Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli partisi kurulsa oy verir misiniz? [Tartışma]

ben tereddüte kalırım çünkü mecliste engelli vekilimiz var.7 yıldır engelli camiası içindeyim buluınduğum ve bulunduklarım derneklerin başkanları bizim hakkımızı aradıkalrını hiç görmedim gelen işe girip ev alıp sonra kendi engelli kader arkadaşlarına bide utanmadan çamur atıp ayrılıyorlar.onun haricinde mecliste görme engelli vekilimizde var onunda hakkımızı aradığını hiç görmedim. sadece bir defa şahit oldum okadar.onun için ben oyumu vermek için tereddutte kalırım. böyle bi konu açtığın için teşekkürler KECO
Lokman Bey yani görme engelli vekilimiz bu dönem aday gösterilmedi ve mecliste yok. 2 yada 3 tane engelli vekil var. Bunlardan birisi AK partiden ve hiç bir etkisi olmayan bir kişi. Bunlar tamamen partinin oy kaygısıyla vekil yaptığı insanlar. Bu insanların partinin sözünden dışarı çıkması mümkün değil. Ama amacı tamamen engellilere hizmet eden bir partinin bu tür kaygılar taşıyacağını düşünmüyorum. Sen, ben, o bu partiye destek vermez ise bu tür yakınmalara davam etmekten başka yapacağımız bir şey yok demektir. Destek olalım ve yakınlarımızı da destek vermeye çağıralım. Selamlar.

tabiki oyumu veririm çünkü biz engeliler hak etiğimiz yerde değiliz eziliyoruz

sorunlara çare dertlere derman olucaksa engellisi engelsizi herkez oy verir

suna eminim başa kim gelırse gelsın maaşı cebine koydugu anda aslını unutacak amac ıçın degil cebi ve akrabaları ıçın çalışacaktır şımdıye kadar öyle oldu bundan sonrasıda degizmez.. lokman ayva gıbı ..... engellıler ıçın ne yaptı kaç zamandır meclıste... artı sakata kımse oy vermez bu devlette unutmayın hala görüntü kirliliği yapıyoruz diye dışlanan bır topluluguz... kendı sakat yaptıgı ışte yarım olur dıyecekler her zamankı gıbı . ARKADAŞLAR ; AVRUPADA DEĞİLİZ BURASI TÜRKİYE !!!!

Merhaba arkadaşlar,
ENGELSİZ TÜRKİYE PARTİSİ adıyla engellilerin sesi olacak bir parti 9 Aralık 2011 tarihinde kuruldu. Bu partinin iletişim organı olarak kurulmuş bir eposta grubu bulunmaktadır. Eğer bu gruba katılmak isterseniz aşağıdaki adrese boş bir eposta yollayınız.
engelsizturkiyepartisi+subscribe@googlegroups.com

oy moy yok. biz kendimizi engelli diye ayırıp partı kurarsak sağlıklı dediklerimiz ne yapar, bizi hepten ayırır. ortaklaşa olmalı herşey ayırarak biryere varılmaz

deli_kiz;

Bu partinin böyle ayırmak gibi bir amacı yok. kurucuların yarısı engelli. Amaç engelsiz bir Türkiye'ye ulaşmak. Adındaki "Engelsiz" kelimesi doğrudan engellileri çağrıştırıyor diye düşünülüyor. Aslında öyle değil. Partinin tüzüğünü ve parti programını okursanız, bir ayırma olmadığını, aksine toplumla bütünleştirme olduğunu göreceksiniz.Bu düşüncelerinizi partinin eposta grubu olan ENGELSİZ TÜRKİYE PARTİSİadındaki eposta grubuna da yazabilirsiniz. Yöneticiler bu mesajları okuyacaktır. Katılmak için aşağıdaki adrese boş bir eposta yollayın.
engelsizturkiyepartisi+subscribe@googlegroups.com

huseyinpala;

Tamamen katılıyorum, şuan da mecliste o partiden, bu partiden gösterilmiş olan engelli milletvekillerinin; engellilere bir fayda sağlayabıleceğini düşünmüyorum.

onlar engellılerden oy toplamak için göstermelik bana göre oraya, sesini duyurabilen sakınmayan hak ve haklarımızı savunabilecek birileri lazım.
oda hiçbir partinin elinin emrinin altında olmadan, sırf farklı engel gruplarından, engellilerden oluşmuş bir parti olursak bir nebze duyuluruz...
evet erim.
sevgiler

işitme engelliler için vaatler - programlar nedir?

kesinlikle kurulacak partiye destek veririm. istenirse de parti için çalışabilir. ama herhangi bir siyasi düşüncenin maşası olmamak lazımdır.

işci sendikalarının yönetiminede yıllarca işciler seçildi sonuç ortada o kadar çok minicik mevkilere geldiğinde kendini kral sanan salak gördümki artık benim halimden yalnız benim gibi olanlar anlar işi bana biraz hikaye geliyor sonuçta bu ülkede adam makamı değil makam adamı değiştiriyor ha oy veririmiyim evet veririm zaten benim siyasi fikrime uyan hiçbir parti yok hayatım boyunca oy kullanmadım ama sizin için kullanırım

bu partinin programıyla ilgili bilgisi olan var mı? partinin web sitesi var mı?

Doğru bir yaklaşım olmaz. Siyaset belirli bir kesim için yapılamaz. Tüm bireylerin haklarını savunmak ve yaşam kalitesi oluşturmak adına siyasete girilebilir. Sadece özürlülerin kuracağı bir parti antipatiden başka bir sonuç oluşturmaz.

Arkadaşlar;

Oy verme gücü olupta bir oyunu bile kendi çıkarını korumak üzere kurulan bir oluşuma oy vermeyeceklerin akıllarına şaşıyorum.Düşen kendi haklarını korumak için bir oyunu bile esirgiyorsa,düşenin dostu olmaz sözünün doğruluğu ortaya çıkıyor.sen kendi gücüne güvenmessen başkalarından yardım bekle dur...

Engelsiz Türkiye Partisi geçmişten günümüze kadar ülke içinde vatandaşın önüne konulan her türlü siyasi engelin karşısında olup, demokrat, laik Atatürkçü bir düşünceye sahip olup, Atatürk’ün ilke ve inkilaplarına sahip çıkan bir parti olacaktır.[/h][h=3]Partinin siyasi düşüncesi merkezde olup, her türlü görüşü kucaklamaktadır.
Kısacası sözde değil özde ATATÜRKÇÜ bir parti olacaktır.
Ayrıca; ENGELSİZ TÜRKİYE PARTİSİ bu güne kadar hep sözde özürlü kardeşlerimize ilgi gösteren diğer siyasi partilere inat özürlü kardeşlerimizin de partisi olacaktır.

bu parti iş yapmaz bu söylem zaten chpninki ile aynı koyu kemalist bir parti bu ülkede hiçbir zaman başarı sağlayamadı bundan sonrada değişmez hem orjinal chp varken yan sanayi chp ye millet neden oy versin engelli partisi engelli haklarından bahsederken ayrıca diyerek ikinci planda engelli hakllarından bahsettikten sonra ne diye oy vereyim

iktidar için parti başkanı abdye mi gidecek icazet için:) teşkilatlanmak güzel birşey ama uzun vadeli boş düşünce illa olmak isteniyorsa meclise engelli milletvekilleri gönderilmeli mecliste bir çoğunluk oluşturulmalı çokluğun yanında...

Her türlü sivil toplum çalışmasına seve seve katkıda bulunurum, fakat böyle bir parti kurulursa "hayır" oy vermem.

Biz Sivil toplumu adam gibi geliştirdikmi ki partiden bahsediyoruz.

Engelli partisi fikrini çok saçma buluyorum ,mevcut sistemde demokratik bir partiye sahipseniz zaten o zaman engelli hakları ,hayvan hakları ,insan hakları vs herkes pastadan bir dilim yeme şansına erişiyor.

%10 u barajını gecmek ıçın aıle dende destek almak gerekır ben seveseve verrım sşimdıye kadar akp den chp den ne hayır gordunuz ne çıkarınız varkı destek olmuyosunuz vermesınızde onlar gene orda olcak maksat meclıse gırp gundem yaratmak .(yerım akpyı chpyı)

tekerlekli sandalyeli çeteler çok komik kuşlar bile güler bu söze hakkımızı aramak engelliler olarak söz hakkımız olmalı mecliste bile bunun nesi yanliş arkadaşlar ayrıca ailelerde destekler bence yol yordam bilmek gerek benbilmem çıkan olursa desteklerim

Bir kere Türkiye, kitlelerin doğrudan temsil edildiği bir demokratik rejim olmaktan çok uzaktır. %10 barajının amacı, iddiâ edildiğinin aksine "siyasal istikrar" için değil, muhalif grupların temsil haklarını gasp etmek için vardır. Bu yüzden engelliler oy potansiyeline sahip pasif bir kitleden ibarettir. Engellileri geçtim, Türkiye'nin yarısına yakını yoksulluk sınırının altında yaşamasına rağmen ne kadar temsil edilebiliyorlar? Bugün 550 millet vekilinin 485'i "iş adamı" olarak karşımıza çıkıyor. Bu da %84. Türkiye'nin %84'ü iş adamı mıdır? Yani sadece engelliler değil, emekçiler, yoksullar, işsizler vs. de temsil edilmiyor. Demek ki bu kitlenin ortak bir paydası var, ve bu ortak payda için ortak bir zeminde örgütlenilmesi gerekir. Engelliler de politize olmalıdır, olmak zorundadır; ama bu parti kurarak değil, bu ortak paydaları kapsayan bir siyaset içerisinde yer almalıdırlar.

bakın kardeşim parti kurmak öyle basit bir iş değil eğer bu başarıldıysa ne mutlu yalnız liderin kim olacağı çok önemli hştabetş şyş olan ve yapabileceği sözleri veren biri olmalı ve engellilerden alacağı oy çık önemli 8.5 milyon engelli var bunun 1.5 milyonu çocuk olsa misal 7 milyonluk bir kitle kalıyor ve bu da yaklaşık %14.67 gibi bir rakama denk geliyor iktidar olamasa bile muhalefet olur ha engelsizlerdende %5 falan alsa koalisyonla bile gelir ama herşeyden önce ülkeyi düşünmek gerek

arkadaşlar işçi sendikalarının başına işçiler geçti işçiden çok patronun hakkını savundu meclisteki engelli millet vekilleri engelliler için ne yaptı hepsini geçtik bari sizler engelli sayısını düzgün hesaplayın devletin verdiği verilerle bu ülkede 8,5 milyon engelli var demek abestir nufusun %2si görme işitme ve ortopedik engelli net olan tek bilgi bu yalnız bunun içinde serçe parmağının ucu olmayanda var bir ayağı olmayanda %10 görme işitme engellide var %100 görme işitme engellide %9,70 süreğen hastalıktan dolayı engelliler var bunların içinde başlangıç aşamasında şeker hastalığı olanda var omurilik felçlide yaşlılıktan dolayı hastalananda var doğuştan kalp böbrek felç vb rahatsızlığı olanda bu ülkede engeli nedeniyle diğer insanlara oranla hayat standardı, iş bulma, ulaşım vb sorunu olanlar nufusun %2sini geçmez allah aşkına bir parmağı olmayan insan baçağı olmayan kişinin derdini anlarmı hayatı boyunca engeli nedeniyle sıkıntı çekmeyen iş bulma sorunu yaşamayan kişi görme engelli olduğu için iş bulamayan kişileri bırakın anlamayı varlığından bile haberdar olmaz engelli partisi kurulursa alacağı oy %1i bulmaz ve unutmayın bu ülkenin halkı koyu partizandır ne olursa olsun kendi partisine toz kondurmaz engellilerle ilgili kanun 3 yıl uzatılınca bu formdaki engelliler dahil kendi partisini nasıl savunduğuna bir bakın böylece engellilerin engelli partisine vereceği oyu anlarsınız

bak kardeşim mantıklı bir parti olduktan ve gerçekten tüm engellileri savunduktan sonra neden olmasın böyle bir oluşum bu ülkede herkes bir partiye kendi görüşüne yakın partiye oy verdi isimleri söylememe gerek yok onun için verilebilir ama mantıklı bir propaganda yapılması lazım

demirc arkadasımıza kesinlikle katılıyorum sizin yazdıklarınıza alınacak oy %1-2 ile sınırlı kalır verdiğiniz örneklerde doğrudur bizim insanlarımız oglumuz kızımız engelli engelli partisi var ona verelim demez diyecegi engeli partisi barajı bile asamaz oyumuz boşa gitmesin isterseniz araştıma yapın sonuç bu olacaktır

Engelli Partisi sadece engellilere odaklı mı olacaktır? Böyle bir şey olması mümkün değil. Bunun yerine engelliler önce bireyler olarak kendilerini yetiştirmeli,eğitimle donanmış, güçlü kişiler olmalılar. Mevcut düzenin içinde aktif rol almalılar. Bu engelliler partisi kurmaktan daha etkili bir yoldur.

:eek::eek::eek:pkk yanlılarının dahi partisi varsa TBMM de engellilerin de partisi olmalı oy da veririz bize oy verende olur aday dahi oluruz çıkması ümüdiyle yalnız şahşi menfaatlere izin verilmemeli...
:eek::eek::eek:

Üst Alt