Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli partisi kurulsa oy verir misiniz? [Tartışma]

slm engellilerin hayrına olacak hertürlü iyi güzel şeylere tabiki evet derim bu siyaset olsa bile böyle bir partinin kurulması meclise girerse bu engelilerin hayrına olcagına ayrıca avrupadaki ülkelerin engelli vatandaşları daha fazla haklardan faydalandıgını biliyorum ayrıca madem bizde avrupa birligi ülkesi adayısak engelli hakları daha fazla olmasın böyle bir partinin meclise girmesi elbet engelli haklarını daha fazla arayacak olması engelli sesini daha fazla duyuruyacagında iyi olur bu benim kişisel görüşüm yanlişlarım varsa af ola saygılar

Eminim burada birçok farklı siyasi görüşten ve dolayısıyla birçok farklı siyasi partinin seçmen tabanına mensup insanlar vardır. Ancak buradakilerin en temel ortak özelliği engelli olmaları. Peki şöyle sorsam; bunca farklı siyasi düşüncelerden siyasi partiler size ne verdi, sizin için ne yaptı? Eminim verecek pek fazla cevabınız yoktur. Benim yok şahsen.

Öyleyse şöyle sorsam; yalnızca engellilerin haklarını savunmak, yaşam alanlarını genişletmek, eşit vatandaş olmalarını sağlamak, özgürlüklerini artırmak, toplumsal artıktan paylarına düşeni daha adil bir biçimde almalarını sağlamak için çalışacak bir siyasi parti kurulsa oy verir misiniz?

Engelli partisi kurulum çalışmaları başladı!

Engelliler bu amaçla ilk olarak Facebook üzerinden örgütlenmeye çalışıyor. Yurt genelinde ve illerde toplantılarla fikir çalışmaları başlatıldı.

GENEL MERKEZ - ENGELSİZ PARTİ GİRİŞİMİ
Welkom bij Facebook - Meld je aan, registreer je of ontdek meer

ADANA GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

ANKARA GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

ANTALYA GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

AYDIN GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

BALIKESİR GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

BAYBURT GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

BİLECİK GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

BİTLİS GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

BURSA GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

ÇANAKKALE GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI

DENİZLİ GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

DİYARBAKIR GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI

EDİRNE GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

ELAZIĞ GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

ERZURUM GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

ESKİŞEHİR GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

GAZİANTEP GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

GİRESUN GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

GÜMÜŞHANE GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

HATAY GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

İÇEL GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

İSTANBUL ANADOLU YAKASI GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

İZMİR GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

KASTAMONU GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

KAYSERİ GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

KIRŞEHİR GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

KOCAELİ GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

KONYA GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

KÜTAHYA GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

MALATYA GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

MANİSA GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

ORDU GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

RİZE GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

SAKARYA GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

SAMSUN GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

SİVAS GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

TEKİRDAĞ GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

TRABZON GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

ŞANLIURFA GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

ZONGULDAK GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

YALOVA GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

YOZGAT GRUBU - ENGELSİZ PARTİ KURULUM ÇALIŞMASI
Aanmelden | Facebook

Yaşadığı ilin grubu olmayanlar Genel Merkez'e üye olabilirler.

Sayın moderatör, bu mesajın ilk mesajla değiştirilmesini rica ediyorum.

hoca zaten bi ayrıcılık yapılıyor , böyle bi parti ile ayrımcılıgı lehimizde kullanabiliriz belki

tabiki ha diyince olacak bişi degil böyle bi oluşum ama zamanla olacagına ve engelliler icinde şimdiki şartlardan daha iyi şartlar saglayacagına eminim

hoca derneklerin hali ortada onlar hayatda kalmaya calışıyor , derneklerle olacak olsa şimdiye kadar neden yapmadılar pasif kaldılar

denemden olup olmayacagını bilemezsin , bi haraket başalamış bakalım umarım olur , olursada hepimiz icin iyi olur umarım

parti olursa sen oy vericenmi

arkadaşlar bence parti kurup sonuca ulaşmak çok zor. %10 barajını unutmayın, barajı aşamaz isek varlığımızın hiçbir anlamı olmaz. birde maddi boyutu var tabi, ama mevcut partilerden biriyle engelli milletvekilleri karşılığında anlaşabiliriz. ama illa parti kuralım diyorsanız sonuna kadar arkanızdayım.

engelli vatandaşların yarısı oy verse ve kendi ailelerinden 2 oy getirseler baraj rahatlıkla aşılır , ama her engelliye ulaşmak teşkilatlanmak zor bi olay zaman alacak şeyler

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Ankara'da. Önümüzdeki hafta konfederasyon başkanıyla bir görüşme yapmayı düşünüyorum. Gerekirse başımıza geçsin ama bu işe destek olsun.

Gruplara üye oluyor musunuz arkadaşlar? Çalışmalar olanca hızıyla sürüyor. Katılım gerekiyor. Lütfen siz de gayret gösterin. Taşın altına elinizi sokun.

guzel bır çalısma tabıkı olum gerceklestıgı an seve seve calısırım ve mersin gurubu olarak artık bızımde sesımız cıkalı sessız kalmamalıyız...

paranoya;

Dilerse harekete katılabilir.

:):):)

en iyisi bdp ile ile ittifak kurun haklarınızı o savunur....:D:D:D:D

en iyisi bdp ile ile ittifak kurun haklarınızı o savunur....:D:D:D:D

İllaki bir seçim stratejisi olacak. Seçime giderken her yol tam değilse de biraz daha mübah olacak. İttifak da mübah bir yol. Kimle olacağını ise zaman gösterir.

Kesinlikle oy verirdim,şimdiye kadar haklarımızı en iyi şekilde ancak siyasi bir engelliler partisi savunabilir,keşke bunu gerçekleştirebilsek,ne güzel olurdu...

slm bana sorarsanız daha iyi olur fakat bu zamanda her ne tür insan ve kişisel duygu düşünce varsa hep altında bir menfeat vardır . hangi parti başa gelecegini anımsadımı birileri topluca size oy veririz fakat sizden 2 şey isteriz biri bize dokunmayın diyeri bol kepceden azcık da bize verin.
1 , parti kurmak keseye baglı 2 , kesede hedefe baglı 3 ,hedefde tarlada çalışmaya baglı.
arkadaşlar zengin . cömert varlıklı olmalı biz engelliler parti kursak milyarları harcamalı önce düşünce özgürlüğüm.

Kesinlikle oy verirdim,şimdiye kadar haklarımızı en iyi şekilde ancak siyasi bir engelliler partisi savunabilir,keşke bunu gerçekleştirebilsek,ne güzel olurdu...

Melek hanım, Mersin grubunda örgütlenme çalışmalarına destek olabilirsiniz.

biz engellilerin yararına olabilecek her oluşum da varım.gelelim siyasete, ben ülkesinde sadece engelliyle sorun yaşyan biri değilim.o sebepten partinin ideolojisi tüzüğü benim için çok önemli.yani arkadaşım bi yanıma destek alırken bir yanımdan vurulmak istemem. gerci şuan dört bir yanımdan vuruluyorum ya neyse derin mevzular.

sizlerin girişiminizi şuan sadece uzaktan takip ediyorum.eğer iller bazında olabilecek organizasyonlarınızı bildirirseniz katılım sağlar ve asıl o zaman partinizin amaç ideolojisi hakkında tam fikir sahibi olabiliriz diye düşünüyorum.

Ben de oy verirdim, engellilerin ve derneklerimizin siyasi partilere yamanma çabalarından kurtularak kendi örgütlenmelerinin olması için veririm tabi ki...

cok dogru , artık yamanmak icin ugraşmak yerine etkin bi güc olmak şart

ayyüzlü;

Ankara grubuna üye olup çalışmalara katılabilirsin. Ankara grubunun ilk toplantısı yarın (pazar) saat 12:00'de.

Lisede bir arkadaş taktı bu ismi. Anlamı yok.

Ankara grubuna üye olup çalışmalara katılabilirsin. Ankara grubunun ilk toplantısı yarın (pazar) saat 12:00'de.

malesef katılamıyacağım ankara bana uzak. toplantılara katılımı arttırmak için face sayfanızda,sitede, derneklere duyrulmasında yarar var. izmir de bir toplantı olursa zorunlu bir işim olmadığı taktirde tabiki katılırım.

Öyleyse İzmir grubuna üye olun. Orada da muhakkak bir toplantı düzenlenecektir.

zor ama imkansız değil
tek korkum yönetici koltuğuna oturanlar gidipte iktidara koltuk değneği olmasa

Engelliler 22 milletvekilliği istedi

Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Boztaş, her siyasi partinin 550 kişilik milletvekili adaylık kadrosuna en az yüzde 4 oranında engelli vatandaşları yerleştirmesini istedi.

Güncelleme:12 Şubat 2011 12:39
Boztaş, “TBMM’de engellilerin hizmet mührü engellilerin elinde olmalıdır” dedi. Boztaş siyasi partilere yaptığı uyarıda, “Bu ülkede 8 milyon engelli var. Onları temsil edecek oranda engelliyi aday göstermezseniz hiçbiriniz kapımızı çalmayın” ifadelerini kullandı.
TEDAY Başkanı Boztaş ANKA’ya yaptığı açıklamada, tüm siyasi parti liderlerine seslenişte bulunarak “Anayasal hakkımız olan TBMM mührünü istiyoruz. Ülke nüfusunun yüzde 12.29’unu oluşturan engellileri ve ailelerini görmezden gelemezsiniz. Adaylık listelerinde engellilerimizi seçilebilecekleri sıralarda arayacağız” dedi.
Engellileri milletvekili adayı olarak koymayan siyasi partilerin kapılarını çalmamasını isteyen Boztaş, “Aday koymayan siyasiler kapımızı çalmasın. Engelliler platformu olarak da bu husus da STK’larla ortak kararlar aldık. Engelli aday göstermediğiniz takdirde engellileri de ailelerini de unutun” diye konuştu.

-“ENGELLİLERİN ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVLER DE VAR”-
Engellilere de çağrıda bulunan Boztaş, “Yaklaşan seçimlere hazırlanın, her siyasi parti lideri demokrasiden söz ediyor. ‘Bizim partimizde demokrasi var’ diyor. Bu yüzden sizler de vekilliklere aday olun. Parti üyesi iseniz adaylık haklarınızı isteyin, üye değilseniz herhangi bir yerden parti kayıtlarınızı yaptırın” dedi.
Boztaş, YSK’ya da çağrıda bulunarak, seçmen pusulalarında engelli adayların olup olmadığının engellilerin anlayabileceği şekilde tasarlanmasını istedi. Boztaş, “Okullarda engelliler kucaklarda sandıklara götürülüyor, bunun önlemini alın. Başbakanlık Özürlüler İdaresi’nde özürlü veri tabanı var. Özürlüler idaresi, YSK ve e-devlet iş birliğiyle bu sorunu çözebilir, engelli seçmenleri tespit ederek okul girişlerindeki sandıklara dengeleyebilirsiniz” diye konuştu. Boztaş, adaylığını açıklayan engellilere tam destek vereceklerini de sözlerine ekledi.}

Üst Alt