Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli partisi kurulsa oy verir misiniz? [Tartışma]

Ben vazgeçtim oy moy vermiyorum. Baksanıza başbakana mısır halkının taleplerine kulak vermek lazzım diyor.:D
Hiç güleceğim yoktu! Başbakanımız benim taleplerimi karşıladı...:confused: Sıra mısıra geldi :confused:
Hani benim ulaşımım (Recebim)
Hani benim kaldırımım (Recebim)
Hani benim asansörüm (Recebim)
............................... (Recebim)
Hani böyle bir şarkı varya... cuk oturdu;)
Mutabakatımız sadece ucube konusunda! Geriye kalan konularda ben yokum!

saww;

Başbakanı boşver, ondan bize hayır gelmez. Ne yaparsak biz kendimiz yaparız!

İstanbul'daki grup çalışmalara başladı bile. Üçüncü toplantıyı yapacaklar. Ankara'nın ve İzmir'in de bir an önce örgütlenmesi lazım!

ben engelliler için herkesten oy bile isterim vermem diyenlen arkadaşları kınıyorum burdan kendileri için bu siyasetten ne fayda gördüler şimdiye kadar.

Başarı, bu tür kendine güvensizliklerin bittiği yerde başlayacak. Potansiyel var, iş sadece değerlendirmeye bakıyor. Herkes bir miktar taşın altına elini sokacak, sokmalı!

Taşın altında daima ben oldum zaten..bir bedel kazanmak için birşeyler kayıp etmemiz gerekiyor...ama insan oğlu ben bu kadar çaba göstermemin karşılığında ne elde edicem diye düşünmeden de edemiyor....bu parti kurulma aşamasında başın da kim olacak ,örgütlen me yapılırken şahsi masraflarımız oluşacak kim bana yol parası verecek..gidip gelebilmem için..telefon için harcamalarım da kim ,kim kim.. Sorularına kim ne sıfatla cevap verecek....bunlar netleşmeden nasıl örğütleneceğiz.....bir araya nerde nasıl ne sıfatla geleceğiz..bilğilenmek isterim....daha sorularım var ama şimdilik bunlara cevap alabilirsem..ona göre aktif veye pasif olmaya karar vereceğim...

5 sene sonrasının planlarınımı yapıyorsun:confused: Bi dahaki seçimler olucakmı bakalım :confused:
Sizden iyi sistem siyasetçisi olur. Oy vericek arkadaşlarıda uyarıyorum. Oy verilecek insan bağımsız olmalıdır. Oda bu sistemde imkansızdır. Yani sandığa gitmemek gitmekten hayırlıdır.:)
Gündemimiz şu an parti kurmak değil!. Sende başbakan gibi başkanlık sistemi diyerek!. Asıl gündemin üstünü örtme çabasındasın heralde!
Seçim treni geçti...

Nurullah bey,
Engelli partisinin kurucusu ancak zengin hayırsever bir engelli olabilir. Bunun başka türlü mümkünatı yoktur.
Dahada uzatmaya hiç gerek yok! Şayet böyle biri bu yola baş koyar ve samimiyetine inanırsam hizmet ederim bedava :eek:

nurullah baytekin;
Abicim, il bazında toplantılar halinde başlanılır işe. Yani belirli aralıklarla zaten yaptığın bir arkadaş toplantısı gibi. Önce kararlılık konur ortaya, sonra fikirler. Şu an ne gibi masraf kalemleri olacağını dahi bilmiyoruz aslında. Kararlılık ortaya konulduktan sonra bu kalemler üzerinde düşünülür ve liste edilir. Sonrasında kaynak arayışına girişilir. Sesimizi duyurana kadar geçen süreçte zaten ciddi masraflarımız olmayacaktır. Büyük oynamaya giriştiğimiz anda da illaki daha büyük ekonomik kapılar açılacaktır önümüzde.

Benim amacım başlangıç olarak insanlarda bu inancı filizlemek. Devlet memuru olmanın eşiğindeyim. Bir devlet memuru hiçbir siyasi partiye üye sıfatıyla dahi katılamıyor. Yani şu koşullarda para yahut statü gibi bir kaygım olamaz. Keşke sizler adına milletvekili dahi olabilsem ama en azından yakın geleceğim buna imkan vermiyor. Dolayısıyla üzerime düşen bir görevi başka yollardan yapıyorum. Başlangıç olarak engelli insanları gayret göstermeye itecek psikolojik ortamı hazırlamaya çalışıyorum. İnancı bir sağladık mı, sonrasında örgütlenmedir, kaynaktır... çözülür bütün meseleler.

saww;
Güzel kardeşim, bağımsız milletvekili ne demek biliyor musun? Bir ilin bir bölgesinden aday olmak ve millet vekili olabilmek için de o bölgeden 80 bini aşkın oy alabilmek demek. Ülke genelinden 80 bin oy almakla bir ilin bir bölgesinden 80 bin oy almak arasındaki zorluk farkını anlamışsındır umarım. Ha diyeceksin ki; parti kursan %10 barajını geçebilecek misin? Hayır geçilemez ama başka bir parti ile seçim öncesi ittifaka gidilebilir ve o parti çatısı altında seçime gidilebilir.

bu başka parti catısı altına girme olayı bizi olumsuz etkiler , yine geri plana düşüriz bence

best20;
Bu geçici bir ittifaktır. Partiyi feshetmek gibi bir şeyden söz etmiyorum. Meclise girmenin yollarından biri olarak şu ana kadarki en geçerli yöntem bu malesef. Bağımsız vekil çıkarmak çok daha zor.

keco,
Hiç güleceğim yoktu! Bağımsız nedemek bilmiyorum. Bağımsızlığı siz böyle algılıyorsanız. Bu vatana sizin hiç bir faydanız dokunmaz malesef!.
Bağımsızlık ancak maddeden soyutlanmakla mümkündür. Oradaki bağımsızlık budur.

Oradaki bağımsız buysa benim bağımlı olduğumu nereden çıkarıyorsun? Öyle ise kime, neye bağımlı olduğumu da koy ortaya tam olsun.

Sistem siyasetçisinden senin kastın nedir bilmiyorum ama sistem nedir, sistem siyaseti nedir, sistem siyasetçisi nedir pek iyi bilirim. Sistem dışı siyaseti de pek iyi bilirim. Mevcut durumda ya da sistemde en geçerli önerileri sunmaya çalışıyorum. Yarın devlet memuru olduğumda bu hareket filizlenmiş olmazsa belki bu internet sayfasını açamayacağım bile ve bütün bu fikirler hayata geçemeden tarihe karışacak. Öylesi daha mı iyi? Burada bir çaba sarfediyorum insanların inancını güçlendirmek için. Bir engelli olarak buna saygı duyman gerekir. Beni -tanımadığın bir insanı- sistem siyasetçisi olmakla eleştiriyor ya da suçluyorsan da bunu somut sebepleriyle ortaya koymalı, daha geçerli önerilerle insanlara bir şeyler sunmalısın.

Sevgili kardeşim,
Seçimlere 4-5 ay kala böyle bir tartışma çok yersiz..
Biliyorsun ki bu girişim seçimlerden önce yapılmalıydı. 4,5 sene sonra bu ülkede bir başkanlık sistemi gelirse hangi seçime katılacak bu parti :confused:
Kaçan tren için boş yere zaman harcanırmı :confused: Dur bakalım bundan 2-3 sene sonra sistem yerinde duruyorsa bir fizibilite yapılır. Ve yola çıkılır...

Sizin bağımlılığınız şurdan geliyor. Memur olucak olduğunuza göre:confused: Devlet memuru bağımlıdır. Devletin yanlış işlerini görse dahi devletim düzgündür der!. Bu ne insanlıkla bağdaşır. Ne medeniyetle..
İmam efendiler camilerde vaaz verirler. Çoğu verilen vaaz dinden, maneviyattan uzaktır. Oysaki laiklik denen bir müessese mevcuttur. Hani din ve devlet işleri ayrıydı. Devlet ne isterse devlet memuru olan imama söyletir. Bunun sonucu olarak ülkede ne hak,ne vicdan, ne hukuk vardır.
Kişiler ekmek yedikleri yerin ağzı ile konuşurlar. Haksız olsa bile haksızı haklı çıkartırlar. Bu ne riyakar, ne insanlık dışı bir iştir. Devlet menfaati diye yapılan bütün işler. Sermaye sahibi 3-5 zenginin hak hukukunu korumaktan ibarettir.

bu ülkede ülkeyi bölenler bile parti kuruyorsa neden engellilerin bi partisi olmasın?böyle bir girisimde bulunmak bile yürekliktir başarılı olunurmu olunmazmı konusunda fikrim burdaki yorumlara bakılırsa zor biz engelliler destekten çok köstek olmayı severiz hazırcıyız bana dokunmayan yılan bin yaşasın deriz haklarımız elden gittiğinde ortalığı velveleye vermeye üstümüze yok denemeye değer kolay gelsin şimdiden yüz oyum olsa yüzüde engelli partisine bunca zaman sağlamların partisine verdikde ne oldu?bizi anlıyacak olan aramızdan seçilen engelli millet vekilidir ama meclise çıktı diye kibirlenip burnu havalarda gezmediği sürece.

Bırakın habu boş işleri bakın dalganıza zaten üçgünlük dünya neyin peşindesiniz her önüne gelen kendine parti kursa nereye varacak bu işin sonu. zaten mevcuk 61 parti var 62 63 e negerek var. parti manyağı oldu ülkem canısıkılan parti kurar ne güzel türkiye. mevcut partilerden nasıl daha çok faydalanabiliriz olsa konu daha mantıklı olur...

Engelli partisi kurulum çalışmaları başladı!

Engelli partisi kurulum çalışmaları başladı!

Engelliler bu amaçla ilk olarak Facebook üzerinden örgütlenmeye çalışıyor. Yurt genelinde ve illerde toplantılarla fikir çalışmaları başlatıldı.

Genel Merkez (İstanbul): Aanmelden | Facebook

İstanbul Anadolu Yakası Şubesi: Aanmelden | Facebook

Ankara Şubesi: Aanmelden | Facebook

İzmir Şubesi: Aanmelden | Facebook

Bursa Şubesi: Aanmelden | Facebook

Antalya Şubesi: Aanmelden | Facebook

Manisa Şubesi: Aanmelden | Facebook

Denizli Şubesi: Aanmelden | Facebook

Gaziantep Şubesi: Aanmelden | Facebook

Karadeniz Şubesi: Aanmelden | Facebook

Diyarbakır Şubesi: Aanmelden | Facebook

Malatya Şubesi: Aanmelden | Facebook

Yaşadığı ilin grubu olmayanlar Genel Merkez'e üye olabilirler.

Hayırlı olsun ne diyeyim umarım herşey istediğiniz gibi olur ben de desteklerim

parti kurmak o kadar kolay degil çok zor. adanada türkiye engelliler partisi kurulurken sayın kurucu rıfat türkmenle gece gündüz beraberdim. kamu personeli oldugum için resmi görev almadım ama diger tüm çalışmalara katıldım. parti kuruldu ondan sonra çok çok acayip bicimde geçimszilik,menfaat,çıkar çalışmaları başladı sanki iktidar partisiymiş gibi. ama iş finansal kısıma gelince kimseler ortada gözükmedi. yani parti kurmak için çok da para lazım. varsa böyle paralı arkadaşlar buyursun bir adım öne bizde elimizde geldigi kadar yardımcı olalım. ama mutlaka kurulmasını ve canla başla herkesinde çalışmasını istiyorum. saygılar

Naci bey, bulunduğunuz ilin ve Genel Merkez'in facebook grubuna katılıp şu aşamada da fikirsel anlamda katkıda bulunarak bu çalışmaya iştirak edebilirsiniz. İlginize teşekkürler.

özürlü veya özürsüz olmasına ben bakmam içratına bakarım bu benim düşüncem her kesin farklıdır. Vermem.

oy vermem engelli dernekleri varda ne işe yarıyorlar kendi çıkarları dışında

best20;
Hayırlıdır hayırlı. Katıldın mı sen de bir gruba? Çalışmalar başlıyor.

:):):)

kadirkaplan;
Dernek ile parti aynı şey mi Kadir bey?

alışmış bizimkiler hazıra konmaya , isteyen verir istemeyen vermez . herkesin kendi tercihi

best20;

Eski alışkanlıklardan vazgeçmenin vakti geldi de geçiyor bile.

:):):)

Oy vermeyenler acaba kendileri ne yapmış bugune kadar? Derneklerin yetki ve faliyetleri ayrı,partilerin yetki ve faliyetleri ayrı. Işte bizde bu kenetleme,birlik beraberlik olmadıkça daha çok 8.5 milyon nüfusumuz var hikayelerini dinleriz. En azından kendi dünyandan olan insanlara bir şans tanımalsınız. Bu yazım olumsuz düşünen arkadaşlar için saygılar.

Üst Alt