Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Memurun Emekli Sandığından Emekliliği..?

1806

Genelde kronik olmayan ya da usulüne göre düzenlenmeyen raporların tekrarını istiyorlar.sizden tekrardan rapor istemezler.gununuz dolduysa maddi sıkıntı yoksa verirsiniz dilekçeyi olursunuz onaylanır.benim raporum geçen ay onaylandı ancak suremin dolmasına 10 ay kaldı.sure dolar dolmaz onay gelen yazıya istinaden emeklilik dilekçesini verecem inşallah.bir gün bile beklemeyi düşünmüyorum sahsen

Ogorken ben suan itibariyle memurlar.nette emekli maasi hesaplama robotunda maas hesaplaması yaptım 1974 tl çıkıyor.eger dogru ise özel sektörle beraber 22 yıllık çalısmam var aslında suan bu yıldan emeklı olan memur ne kadar alıyor ise bizimde o kadar almamız lazım degil mi yanlış mı düşünüyorum.

Memurlukta derece kademe memurlukta geçen yıl ve özellikle gösterge önemli.gecmis memuriyet öncesi maaşınızı düşürebilir kazanciniza priminize göre.bildigim bu

Peki engelli olarak kanunen emeklilik günü gelmiş biri kurumu emekli ol demezse istediği zaman olabilir mi

O zamanda normal emekli gibi oluyomuş doğrumu acaba

Abicim ister yaşını bekle normal emekli ol istersen engelli raporunle erken emekli ol.kimse seni sen istemedikce zorla emekli edemez.kimsenin öyle bir hakkı yok.ne amirinin ne valinin ne de bakanın.sen istemedikce suç islemedikce kimse işine son veremez de emekli edemez de.sana kalmış.

16 yıla tabi olsan bile engelli raporuna göre istersen 18. Ya da 20. Yılında da bu hakkını kullanırsın.

Arkadaşlar tekrar tekrar yazıyorum.ben sgk da çalışıyorum ve mevzuata gayet hakimim.eger memuriyete kanundan önce yani 01 10 2008 öncesi başlamışsanız emekli maaşı derece ve kademe üzerinden hesaplanıyor oda yaklaşık yüzde 75 e tekabül ediyor yaklaşık olarakta 2200 civarı bir maaş bağlanıyor.fakat memuriyetiniz 01 10 2008 sonrası memur olmuşsanız ki daha önce sigortalı çalışmış olmanızın bir önemi yok emekli maaşınız kazanlarınız üzerinden hesaplanır ki buda yüzde elliye tekabül ediyor ve 1300 1400 civarı bir maaş bağlanır.bu konuda tereddüt yok rakamlar fakedeblilr ama eski ve yeni memurun emeklilik maaşları arasında çok fark vardır.kesin bilgidir

aarkin

Söylediklerini ben de doğruluyorum.Yalnız onaylanan rapor konusunda net birşey söylememişsin.Hemen olacaksanız istenmez 5 sene sonra olursanız istenir diye bilgi vermişsin.5 sene sonra yasada, özürlülük ölçütlerinde herhangi bir değişiklik olmazsa sürekli rapor varken neden yeni rapor istensin?

login aynen öyle güzel kardeşim.sure değil yürürlükteki ölçüt çizelgesi önemlidir.hayirli akşamlar

Konuyu sanırım anlatamamışım 5 yıl ı örnek olsun diye yazdım oradaki değerlendirme şu şekilde oluyor diyelimki sizin şu anki raporunuz şeker ve tansiyondan ve bu raporunuzu şu an onayladılar.ama siz 7 yıl sonra emekli olmak istediğinizde şeker hastalığının çaresi bulundu diyelim o zaman sizi tekrar hastaneye sevişebilirler.hastaliklari örnek olsun diye verdim.fakat diyelimki bir kolunuz veya bacaklarınız yok bu durumun düzelme ihtimali olmadığı için tekrar sek yapmazlar.yani burada tamamen raporunuzun içeriği önemli yani yüksek sağlık kuruluna giden rapor onayını vergi indirimi gibi düşünmemek gerekir

aarkin

yani benim şimdi ilk ssk girşim 2006 yılında, 2013 yılında devlet memuru oldum. Emekli olduğumda 1200-1300 tl gibi bi maaş mı alacağım hizmet birleştirmesi yapsam bile ?

aarkin 2008 öncesi için kontrol muayenesi konusu nasıl. Var mı? Yok mu?

Tsunami arkadaşım aynen öyle ve 2008 sonrası memur olan arkadaşlarımızın çoğu bu konudan bihaber.socrates arkadaşım sizdende isteyip istemeyecekleri konusuda aynen yukarıda anlattığım gibi raporun içeriği ile ilgili bir durum fakat kıstaslarının ne olduğunu anlayabilen yok tamamen kurulun insiyatifinde

5510 tabi memur bildiğim kadarıyla eski memur lardan yüzde 30 düşük maaş alacak.ocak ayında eski memur 2440 alırsa yeni memur 1700 anca alacak doğrumu ?

Bu durum ilerde normal emekli olunduğunda da geçerli.yani sadece erken engelli ememklilik için değil ileride normal yaş gelince emekli olunca da 2008 sonrasindakiler dezavantajli

rainman57

Doğru, 2008/10 ayından sonra memur olmanın bir avantajı kalmadı, bağkur ve ssk gibi aynen.

[FONT=sans-serif]2008 sonrası ilk kez sigortalı olanlar [/FONT]5510[FONT=sans-serif] sayılı yasaya tabidir. Memur da olsa (4c), ssk'lı da olsa (4a), bağkur'lu da olsa (4b) malulen emeklilikte maaş hesabı aynıdır: [/FONT]5510[FONT=sans-serif] sayılı yasanın 27. maddesi[/FONT]

Arkadaşlar 2001 memurum tsk görev yapıyorum işe girdikten sonra 2018 yılında devlet hastanesinden Piskiyatri seker ve hiper tansiyon ve bel fıtığı rahatsızlığımdan yüzde atmiş yedi sürekli engeli raporu aldım kuruma teslim edip engeli memur haklarından yararlanmak isdiyorum diye kuruma verdim kurum isdedim dışında emekli sandigi saglık kuruluna engeli memur emeklilik kanunu 39 / j ye göre engeli emekliliğiyle ilgili görüş sormuş bu benim isdedim dışında oldu saglık kuruluda müracata binayen bi karar almiş ve kuruma bildirmiş ekte ama ne karar aldıysa benden raporumun Aslı'nı anlara saglık kuruluna göndermem hem saglık kurulundan hemde küvetten istendi şimdi 18 yılık memurum bu karar ne olabilir bilgisi olan arkadaşlar bilgi lütfen raporum 2018 ve yüzde atmiş sekiz sürekli ..

YÖNETİCi ARKADAŞ LÜTFEN YAZIMI SİLME

Aytektek

Ben kurumuma raporun aslıni verip Sgk ya gönderin dememe rağmen göndermemişlerdi.İsteğiniz dışında göndermeleri ilginç geldi bana.Sgk durumunuzu emeklilik yönünden incelemek için raporun aslını istemiştir.Emekli olmayı yakın zamanda istemiyorsanız göndermeyin.Gönderseniz de aleyhinize bir durum olmaz.Dilekce vermediyseniz sizi isteğiniz dışında emekli edemezler.

Tabii siz tsk da görev yaptığınız için kurumunuzun ic hukukunu bilmediğimden net birşey söylemem doğru olmaz.Benim sözünü ettiğim normal memurlar için.

login

Sayin login isdedim dışında ve Aslı gibidir re binayen emekli saglık kurulu benimle ilgili bi karar almış kurum müracatına sebep diyoki aldığımız karar nosu gereği raporun askını gönderin ne kararı aldılar bilmiyom acaba engeli emekliliğimi onayladılar acaba

benim evraklar hala sağlık kurulana gitmemiş dilekçe vereli 4,5 ay oldu. yazışmalar bu kadar çok sürer mi ki? sağlık kuruluna en son mu gidiyor acaba? benim oğlumda bana bağımlı raporlu. emekli olamazsam çok sıkıntı yaşarım.

Mmeltemm

Bizimki 4 ayda sonuçlanmıştı, bir araştırın bakalım tekrar dilekçe verin durumunuzu sorun belki kurumunuz yollamamıştır SGK ya.

Benim okuduğum arkadaşlar ın söylediği burda yani raporun Aslı'nı isdemesi emeklilik uygun görüş verir denmiş saglık kurulu ben Aslı gibidir i kuruma vermiştim saglık kurulu ara karar almış benim dosyamla ilgili şimdi raporun Aslı'nı istiyorlar benden bu benim engeli emeklilik durumumu onaylayacaklarımı anlama geliyo bisürü arkadaş var kimse görüş yazmıyo nerdesiniz acil yardıma ihtiyacım var

Bence sağlık kurulunu ayarıp kendin öğren ara karar ne demek bende anlamadım.
Bir aydır bende her yeri arıyorum. Şuan SGK tescil ve hizmet birleştirmeden benim için cevap bekleniyormuş ama 3 aydır bekleniyormuş.

Kardeşim aynı durumdayım memurken verdiğim raporu emeklilik işlemlerinde yetersizdir deyip beni eğitim ve araştırma hastanesine sevk ettiler bu defa bu hastaneden %65 aldım verdim onlara bu raporuda %37 düşürülerek emekli olamasın dediler. Kendi sevk ettikleri hastanenin raporunu kabul etmediler.

Bu konu başlığını tamamen okudum. Sonradan engelli olan memurun emekliliğinde nadiren de olsa yaşanan sorun SGK Sağlık Kurulu'nun memurların emeklilik başvurusu yaptıklarında sundukları kurul raporunda ki oranları kırpması ve bazen de oranı %40'ın altına çekerek başvuruları reddetmesi... Şimdi benim aklıma takılan soru şu:
- SGK Sağlık Kurulu'nun bu işleminin yasal dayanağı nedir?
- SGK Sağlık Kurulu'nun kullandığı Engelli Oranları Cetveli farklı mıdır, farklıysa bu cetvelin herhangi bir kanun, tüzük, yönetmelikte yazılı olması gerekmez mi?
- SGK Sağlık Kurulu'nun Engelli Kurul Raporlarında yazan hastalıklardan özellikle oranını düşürdükleri yahut tamamen sildikleri bir hastalık var mıdır?

Sayın ecvet rahatsızlığınız neydi de rapor oranı düşürdüler ayrıca mahkeme kararı var saglık kurulu oranı düşüremez diye mahkemeye verin kazanırsınız

Aytektek

rahatsızlığım sol kol ve sol ayakta sakatlık ve gözlerde kayıp var bu güne kadar hiç bir hastaneden %40 altına rapor almadım kaldı ki raporlarım son aldığım hariç hepsi süreklidir diyor son aldığım neye göre geçerlilik süresini 5 yıl yaptı anlamadım ama far etmez

Üst Alt