Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli partisi kurulsa oy verir misiniz? [Tartışma]

bende katılıyorum gerçekten bülent bey engellilerin tüm sorunlarıyla ilgileniyor ve hak ediyor eger böyle bir girişim olursa bir engelliyle bitmiyor mesale ben çevremden en az 50 oy diyebilirim

ya allah aşkına hangi ülkede yaşıyorsunuz burada mesaj yazabildiğinize göre internetiniz var engelli partisi kurulsun diye yorum yapıyor sözde destekliyor hatta çevrenizdekilerinde oylarını bu yönde kullandırabileceğinizi savunuyorsunuz ama bu partinin zaten kurulduğundan bile haberiniz yok size hayırlı olsun ENGELSİZ TÜRKİYE PARTİSİ 8 mayıs 2012de zaten kuruldu ve hatta bir sayfa önceki mesajımı okusaydınız partinin söyleminin chpyle aynı olduğunu belirttim ya siz iki tuşa basıpta böyle bir partinin varlığını dahi araştırmazken bu tembelliğinizle nasıl gidip oy vereceksiniz

Arkadaşlar bende sizler gibi bir engelliyim bende bir engelli partisinin olmasını canı gönülden arzu edip istiyorum ben daha önce bu anlamda cok ugraştım fakat emellerime ulaşamadan geri çekilme zorunda kaldım ben bu platform sayesinde büyük bir oluşumun olabilecegini şahsen düşünüyorum eger böyle bir adım atılırsa ben elimden gelen her ne varsa candan yürekten yaparım çünkü bu ülkenin YÜREKLİ CESUR İNSANLARA siyasi anlamda ihtiyacı vardır bizim işimiz şiddet değil yıllardan beri süregelen bu engellilere yapılan haksızlıkları tam orta yerinden parçalamak ayriyeten böyle bir oluşumun içinde olmaktan mutluluk duyarım konuyu başlatan degerli arkadaş eger faaliyetlerinize burdur olarak bizide dahil ederseniz sevinirim ALLAH yolunuzu acık etsin...

Engelliler parti kursa iktidar olabilir

Evet Okudugumda cok sasirdigim birsey ulkemizde yuzde on engelli var yani 76 milyonun yuzde onu engelli buda 8.5 milyon insan yapar hic dusundunuz mu parti kursak ve butun engelliler bu partiye oy atsa muhalefet kesin :) meclise girmek kesin :) Hatta digerlerinden gelecek oylarla iktidar bile olabiliriz :) simdiki sorum daha once dunyada boyle.bir ornek , girisim var mi ? Var ise basari oranlari nasil ? Kendi ulkemizzde.boyle bir girisim olsa engelli arkadaslar ne.hisseder ?

türkiyedeki engelli sayısı iktidarı belirlemeye yeterlidir. barajı aşacağına eminim...

Malisef çok üzgünüm ben engelli bir arkadaşımın parti kurmasını olumlu görmüyorum belki bir çok engelli beni yanlış anlıyacaklar yinede canan karatay gibi sözünden dönmem siyaset çok ama çok acımasız ve korkutucu niye engellyiz biliyormusuz suçlu olmadığımızdan suç işlemekten kortuğumuzdan, evet bir engelli yı ancak en güzel bir engelli anlar özür dilerim başkalarının şerefini kendi şerefi zamanlardan olmadım olmamda sözkonusu değil, fakat engelliler haklarını duyurmayı başarabilir ayrıca engellilere verilen hakların başkaları tarafından ihlal edildiğini kanıtlayacak o kadar çok yer farkı onları habersizce resimlerin sosyal medyaya koyun engelliler yine bir birlerini anlarlar

Engelliler otursun oturdukları yerde ne siyasi parti kuracaklar yeterince bela deyilmiyiz birileri icin yeterince engellenmedikmi enfilasyon canavarına karşı bizlere Allah dan başka hic kimse yardım edemez Adam halen kôtülük düşünüyor ôyle bir şeye uğrunda canını vereceksinki ona değsin yúz yıllarda gećse asırlarda gecse engelliler istihdamdan başka hic bir şey talep edemezler engelli ne bilir ôzgürlúğü, bağımsızlığı ne bilir laikliği yan gel osman, engelliden ne köy olur ne kasaba.
Evet bazı yorumlarda muhalefet olabileceğimiz yazılmış deyil muhalefet muhafazakar gôrüşün dışında bir yönetim şekli olabileceğinin hayalini bile yapamayız kaderim aynı sarı saçlarından sen suclusun kabalığım dan dolayı onurkırıcı davranış hissettirdiysem özürdilerim, Engelliler eğer anlıyacak oldularsa biz ortağız, arkadaşız kardeşdeyiliz heleki işci amele hic deyiliz bazıları halen kötülük istiyor nasıl değişecek o kafalar şartmı engelli olmak zorundamıydık sevsinler gôt korkusundan

Arkadaşlarımın (esrarkeşlerimin) yorumlarına son derece saygı duyuyorum, dünden bugüne engelliler, yaşam mücadelesi veren bir coğumuz, Engelliler olsun, Yaşlılarımız olsun, Geçici hafıza kaybı yaşıyanlarımız olsun, Hamile bayanlar olsun, ve bakımsız keşfetilmemiş yoksullarımız olsun ayrıca kader kurbanı olanlarımız,
Ben cok üzgünüm siyaseti bir engelli asla ama asla yapmamalı diyorum heleki başkan hic olmamalı sevgili oturan boğa vazgecsin bu sevdadan. Siyaset bir ciddiyet, bir zalimlik ister, Ben sonradan engelli biriyim eşşekten düştüm sırt kısmımda bir cüfür oluştu amaliyatla eskinin yenisi haline dönüştürüldü ebedi hayatım, bundan sonra daha dikkat ediyorum zalim insanlara bilirsiniz ilk Adamı, halen kendisini megamonyan olarak korkusunu insanlara bir tehditgibi savuruyor,
Engelli bir arkadaşım (esrarkeşim) kendisine baktıda, leyla kaldı, mecnuna döndüde şirrinne ye gôzüktü, Kerem olduda aslıya döndü, Engelli lerimiz bağımsız, özgür ve medeniyete ulaşmadıkca şeytan babamız daha bize cok engilizce(engelliyizce) anlatır. Ayın var aynımal, sali verdiyse kon suya, Güneş sola sola, yada Dede korkut masalları sakla samanı gelir birgün zamanı, ozaman bu saman,
Biraz olsun engellilerin yaşam alanlarını eşit, rasyonel ve ahlaklıca kullanmalarını isterim, Öküz altında buza aramayı bir tarafa bıraksınlar daykolarım ve ben delikanlı ben var bende olan bir ben
Umarım yorumuma farklı bir boyut getire bilmişimdir kelle koltuk arasında olunca, bôyle oluyor, siz gidinde buzayı boğazlayın siz bilecek olduysanız, dônüş Allah a olacaktır

vermem cunku insanları kılıftan kılıfa ayırmanın bi anlamı yok. engelli bir kardeşimiz gider herhangi bir partiden aday olur. onu desteklerim. sırf engellilerden oluşan bir partinin kurulmasının asıl ayrımcılık nedeni olarak görürüm. sonucta hepimiz insanız insan olarak bakmak gerekir. yok engellilerin ayrı bi parti kurması yok eşcinsellerin ayrı bir parti kurması buna yokum. ancak her dilden her telden insanların bulundugu bir partiye evet oyumu rahatlıkla basarım. ama malesef böyle bir partide yok

ben şizofrenim lider olmaya hazırım :) :) :) genel başkan olursam oy veririm yoksa oy vereceğim parti mhp veya hepardır

ben AKP yi destekliyorum ama eğer böyle bi parti kurulursa engeli olanların saf ve temiz kalbine inandığım için ataürkçüde olsa veririm

Sağcısi solcusu dinlisi dinsizi alevisi sunnisi Kürdü türkü Atatürk cusu , fetocusu milliyetçisi derken , bi de engellisi çıksın Ohh miss , kaç parça olduk sayamadim. Çok saçma bir fikir. Benim fikirlerim düşüncelerim vatan sevgim karakterim engelimden önce gelir. Bu yüzden oy verecek kimseyi bulamasamda sırf engelli partisi diye oy vermem.

Ayrıca benim için bedensel veya zihinsel diye bir engellilik tanımı yok. Karakter ve vicdan engelli var. Zaten mecliste de o kadar çoklar ki....

Engellilerin de sağcısı solcusu koministi faşisti var. Herkesin aynı asgari fikirde buluşup muhalefet yapma şansı yok bence.

Biz sadece engelimizden ibaret değilizki.hepimizin kendine göre yaşam şekli,inanışı,değerleri,kutsal saydıkları ve fikirleri var.eğer çelişiyorsa bu partiyle,sırf engelli partisi diye oy vermem.zaten demirc kardeşimizin de dediği gibi partinin kendisi bile engelliliği ideoljisinden sonraya atmış.

burası da engelli sitesi ama al bak durum ortada herkes kendi haklarının peşinde kimse kendi yararlanıyorsa diğerinin hakkına karışmıyor hakeza yarın böyle bir parti olsa bile herkes kendinin düşünür şimdi ki partilerden ne fark olur yani :D :D engelli partisinden öte bencil olmayan birbirini düişünen insanlar olsak zaten çözümler hallolur...

partinin ismine oy mu veriliyor?

insan partisi daha akıllıca olur, mesele isimse...

Bu %8 engellinin ailesinide hesaba kat ve zihinsel engellilerin ailesi.

Böyle bir parti kurmaktaki amaç nedir?Engelliyi iyice toplumdan soyutlamakmıdır?Biz normal insanlar gibi olalım engelimiz yüzümüze vurulmadan yaşayalım diyoruz,siz engelli partisi kuracağım diyorsunuz.Cidden çok değişik bir toplumda yaşıyormuşum haberim yokmuş.

anlaşılmayacak bişey yok AKP liler sağcı CHP liler solcudur sen hangi sağcının arabasına veya vücuduna atatürk inzası yaptıkdığını gördün varsa göster hadi yani demem o ki karşıt görüşlü olsada veririm

Buraya yorum yapan bir çok arkadaşların şahsi fikirlerine saygı duyuyorum
Bende Engelli partisi kurulsa oy vermem, bu düşüncenin arkasında yaşıyan kişiler engellileri ne sanıyorlar, hani her şey Allah dandı, sizin yaptığınız dandiklik.
Engellilerin içinde öyle güçlü, kuvetli, çevik, hırslı, atılgan cesurlarımız varkı sırf bedenlerinden ve engellerinden dolayı onları Allah sız sanmayın,
Engelliler yaşatılmadıkları vakit ben insanım diyemezsiniz, kaldı ki Din elden gidiyor çaresine baksana, uzun uzun kavaklar dökülüyor yapraklar ben Atama küsmedim doysun bütün topraklar,

bırakın bu işleri arkadaşlar toplum olarak zaten 1000 parçaya bölünmüşüz bari şurda biz olalım bunu yapalım yani.

Engelli veya engelsiz parti diye ayırt etmem ben bedensel gelismislige degil fikren gelismislige bakarım sadece bizim yararımıza calısan bir partinin olması isimize gelir ama bedenimize gelen hasarın telafilerini yapmaya calısrken siyasetten ne kadar uzak olup bizimle ilgilenicek suphe duyarim . Yardım gorunumlu siyaset olayna donmesi muhtemel .biz halk kurt turk cerkez engelli demeden bir ve tek olunca bu vatan yasar yasatriz kendi ckarlarmz icin acılan bir partinin gelecege ne kadar teminat verir o zaman saglilklılar partisi engelliler ayrı ayrı aclsın olmaz ki birlik ve beraberligin hic bitmedigi parti kurulma hayali en guzeli....

bence çok ii bi fikir engelli partisi kurma fikri.çünki çok gerekli.malesef hiç bi parti,engellileri umursamıyor.akp yeni başa geldiğinde,çalışamayacak durumda olan engellilere maaş bağlamıştı ama sonradan vermiş olduğu bu hakkı acımasızca geri aldı.chp ise,engellilere maaş diil,iş verilmeli fikrini savunuyor.ii güzel fikir,zaten tüm engelli arkadaşlarımız çalışarak ekmeğini kazanmak ister,şüphesiz ama ya benim gibi çalışamayacak durumda olanlar ne olacak.ülkemizde çalışamayacak durumdaki insanlara,asalak muamelesi yapıyor çoğu insan.acizlik bi suç,bi günah gibi görülüyor.ne diyeyim,allah onları beterin beteri etsin inş.uzun lafın kısası,memlekette engelli hakları ile ilgili yapılması gereken pek çok iş var bence ve bu hakları bizlere verecek olan engelli partisidir.şunuda yazıyım ki,engelli partisi kurmak kutuplaşmak ya da bölünmek anlamı taşımaz asla.her değişik fikri bir renk,bir demokrasi gerçeği olarak görmek lazım.demokrasi çoğunluğun tahakkümü olmamalı.her tür görüşe ve insana saygı duyulmalı,hakları gözetilmeli.ben tüm engelli kardeşlerimin,insan halinden anlayan ve insan haklarına saygılı kişiler olduğuna inanıyorum.dolayısıyla bu parti aslında pek çok insana hitap edebilir.yalnızca engellilerin diil,türkiye nin partisi olabilir.yolları açık olsun.

Bir engellinin herşeyden önce güvene özelliklede kendisine güvenmesi gerekli, Ben sonradan engelli bir arkadaşım yaşım 50 yaklaştı birtaraftan engelli hakları bir taraftan yaşlılık hakları toplumsal hayatta cakıştı, cok partiler gördüm Anap olsun Erbakan olsun Alpaslan türkeş olsun ama hic biri Atatürkün izinden gitmedi, bunun nedenleri cok basit sôylenecek başka hic bir sözyoktu Atatürkün lafından sözünden başka
O özgürlük ve tam bağımsızlık istedi, Medeniyet istedi, Cumhuriyet istedi halkın kendi kendisini yönetmesini istedi ve bu ülkeyi Türk gençliğine emanet etti miras bıraktı, cok işler başardı ve tabiri caizse en son olarak kabuğuna cekildi adeta kendisini Türkiye Cumhuriyeti halkına emanet etti o artık efsane ve Devlet Erkanı ôlümsüz.
Tabiki Engellilerin parti kurmasını isterim fakat okadar çokki insanoğlunun istekleri, Engelliler zaten yaşama tabi insanlar yani Kendi ülkemizde yerli Turistiz gibiyiz bu şu demek bakıma muhtaç engelliler ve kendisine bakabilir Engelliler tabiki Devlet Engellisine sahip çıkacak hem maddi hem manevi olarak
bakarsan bag bakmazsan dağ olur misali
Kısacası Engellilerin siyasi sorunları yok fakat Evrensel sorunları var hem doğuştan hem sonradan engelliler, Şuna ben karşıyım her insan bir engelli adayıdır asla deyildir Engellilik cok farklı bir yaşam şeklidir adeta bir tiyatrocu ve sinama artisigibi her insan tiyatrocu veya artis olmayı hatta okadarki sporcu olmayı bile istemez malisef Engelliler entektüel insanlardır onlar Etik oldukları kadarda olmazsa olmazları vardır ip inceldiği yerden kopsun, tekrardan söylüyorum engellilerin siyasi sorunları yoktur yani hak ararken kural tanımaz olmanın hic bir engelliye faydası yoktur, Engellilerin en büyük sorunlarının başında Maneviyat vardır Maddi sorunlarından daha ön plandadır

Üst Alt