Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Memurun Emekli Sandığından Emekliliği..?

Ogorken

Görüş yazisinda illaki raporun asli yada noter onayli asli gibidir olacak ve engelli kadrosu ile atandiginizida gosterir hizmet cizelgesi olacak. Bunlar eksik ise isleme almamis olabilirler.. raporun aslini gondermeyin ama noterden asli gibidir yaptirip onu gonderin.

Raporun aslı gibidir yolladık ancak engelli atanmaya gerek yok görüş yazısı için.sonradan engelli olanlara da görüş yazısı veriliyor.ayrica işleme alinmasa dahi bilgi için cevap verilmesi gerekiyor.dedigim gibi sonradan engelli olan memurlara da görüş yazısı veriliyor.burada bir çok örnek var bu durumda olan arkadaşlardan

Ayrıca hastane başhekim onayli raporuyla görüş yazısı isteyen bir çok arkadaşa cevap geldi.hizmet çizelgesi göndermeyen de bir çok kişi var.yani dilekçe ve rapor örneği yetiyor diye söyleyen çok oldu burda

Merhabalar, takip edenler ve merak edenler için gelişmeleri yazayım istedim.

Erken emeklilik için, Psikiyatri Majör Depresyon 40 - Uyku Apnesi 35 - Bel+Boyun Fıtıkları 14 puanım vardı ve Balthazard toplamı 66 olan 2 yıl süreli olarak onaylanmış rapor ile başvuru yapmıştım.

Bugün Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı Sağlık Kurulunu aradım ve yollamış olduğum %66 oranlı 2 yıl süreli raporumun, %53 e düşürülerek 1 yıl sonra kontrol şerhi ile onaylandığını söylediler.

Raporumu 21 Şubat 2018 de almıştım zaten 3 ayı geçti.
Yani 1 yıllık süreden geriye kaldı 9 ay, 3 ay önceden raporunuzu alıp yollamanız gerek dediler. Bu durumda yeni istedikleri raporunda ancak 1 ayda çıkacağınız hesap edersek 5 ay sonra benim tekrar hastane yollarına aşındırmaya başlamam gerekecek. Bu kelimenin tam anlamı ile zulümdür.

Emeklilik konusunda ise henüz bir cevap vermediler daha, bu sadece sağlık kurulunun söylediği sonuç. Ama muhtemelen Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı'da Sağlık Kurulunun kararı doğrultusunda bir emeklilik kararı verecektir eğer verirse.

Puanı neye göre düşürdüler ve 2 yıl süreli raporun süresini neden 1 yıla çektiler anlamak mümkün değil, bu durumda emekli olsammı olmasammı kararsız kaldım.

Emeklilik hususunda 2008 sonrası memur olarak tabi olduğum 28. maddeyi tekrar okuduğumda dikkatimi çeken bir konu oldu (kalınlaştırarak yazdığım yer)

Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,
malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki yaş şartları aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanırlar. Bunlar 94 üncü madde hükümlerine göre kontrol muayenesine tâbi tutulabilirler.

Sanırım raporumun 2 yıl süreli olup olmamasına bakılmasızın 94. maddeye göre kontrol muayenesini uygun görmüşler.

94. Madde ise şu şekilde; (Genel olarak malullerin durumundan bahsediyor, oysa ben malul değilim ama yinede bu kapsamda değerlendirme yapıyorlar)

MADDE 94- Kurum yürütülen soruşturma kapsamıyla sınırlı olmak üzere;
a) Sağlık hizmeti alan genel sağlık sigortalısından veya bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilerden, sağlık hizmetinin gerçekten alınıp alınmadığını,
b) Sigortalının, isteğe bağlı sigortalının veya bunların hak sahiplerinin malullük, iş göremezlik raporlarında belirtilen rahatsızlıklarının mevcut olup olmadığını,
tespit amacıyla kontrol muayenesi ve tetkik yaptırılmasını talep edebilir.

Malûllük, vazife malullüğü aylığı veya sürekli iş göremezlik geliri bağlanmış sigortalılar, malullük durumlarında artma veya başka birinin sürekli bakımına muhtaç olduğunu ileri sürerek aylık ve gelirlerinde değişiklik yapılmasını isteyebilecekleri gibi; Kurum da harp malullüğü, vazife malullüğü, malullük aylığı veya sürekli iş göremezlik geliri bağlanmış sigortalılar ile aylık veya gelir bağlanan ve çalışma gücünün en az % 60 ını yitiren malûl çocukların kontrol muayenesine tâbi tutulmasını talep edebilir. (4)

Kurumca yaptırılan kontrol muayenesinde veya sigortalının isteği üzerine ya da işe alıştırma sonunda yapılan muayenesinde yeniden tespit edilecek malullük durumuna göre, malullük aylığı veya sürekli iş göremezlik geliri, yeni malullük durumuna esas tutulan raporun tarihini takip eden ödeme dönemi başından başlanarak artırılır, azaltılır veya kesilir.

Çalışma gücünün en az % 60ını yitiren malûl çocuklara bağlanmış bulunan gelir ve aylıklar, kontrol muayenesi sonunda tespit edilecek malullük durumuna göre, rapor tarihinden sonraki ödeme dönemi başından itibaren kesilir.

Kurumun yazılı bildiriminde belirtilen tarihten sonraki ödeme dönemi başına kadar kabul edilebilir bir özrü olmadığı halde kontrol muayenesini yaptırmayan sigortalının malullük aylığı veya sürekli iş göremezlik geliri ile çalışma gücünün en az % 60ını yitiren malûl çocukların kendilerine bağlanmış olan gelir veya aylığı, kontrol muayenesi için belirtilen tarihten sonraki ödeme dönemi başından itibaren kesilir.

Ancak, kontrol muayenesini Kurumun yazılı bildiriminde belirtilen tarihten başlayarak üç ay içinde yaptıran ve malullük veya sürekli iş göremezlik halinin devam ettiği tespit edilen sigortalının veya aylık ya da gelir bağlanmış olan malûl çocuğun kesilen aylık veya geliri, kesildiği tarihten başlanarak yeniden bağlanır.

Kontrol muayenesini Kurumun yazılı bildiriminde belirtilen tarihten üç ay geçtikten sonra yaptıran ve malullük veya sürekli iş göremezlik halinin devam ettiği tespit edilen sigortalının malullük aylığı veya yeni sürekli iş göremezlik derecesine göre hesaplanacak geliri, gelir veya aylık bağlanan çalışamayacak durumda malûl çocukların ise almakta oldukları gelir veya aylık, rapor tarihinden sonraki ay başından başlanarak yeniden bağlanır.
Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usûl ve esaslar, Kurum tarafından çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir.

Merve hanım emeklilik görüş yazısı ne zamanda sonra geldi cevabı saygilar

Görüş yazısına cevabın gelmesi rapor sağlık kuruluna gittiğinden dolayı yaklaşık olarak 2 ayı buluyor

merve 16

Peki Merve hanım, görüş yazısı geldikten sonra ne kadar zamanda emekli olunabiliyor acaba? Yani görüş yazısından sonra emeklilik dilekçesi verdik diyelim? Görüş yazısına ilgi kurarak mı emekli dilekçesi veriyoruz? Bir de sizin yazdığınız ve SGK dan kurumunuzdan gelen görüş yazısı nasıl bir şey örneğini kişisel bilgileri saklayarak yazabilirmisiniz?

evet ,ben görüş yazısı için dilekçe gönderdiğimde yıl ve süre olarak emekliliği haketmiş durumdaydım.görüş yazısı geldikten sonra emeklilik için dilekçeyi hemen vermiştim.Eksiklikler oldukça yazışmaların süresi uzuyor.Resim ekleyemedim,görüş yazısında rapor sağlık kurulunca incelenmiş olup engel oranının %45 olduğu tespit edilmiştir şeklindeydi.Benim emeklilik işlemlerim 4-5 ayı bulmuştu.

merve 16 ben de malülen veya erken emekli olmak istiyorum 2006 da memurluğa başladım emekli olsam kontrol muayenesi koyarlar mı bazıları 2008 den önce mesleğe başladığın için konmaz diyor doğrusu nedir

işe giriş tarihim 1998,kontrol muayenesi istenmedi.Görüş yazısıyla birlikte tüm işlemler 5 ay sürdü.

merve 16

Emeklilik dilekçesi verdikten sonra ne kadar sürdü tam olarak? Çalışmaya devam etmek zorundamıyız yani onay verilene kadar emeklilik için dilekçe verdikten sonra?

Bildiğim kadarı ile, görüş yazısı emeklilik onaylanmış olarak geldiğinde işyerine emekli olmak için dilekçe verilip bir tahsis no alarak ilişik kesiliyor ve işe gidilmiyor. Yanlışım varsa doğrusunu yazan olursa sevinirim. Teşekkürler herkese.

Son düzenleme:
Emeklilik dilekçesi verdikten sonra yaklaşık iki ay sürdü.Dilekçe verdiğimizde çalışmaya devam ediyoruz daha sonra ilişik kesme yazısı geldiğinde yani tebliğ edildiğinde bir ay içinde ilişik kesmek gerekiyor.

merve 16

Tabii daha önce (süre yıl vs dolduktan sonra) görüş yazısı alıyoruz değil mi? Yani görüş yazısı olumlu olduktan sonra bu anlattıklarınız değil mi?

%63 engelli raporum var sürekli ve vergi indiriminden var. Engelli emeklilik için dilekçe verdim mayıs16 da. 26 haziranda e devlete düştü ama detay yok; 3 temmuzda ikinci tarih göründü yine detay yok. Aradım evrağım ne durumda diye 6 temmuzda sağlık kuruluna gönderildi dediler.

Bugün arıyorum ancak sonuçlananları görebiliyoruz ağustos 10 dan önce sağlık kurulundan çıkmaz cevap dediler.Bukadar sancılı bir süreç midir bu? Sağlık kurulu haftada bir toplanıyormuş onay çıkması bukadar uzun sürüyormu acaba? İzin rapor herşey bitti. İşe başlamak zorunda kaldım daha nekadar beklenir bilenler dönebilirse çok sevinirim arkadaşlar. (Kamuda görevliyim hemşireyim, hizmet birleştirmem yapıldı, 20.yılımı çalışıyorum)

Merak etmeyin,bende bu süreci yaşayanlardanım,sabırla beklemek dışında yapılacak bişey yok,inşallah hayırlısıyla sonuçlanacaktır.

Merve hanım sağlık kurulu'ndan onay veya red sonucu çıkması 1 aymı sürüyor. Sizin yazılarınızı okudum. Dilekçe verdikten sonra iki ay sürdü demişsiniz benimde 16 temmuzda iki ay olacak. Sağlık kurulundaki işlem nekadar sürüyor onu bilmiyorum. Derdim maaş ikramiye olayı değil. O süreci sonra takip ederim, emekli onayım gelsin yeterki

Mercan78

Aşağı yukarı bizde aynı durumdayız da bu kurul da yada sistemde bir standart yok maalesef başvurular olumlu veya olumsuz 1-4 ay arası sonuçlanıyormuş.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için arkadaşlar😊

Bu konuda daha oncede yazdim.. en dogru yontem gorus sormak ilk basta.. goruste zaten saglik kuruluna rapor gonderiliyor ve emeklilik uygunsa gorus yazisi geliyor.. boylece emeklilik basvurusu yapildiginda hem beklenmiyor hemde tereddutler olusmuyor..

strangeyaman

Peki, bağlı olduğumuz kurum aracılığı ile istediğimiz emeklilik için görüş yazısını SGK dan takip edebiliyormuyuz e devletten? Eğer edebilirsek nasıl ediyoruz.Çünkü çalıştığımız kurumdan cevap gelmesi ayları buluyor.

u.uçar

4c emeklilik evrak takip isleri var fakat sadece evrakin ulasip ulasmadigi ve islem yapildigi tarihi gorebilirsin baska hic bir aciklama gozukmuyor..

Gecen hafta ankaradan yazi geldi hastaligimla ilgili klinik test sonuclari vs olmadigi icin tekrar rapor istediler ancak ayni hastaneye gitmeme ragmen onceki raporuma bakmayip oranlari hep dusuk verdiler hatta polio sekelinden hem ortopedi hemde noroloji oran veriyordu noroloji ortopedi vermis zaten diyerek oran dahi vermedi dusuk cikarsa itiraz edicem

Peki, bağlı olduğumuz kurum aracılığı ile istediğimiz emeklilik için görüş yazısını SGK dan takip edebiliyormuyuz e devletten?

Hayır bunu takip edebileceginiz bir sistem yok ve telefon bile acsaniz cevap alamazsınız. Sadece evrakinizin kuruldan çıkıp çıkmadığını söylerler. Bu kadar.

VTR-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@@cinarxx

Enteresan çünkü ben sadece raporun aslını gönderdim ve kabul edildi %50 olarak. Bazı hastaliklarda bunu istiyorlar.

Görüş yazisi ben de istedim.Raporun aslını istedi kurum.Bunun yanında acaba diger evrakları da göndermeli miyim? Örnegin polisomnografi raporunu.Yoksa doğrudan ünv. hastanesinin sisteminden görürler mi?

login Gerek yok. Raporun aslını istedilerse kesin olarak olumlu sonuçlanır. Bana da aynısı olmuştu. Hayırlı olsun.

İlçe onaylı örnek olur demişti.Yazı, ile gittikten sonra olmaz aslını gönderin demişler.Bakalım hayırlısı.

Üst Alt