Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Memurun Emekli Sandığından Emekliliği..?

@hazansairi ilginç olan benim raporu maaş bağlama bölümünün saglık kuruluna göndermesi adi malülmü olur engeli emeklisini olur diye görüş belliyormuş burdan ben kesin emeklilik işlemi yapıldığı kanısına varıyom ama net bilgi alamadım sanırsam bana şu tarih itibariyle emeklisin kurumla ilişiğini şu tarih itibariyle kes diyebilir kurumum hayırlısı

Aslında burda merak ettiğim gelen tüm emeklilik icin raporları saglık kuruluna maaş bağlama bölümümü gönderiyo bide benim raporu dys üzerinden göndermiş bütün raporlar dys üstündenmi gönderiliyomuş bunu bilsem sorular büyük oranda kafamda halolmuş olacak

Aslında burda merak ettiğim gelen tüm emeklilik icin raporları saglık kuruluna maaş bağlama bölümümü gönderiyo bide benim raporu dys üzerinden göndermiş bütün raporlar dys üstündenmi gönderiliyomuş bunu bilsem sorular büyük oranda kafamda halolmuş olacak

Login sizin işlemler ne durumda

Kayıtlara göre daha yeni Ankara'ya varmış görünüyor 3 ay oldu dilekçeyi vereli.

Login peki e devlette evrak kayıt nosunu üç ay önce kim düşmüş bu ssk bu evrak nosunu düşmemişse kim üç ay önce düşmüş kendi kurumunu düştü o zaman

2008 öncesi mesleğe başlayan ve daha sonra rahatsızlanıp malülen veya erken emekli olan memurlara kontrol muayenesi konmaz diyor kimileri bu konuda net bilgisi olan var mı benim için önemli çünkü 2006 girişliyim.

Aytektek

İlk kayıt valilik görünüyor.Çsgb yani sgk ya daha yeni düştü.Tabii bunlar resmiyette görünenler.

Sokrates ssk yeni işdihat geliştirdi sanırım khk larla yeni haklar verilmiş 2008 öncesi veya sonası isdedigi Zaman kimi isdiyosa kontrol muayenesine gönderiyo o yüzden kemik erimesi kanser uzul veya organ kaybı böbrek yetmezliği ağır kalp damar hastalığı fercli vs...ağır ve tedavisi mümkün olmayan kıronekleşmiş hastalığınız yoksa erken emekli olmayın burası Türkiye herhan emekliliğiniz iptal olur bidaha eski işinizede dönemezsiniz benden söylemesi

Aynen öyle haklısın burası Türkiye güvenmemek lazım fazla emekliliğe falan kimi kontrol konmaz diyordu bana ama konabilir neden konmasın her an her şey değişiyor dikkat etmek lazım .:mad: Kısacası çalışmaya devam şimdilik tabii .:cool:

Son düzenleme:
@Aytektek @login var mı sizde bir gelişme. Benim ilk kayıt 21.01.2019 da düştü. Emekli sicil numaram, adım soyadım, varide numarası, geldiği yer (kurumum), evrak türü (tahsis yazıyordu)

Bugün bir kayıt daha düştü tabi olarak tarih ve varide no değişik, evrak türü yine tahsis ama bu kez geldiği yer bölümüne ELDEN yazıyor. Bu ELDEN bölümünü anlamadım. Birisi benim işlerimi elden takip ediyor herhalde.... 😂 valla nasıl sancılı bir süreç resmen bunalıma sokuyor adamı! Hastalıklarımdan ötürü 8 aydır raporluyum. Son 9 ayda 5 kez ameliyat oldum. Bir an önce bitse de çalışacak durumda olmadığımdan her ay gidip rapor alma çilesinden kurtulsam 😞

Engelli rapor yönetmeliği ve rapor oranları değişti...az önce yayımlandı yeni yönetmelik ve çizelge.benim raporum için SGK dan emeklilik görüş yazısı istemiştim ve raporumu onaylayarak 2019 Eylül de emekli olabileceğimi belirten yazı gelmişti.bazi arkadaşlar yönetmelik değişikliği olursa yeniden rapor istenir diyorlardı forumda.bakalim Eylül ayı geldiğinde yeniden rapor istenecek mi? Hastaligim kronik tedavisi olmayan crohn hastalığı.hastaligimla ilgili bir değisiklik yapılmamış cizelgede

Yok bi gelisme sanirim yeni duzenleme icin beklettiler son duzenlemede benim oranim bes puan dustu belki yeniden rapor isdiyebilirler benden ama bes puan dususde pek oranimi etkilemiyo ne karar verirler yakinda gorecegiz

Aytektek herhalde bu süreçte rapor gönderenlerin tamamını yeni yönetmelik için beklettiler. Çünkü son bir iki ayda işlemi sonuçlanan duymadım.Yeni yönetmeliğe göre Benim oranlarda ise yükselme var. Bakalım ne yapacaklar. Yeni rapor mu isteyecekler, mevcut raporu yeni yönetmeliğe göre mi değerlendirecekler göreceğiz...

Hazansairi siz raporun aslini vermedinizmi benden isdediler gonderdim ilk asli gibidirle islem gordu sonra aslini isdedi ssk siz aslini gondermedinizmi

2 gün önce nerde kaldı resmi yazı diyorduk.Şimdi de aman daha gelmesin.Geç gelsin de yeni yönetmeliğe göre onaylansın diyoruz.
Ogorken e-devlette "elden" yazdıktan sonra başka kayıt çıkmadan dogrudan geldi mi?

4 a. ya tabi engeli emekliligi bekleyen arkadaşlar bilgi akışı sagliya biliyo ssk dan kaçıncı aya bakıyorlar muhtemel ne Zaman cıkar gibi 4 c arkadaşlarda bilgi alamıyorlar halbuki aynı ssk benim e devlet tarihi itibariyle 100 gunu geçti hala durumumu öğrenemiyorum devlet sırrı gibi saklıyorlar halbuki bi halkla ilişkiler departmanı kurup bilgi vermek çokmu zordu

Aytektek hakikaten öyle. Net cevap almak, yahut işlem aşamasını sorgulamak imkansız! Çok yıpratıcı bir süreç bu!

Benim anladığım o kadar cok engel raporu emekli olmaya çalışan varki hem 4 a hem 4 b hem 4 c den bu nedenle bundan sonraki dönemde engeli raporu verebilirler ama emeklilik oranları cok yükselir yüzde 60 görebilir ya emeklilik yaşını düşürecekler makul seviyeye getirecekler yada engeli emeklilik şartları zorlaştırıp belli hastalıklara göre verecekler çünkü sistem tıkanıyo gibime geliyo ülke olarak çoğunluk olarak engeli derecesinde hastalıklarımız var

Aytektek SGK sağlık kurulu zaten bunun için var, malum oranın ne olursa olsun düşürülebiliyor. Ama dediğin gibi bu işe de el atabilirler. Ancak bu yolla emekli başvurusu yapan 5510 öncesi 4C li personel özelinde bakarsak, zaten sayıları çok fazla değil. Yani bir müddet sonra 5510 Geçici 4. Maddenin 6. Fıkrasının kullanıldığı başvurular iyice azalacaktır.

Ben 22 senelik ogretmenim yuzde 55
surekli raporumla emeklilik icin gecen sene basvurdum sgk kamu gorevlileru emeklilik dai bsk saglik kurulu rapor gerekcekerinin acikca yazilmamasi nedeniyle tekrar rapor istedi tekrar gittigimde oran dusuk cikti itiraz edince beni il disi hakem hastaneye Ankaraya sevk ettiler yuzde 43 surekli raoor aldim tekrar gonderdim gelen cevap 43 olan raporumu yuzde 37 olarak onaylamislar emekli olamazsiniz diyorlar ama benim raporum hakem hastane raporu nasil dusurme yerkileri varmi anlamadim.bende avukatimla gorustum yuksek saglik kuruluna itiraz ettik ret cevabi gelirse memur oldugumdam idari mahkemeye dava acacagim ama hala anlamadigim hani hakem hastane raporlari kesindi nasil dusuruyorlar bilgisi olan arkadasim var mi

Çınarxx bu konuyla ilgili madur olan arkadaşlar sizin durumunuzda var sanırım idareye sgk na dava açmanız lazım yetkileri yoktu oran düşürmeye fakat 2016 fötö olayından sonra Cumhur başkanlığı kararnameleri ile khk larla sgk böyle bir hak verildiği söylenmekte bu konuyu mahkemeler çözer

Valla hocam cektigimiz eziyetin haddi hesabi yok Samsundan Ankaraya gonderdiler hakem hastaneye tum oranlari en alt sinirdan vermelerine ragmen rapor yusde 43 cikti ama emekli olamiyoruz hakkimizda hayirlisi

Ben sendika üst yönetimlerinde görev yapmıştım 2016 sonra fötö ve diğer terör örgütleriyle mücadele kapsamında kamuda görev yapan memurları ayıklamak icin devletin sgk ya bir isim listesi verdigi ve bu kişilerin emeklilik vesaire işlerinin yapılmadığı durumlar olmuştu bu nedenle khk lar eliyle sgk ya bir takım haklar verildiği söyleniyordu devlet aslında ayıklasın kim devlete millete hainlik peşindeyse ama sucu günahı olmayan madur olmasın

merve 16

Merve hanım; kaç yıldır memur olarak çalıştınız. Memuriyete giriş tarihiniz ne zaman. Bende emekli olacağım. 5510 sayılı kanuna göre ama maaş düşük olacak dendiği için müracat etmedim. Lütfen bana memuriyet başlangıç tarihini yazarmısınız. Teşekkür ederim.

Aytektek

Ben de 0 tarihli bir kayıt daha göründü.Önceki üçünde tarih vardı.İlk ikisinde de.Bu 0 olanlar herhalde valilik ve ildeki kurum kayıtları.Yani evrak gelmiş olabilir.

Ben daha en az 2-3 hafta gelmesin diyorum.Şimdi gelirse eski yönetmeliğe göre onaylanmış olacak.Gelmişken güncel gelsin.

Üst Alt