanlar engelli emekli olabilmesi içinse 3960 15 yıl sigortalılık süresi olacak diyor buraya kadar anlaşılmayacak bişey yok kanun açıkBenim raporum %60 biz nasıl oluyoruz o kısmı anlayamadım ben. 59 dan sonrasına ne oluyor?
toprak ama şahıs malulen olmak istemiyorsa engelli emeklisi olmak istiyorsa durum nasıl olacak sigorta girişinden sonra %60 ve üzeri raporu olanlar çünkü malulende çalışma hakkı yok kişi belki sonradan çalışmak isterse özelde engelli emekli si olmak istiyorsa durum nasıl olacak bu 5510 sayılı kanunda yazmıyorMalulen emeklilik oluyor %60 ve üzeri. Malulen emekliliğin ne olduğunu öğrenmek için buradan veya internetten araştırabilirsiniz. Bir çok bilgi mevcut.
@Ahiskali26 ve @TahaAY , Çalıştığın kurum aracılığıyla ve raporun aslını dilekçe ekinde olmak kaydıyla SGK Emeklilik Genel Müdürlüğüne göndereceksin. SGK'da bulunan sağlık kurulu raporunu inceleyecek ve engelli emeklisi olabileceğine hükmederse emekli olabileceksin. En az bir ay cevap için bekleyeceksin. Süreç bu.